Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Nowe seriale
drugi sezon sopranos poszedł. klasa, nie to co te hdrowe gówna które teraz są takie modne :D
sil rządzi z ta swoją miną ;)
edit: FUCKING JANICE to chyba najbardziej wkurwiajaca postac serialowa jaka widzialem. nawet skyler przy niej jest ok :)
sil rządzi z ta swoją miną ;)
edit: FUCKING JANICE to chyba najbardziej wkurwiajaca postac serialowa jaka widzialem. nawet skyler przy niej jest ok :)
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
Hannibal - ostatnie odcinki spoko, tendencja zwyzkowa
DaVinci Demons - gniot, nudy i aktorstwo napoziomie polsatowskeigo serialu
Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
No i jade od poczatku Sopranos
DaVinci Demons - gniot, nudy i aktorstwo napoziomie polsatowskeigo serialu
Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
No i jade od poczatku Sopranos
KVLT lizania CZASZKI
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Duże są odstępstwa w stosunku do powieści? Pytam, bo nie czytałem, a dość mi się nawet podoba nawet ten sezon. Trochę żałuję, że brak mi hartu ducha, żeby zaczekać i obejrzeć cięgiem.Pan_Kimono pisze: Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
Kerosene keeps me warm.
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Też Sopranosy oglądam, jestem w połowie drugiego sezonu i cieszę się, że coraz mniej scen jest z tą starą kurwą. Żadna postać, w żadnym serialu mnie tak nie wyprowadzała z równowagi. Jej styl bycia, zachowanie, mimika, głos przyprawia mnie o palpitacje serca, uderzenia gorąca i niemożliwy ścisk anusa. Nie wiem, czy to zasługa samej jej osoby, czy wybitnego aktorstwa, ale jakby mieli mi płacić 10k$ za oglądanie samych scen z nią, w życiu bym się nie zgodził.
Reszta całkiem spoko, z każdym odcinkiem się rozkręca, no i wątek z panią doktur zacny.
^Riven: Janice do swej matki nie ma startu, a Skyler przy niej jest jak błogosławieństwo.
Reszta całkiem spoko, z każdym odcinkiem się rozkręca, no i wątek z panią doktur zacny.
^Riven: Janice do swej matki nie ma startu, a Skyler przy niej jest jak błogosławieństwo.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no matka jest wkurwiajaca, ale stanowi centralny punkt w całej historii. a Janice... kurwa, białej gorączki dostaje jak jej słucham. zobaczysz dalej i się zgodzisz ;d
ogólnie to mega wypas, odcinek z ruskim w lesie = mistrzostwo :ddd
btw :
mój ulubiony bohater zdecydowanie ;d
p. s. meadow wyrasta na całkiem elegancka dupe, a ta jebnieta dilerka mercedesa to już w ogóle koza
ogólnie to mega wypas, odcinek z ruskim w lesie = mistrzostwo :ddd
btw :

mój ulubiony bohater zdecydowanie ;d
p. s. meadow wyrasta na całkiem elegancka dupe, a ta jebnieta dilerka mercedesa to już w ogóle koza
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
Re:
he killed 16 czechoslovakians LOL - jeden z lepszych odcinków. Meadow dobra szprotka, ale nie chciałbym miec takiego teśćia;]Riven pisze: ogólnie to mega wypas, odcinek z ruskim w lesie = mistrzostwo :ddd
