Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?

13-12-2012, 19:48

COFFIN pisze:
Lykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
O tym właśnie mówiłem. I wbrew pozorom to nie do końca wina tylko organizatora.
No pogody przewidzieć się na kilka miesięcy w przód się nie dało, ale tam skład też topniał szybciej niż śnieg w Etiopii. Niemniej pisałem całkiem poważnie. To było coś niesamowitego, najpierw ja spierdalałem przed nacierającymi na mnie dziesiątkami namiotów, potem z kolei ja zacząłem ganiać mój spierdalający namiot, a summa summarum namiot i tak chuj strzelił, łącznie z jego zawartością (to dopiero musiało bujać bosmana knajpę, że cała paleta żywców dokończyła swojego żywota).
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
COFFIN

13-12-2012, 19:52

To musieliśmy sie tam widzieć;) Parę lat temu wrzuciłem tutaj wyjaśnienie i nie mam zamiaru do tego wracać. Dodam tylko, że Siwy wywiązał się finansowo w stosunku do wszystkich kapel, nawet do tych, które miały wykupione bilety na przelot / przejazd, a nie przyjechały. Tyle. A fest mógł być naprawdę mocny. Szkoda.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-12-2012, 19:58

Adrian696 pisze:Festiwal musialby byc w takim miejscu, zeby dojazd był sensowny
Znów wraca ten temat na forum, a odpowiedź wciąż aktualna. Nie ma komunikacji 120 / h z wszystkimi miastami wojewódzkimi, to nie ma nic.
Lykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
Przypuszczam, że ten festiwal jeszcze długo będzie trudny do przebicia. Najbardziej podobał mi się drugi dzień.
Piona miałby szansę, tylko musiałby bardziej popuścić wodzę fantazji i mniej kalkulować :D
Awatar użytkownika
COFFIN

13-12-2012, 20:00

Kingu pisze: Przypuszczam, że ten festiwal jeszcze długo będzie trudny do przebicia. Najbardziej podobał mi się drugi dzień.
Piona miałby szansę, tylko musiałby bardziej popuścić wodzę fantazji i mniej kalkulować :D
Mylisz fakty mimo wszystko.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-12-2012, 20:02

W zacytowanym zdaniu stwierdzam tylko jeden fakt, że taki fest się odbył. Więc jakie FAKTY mylę?
Awatar użytkownika
COFFIN

13-12-2012, 20:04

No okej, ale jak doskonale wiesz drugiego dnia nie było;) Poza tym myślałem, że chcesz organizatora równać ze ścierwem wymienionym w dalszej części wypowiedzi;)
Wężon

14-12-2012, 00:55

SOWIX666 pisze: To proste, zorganizuj coś sam!
To jest Polska tu się narzeka i marudzi, współpraca nie jest mile widziana.
Nie znam się na organizowaniu koncertów w ogóle, ale zaintrygowało mnie słowo "współpraca" w Twojej wypowiedzi. W zasadzie nie miałabym nic przeciwko, żeby pomóc komuś w organizowaniu koncertu czy festiwalu. Na miarę swoich możliwości - np. we wsparciu promocji (informacje prasowe, listy prasowe, realizacja action planu, promocja poza granicami kraju, etc.). Nawet bez honorarium, pro publico bono (no, może za wejściówkę). Chętnie się czegoś nowego nauczę - w końcu to związane z moją branżą.

Oświećcie mnie, jeżeli się mylę. W zasadzie we wszystkich branżach firmy szukają teraz praktykantów/stażystów, zazwyczaj bez doświadczenia. Trzeba takimi pokierować i nieco ich podszkolić, ale koniec końców odwalają często masę dobrej roboty - w zamian za zaświadczenie o odbyciu praktyk zawodowych czy współpracy. I jeszcze nie widziałam firmy czy instytucji, która miałaby z tytułu wykorzystywania ich potencjału wyrzuty sumienia. Zastanawia mnie, ilu takich ochotników współpracuje przy organizacji koncertów bm/dm? Przecież chyba rośnie młode pokolenie miłośników metalu?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

14-12-2012, 01:02

bardzo dobrze napisane, też mogłbym coś zorganizować, bez honorarium, ale nie mam o tym bladego pojęcia, pozatym jak juz byc coś robił to musiałby to byc koncert w jakimś lesie i kozy ponabijane na pale itp. Wiec przydałby się jakiś teren prywanty-las a takiego nie mam.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

14-12-2012, 01:22

Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-12-2012, 01:23

Only_True_Believers pisze:też mogłbym coś zorganizować, bez honorarium, ale nie mam o tym bladego pojęcia
no popatrz, a inni mimo to biorą honoraria. organizuj śmiało :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

14-12-2012, 01:27

0ms pisze:Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
Nie od dziś :D
Narodowy panteon miszczów tej branży jest długi. I stale rośnie.

