KVELERTAK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Hollowman
w mackach Zła

Re: KVELERTAK

25-03-2013, 19:38

A to drugie co wymieniłeś to co to jest?
Nie pytaj, przecież nikt nie słuchał ;)
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

27-03-2013, 09:36

Vitriol pisze:kurczaki (copyright random apex), jakie gówno
A tak się napaliłam na ten nowy album! Jedno przesłuchanie wystarczyło, by powiedzieć tak: miła, wesoła, lekka muzyka, która wpada jednym, a wypada drugim uchem - kawałki wręcz radiowe, jak debiut mnie się bardzo podobał, bo miał w sobie zawadiacki pazur, tak ten nowy album jest jakiś taki gimbusiarski :-(
You've got nothing to lose but your lives.
DCI Hunt

27-03-2013, 10:07

No proszę jak trafnie oceniło tę płytę dziewczę, które słucha hipsterskiego post-BM i okolicznych smutów. Wstydźcie się ;)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

27-03-2013, 10:10

DCI Hunt pisze:No proszę jak trafnie oceniło tę płytę dziewczę, które słucha hipsterskiego post-BM i okolicznych smutów. Wstydźcie się ;)
to tylko pokazuje jak chujowy ma gust ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

27-03-2013, 10:13

Zobaczymy za parę lat - będzie wstyd i kupa śmiechu, że ktoś w ogóle się tym zachwycał :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

27-03-2013, 10:13

Wolę określenie "specyficzny gust" :D
est

27-03-2013, 11:46

Random Apex pisze:
A tak się napaliłam na ten nowy album! Jedno przesłuchanie wystarczyło, by powiedzieć tak: miła, wesoła, lekka muzyka, która wpada jednym, a wypada drugim uchem - kawałki wręcz radiowe
Właśnie tak jest i to mi się podoba w tej płycie. Dawno już nie zskoczyła u mnie tak wakacyjna płyta. To pewnie przez tęsknotę za wiosną.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

27-03-2013, 12:55

Drone pisze:Zobaczymy za parę lat - będzie wstyd i kupa śmiechu, że ktoś w ogóle się tym zachwycał :)
E tam, jedynkę zawsze będę ciepło wspominał.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

27-03-2013, 14:33

Random Apex pisze:
A tak się napaliłam na ten nowy album! Jedno przesłuchanie wystarczyło, by powiedzieć tak: miła, wesoła, lekka muzyka, która wpada jednym, a wypada drugim uchem - kawałki wręcz radiowe, jak debiut mnie się bardzo podobał, bo miał w sobie zawadiacki pazur, tak ten nowy album jest jakiś taki gimbusiarski :-(
Jak to się teraz mówi, trochę "śmiechowe" jest to, co piszesz, gdyż to właśnie jedynka jest bardziej melodyjna (co nie jest wadą). Na dwójce jest IMO nieco więcej spinania posladów (dobrze, że chociaż sola są równie "biesiadne") i mniej rock n rolla.

No nic, ja tam nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami (czyt. osobami nie kumającymi geniuszu The Ramones ;) ), kto był wczoraj na koncercie ten swoje wie. Bardzo udany gig, może nie taki rozpierdol jak Turbowolf, ale zdecydowanie panowie dali radę i rozwiali wątpliwości co do swojej domniemanej "gimbusiarskości" (?). Dodatkowo taka moja, mała satysfakcja, bo to co pisałem o zamykaniu koncertów utworem z nowej płyty, praktycznie się sprawdziło ;)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

27-03-2013, 14:58

ryszard pisze:mniej rock n rolla
Nie wiem, czy śmiechowe, czy nie - płyta wydaje mi się o wiele słabsza niż debiut. Z tym "mniej rokendrola" to się zgadzam, i chyba tylko tyle :-)
Awatar użytkownika
Harlequin

27-03-2013, 15:01

naprawde chce się wam drązyć temat wyższości kartofla nad ziemniakiem ?
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

