Obadałem - jest to nawet ciekawsza opcja jeśli chodzi o wyjazd, ale nie o powrót. Pociąg do Wrocka ze Szczecina wyjeżdża później, autoban jest w Krk o 16.10PIoChuUu pisze:
Obczaj sobie sieć POLSKIEGO BUSA. Na trasie Wrocław-Kraków wykosztowałem się 10 pln. Czas przejazdu 3 h z kawałkiem.
07.03.14 Kraków - Mgła + Mare + One Tail, One Head +...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: 07.03.14 Kraków - Mgła + Mare + One Tail, One Head +...
'Come the Blessed Madness'
Pięć przystanków w jednym pomieszczeniu z Pakistańczykami? Gdzie się podziały ideały?Lykantrop pisze:Ale macie problemy, ja tam wsiądę w metro, 5 przystanków i będę na miejscu :) Baj de łej, w Lądku było takie zainteresowanie, że aż musieli zmieniać klub na większy, bo 400 biletów poszło błyskawicznie.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
Czy ktoś z miasta stołecznego z forumowiczów wybiera się na grodu Kraka na konczerto?
Czy ktoś z miasta stołecznego z forumowiczów wybiera się na grodu Kraka na konczerto?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- aginsiak
- w mackach Zła
Po prostu w Polsce panuje większa moda na te grupy. W Anglii taki koncert po planetarny ćwiek.Mare znamienite to fakt ,ale chłopcy nagrali pięć kawałków na krzyż i juz kreuje sie ich na chuj wie kogo. Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma.Reszty nie słyszałem nawet pięć minut,głębokie podziemie.Sybir pisze:Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
-
- weteran forumowych bitew
ja się wybieram i chyba nie tylko ja, ale za niepotwierdzonych nie wypowiadam sięSybir pisze:Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
litości. rozumiem, że Mgła nie musi się każdemu podobać, ale to nie znaczy, że można być takim ignorantem.aginsiak pisze: Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma
fakty. zespół Mgła:
1. sprzedaje grube tysiące płyt pomimo znikomej acz świadomej promocji ( kilkanaście tysięcy płyt na wszystkich formatch )
2. gra sporo koncertów rocznie w Europie - w tym na najważniejszych podziemnych BM festiwalach jako jedna z "gwiazd"
3. jest zapraszany na koncerty do Kanady i USA ( że też organizatorom chce i opłaca się wydawać gruby kesz na tego "metalowego kapcia i słabiaka"
4. jest w zainteresowaniu większych, znanych wytwórni
5. winyle tak szybko schodzą, że po krótkim czasie trzeba je ponownie dotłaczać
6. większe, mainstreamowe zespoły chcą aby Mgła grała z nimi koncert/trasy
7. popyt na koncerty u fanów jest tak duży, że bilety wyprzedają się błyskawicznie.
itd.
daj mi przykład, który inny PODZIEMNY zespół NA ŚWIECIE spełnia te kryteria.
- aginsiak
- w mackach Zła
Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Czy panicz zna Presence?
this is a land of wolves now
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Czyli wg. Ciebie jeśli zespół sprzedaje tysiące płyt w podziemiu, to nie ma już z podziemiem nic wspólnego?
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- aginsiak
- w mackach Zła
Nie rozmawiam z oszukańcami.
- aginsiak
- w mackach Zła
Zespół ,który sprzedaje tysiące płyt przestaje byc zespołem podziemnym.To oczywiste. Oczywiście ,że ma cechy wspólne ,bo stamtąd pochodzi.Alkoholokaust pisze:Czyli wg. Ciebie jeśli zespół sprzedaje tysiące płyt w podziemiu, to nie ma już z podziemiem nic wspólnego?