Edit:
Z dobrych wiadomości: znów będzie polska edycja Metalfest, a szwajcarska i jedna z dwóch niemieckich zdechły.
Wężon

14-12-2012, 01:41

Jak zwykle zamiast rzeczowej dyskusji czy podzielenia się wiedzą, lepiej okazać swoją wyższość i podreperować sobie poczucie własnej wartości ;-)
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

14-12-2012, 08:51

Jezeli potrzebna wiedze chcesz nabywac na forum to jest to znak, ze powinnas dac sobie spokoj - wszyscy na tym dobrze wyjda, wlacznie z toba.
Wężon

14-12-2012, 09:39

0ms pisze:Jezeli potrzebna wiedze chcesz nabywac na forum to jest to znak, ze powinnas dac sobie spokoj - wszyscy na tym dobrze wyjda, wlacznie z toba.
I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy. Proste - informuję, że jeśli ktoś będzie zainteresowany, to mogę spróbować mu pomóc jeśli będzie chciał czy potrzebował. I robię tak właśnie dlatego, że z jednej strony wkurza mnie narzekanie, a z drugiej jestem świadoma tego, że sama festiwalu nie machnę, bo jeszcze nie umiem. Byc może jesteś osobą wszechuzdolnioną i wszechwiedzącą od zaraz, teraz - jeśli tak, to gratuluję, podziwiam i lekko zazdroszczę. Ja taka nie jestem, wszystkiego muszę się uczyć - współpracy nad organizacją koncertu także, jak podejrzewam. Mogę co najwyżej pomóc przy organizacji komuś, kto się na tym lepiej zna.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

14-12-2012, 09:44

I SEE WHAT U DID THERE

widok heilujacego typa w shircie Gontyna Kry, jedzacego loda Harry Potter - bezcenny.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

14-12-2012, 10:15

@Mol - :D :D :D
Wężon pisze:I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy.
Chyba życia jeszcze nie poznałaś, skoro szukasz wiedzy praktycznej na forach - takimi rzeczami nie warto się za darmo dzielić, bo kosztują lata pracy i nauki.
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
Lykantrop

14-12-2012, 10:22

Mol pisze:
I SEE WHAT U DID THERE

widok heilujacego typa w shircie Gontyna Kry, jedzacego loda Harry Potter - bezcenny.
Ehhh, ta bolszewicka mentalność, nigdy nie zapomną mi grzechów młodości :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Wężon

14-12-2012, 10:55

Random Apex pisze:@Mol - :D :D :D
Wężon pisze:I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy.
Chyba życia jeszcze nie poznałaś, skoro szukasz wiedzy praktycznej na forach - takimi rzeczami nie warto się za darmo dzielić, bo kosztują lata pracy i nauki.
Nie liczę na to, że mi ktoś o tym na forum jawnie napisze - ot, podręcznik "jak w tym kroju zrobić megazajebisty koncert", tylko na to, że jeśli będzie mu potrzebna osoba do współpracy, to np. skrobnie do mnie PW. Wiem, ile to kosztuje lat pracy i nauki, bo co najmniej od 3 siedzę m.in. w organizowaniu eventów. I nie mam nic przeciwko podzieleniu się własną wiedzą czy umiejętnościami, nawet bez gratyfikacji finansowej, bo uważam, że w tym przypadku koszta mi się zwrócą.
krzynka_piwa
zaczyna szaleć

14-12-2012, 11:39

Raz jeden w życiu, w małym miasteczku gdzie obecnie mieszkam współorganizowałem koncert. Grały tam m.in. Deformed i Mincing Fury and Guttural Clamour of Queer Decay - czescy grindowcy.
Szybciutko się z tego wyleczyłem :) Do tego trzeba sporo wyrzeczeń, czasu, cierpliwości, stalowych nerwów i wielu innych przymiotów których być może nie posiadam.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

14-12-2012, 11:53

Wężon pisze:
Jak zwykle zamiast rzeczowej dyskusji czy podzielenia się wiedzą, lepiej okazać swoją wyższość i podreperować sobie poczucie własnej wartości ;-)
nie przejmuj się, ten 0ms to jakaś szczota.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
ODPOWIEDZ