BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: BLACK SABBATH
raport z listening party opublikowany na fanowskiej stronie Black Sabbath:
http://www.black-sabbath.com/2013/04/13 ... ty-review/
http://www.black-sabbath.com/2013/04/13 ... ty-review/
I AM MORBID
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
12 grudnia Belfast!
-
- rasowy masterfulowicz
video recenzja z Artisan News:
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188649
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188649
I AM MORBID
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie widziałem wcześniej tego posta ale zgadzam się w 100%, wszystkie płyty z TM są warte uwagi (najbardziej robi mi jednak 'Tyr') a sam Tony jako wokalista Sabbs plasuje się wyżej od Gilliana i Hughesa.Harlequin pisze:
Właśnie sobie leci i przypominam sobie czasy, gdy kumpel pożyczył mi jakaś składanke z utworami Sabbs bez Ozzyego. Były tam 3 kawałki z w/w płyty (tytułowy, When Death Calls, Devil and Daughter) i wtedy sponiewierały mną doszczętnie.
Do dzis uwielbiam hiciarski charakter tej płyty i tego hollywoodzkiego, pompatycznego szatana w koturnach, rajtuzach i cekinach!!! Martin pieje tu bardzo konkretnie, co kawałek to szlagier, a "Nightwing' to już prawdziwe arcydzieło wespół ze wspomnianymi "Headless Cross" i "When Death Calls"!!! Black Sabbath w wersji pudel też miażdzy !!!
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
07.12.13 Praga.Bilet kupiony.Oby znowu nie wyszlo Ozzy &Friends.
-
- rasowy masterfulowicz
19 kwietnia bedzie premiera nowej piosenki
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188733
Przez kilka ostatnich dni sluchalem najlepszej plyty Black Sabbath, Master of Reality na zmiane z wczesniejszymi. Napalilem sie na nowy krazek ale to
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188733
Przez kilka ostatnich dni sluchalem najlepszej plyty Black Sabbath, Master of Reality na zmiane z wczesniejszymi. Napalilem sie na nowy krazek ale to
mnie ostudziło. W piatek bedzie wiadomo czy warto czekac.Pteroczłek pisze: sampel
I AM MORBID
- hcpig
Fixed.Mort pisze:Przez kilka ostatnich dni sluchalem najlepszej plyty Black Sabbath, Vol. 4
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
Paranoid=Vol4>Black Sabbath>MoR>Sabotage>SBS
;)
;)
-
- postuje jak opętany!
Gdybym miał wskazać najlepszy album Black Sabbath, to wahałbym się pomiędzy którymś z trzech pierwszych albumów. To właśnie ''Black Sabbath'', ''Paranoid'' i ''Master of Reality'' stanowią kwintesencję najwcześniejszego, najbardziej klasycznego stylu i brzmienia tego zespołu. Wszystkie trzy cenię mniej więcej jednakowo. Następna w kolei ''Vol. 4'' jest tylko niesnacznie słabsza, uważam ją jednak za płytę odrobinę lżejszą i z lekka bardziej psychodeliczną, nastąpiła tu więc delikatna korekta muzycznego kursu. Jeszcze lżejszą płytą jest ''Sabbath Bloody Sabbath'' i ten krążek uważam za słabszy od pierwszych czterech. Natomiast ''Sabotage'' to album z jednej strony zawierający wiele wpływów progresywnego rocka, z drugiej będący powrotem to naprawdę ciężkiego, sabbathowego brzmienia. To dość niedoceniany materiał, w przeciwieństwie do przecenianego poprzednika.
In God We Trust
- hcpig
Przecież to 4ka jest najcięższa z płyt z Ozzim, takie utwory jak 'Cornucopia' czy 'Under the Sun' i nie mam pytań, odchudzenie brzmienia jest dopiero na 5ce. No i w ogóle nie piszecie o Technicalu i NSD jak gdyby nie istniały, nigdy nie kumałem dlaczego ludzie tak nie znoszą tych płyt.
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
Ja ich np. w ogóle nie mam i nie znam. No ale kiedyś kupię :PNo i w ogóle nie piszecie o Technicalu i NSD jak gdyby nie istniały, nigdy nie kumałem dlaczego ludzie tak nie znoszą tych płyt.
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Technical Ecstasy i Never Say Die rzeczywiście są strasznie olewane a niesłusznie bo jak dla mnie jest tam kilka świetnych kawałków, faktem jest że to już nie jest ten sam klasyczny Sabbath, ale wg mnie warto posłuchać chociażby dla takiego Johnny Blade, świetny kawałek a solówka to już najczystsze arcydzieło.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
przecież na Never Say Die jest tylko tytułowy dobry, przynajmniej dla Mnie!!!:::-)
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Tytułowy również świetny, fajny jest też Air Dance z jazzowymi naleciałościami albo Swinging the Chain zaśpiewany przez Billa, osobiście polecam.
- empir
- zahartowany metalizator
za to że to pedalski zespół.Zenek pisze:Za co teraz się jebie Depeche Mode? za to, ze to nie jest metal? Rotfl
-
- rasowy masterfulowicz
Master of Reality, to już jest to wyprane z bluesa, obniżone, czesto upalone, metalowe brzmienie, podwalina pod stoner, doom a do tego świetna protogalopada(Children of the Grave!). Pierwsze cztery płyty są podobnej jakości, każdą uważam za znakomitą, Master... najbardziej.hcpig pisze:Przecież to 4ka jest najcięższa z płyt z Ozzim, takie utwory jak 'Cornucopia' czy 'Under the Sun' i nie mam pytań, odchudzenie brzmienia jest dopiero na 5ce.
I AM MORBID
- Drone
A propos "Children Of The Grave", nie mogę się powstrzymać, cover-absolut, który kładzie oryginał na łopatki:
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
http://www.kagra.com.pl/tony-iommi-iron ... ck-sabbath
czytałem w oryginale, świetna lektura.
czytałem w oryginale, świetna lektura.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- lucass
- weteran forumowych bitew