GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

Re: GÓRY

01-09-2015, 08:59

najzabawniej będzie jak ludziska stwierdzą że pierdolą te schody i wydepczą nowe ścieżki z boku ;)

no, rzutem na taśmę udało się wybrać w Tatry w sierpniu... odwiedziłem dróżkę o której wyżej wspominałem, czyli szlak na Niżnie Rysy. No, powiedzmy że szlak... istniał w międzywojniu, przez te kilkadziesiąt lat ostała się lekka sugestia ścieżki w dolnej części, żleb i kopuła szczytowa już na dziko, ale droga łatwa i ewidentna, no i trzymając się skał dało się zrobić 3 kroki bez strącenia tuzina kamoli, co niżej było w sferze marzeń ;)
w ogóle pierwszy raz trafiła mi się taka ciepła noc - aż musiałem momentami śpiwór rozsuwać (a zapowiadali wiatr w porywach do 90 km/h, nawet profilaktycznie plecak kamolami dociążyłem na noc)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
ImP
postuje jak opętany!

09-09-2015, 11:06

Wesoło było w niedzielę:
Obrazek
Na szczęście później się poprawiło:
Obrazek
Obrazek

Za to w poniedziałek:
Obrazek
Obrazek

Z przedwyjazdowych pomysłów na trasy w Tatrach nic nie wyszło, ale i tak było sympatycznie. Wracam w przyszłym roku na ciut dłużej i już niekoniecznie we wrześniu.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

09-09-2015, 15:40

też planowałem jakąś nockę w ten weekend ale przy takiej piździawie raczej podziękuję, bo mam śpiwór z decathlona na stówkę ;)
a pomyśleć że tydzień wcześniej w nocy było +15...
Obrazek
ImP
postuje jak opętany!

09-09-2015, 18:15

evildead pisze:też planowałem jakąś nockę w ten weekend ale przy takiej piździawie raczej podziękuję, bo mam śpiwór z decathlona na stówkę ;)
a pomyśleć że tydzień wcześniej w nocy było +15...
No właśnie o tydzień się spóźniliśmy, ale niestety nie było wyboru. Jaworowy Mur i Mała Wysoka muszą poczekać do przyszłego roku. Dobrze, że przynajmniej Mogielicę w normalnych warunkach odhaczyłem.

Właśnie, do tej pory, poza totalną mgłą na Mogielicy (co też miało swój urok), miałem zajebiste szczęście do pogody. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa zmiana tego stanu.

Jeszcze rzut oka z okolicy Turbacza:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

09-09-2015, 19:35

żeby na Turbaczu nie było tego kołchozu to by była absolutnie przezajebista góra ;)
a tak nawiasem mówiąc, Tatry oprószone >1700 też się super prezentują
ImP
postuje jak opętany!

09-09-2015, 19:59

evildead pisze:żeby na Turbaczu nie było tego kołchozu to by była absolutnie przezajebista góra ;)
Masz na myśli dziki tłum ludzi czy schronisko? Jak byłem końcem marca to w ciągu 30 minut minimum 100 osób się przewinęło, wczoraj może do 20 by doliczył (ale to z bacami obok schroniska ;) Przez ostatnie 12 miesięcy zrobiłem pewnie koło 50 górek i Turbacz raczej spokojnie by się do top 10 załapał.
evildead pisze:a tak nawiasem mówiąc, Tatry oprószone >1700 też się super prezentują
Wyglądają genialnie, ale w wyższe partię bałbym się wybrać. Zresztą w poniedziałek dokonałem rzeczy niebywałej i prawie się wyjebałem przy podejściu na Nosal :D Aż się boję pomyśleć jakbym rozwinął ten talent powyżej 2000 ;)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

09-09-2015, 20:09

o tę wielką budę mi chodzi - a zresztą dzikie tłumy to właśnie pochodna tego gmachu...

a co do Tatr "leciuteńko oprószonych" to są one znacznie bardziej niebezpieczne niż te stricte zimowe, także raczej dobrze zrobiłeś ;-)
ImP
postuje jak opętany!

09-09-2015, 20:19

evildead pisze:o tę wielką budę mi chodzi - a zresztą dzikie tłumy to właśnie pochodna tego gmachu...
No małe nie jest... Ale nawet bez schroniska ludu by złaziło się sporo. Łatwa górka na każdą porę roku, masa szlaków, ładne widoki. Jakbym miał bliżej to sam bym pewnie często robił mały spacerek.
evildead pisze:a co do Tatr "leciuteńko oprószonych" to są one znacznie bardziej niebezpieczne niż te stricte zimowe, także raczej dobrze zrobiłeś ;-)
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. No ni chuja nie da się na takie warunki dobrze przygotować...
Sineater
postuje jak opętany!