Fajans nie, ale mnie także zaskakuje nadmierna czołobitność. Enemy Of Man to przynajmniej klasa wyżej. Będę jeszcze kontynuował eksperyment, może nawet zamówię jakieś płyty?aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
tak jak wspominałem, nie polemizuję z gustem. jednak użyłeś takich stwierdzeń od których zęby bolą, więc podałem ci kilka faktów, które obaliły twoje teorie o 'niepowaznym zespole'aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
co do ilości sprzedanych płyt - to jest jakiś licznik, po którym juz zespół przestaje byc podziemny?
jesli jego płyty wydaje podziemna wytwórnia i są w więkoszości sprzedawane przed podziemne distra - tylko w dużej ilości, to juz nie podziemie? aha.
- aginsiak
- w mackach Zła
Ani słowa nie napisałem ,że zespoł jest niepoważny.Jest nawet zbyt poważny ,według mnie.Sova pisze:tak jak wspominałem, nie polemizuję z gustem. jednak użyłeś takich stwierdzeń od których zęby bolą, więc podałem ci kilka faktów, które obaliły twoje teorie o 'niepowaznym zespole'aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
co do ilości sprzedanych płyt - to jest jakiś licznik, po którym juz zespół przestaje byc podziemny?
jesli jego płyty wydaje podziemna wytwórnia i są w więkoszości sprzedawane przed podziemne distra - tylko w dużej ilości, to juz nie podziemie? aha.
O czym myślisz pisząc do mnie o podziemnych distrach? Korzystacie z tych samych narzędzi co molochy,tyle,że działacie w pojedynke /kwestia czasu tak sądzę/ i jesteście biedni ,póki co. .Właśnie ,co to jest podziemie w 2014 roku???
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Ouu, biedny Sova :C
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Po sprzedaniu 17,358 kopii płyty zespół przestaje być podziemny a staję się mainstreamowym trendziarskim gównem, dla którego świat backstage'u świeci pełnym blaskiem. Proste.
The madness and the damage done.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Kogoś tu chyba boli dupa od nadmiaru cebuli
this is a land of wolves now
- Sova
- rasowy masterfulowicz
"Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma"aginsiak pisze:Ani słowa nie napisałem ,że zespoł jest niepoważny.Jest nawet zbyt poważny ,według mnie.Sova pisze:tak jak wspominałem, nie polemizuję z gustem. jednak użyłeś takich stwierdzeń od których zęby bolą, więc podałem ci kilka faktów, które obaliły twoje teorie o 'niepowaznym zespole'aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
O czym myślisz pisząc do mnie o podziemnych distrach? Korzystacie z tych samych narzędzi co molochy,tyle,że działacie w pojedynke /kwestia czasu tak sądzę/ i jesteście biedni ,póki co. .Właśnie ,co to jest podziemie w 2014 roku???
^ to stwierdzenie świadczy o tym, ze uważasz Mgłę za niepoważny zespół.
piszesz, że "Po prostu w Polsce panuje większa moda na te grupy"
bzdura. ich koncerty są zawsze wypełnione na maksa, wszędzie.
w Polsce przed ogłoszeniem krakowskiego koncertu zespoły z Terratur nie były jak to okresliłeś "modne". owszem, miały swoich fanów, ale dopiero teraz jest większe zainteresowanie nimi.
co do podziemia to liczba płyt nie jest ich wyznacznikiem - bo taki Cultes Des Ghoules tez sprzedał juz pewnie kilkanascie tysi swoich wydawnicy ( wliczajac wszystkie nośniki ) a chyba nikt normalny nie stwierdzi, że CDG to nie jest podziemny zespół.
inna sprawa, że pewnie Mgła jak i CDG mają to w dupie, czy ktoś je okresla jako podziemne czy nie.
Dla mnie tak.Kurt pisze:Po sprzedaniu 17,358 kopii płyty zespół przestaje być podziemny a staję się mainstreamowym trendziarskim gównem, dla którego świat backstage'u świeci pełnym blaskiem. Proste.
-
- weteran forumowych bitew
Hehe, to zabawne jak relatywnie ludzie podchodzą do podziemia/mainstreamu. Nie dalej jak przedwczoraj oglądałem wywiad z Nergalem (dla cgm.pl), w którym mówił, że Behemoth to nadal totalni "grotołazi" i gdzie ich tam porównywać do mainstreamu ;)
Grrrówno!