Ja bez kolacji nie chcę spać...rzecz o LECHU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: Ja bez kolacji nie chcę spać...rzecz o LECHU
Wyszła kompaktowa wersja drugiego albumu Janerki - "Piosenki". Mam nadzieję, że następny będzie "Ur".
Walczmy o WOLNOŚĆ, w tym trudnym czasie. Ja bez kolacji nie chcę spać.
Najlepszy wokal, najlepszy tekściarz w naszym kraju. Pewnie niektórzy się z tego śmieją, ale ich argumentem może być tylko "świński" upór, bądź pełny nocnik, nie mylić z pełnomocnikiem, i to drugie puszczam płazem, taki jestem wyrozumiały, a co...?

- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Łosz kurna! Ale pewnie remaster... Winyla mi czeba.moonfire pisze:Wyszła kompaktowa wersja drugiego albumu Janerki - "Piosenki". Mam nadzieję, że następny będzie "Ur".
Doceniam udział i poświęcenie, choć to niemodne słowa, ale przecież jest ten najlepszy, rzadko publikowany numer z tej płyty. Po co to ukrywać?martyrdoom pisze:Jedynka Klaus Mittfoch - świetna płyta, świetne teksty. Dla mnie jedna z najlepszych polskich rockowych płyt, trzymam obok równie świetnej Czad Komando Tilt. i wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy! Totalnie niepokojąca muzyka, napisana z pozycji człowieka osaczonego syfem wokół.
Pracował dzień i noc
I nie miał czasu spać
Nie wiem czy umiał jeść
Palił i pił i zmarł
Nad ranem śmierć się śmieje
I spór rozpieprza domy
A szczury i nadzieje
Wyłażą z wszystkich dziur
To chyba moja ulubiona rzecz z twórczości Janerki. Bardzo wysoko cenię również "Historię Podwodną" (szczególnie za "Jest jak w niebie") i "Ur", swoją drogą nie miałem pojęcia, że ten cd tyle jest teraz wart. "Piosenki" również są dobre, ale dla mnie jakoś tak jeden stopień niżej, niż pozostałe wymienione.
DOSKONAŁY NUMER.
Niniejszym , chciałem ogłosić, że Pan Lechu przekroczył bramy "wieku starczego" i wciąż napierdala...
Był minister w swetrze, był basista w marynarce. Będzie, właściwie jest, piękna rocznica.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- moonfire
Klasyczny numer Mittfocha.
Czekam na reedycję "Ur" na CD, doskonały album! Mam nadzieję, że ktoś to wznowi. I że Lechu nową płytę zrobi.
Czekam na reedycję "Ur" na CD, doskonały album! Mam nadzieję, że ktoś to wznowi. I że Lechu nową płytę zrobi.
"Ur" jeszcze pójdzie, ale, żeby przez dwadzieścia lat nie opłacało się wznowić TAG. Jednej z najlepszych płyt wydanych w Polsce. To jest skandal. Kraj ogłupiałych Marianów i tępych dzid. Niewiele jest spraw, które wkurwiają mnie tak jak ta.
- moonfire
Cztery lata temu zadałem Doktorowi pytanie o TAG i Panią Jolę. Rzekomo SP Records miało to w tym samym roku zrobić, ale - jak widać - nie wyszło. Skandal to je nieziemski, bo obie płyty są świetne.
Rozmawiałem w poprzednią niedzielę z Jarkiem i on, swoim zwyczajem, oczywiście podcięty, mówił "Tak! Tag" będzie. Potem skonfrontowałem temat z chłopakami z zespołu i ... niestety. Coś tam miało być, rozmowy, plany, ale... kasa misiu kasa. Ten materiał "się nie sprzeda", więc firma nie ma ciśnienia tego wydawać. Taka jest brutalna prawda.
- moonfire
Niestety, tag jest. Młodzież tego nie kupi, starej gwardii nie zostało aż tak wiele. Bielizna to nie Happysad, nie chwyci na juwenaliowej młodzi.
[youtube][/youtube]
Uwielbiam tego gościa, choć ciepły nie byłem nigdy. Nawet w deszczuuu...
Uwielbiam tego gościa, choć ciepły nie byłem nigdy. Nawet w deszczuuu...
Na pohybel wszystkim.moonfire pisze:Niestety, tag jest. Młodzież tego nie kupi, starej gwardii nie zostało aż tak wiele. Bielizna to nie Happysad, nie chwyci na juwenaliowej młodzi.
[youtube][/youtube]
- Gall
- weteran forumowych bitew
Ten i tytułowy. Ale wybrać najlepszy z nich jest niemożliwością.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Powraca jak mantra.
[youtube][/youtube]
Cześć.
[youtube][/youtube]
Cześć.
- moonfire
2 grudnia Janerka gra w toruńskiej Od Nowie.