10-09-2015, 13:49

Mili Koledzy. Dziękuję za lekturę! Mam nadzieję, że faktycznie się podobała. W ramach pozdrowień dla bywalców kilka klimatycznych fociaszków z Gór Przeklętych :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

10-09-2015, 16:51

góry przepiękne, ale tak mi je zareklamowałeś przed wyjazdem że jakoś wątpię żebym je kiedyś zobaczył na żywo ;-)
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-09-2015, 17:37

Sineater pisze:Mili Koledzy. Dziękuję za lekturę! Mam nadzieję, że faktycznie się podobała. W ramach pozdrowień dla bywalców kilka klimatycznych fociaszków z Gór Przeklętych :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ten uczuc, gdy patrzysz z zazdroscia na takie fotely a sam mieszkasz na jednej, wielkiej jebanej rowninie :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ImP
postuje jak opętany!

11-09-2015, 11:52

Sineater pisze:Mili Koledzy. Dziękuję za lekturę! Mam nadzieję, że faktycznie się podobała. W ramach pozdrowień dla bywalców kilka klimatycznych fociaszków z Gór Przeklętych :)
Jakby się nie podobała to zostałoby to zaznaczone lub przemilczane ;) Komplementy w pełni zasłużone. Czekam na kolejną!

A fotki kapitalne. Coś więcej o tym miejscu? Bo wpis evildeada mnie zaintrygował :D
manieczki pisze:ten uczuc, gdy patrzysz z zazdroscia na takie fotely a sam mieszkasz na jednej, wielkiej jebanej rowninie :(
A co to za problem? Kilka dni temu spotkałem ekipę z okolic Gdańska - przyjechali na tydzień z kawałkiem w Tatry zaliczając na powrocie Gorce. Wiadomo, że ciężko o częste wypady, ale raz na rok to chyba żaden wyczyn...
mothra
postuje jak opętany!

11-09-2015, 23:40

ImP pisze:A co to za problem? Kilka dni temu spotkałem ekipę z okolic Gdańska - przyjechali na tydzień z kawałkiem w Tatry zaliczając na powrocie Gorce. Wiadomo, że ciężko o częste wypady, ale raz na rok to chyba żaden wyczyn...
Fundusze trzeba sobie odkładać po prostu, ewentualnie na jakieś okazje promocyjne się czaić. Byłam w Zakopcu pod koniec sierpnia na tydzień i strasznie żałuję, że tylko tyle. To było zdecydowanie za krótko szczególnie, że właśnie udało się wyjazd po taniości załatwić. W każdym razie za rok na pewno pojadę znowu w góry gdzieś. Siedemnaście godzin tłuczenia się pociągiem w jedną stronę jest zdecydowanie tego warte.
535

11-09-2015, 23:47

mothra pisze: Byłam w Zakopcu pod koniec sierpnia na tydzień i strasznie żałuję,....
Ja się nie dziwię. Też bym żałował.
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2015, 23:47

No nie wiem... czas przejazdu jest okropnie dlugi to raz. Dwa - lato /gorac w chuj w pociagu + predyspozycje do nadmiernego pocenia = nbdb/, zima /nie trzeba chyba komentarza?/. Na szczescie jest jeszcze PKS, ale to tez ma swoje +/-. Kurwa, rok 2015 a podroz trwa ile trwa :'( Jeszcze jak przesiadkie w Katowicach to strach zeby Cie siakis narkoman Hivem nie zarazil ze szczykawki :( [chyba, ze cos sie pozmienialo tam na dworcu].

edit: no sezon i zakopane = cccombo breaker :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

11-09-2015, 23:50

535 pisze:
mothra pisze: Byłam w Zakopcu pod koniec sierpnia na tydzień i strasznie żałuję,....
hahahahaha, zapluty monitor.
support music, not rumors
mothra
postuje jak opętany!

11-09-2015, 23:54

Rattlehead pisze:
535 pisze:
hahahahaha, zapluty monitor.
No, 2/10, ale sympatycznie było przynajmniej
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2015, 23:56

mothra pisze:No, 2/10, ale sympatycznie było przynajmniej
Masz zdjecie z misiem? Przejechalas sie bryczka? Kupilas łoscypek ugniatany brudnymi goralskimi rencyma? Wjechalals kolejka na Gubalowke? Kupilas laczki domowe i ciupage?
mothra
postuje jak opętany!

11-09-2015, 23:59

manieczki pisze:
mothra pisze:No, 2/10, ale sympatycznie było przynajmniej
Masz zdjecie z misiem? Przejechalas sie bryczka? Kupilas łoscypek ugniatany brudnymi goralskimi rencyma? Wjechalals kolejka na Gubalowke? Kupilas laczki domowe i ciupage?
Tag, tag, tag, 100x tag ; )

Te wszystkie bryczki i wielce wymęczeni ludzie, po jakiejś lajtowej trasie = poziom spierdolenia 3000000
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

12-09-2015, 00:02

ImP pisze:Kilka dni temu spotkałem ekipę z okolic Gdańska - przyjechali na tydzień z kawałkiem w Tatry zaliczając na powrocie Gorce.
No, ale ci to mają chyba bliżej samolotem za 49zeta nad fjordy teraz ;)
ODPOWIEDZ