Dobre tropy, MF z uciętymi jajami pozszywane z bladymi "zapożyczeniami" z BÖC. Słabe i pedalskie, dziękuję za uwagę.Maria Konopnicka pisze:do tego szlachetne wzorce - Mercyful Fate, Blue Öyster Cult - do których nawiązują z lekkością i elegancją.
GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Re: GHOST - Swe
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- aginsiak
- w mackach Zła
Zastanawiam się, jak to jest możliwe, że w roku 2013, po ponad 40 latach od ukazania się pierwszej płyty BLACK SABBATH, ukazuje się takie niemożebne GÓWNO, jak jest możliwe, że ktoś to nagrywa, ktoś to sprzedaje i ktoś jeszcze to pewnie kupi. Tego nie można tłumaczyć gustem czy niewyrobieniem. To jest coś znacznie gorszego, tylko nie potrafię tego nazwać :)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
marketing ;)
- Mol
- zahartowany metalizator
Ja nie rozumiem,daczego wszyscy wciskaja im na siłe to Mercyful Fate, skro tam przede wszystkim najwięcej to chyba jest Angel Witch...Bezdech pisze:Dobre tropy, MF z uciętymi jajami pozszywane z bladymi "zapożyczeniami" z BÖC. Słabe i pedalskie, dziękuję za uwagę.Maria Konopnicka pisze:do tego szlachetne wzorce - Mercyful Fate, Blue Öyster Cult - do których nawiązują z lekkością i elegancją.
Najwięcej to jest jednak słyszę Blue Öyster Cult, zaraz potem Mercyful Fate. Ale to może być subiektywne odczucie - kapela wciąga, chce się jej słuchać i do niej wracać. Nie jest to żadne objawienie i nie jest to nic nadzwyczajnego, ale na pewno są ponadprzeciętni.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Ja też nie ale może mieć to coś wspólnego z tym, że linia wokalu w zwrotce Ritual jest prawie identyczna z Dangerous Meeting.ZłyPan pisze: Ja nie rozumiem,daczego wszyscy wciskaja im na siłe to Mercyful Fate, skro tam przede wszystkim najwięcej to chyba jest Angel Witch...
btw. proponuję wschłuchać się w drugi riff z Ritual, a potem kliknąć w ten link
http://www.youtube.com/watch?v=67bTpVQf ... re=related
They told them not to fear, they couldn't be prepared
-
- postuje jak opętany!
Hjertet mitt slår i mørket
- vicek
po co ten kutas na końcu
- Kosturr
- zaczyna szaleć
przez pierwszą minutę może nawet 2 byłem zawiedziony, ale potem jakoś mnie przekonali :D
- Dragazes
- w mackach Zła
Cobyś sobie nie pomyślał, że baba śpiewa. ;]vicek pisze:po co ten kutas na końcu
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Deviant
- w mackach Zła
To jesteś głuchy tak samo jak ja;)Ewidentnie BÖC i MF:)Maria Konopnicka pisze:Najwięcej to jest jednak słyszę Blue Öyster Cult, zaraz potem Mercyful Fate. Ale to może być subiektywne odczucie - kapela wciąga, chce się jej słuchać i do niej wracać. Nie jest to żadne objawienie i nie jest to nic nadzwyczajnego, ale na pewno są ponadprzeciętni.
- vicek
kupili mnie tym teledyskiem i tym kawałkiem , na początku było dla mnie to be , a później tak się wkręciło że ciągle słyszę hail satan z refrenu nawet gdy robiłem siku
- vicek
dwa nowe utworki
-
- postuje jak opętany!
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Fakt, nie da się ukryć - uderzające podobieństwo. Choć ten w Megadeth jest nieco prostszy.Bezdech pisze: btw. proponuję wschłuchać się w drugi riff z Ritual, a potem kliknąć w ten link
http://www.youtube.com/watch?v=67bTpVQf ... re=related
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
A ja powiem jeszcze inaczej. Ani Secular Haze ani Year Zero w ogóle mi nie podeszły. Wręcz zaskoczyły mnie negatywnie. No może ten refren w Year Zero jest niegłupi. I to ciekawe, bo pierwszą ich płytę lubię, nawet bardzo. Niby chodzi o to samo, ale jednak na Opus Eponymous ta chwytliwość była prawdziwsza i trochę dobrych riffów, te nowe kawałki to takie mało konkretne pitolenie, jednych to chwyci, innych zażenuje. Chociaż nie zniechęca mnie to i na bank konkretnie się wsłucham w nowy album. Cholera wie, taka muza potrafi siąść i może nie będzie chciała wyjść z głowy. Nie mówię nie.
- Nerwowy
Fajne te nowe numery. Z jednej strony jest jeszcze "słodciej" i bardziej melodyjnie, z drugiej jednak brzmi to poważniej od debiutu, który to wydawał się być niczym więcej niż wygłupami znudzonych metaluchów. Intrygujące.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Tak, po tych kawałkach widać, że chcą pójść do przodu jeśli chodzi o aranżacje, pomysły itd. w stosunku do debiutu. Szkoda tylko, że z takim słabym, wygładzonym brzmieniem, które wyżej nazwałem "mało konkretnym pitoleniem". Chyba brzmienie jakie zaprezentowali na Opus Eponymous bardziej mi do tej koncepcji pasowało.
- vicek
jestem przekonany , że wokalista ghost to king diamond , w teledysku ten dziadek podobny do hajsenberga w sumie ma maskę która go postarza ale ma identyczny profil jak king .