Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Nowe seriale

18-04-2013, 11:19

drugi sezon sopranos poszedł. klasa, nie to co te hdrowe gówna które teraz są takie modne :D

sil rządzi z ta swoją miną ;)

edit: FUCKING JANICE to chyba najbardziej wkurwiajaca postac serialowa jaka widzialem. nawet skyler przy niej jest ok :)
this is a land of wolves now
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

22-04-2013, 15:23

Hannibal - ostatnie odcinki spoko, tendencja zwyzkowa
DaVinci Demons - gniot, nudy i aktorstwo napoziomie polsatowskeigo serialu
Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda

No i jade od poczatku Sopranos
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

22-04-2013, 16:38

Pan_Kimono pisze: Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
Duże są odstępstwa w stosunku do powieści? Pytam, bo nie czytałem, a dość mi się nawet podoba nawet ten sezon. Trochę żałuję, że brak mi hartu ducha, żeby zaczekać i obejrzeć cięgiem.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 16:48

Też Sopranosy oglądam, jestem w połowie drugiego sezonu i cieszę się, że coraz mniej scen jest z tą starą kurwą. Żadna postać, w żadnym serialu mnie tak nie wyprowadzała z równowagi. Jej styl bycia, zachowanie, mimika, głos przyprawia mnie o palpitacje serca, uderzenia gorąca i niemożliwy ścisk anusa. Nie wiem, czy to zasługa samej jej osoby, czy wybitnego aktorstwa, ale jakby mieli mi płacić 10k$ za oglądanie samych scen z nią, w życiu bym się nie zgodził.
Reszta całkiem spoko, z każdym odcinkiem się rozkręca, no i wątek z panią doktur zacny.

^Riven: Janice do swej matki nie ma startu, a Skyler przy niej jest jak błogosławieństwo.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-04-2013, 16:50

no matka jest wkurwiajaca, ale stanowi centralny punkt w całej historii. a Janice... kurwa, białej gorączki dostaje jak jej słucham. zobaczysz dalej i się zgodzisz ;d

ogólnie to mega wypas, odcinek z ruskim w lesie = mistrzostwo :ddd

btw : Obrazek

mój ulubiony bohater zdecydowanie ;d

p. s. meadow wyrasta na całkiem elegancka dupe, a ta jebnieta dilerka mercedesa to już w ogóle koza
this is a land of wolves now
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Re:

22-04-2013, 17:05

Riven pisze: ogólnie to mega wypas, odcinek z ruskim w lesie = mistrzostwo :ddd
he killed 16 czechoslovakians LOL - jeden z lepszych odcinków. Meadow dobra szprotka, ale nie chciałbym miec takiego teśćia;]

83koper83 pisze:
Pan_Kimono pisze: Gra o tron - scenarzystom powinni obciąc jaja, naprawde można było zrobić serial trzymający w napięciu, a oni tak rozwlekli niektóre wątki, że coraz ciężej się to ogląda
Duże są odstępstwa w stosunku do powieści? Pytam, bo nie czytałem, a dość mi się nawet podoba nawet ten sezon. Trochę żałuję, że brak mi hartu ducha, żeby zaczekać i obejrzeć cięgiem.
Są dość wierni natomiast to co sprawdza sie w książce niekonieczne działa na ekranie. Same powieści im dalej tym słabsze, ale generalnie kuleje wstawianie niepotrzebnych scen i przedłużanie niektórych wątków. Dużo ten serial traci na braku dynamiki.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 17:25

Grze imo brakuje płynności. Przeskoki z wątku na wątek są irytujące, bo w odcinku zamiast porządnego głównego dania, dostajemy po plasterku 5 innych. Zamiast zatrzymać się, poprowadzić historię chociażby Lannisterów, przez dajmy na to trzy odcinki, poświęcając im zdecydowaną większą część i epizodycznie wtrącać o poczynaniach Khaleesi, tak w każdym mamy po kawałku każdego z aspirujących o żelazny tron, przez co bardzo łatwo można się pogubić. Sceny są krótkie, porozdzierane. Tak jak w pierwszych dwóch sezonach było to do pewnego stopnia uzasadnione (wprowadzenie każdej postaci, szkic jej dokonań etc.), tak teraz powoli zaczyna mnie to odpychać. Wrony sobie łażą po lodzie, Snow z cielęcym wzrokiem szuka miejsca u dzikusów, Khaleesi wybrzydza i kombinuje, udając od czasu do czasu matkę Teresę, Lannisterowie pierdolą o złocie, Żofrej się puszy jak paw i raz po raz policzkuje Cersei przy okazji swej wielkiej władzy, Starkowa płacze raz za ojcem i mężem, raz za córkami, córki zaś albo dźgają kozikiem rzezimieszków albo udają wielką pokrzywdzoną przez los księżną z krwią zdrajcy i tak w koło Macieju. A, no i oczywiście trochę cycków, scen seksu i błądzenia po mapie Roba z żoną, która prędzej czy później wyrucha go w dupala.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

22-04-2013, 17:27

otóż to, stąd to wrażenie braku akcji. w tym tempie ten serial będzie miał 15 sezonów.
Generalnie pierwszy sezon świetny, później tendencja spadkowa