27-03-2013, 15:06

ryszard pisze:No nic, ja tam nie mam zamiaru walczyć z wiatrakami (czyt. osobami nie kumającymi geniuszu The Ramones ;) ), kto był wczoraj na koncercie ten swoje wie. Bardzo udany gig, może nie taki rozpierdol jak Turbowolf, ale zdecydowanie panowie dali radę i rozwiali wątpliwości co do swojej domniemanej "gimbusiarskości" (?). Dodatkowo taka moja, mała satysfakcja, bo to co pisałem o zamykaniu koncertów utworem z nowej płyty, praktycznie się sprawdziło ;)
+ 1 zajebisty koncert, szczególnie że poza rozpierdolem zaserwowanym przez Kartoflaka jeszcze duzo do powiedzenia mieli chopy z Truckfighters - ot, wyszło trzech chudzielców, a energią prezentowana na scenie mogliby jeszcze z 3 zespoły obdarować. Tak jak przewidywałem, było też mnóstwo hipsterii w sporo za dużych i zdecydowanie za kolorowych swetrach, ale cóż, pewnie takie uroki modnej warszafki. ;)

Ergo: kto nie widział Kvelertaka na zywo, moze serdecznei wypierdalać ze swoimi opiniami na temat rzekomej wiejskości ich muzyki.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

27-03-2013, 15:08

Random Apex pisze:
Nie wiem, czy śmiechowe, czy nie - płyta wydaje mi się o wiele słabsza niż debiut. Z tym "mniej rokendrola" to się zgadzam, i chyba tylko tyle :-)
Bo jest słabsza, ale nie aż tak, aby drzeć szaty i wysnuwać teorie o upadku, jednopłytowym fenomenie etc.
Sami sobie po prostu ustawili wysoko poprzeczkę takim debiutem, stąd wiele krytycznych uwag pod adresem nowej płyty, jednak znaczna część jest przesadzona. Dodatkowo pojawiają się zarzuty o zbyt dużą ilośc melodyjek itp. podczas gdy na debiucie była ich cała masa. Nic to, zdania nie zmieniam, jedynka to dla mnie takie 8,5/10, nowa okolice 7,5/10.
That's what she said !
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

27-03-2013, 15:15

Self pisze: + 1 zajebisty koncert, szczególnie że poza rozpierdolem zaserwowanym przez Kartoflaka jeszcze duzo do powiedzenia mieli chopy z Truckfighters - ot, wyszło trzech chudzielców, a energią prezentowana na scenie mogliby jeszcze z 3 zespoły obdarować. Tak jak przewidywałem, było też mnóstwo hipsterii w sporo za dużych i zdecydowanie za kolorowych swetrach, ale cóż, pewnie takie uroki modnej warszafki. ;)

Ergo: kto nie widział Kvelertaka na zywo, moze serdecznei wypierdalać ze swoimi opiniami na temat rzekomej wiejskości ich muzyki.
Ja się niestety mocno spóźniłem i w lokalu byłem dopiero w okolicach 21: drugi support już schodził, zanim zdążyłem piwo kupić.
Faktycznie trochę chłopców z klipsami było, ale to chyba coś, czego nie da się uniknąć ;) Mi to zresztą nie przeszkadza, swoje lata mam i patrzę na to z dystansem - przebieranie się na koncerty jak na premierę teatralną, zamiast jak na wydarzenie czysto rozrywkowe, stało się niestety ostatnio wiodącym trendem, wykracających chyba poza granice warszafki :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

27-03-2013, 16:06

W sumie mi chyba też hipsteria się udzieliła, bo zarzuciłem bluzę na plecy i zawiązałem rekawy pod szyją. Niby dla wygody, ale wiadomo. "Ironiczną" brodę też miałem, zabrakło mi tylko bardziej kolorowego t-shirta i czapki a la Trocki. :D
Awatar użytkownika
Drone

27-03-2013, 17:00

Brawo! Już niedługo będziesz mógł się przyznać rodzicom, że palisz papierosy :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

27-03-2013, 17:35

Nie no, wiedza, że czasem wypiję piwo na pół z kolegą, ale z papierosami to wolę nie ryzykować, że sie dowiedzą. Jeszcze obetną mi fundusze, nie będę mógł kawy ze starbaksa kupować i bede musiał do pracy iść, a kto przyjmie studenta europeistyki. :(
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

27-03-2013, 18:15

Jak wygląda "czapka a'la Trocki"? :)
That's what she said !
est

27-03-2013, 18:18

Obrazek