KEL THUZ - Jedyny I Jego Stalmoc [2011]

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: KEL THUZ - Jedyny I Jego Stalmoc [2011]

08-02-2014, 13:37

KelThuz pisze: to nie mój wpis, tylko fanów. Pora zaakceptować istnienie wyznawców true metalu, antynatalizmu i wolnego rynku wśród szarego plebsu.
To istnieją takowi? Ech, biedni ludzie pozbawieni gustu myzycznego :)
Ja nikomu nie życzę faszystowskiej knagi państwa w oczodół, chyba, że się prosi.
Jesteś tak ciemiężony? Przecież nie powinieneś być traktowany jak wróg a jako ciekawostka.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 09:02

KelThuz pisze:
krz63 pisze: Mistrza... ja jebię. Ale mniemanie o sobie. Mam nadzieję, że pójdziesz siedzieć i jakiś murzyn wsadzi ci pod prysznicem pałę po same jelito.
to nie mój wpis, tylko fanów. Pora zaakceptować istnienie wyznawców true metalu, antynatalizmu i wolnego rynku wśród szarego plebsu. Ja nikomu nie życzę faszystowskiej knagi państwa w oczodół, chyba, że się prosi.
Weekend, Ich Troje czy Luna Ad Noctum tez maja fanow, kazda chujnia ich znajdzie.
Tez jestem zwolennikiem wolnego rynku, likwidacji obowiazkowych ubezpieczen spolecznych i zdrowotnych, likwidacji zasilkow, ograniczen w Kodeksie Pracy itd, ale jakos nikt mnie nie aresztowal... dziwne. Swoja droga jesli jestes zwolennikiem wolnego rynku tylko dla bialy czlowiek, to nie jestes zwolennikiem wolnego rynku.
W innym temacie klamales o tym, ze w Polsce sa jedne z najwiekszych podatkow na swiecie. Typowy polityk, nie zna sie, nie sprawdzi, nie przeczyta, ale wie i sie wypowie. Wkrotce pewnie bedziesz siedzial, wiec bedziesz mial duzo czasu na wymyslanie kolejnych teorii z dupy wzietych.

Edit: a nie mozesz podczas rozprawy wyjac z roporka swoja stalmoc i zakurwic nia opracow?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-02-2014, 09:10

Rofl, zaorane

Ale mimo wszystko jak komus grozi wiezienie za gowniane piosenki midi to cos jest nie tak. No chyba, ze to z ramienia ministerstwa estetyki :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

09-02-2014, 09:46

krz63 pisze: Weekend, Ich Troje czy Luna Ad Noctum tez maja fanow, kazda chujnia ich znajdzie.
sorry, ale w jednym utworze z mojej ostatniej płyty jest więcej nihilizmu, niż w połowie black metalu, i takie są fakty
Tez jestem zwolennikiem wolnego rynku, likwidacji obowiazkowych ubezpieczen spolecznych i zdrowotnych, likwidacji zasilkow, ograniczen w Kodeksie Pracy itd, ale jakos nikt mnie nie aresztowal...
mnie też nikt. bo to nie jest Białoruś.
Swoja droga jesli jestes zwolennikiem wolnego rynku tylko dla bialy czlowiek, to nie jestes zwolennikiem wolnego rynku.
skąd to wytrzasnąłeś? z brunatnej księgi? LOL. Thomas Sowell widzi, jak robisz kurwę z logiki
W innym temacie klamales o tym, ze w Polsce sa jedne z najwiekszych podatkow na swiecie. Typowy polityk, nie zna sie, nie sprawdzi, nie przeczyta, ale wie i sie wypowie.
przestań pierdolić, gdyż w tym momencie twoje zwoje mózgowe przypominają te dla typowego janusza i grażyny z dużego miasta

pierwsze z brzegu porównanie:
Obrazek

To jest zadziwiające, jak teoretycznie rozgarnięty człowiek nie jest w stanie dostrzec ogromu dojenia go przez jedno z najbardziej zbójeckich fiskalnie państw na świecie
Wkrotce pewnie bedziesz siedzial, wiec bedziesz mial duzo czasu na wymyslanie kolejnych teorii z dupy wzietych.
widzę, że bardzo chcesz jednak, by Polska przypominała Białoruś, co? Bliźnim życzysz najgorszego, a potem się dziwisz, że ciebie też traktują jak śmiecia. Typowy Polak. Na szczęście mam nerwy ze stali i w pobicie ze skutkiem śmiertelnym mnie nie wrobisz, bo to jedyne, za co mógłbym teoretycznie pójść siedzieć. Knypie.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 10:07

Wow, porownujesz jeden rodzaj podatku z jednym krajem i na tej podstawie twierdzisz, ze Polska ma jedne z najwiekszych podatkow na swiecie. I to jeszcze na podstawie tabelki nie uwzgledniajacej, ze wiekszosc zajebiscie dobrze zarabiajacych jest na wlasnej dzialalnosci i liniowym. Porownaj fiata pande 1,2 z maluchem i na tej podstawie glos teorie, ze panda jest jednym z najszybszych samochodow na swiecie. To wlasnie twoja logika. Pomyslec, ze probowalem z toba dyskutowac na argumenty, ale to sie wiecej nie powtorzy.