Są dość wierni natomiast to co sprawdza sie w książce niekonieczne działa na ekranie. Same powieści im dalej tym słabsze, ale generalnie kuleje wstawianie niepotrzebnych scen i przedłużanie niektórych wątków. Dużo ten serial traci na braku dynamiki.83koper83 pisze:Duże są odstępstwa w stosunku do powieści? Pytam, bo nie czytałem, a dość mi się nawet podoba nawet ten sezon. Trochę żałuję, że brak mi hartu ducha, żeby zaczekać i obejrzeć cięgiem.Pan_Kimono pisze: Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
KVLT lizania CZASZKI
- Gumiak
Grze imo brakuje płynności. Przeskoki z wątku na wątek są irytujące, bo w odcinku zamiast porządnego głównego dania, dostajemy po plasterku 5 innych. Zamiast zatrzymać się, poprowadzić historię chociażby Lannisterów, przez dajmy na to trzy odcinki, poświęcając im zdecydowaną większą część i epizodycznie wtrącać o poczynaniach Khaleesi, tak w każdym mamy po kawałku każdego z aspirujących o żelazny tron, przez co bardzo łatwo można się pogubić. Sceny są krótkie, porozdzierane. Tak jak w pierwszych dwóch sezonach było to do pewnego stopnia uzasadnione (wprowadzenie każdej postaci, szkic jej dokonań etc.), tak teraz powoli zaczyna mnie to odpychać. Wrony sobie łażą po lodzie, Snow z cielęcym wzrokiem szuka miejsca u dzikusów, Khaleesi wybrzydza i kombinuje, udając od czasu do czasu matkę Teresę, Lannisterowie pierdolą o złocie, Żofrej się puszy jak paw i raz po raz policzkuje Cersei przy okazji swej wielkiej władzy, Starkowa płacze raz za ojcem i mężem, raz za córkami, córki zaś albo dźgają kozikiem rzezimieszków albo udają wielką pokrzywdzoną przez los księżną z krwią zdrajcy i tak w koło Macieju. A, no i oczywiście trochę cycków, scen seksu i błądzenia po mapie Roba z żoną, która prędzej czy później wyrucha go w dupala.
-
- rasowy masterfulowicz
otóż to, stąd to wrażenie braku akcji. w tym tempie ten serial będzie miał 15 sezonów.
Generalnie pierwszy sezon świetny, później tendencja spadkowa
Pojawiło się ostatnio coś godnego uwagi??
Generalnie pierwszy sezon świetny, później tendencja spadkowa
Pojawiło się ostatnio coś godnego uwagi??
KVLT lizania CZASZKI
- Gumiak
Hm...
[SPOILER ALLERT]
[SPOILER ALLERT]
- Wasyl
Co do Gry o tron. Te przeskoki sa w książce. Tam każdy rozdział jest opisywany z punktu widzenia danego bohatera. Jest rozdział Aryi a po nim np. Tyriona. Jeżeli chodzi o książkę jest to bardzo fajne. Często wątek danej postaci kończy się bardzo ciekawie i wracamy do niej dopiero po kilku postaciach/rozdziałach.
Moim zdaniem tylko pierwszy sezon trzymał się ksiązki. Im dalej w serial, tym dalej od książki. Czasami te odstępstwa wychodzą smiesznie, np w 1 sezonie serialu Tyrion kazał wykuć ogromny łancuch (było to wyraźnie zaznaczone), z którym później nie wiadomo co się stało. A, że Riverrun pojawiło się dopiero teraz w serialu to skandal.
Moim zdaniem tylko pierwszy sezon trzymał się ksiązki. Im dalej w serial, tym dalej od książki. Czasami te odstępstwa wychodzą smiesznie, np w 1 sezonie serialu Tyrion kazał wykuć ogromny łancuch (było to wyraźnie zaznaczone), z którym później nie wiadomo co się stało. A, że Riverrun pojawiło się dopiero teraz w serialu to skandal.
- witchfinder
Nie wiem, czy już to pisałem, ale trzeci sezon Boardwalk Empire świetny! Lepszy od poprzedniego.