Pojawiło się ostatnio coś godnego uwagi??
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 17:33

Hm...
[SPOILER ALLERT]
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 19:50

Co do Gry o tron. Te przeskoki sa w książce. Tam każdy rozdział jest opisywany z punktu widzenia danego bohatera. Jest rozdział Aryi a po nim np. Tyriona. Jeżeli chodzi o książkę jest to bardzo fajne. Często wątek danej postaci kończy się bardzo ciekawie i wracamy do niej dopiero po kilku postaciach/rozdziałach.
Moim zdaniem tylko pierwszy sezon trzymał się ksiązki. Im dalej w serial, tym dalej od książki. Czasami te odstępstwa wychodzą smiesznie, np w 1 sezonie serialu Tyrion kazał wykuć ogromny łancuch (było to wyraźnie zaznaczone), z którym później nie wiadomo co się stało. A, że Riverrun pojawiło się dopiero teraz w serialu to skandal.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 20:00

Nie wiem, czy już to pisałem, ale trzeci sezon Boardwalk Empire świetny! Lepszy od poprzedniego.

Przy okazji Scraaphowo-avatarowo metodą chciałbym rozkręcić hype na Garth Marenghi's Darkplace :D Doskonałe, skandalicznie krótkie i bardziej pasujące do tematu "stare seriale" ;d
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 20:08

nie zapominaj o grze aktorskiej na najwyższym poziomie
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 20:19

Paradoksalnie, jest to chyba jeden z najbardziej dopracowanych pod względem szczegółów seriali ever :D
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Odp: Nowe seriale

22-04-2013, 21:05

witchfinder pisze:Nie wiem, czy już to pisałem, ale trzeci sezon Boardwalk Empire świetny! Lepszy od poprzedniego.
Właśnie, muszę jeszcze drugi obejrzeć, na śmierć zapomniałem o tym klawym serialu - sporo frajdy miałem przy pierwszym sezonie. Jak się ma pod względem poziomu pierwszy i trzeci rzut BE?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 22:08

Wyrównany bardzo jest, drugi naprawdę minimalnie i tylko momentami odstawał.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

22-04-2013, 22:19

A mnie BE nie kupił. Owszem wykonanie świetne, aktorstwo znakomite, ale czegos mi brakuje.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 22:20

Drugi ma jeden, wielki minus, co przekłada się automatycznie na trzeci, gdyż.. spojlerować nie będę, witchfinder na pewno wie o co (kogo) mi chodzi, aczkolwiek BE trzyma poziom, postać Gypa szczególnie mi przypadła do gustu, no i rudej burdelmamy, która jest wg mnie swoistą ozdobą tego serialu.

A propos krótkich seriali, sprawdźcie Luthera. Niszczy.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 22:24

Pan_Kimono pisze:A mnie BE nie kupił. Owszem wykonanie świetne, aktorstwo znakomite, ale czegos mi brakuje.
Obejrzałeś cały 1. sezon? Takie seriale mają to do siebie, że wprowadzenie jest stosunkowo długie, wątków dużo i mija pół sezonu zanim zaczyna się coś dziać; nie warto sugerować się początkiem. Podobnie miałem z The Wire na przykład.
Gumiak pisze:Drugi ma jeden, wielki minus, co przekłada się automatycznie na trzeci, gdyż.. spojlerować nie będę, witchfinder na pewno wie o co (kogo) mi chodzi, aczkolwiek BE trzyma poziom, postać Gypa szczególnie mi przypadła do gustu, no i rudej burdelmamy, która jest wg mnie swoistą ozdobą tego serialu.
Jeśli myślimy o tym samym, to mimo kontrowersji zabieg oceniam na plus. Tzn. lubię, kiedy twórcy ewidentnie nie cackają się z bohaterami :D A Gyp to wielka siła nowego sezonu, świetna postać.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

23-04-2013, 01:40

witchfinder pisze:Jeśli myślimy o tym samym, to mimo kontrowersji zabieg oceniam na plus. Tzn. lubię, kiedy twórcy ewidentnie nie cackają się z bohaterami :D
O to to (choć mnie w tej kwestii wkopała koleżanka, bo zaspoilerowała mi to, więc zaskoczony nie byłem ;) ). A Gyp jest wkurwiający na maksa, ale faktycznie sporo wnosi. Jestem w połowie sezonu i zobaczymy, co jeszcze odpierdoli. A i jeszcze akcja w magazynie, którego Nucky ze Sleaterem szukali - chyba po raz pierwszy Nucky autentycznie mnie przeraził swoim cynizmem, że tak to ujmę.
mara
rozkręca się

24-04-2013, 08:56

fanow seriali typu the killing odsylam do kilku tytulow- broadchurch (imo swietny), the top of the lake i shetland. dla zwolennikow sil paranormalnych- nowe dzielo netflix (ci od house of cards) o nazwie hemlock grove- zapowiada sie cudnie.dla fanow psychozy- bates motel z rewelacyjna vera farmiga.
ODPOWIEDZ