Edit: spojrzalem jeszcze raz na ta tabelke, ktora jest dla ciebie czyms miaradajnym i co ja widze? Ni chuja nie uwzglednia skladek na ubezpieczenia spoleczne odliczanych od podstawy opodatkowania i skladek zdrowotnych odliczonych od podatku. Za 2013 rok od kwoty 1600 miesiecznie brutto na umowe o prace podatek za rok wyniesie 900 zlotych, wg twojej tabelki z nieprawdziwymi danymi od 1500 miesiecznie ponad 2600 rocznie. Jakim to zjebanym kretynem trzeba byc by w merytorycznej dyskusji poslugiwac sie nieprawdziwymi danymi? Mialem racje. Mentalnosc kurwy i polityka.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

09-02-2014, 12:06

Jak tak patrzę na Kelthuza, to się zastanawiam, czy byłby w stanie ubić muchę w kiblu, a co dopiero pobić kogoś ze skutkiem śmiertelnym...
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

09-02-2014, 12:34

Kelthuz - Karzeł Z Białegostoku: 1:0
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 12:43

Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Kelthuz - Karzeł Z Białegostoku: 1:0
Szczególnie na argumenty, no nie?

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-02-2014, 12:44

Kurt pisze:Jak tak patrzę na Kelthuza, to się zastanawiam, czy byłby w stanie ubić muchę w kiblu, a co dopiero pobić kogoś ze skutkiem śmiertelnym...
:D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 13:17

krz63 pisze:na tej podstawie twierdzisz, ze Polska ma jedne z najwiekszych podatkow na swiecie
Nie zauważyłeś durniu podstawowego celu umieszczenia tej tabelki. Mianowicie porównania kwoty dochodu wolnej od podatku, czyli uzmysłowienia jak polskie czerwone pająki gnoją najbiedniejszych ludzi. Nie ma wielkiego sensu zestawianie nas z innymi krajami Unii, bo to przepaść. Tu należy porównać Polskę z krajami 3 świata i rozwijającymi się. Za Ernst & Young:

Obrazek
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

09-02-2014, 13:55

Zaorane.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 14:15

Kraft pisze:
krz63 pisze:na tej podstawie twierdzisz, ze Polska ma jedne z najwiekszych podatkow na swiecie
Nie zauważyłeś durniu podstawowego celu umieszczenia tej tabelki. Mianowicie porównania kwoty dochodu wolnej od podatku, czyli uzmysłowienia jak polskie czerwone pająki gnoją najbiedniejszych ludzi. Nie ma wielkiego sensu zestawianie nas z innymi krajami Unii, bo to przepaść. Tu należy porównać Polskę z krajami 3 świata i rozwijającymi się. Za Ernst & Young:

Obrazek
Ale to dalej nie jest dowod na to, ze Polska ma JEDNE Z NAJWYZSZYCH PODATKOW NA SWIECIE.
Jak czerwone pajaki w Polsce gnebia biednych ludzi, to powinni sie przeprowadzic do faweli w Rio, tam jest wieksza kwota wolna od podatku i zyje sie biedocie lepiej.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 14:22

http://www.youtube.com/watch?v=vC9fQb_fkkA
Przynajmniej mają ciepło :) Nie to co nasi menele ginący z zimna pod mostami, w słupach ogłoszeniowych i drewnianych zagrodach w wioskach po pgr-owskich.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 16:30

Swoją drogą ciekaw jestem ilu Duńczyków, Szwedów czy Francuzów po przeanalizowaniu tabelki stwierdzi, że płaci za duże podatki i wypierdoli do Botswany.
Ciekaw też jestem jak wygląda PIT Kelthuza, na ile go to straszne państwo wyjebało. Mam nadzieję, że uczciwie się rozlicza z gaży za granie. Ze swojego blisko piętnastoletniego doświadczenia w pracy z podatnikami wiem, że największe "ale" co do ich wysokości oraz roszczenia wobec państwa mają ci, co nie płacą wcale, albo najmniej.
Problemem w Polsce dla obywatela nie jest wysokość podatków, tylko ZUS, który zabiera znacznie więcej niż US i są to totalnie zmarnowane pieniądze.
Ilekroć jest mowa na tym forum o podatków (PŁACIMY JEDNE Z NAJWYŻSZYCH PODATKÓW NA ŚWIECIE) to przytaczany jest PIT i kwota wolna od podatku, a są przecież różne inne ulgi, wyłączenia, szczególne formy opodatkowania (karta podatkowa, ryczałt), odliczenia od podstawy opodatkowania, podatku, które nie muszą być wcale regułą w krajach z tabelek. Oprócz PIT istnieją też inne podatki jak VAT, CIT, PPC, AKC, od nieruchomości, rolny, leśny kurwa, od posiadania samochodu, wąsów i chuj wie czego. Zawsze można przedstawić dane tak, by pokazać swoją rację, tak więc:

- podatek od rozpalenia grilla w Polsce: 0,- EUR
- podatek od rozpalenia grilla w Danii: 30,- EUR

Idąc sposobem rozumowania KelThuza i tego durnia Krafta mogę śmiało stwierdzić, że wobec powyższego przykładu Polska ma jedne z najniższych podatków na świecie :-)

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 18:14

Pajacu kolorowy, ale nie musisz nam tu przytaczać banałów, że występują różnice w rodzajach oraz wysokości odliczeń i ulg. Dlatego liczy się efektywną stopę opodatkowania, czyli realną kwotę wpłacaną przez podatników do budżetu. Według raportu KPMG jesteśmy tutaj na 26 miejscu na świecie, bardzo blisko demonizowanej Szwecji. Z tym że Szwecja miała z czego "schodzić" po wojnie. Brak zniszczeń, zajebiście bogaty kraj, z wolnym rynkiem, niskimi podatkami i dochodem na głowę mieszkańca najwyższym na świecie zaraz po Amerykanach. Sami zdegradowali się do europejskich przeciętniaków, choć pewne dobre nawyki, jak przejrzyste prawo, ochrona własności prywatnej czy zero tolerancji dla korupcji pozostały. My nie mamy nawet tego.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 18:27

Kraft pisze:Pajacu kolorowy, ale nie musisz nam tu przytaczać banałów, że występują różnice w rodzajach oraz wysokości odliczeń i ulg. Dlatego liczy się efektywną stopę opodatkowania, czyli realną kwotę wpłacaną przez podatników do budżetu. Według raportu KPMG jesteśmy tutaj na 26 miejscu na świecie, bardzo blisko demonizowanej Szwecji. Z tym że Szwecja miała z czego "schodzić" po wojnie. Brak zniszczeń, zajebiście bogaty kraj, z wolnym rynkiem, niskimi podatkami i dochodem na głowę mieszkańca najwyższym na świecie zaraz po Amerykanach. Sami zdegradowali się do europejskich przeciętniaków, choć pewne dobre nawyki, jak przejrzyste prawo, ochrona własności prywatnej czy zero tolerancji dla korupcji pozostały. My nie mamy nawet tego.
Sprawdzilem twoje dane: Szwecja 32%, Polska 16%, po chuj klamiesz?

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 18:35

Gdzieś to kurwa wyczytał? Chyba z tytułu samych ubezpieczeń, bo tutaj jest ~17 %.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 20:06

Z portalu podatkowego, a nie żadnego polskabieda.pl czy rzadruchanarodwdupala.pl.

Kurwa, w życiu zrobiłem kilkaset pewnie rozliczeń podatkowych Polaków pracujących poza granicami i jakoś nie rzuciło mi się w oczy by obiążenia od wynagrodzenia zagranicznego było jakoś rażąco niższe od tego Polskiego. Nasze krajowe zawsze na tym tle tak średnio zwyczajnie, ani duże, ani małe, zupełnie przeciętne.

Niemniej teoretyk będzie wiedział lepiej od kogoś kto na codzień zajmuje się podatkami, no nie? Dyskuja z tobą zupełnie bez sensu, jak z każdym komu naszczasz na łeb, a będzie twierdził że deszcz pada.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-02-2014, 22:22

krz63 pisze:Z portalu podatkowego, a nie żadnego polskabieda.pl czy rzadruchanarodwdupala.pl.
Podałem konkretne źródło, więc albo zrobisz to samo albo jesteś zwykły kundel, który nie potrafi przyznać się do błędu.
Kurwa, w życiu zrobiłem kilkaset pewnie rozliczeń podatkowych Polaków pracujących poza granicami i jakoś nie rzuciło mi się w oczy by obiążenia od wynagrodzenia zagranicznego było jakoś rażąco niższe od tego Polskiego.
Każdym swoim postem udowadniasz, że nie potrafisz analizować danych, więc nie dziwota. A nawet gdybyś zrobił te rozliczenia i spostrzeżenia z nich wyciągnięte byłyby prawidłowe, to zgadnij jaką mają wartość statystyczną dla obszaru całego kraju, nie mówiąc o Unii? Właśnie tak pulpecie - zerowe.
Niemniej teoretyk będzie wiedział lepiej od kogoś kto na codzień zajmuje się podatkami, no nie? Dyskuja z tobą zupełnie bez sensu, jak z każdym komu naszczasz na łeb, a będzie twierdził że deszcz pada.
Póki co to szczam ci do gardła, a ty chcesz więcej.
ODPOWIEDZ