Przy okazji Scraaphowo-avatarowo metodą chciałbym rozkręcić hype na Garth Marenghi's Darkplace :D Doskonałe, skandalicznie krótkie i bardziej pasujące do tematu "stare seriale" ;d
Przy okazji Scraaphowo-avatarowo metodą chciałbym rozkręcić hype na Garth Marenghi's Darkplace :D Doskonałe, skandalicznie krótkie i bardziej pasujące do tematu "stare seriale" ;d
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- grot
nie zapominaj o grze aktorskiej na najwyższym poziomie
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- witchfinder
Paradoksalnie, jest to chyba jeden z najbardziej dopracowanych pod względem szczegółów seriali ever :D
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Odp: Nowe seriale
Właśnie, muszę jeszcze drugi obejrzeć, na śmierć zapomniałem o tym klawym serialu - sporo frajdy miałem przy pierwszym sezonie. Jak się ma pod względem poziomu pierwszy i trzeci rzut BE?witchfinder pisze:Nie wiem, czy już to pisałem, ale trzeci sezon Boardwalk Empire świetny! Lepszy od poprzedniego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- witchfinder
Wyrównany bardzo jest, drugi naprawdę minimalnie i tylko momentami odstawał.
-
- rasowy masterfulowicz
A mnie BE nie kupił. Owszem wykonanie świetne, aktorstwo znakomite, ale czegos mi brakuje.
KVLT lizania CZASZKI
- Gumiak
Drugi ma jeden, wielki minus, co przekłada się automatycznie na trzeci, gdyż.. spojlerować nie będę, witchfinder na pewno wie o co (kogo) mi chodzi, aczkolwiek BE trzyma poziom, postać Gypa szczególnie mi przypadła do gustu, no i rudej burdelmamy, która jest wg mnie swoistą ozdobą tego serialu.
A propos krótkich seriali, sprawdźcie Luthera. Niszczy.
A propos krótkich seriali, sprawdźcie Luthera. Niszczy.
- witchfinder
Obejrzałeś cały 1. sezon? Takie seriale mają to do siebie, że wprowadzenie jest stosunkowo długie, wątków dużo i mija pół sezonu zanim zaczyna się coś dziać; nie warto sugerować się początkiem. Podobnie miałem z The Wire na przykład.Pan_Kimono pisze:A mnie BE nie kupił. Owszem wykonanie świetne, aktorstwo znakomite, ale czegos mi brakuje.
Jeśli myślimy o tym samym, to mimo kontrowersji zabieg oceniam na plus. Tzn. lubię, kiedy twórcy ewidentnie nie cackają się z bohaterami :D A Gyp to wielka siła nowego sezonu, świetna postać.Gumiak pisze:Drugi ma jeden, wielki minus, co przekłada się automatycznie na trzeci, gdyż.. spojlerować nie będę, witchfinder na pewno wie o co (kogo) mi chodzi, aczkolwiek BE trzyma poziom, postać Gypa szczególnie mi przypadła do gustu, no i rudej burdelmamy, która jest wg mnie swoistą ozdobą tego serialu.
- Self
- rasowy masterfulowicz
O to to (choć mnie w tej kwestii wkopała koleżanka, bo zaspoilerowała mi to, więc zaskoczony nie byłem ;) ). A Gyp jest wkurwiający na maksa, ale faktycznie sporo wnosi. Jestem w połowie sezonu i zobaczymy, co jeszcze odpierdoli. A i jeszcze akcja w magazynie, którego Nucky ze Sleaterem szukali - chyba po raz pierwszy Nucky autentycznie mnie przeraził swoim cynizmem, że tak to ujmę.witchfinder pisze:Jeśli myślimy o tym samym, to mimo kontrowersji zabieg oceniam na plus. Tzn. lubię, kiedy twórcy ewidentnie nie cackają się z bohaterami :D
-
- rozkręca się
fanow seriali typu the killing odsylam do kilku tytulow- broadchurch (imo swietny), the top of the lake i shetland. dla zwolennikow sil paranormalnych- nowe dzielo netflix (ci od house of cards) o nazwie hemlock grove- zapowiada sie cudnie.dla fanow psychozy- bates motel z rewelacyjna vera farmiga.