SOLEFALD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: SOLEFALD
A mnie niestety nic z niej nie zostało poza pamięcią, że wyszła. Chociaż byłem kiedyś zakręcony na punkcie tego zespołu, pierwsze dwie płyty i „In Harmonia Universali” były takim hipstersko-intelektualnym podejściem do BM, before it was cool oczywiście, i bardzo przekonującym. Później coś uleciało, chociaż dylogia islandzka mimo pierwszego rozczarowania broni się dobrze.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
SOLEFALD w POLSCE! 29 czerwca zagrają w krakowskiej Rotundzie, a dzień później w Warszawie w Progresji. Bilety tylko trochę drogie (80/90 PLN).
all the monsters will break your heart
- Block69
- zahartowany metalizator
- ozzy
- postuje jak opętany!
robi to ekipa ze Szczecina która chce więcej ugryźć niż może zjeść :) ubzudrali sobie że na południu więcej ludzi przychodzi na koncerty niż na pomorzu zachodnim i próbują swoich sił tam, także spodziewam się więcej tego typu absurdów a ze swojej strony liczę na jakąś spektakularną wtopę związaną z tym gigiem :)Block69 pisze:Na BELPHEGOR w Zabrzu bilety są po 70/80zł. Pojebało.
SODOM i chuj
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: SOLEFALD
Skromnie. By zobaczyć takie gwiazdy mógłbym dać nawet dwie stówy.Block69 pisze:Na BELPHEGOR w Zabrzu bilety są po 70/80zł. Pojebało.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Oki
ktoś słyszał już nowy album?
- nicram
Ja po usłyszeniu premierowego kawałka nie mam ochoty słuchać nowej płyty. To dziwne, bo uwielbiałem ten zespół, ale ten singiel to niemiłosierna sraka jest niestety.
- Oki
a gdzie można przesłuchać ten singiel?
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
http://solefald.indierecordings.no/" onclick="window.open(this.href);return false;
niestety musisz się zarejestrować w Spotify, jeżeli jeszcze nie jesteś registered user
niestety musisz się zarejestrować w Spotify, jeżeli jeszcze nie jesteś registered user
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- nicram
Tutaj będzie łatwiej posłuchać tej kiły: http://www.metalstorm.net/events/news_c ... s_id=25261" onclick="window.open(this.href);return false;
- masterful
- Kontakt:
Probowalem, ale sie poddalem..... ;) Sprobuje sprobowac ponownie dac mu szanse....Oki pisze:ktoś słyszał już nowy album?
- Bohdan
Poprzedzająca album Ep również asłuchalna :(
- Oki
dzięki za linki, ale to Bububu czy coś nieźle pojechane:)
- Oki
coś intrygującego w tym numerze jednak jest - trzeba chyba będzie zaopatrzyć się w całość i dać im szansę
-
- postuje jak opętany!
No jest, trzeba pamiętać, że jeden z witezi jest odpowiedzialny za dyskotekowy cover „Transilvanian Hunger”. Posłuchać na pewno trzeba będzie. Zespół to w ogólności bardzo fajna historia, erudycyjne, nie stroniące od ironii i pastiszu podsumowanie II fali BM, dokonane przez szczerze w nią zaangażowanych. Aczkolwiek o ile w okolicach „In Harmonia Universali”, poznawszy też poprzednie płyty, gotów byłem uznawać zespół za niezwykle wybitny, po pewnym okresie intensywnego obcowania przestało mi się chcieć do niego wracać. Ale niżej nad wyraz inteligentnych epigonów, którzy dzięki inteligencji przekraczają epigoństwo, ich nie ocenię.
-
- postuje jak opętany!
znakomita płyta :)
- Oki
jest gdzieś w polszy do kupienia ten nowy CD-ek?
- Gumiak
Nowy album to moja pierwsza styczność z tym zespołem, całkiem śmieszne granie i na pierwszy rzut ucha przypomina nieco tegoroczną posraną Liturgię (The Ark Work), z tym, że tu nie ma tego minimalizmu, jest za to melodycznie i wesoło. Poprzednie płyty grali w takim samym stylu? Nasrali ich trochę, które są warte obadania?
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nie dałem rady wysłuchać do końca tego pitolenia. Neonism, Pills Against the Ageless Ills, In Harmonia Universali - ale ostrzegam, stężenie patosu, klawiszy i nadętego artyzmu na zbliżonym poziomie.Gumiak pisze:Nowy album to moja pierwsza styczność z tym zespołem, całkiem śmieszne granie i na pierwszy rzut ucha przypomina nieco tegoroczną posraną Liturgię (The Ark Work), z tym, że tu nie ma tego minimalizmu, jest za to melodycznie i wesoło. Poprzednie płyty grali w takim samym stylu? Nasrali ich trochę, które są warte obadania?
No chyba, że wolisz posłuchać znawcy tematu:
Zatem uważaj, bo obcujesz ze SZTUKĄ ;]Wysłane przez Maria Konopnicka
Dla mnie ta kapela znaczy więcej niż wszystkie Arcturusy, Ulvery i inne postblackowe mutanty.
Coś tam było! Człowiek!
- Bohdan
Red for fire i Blood for death też były jeszcze do przesłuchania, choć z dwóch pełnych albumów można by zrobić zgrabny MLP pod karkówkę, ciepłe piwo z puchy i BBQ