SUICIDAL TENDENCIES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: SUICIDAL TENDENCIES
Jestem w trakcie pierwszego odsłuchu. Emocje duże i na razie jest naprawdę dobrze.
-
- rasowy masterfulowicz
Pomimo, że Majka Clarka zastąpił jakiś młokos to nadal są w super formie. Płytę przesłuchałem dopiero parę razy w samochodzie, jest kop, są fajne retro-wycieczki. Polecam niezdecydowanym zerknąć na ich koncert z ubiegłego roku właśnie w tym składzie
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Miałem na początku pewne wątpliwości co do nowej płyty, ale jednak still Cyco after all these years! Jestem na tak.
This is where everything goes backwards.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Całkiem solidna im ta płyta wyszła. Zaskakująco dużo solówek, świetna praca sekcji rytmicznej. Na mój gust trochę za dużo funkowania, a płytka zyskalaby wiele jakby była krótsza o jakieś 10 minut. Niemniej słucha się tego dobrze. Jak ktoś lubi ich dokonania z pierwszej połowy lat 90, IMO może sięgać po "13" bez obaw. Miła niespodzianka.
Jakoś nie jestem do tej płyty przekonany - słyszałem jeden kawałek i był tak jałowy i nijaki, że odkładam zapoznanie się z całością na bliżej nieokreśloną przyszłość. A ich dokonania z pierwszej połowy lat 90-tych uwielbiam.
A jednak dzięki dobrodziejstwie youtube włączyłem sobie ten album i z każdym kolejnym kawałkiem dochodzę do przekonania, że jednak warto dołączyć go w formie CD do ich pozostałej dyskografii, która dumnie stoi na mojej półeczce i nawet kurzu za bardzo nie zbiera, bo co jakiś czas do tych albumów wracam...
Brakuje może tej punkowej energii, tego suicidalowego szaleństwa i amoku, ale miejscami jest wciąż znakomicie...
Takie pitolenie po 14.minucie mnie trochę razi. Tzn. fajnie grają, ale za cholerę nie pasuje mi to do Suicidal Tendencies...
Jakby ktoś chciał:
Brakuje może tej punkowej energii, tego suicidalowego szaleństwa i amoku, ale miejscami jest wciąż znakomicie...
Takie pitolenie po 14.minucie mnie trochę razi. Tzn. fajnie grają, ale za cholerę nie pasuje mi to do Suicidal Tendencies...
Jakby ktoś chciał:
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mnie ten nowy album urzekł już właściwie od pierwszego przesłuchania. Jest interesujący, urozmaicony, jest na nim parę solidnych riffów, kilka klasycznych "suicidalowych" patentów, ale przede wszystkim wielkie wrażenie zrobiła na mnie gra perkusisty. Szkoda tylko, że stopę czasami bardzo słabo słychać, ale to co wyprawia na werblach i talerzach sprawia, że wrzucam go do grona moich ulubionych bębniarzy. Nie jestem perkusistą i czasem trudno mi stwierdzić, czy jakieś rozwiązania są autentycznie znakomite pod względem techniczno/muzycznym, czy może są po prostu wodotryskami, ale zazwyczaj i tak mam to w dupie. Znakomicie się go słucha, ja wyczuwam wielką swobodę, z jaką gra (swoją drogą, jak to jest możliwe, żeby być tak sprawnym fizycznie mając taką tuszę).
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
http://www.metal-archives.com/bands/Gre ... 3540343304" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam fanom ST, a w szczególności Mike'a Clarka. Wyraźnie słychać tu jego rękę, ale względem muzyki ST więcej tu metalu.
Polecam fanom ST, a w szczególności Mike'a Clarka. Wyraźnie słychać tu jego rękę, ale względem muzyki ST więcej tu metalu.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Słucham se debiutu ST i dobitnie stwierdzam, że debiut DRI był lepszy.
Bilet na czerwiec zakupiony i się grzeje się.
Bilet na czerwiec zakupiony i się grzeje się.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Sam sobie odpisuję. Jak 535.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dave Lombardo za garami w Suicidal Tendencies - przynajmniej na nadchodzącej trasie, która zaczyna się 26 lutego w Las Vegas. Powody dla których nie zagra ich etatowy pałker, ani informacji czy Dave pozostanie w kapeli dłużej niż kilka tras, owiane są tajemnicą i nikt nic nie wie.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Bilet na poniedziałek kupiony. Zobaczymy jak Lombardo wypadnie. Mam nadzieję, że doda im trochę mocy.
- Triceratops
Nowy plytex z Lombardem bedzie " onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Żułek
kuncert tez bedzie
viewtopic.php?f=8&t=15703" onclick="window.open(this.href);return false;
tylko założyciel tematu troche zawalił z nazwą tematu ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Utwór otwierający nową płytę:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
czekalemPacjent pisze:Utwór otwierający nową płytę:
[youtube][/youtube]
Poro
-
- postuje jak opętany!
Piękne rzeczy bas wyczynia. A Lombardo to jest szef wszystkich szefów, znakomicie się wpasował w ich granie. Doskonały kawałek!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Niezły. Nie na tyle, żebym się podekscytował, ale daje radę.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Knock Out taką datę pierwotnie podał.Żułek pisze:kuncert tez bedzie
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Jakie to jest witalne, jakby te dziadki miały po 20 lat, szakunec.Pacjent pisze:Utwór otwierający nową płytę:
[youtube][/youtube]
Yare Yare Daze