RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

11-06-2011, 22:11

no kurde nie da się no... wódka się niestety nie kończy. nie wiem, co niby łączy King Midas Sound z RATM, poza tym, że jedni i drudzy grają muzykę. przecież ja nie mam nic przeciwko lewackiej muzyce - ba - sądzę, że z 70 proc. tego, co mam na półce, to muzyka tworzona przez różnej maści lewaków, bo jakoś tak już jest, że lewacy częściej sięgają po nar... wróć... mają większy talent. chodzi raczej o bardziej złożone kwestie. MOIM ZDANIEM Rage Against the Machine niczego w muzyce nie zmieniło na lepsze. owszem, chłopaczki wprowadziły zmiany, ale wykluło się z nich gówno, czyli nurt, który, w moim przekonaniu zabił muzykę rockową. gdyby nie internet, to zapewne trup leżał by nadal w grobie. tak, na szczęście, wstał i tańczy. jeszcze raz. nie mam zamiaru negować tego, że RATM to zespół ważny, bo to bardzo ważny szkodnik.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

11-06-2011, 22:17

twoja_stara_trotzky pisze: MOIM ZDANIEM Rage Against the Machine niczego w muzyce nie zmieniło na lepsze. owszem, chłopaczki wprowadziły zmiany, ale wykluło się z nich gówno, czyli nurt, który, w moim przekonaniu zabił muzykę rockową.
Zgadzam się z panem mądralą w pełni. Zawsze wkurwiał mnie ten zespół - szkodnik.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

11-06-2011, 22:19

Ja nie mogę... Trotzki napisał to chyba tylko na tej stronie trzy razy, Ty w ogóle czytasz co on pisze, czy tak tylko się czepiasz ?
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

11-06-2011, 22:23

Nie, ja się w Twoje gierki bawić nie zamierzam. Jeśli nie umiesz czytać albo chcesz robić z siebie idiotę, droga wolna, ale beze mnie.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

11-06-2011, 22:30

Drone pisze:Jeszcze jakbyś napisał bliżej, jakie elementy w muzyce RATM to powodują
małpie :D
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-06-2011, 11:01

twoja_stara_trotzky pisze:
longinus696 pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:już sprzedaję całą dyskografię Led Zeppelin, aby zebrać na płyty RATM
Wystarczy sprzedać dyskografię The White Stripes i zamienić tym sposobem gorsze na lepsze.
nie jesteś ani głupi ani głuchy, więc pozostaje mi twoją opinię tłumaczyć jedynie złośliwą reaktywnością ;)
Ja się zwyczajnie z Tobą nie zgadzam, a czym Ty to sobie tłumaczysz, to mi wisi i powiewa.
Reaktywnością na pewno nie powinieneś, bo to nie ja zakładam śmieszne ankiety, gdy nie mogę udowodnić swoich racji w temacie o zespole, którego nie lubię. Po prostu nie potrafisz sobie odpuścić i olać sprawy dopóki nie uznasz, że odpowiednia ilość osób Ci przyklasnęła (może się mylę, ale czy nie z tego powodu powstała sonda TWS vs. RATM?).
Drone pisze: Jeszcze jakbyś napisał bliżej, jakie elementy w muzyce RATM to powodują, to byłoby zupełnie merytorycznie.
Kurt pisze:Ja nie mogę... Trotzki napisał to chyba tylko na tej stronie trzy razy, Ty w ogóle czytasz co on pisze, czy tak tylko się czepiasz ?
Najśmieszniejsze jest to, że właśnie nie napisał, bo Trotzky zazwyczaj nie potrafi napisać, że czegoś nie lubi, tylko musi znaleźć "obiektywne" przesłanki żeby zdezawuować obiekt swojej niechęci. W tym temacie oraz w temacie TWS vs. RATM popisał się tym wielokrotnie - jak nie może odmówić wagi jakiemuś zespołowi, to odwraca kota ogonem i mówi, że jest ważnym szkodnikiem, bo stworzył nurt, który zabił muzykę rockową - kwestia mocno subiektywna (znam twierdzenia, że rock umarł w 1979 r., słyszałem tez od pewnych dziennikarzy, że w 1989 r.). Argumenty takie, pod pozorem obiektywizmu, są jedynie nieudolną próbą zamaskowania własnej niechęci do kapeli i zwykłego uprzedzenia. Niczym więcej.
A już najśmieszniejszym wyczynem było podanie wyników z Google na poparcie tezy, że TWS jest ważniejszym zespołem niż RATM, albo stwierdzenie, że "się gibają" - zajebiście obiektywne wyznaczniki klasy zespołu.

Po prostu Trocak brnie coraz dalej w oparach absurdu i najśmieszniejsze jest to, że oprócz Drone'a nie ma nikogo kto by mu to wytknął (bo szczęśliwie dla Trocaka, akurat w tym temacie Triceps trzyma z nim sztamę).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 11:15

longinus696 pisze:Ja się zwyczajnie z Tobą nie zgadzam, a czym Ty to sobie tłumaczysz, to mi wisi i powiewa.
Reaktywnością na pewno nie powinieneś, bo to nie ja zakładam śmieszne ankiety, gdy nie mogę udowodnić swoich racji w temacie o zespole, którego nie lubię. Po prostu nie potrafisz sobie odpuścić i olać sprawy dopóki nie uznasz, że odpowiednia ilość osób Ci przyklasnęła (może się mylę, ale czy nie z tego powodu powstała sonda TWS vs. RATM?).
Czy ty słyszałeś o czymś takim, jak humor, przymrużenie oka, żart? Jak widzę coś absurdalnego, to staram się to wyśmiać, a nie brnąć w dyskusję bez sensu (chociaż właśnie brnę LOL). Zaś ankieta powstała jako reakcja na post Drone'a chyba, który zareagował jakąś dziką histerią na sam fakt zestawiania w ogóle ze sobą wielkiego RATM i mało znaczącego TWS.
Najśmieszniejsze jest to, że właśnie nie napisał, bo Trotzky zazwyczaj nie potrafi napisać, że czegoś nie lubi, tylko musi znaleźć "obiektywne" przesłanki żeby zdezawuować obiekt swojej niechęci. W tym temacie oraz w temacie TWS vs. RATM popisał się tym wielokrotnie
Ile razy mam jeszcze napisać w tym temacie, że nie lubię, nie cierpię, nie trawię RATM, żebyś w końcu to odnotował? ;) A w temacie z ankietą żartów nie wyłapywałeś? Przecież ty naprawdę nie jesteś głupi, nie rozumiem, jak inteligentny człowiek może pewne rzeczy brać poważnie. wyjmij kij.
jak nie może odmówić wagi jakiemuś zespołowi, to odwraca kota ogonem i mówi, że jest ważnym szkodnikiem, bo stworzył nurt, który zabił muzykę rockową - kwestia mocno subiektywna (znam twierdzenia, że rock umarł w 1979 r., słyszałem tez od pewnych dziennikarzy, że w 1989 r.). Argumenty takie, pod pozorem obiektywizmu, są jedynie nieudolną próbą zamaskowania własnej niechęci do kapeli i zwykłego uprzedzenia. Niczym więcej.
No teraz to se w kolano strzelasz, bo mi zarzucasz podpieranie się obiektywizmem, a sam prezentujesz konstrukcję myślową pt. RATM był obiektywnie bardzo ważnym zespołem, a jak ktoś ma inną opinię, to zwyczajnie odwraca kota ogonem. Kali ukraść krowa - dobrze, Kaliemu ukraść krowę - źle... nie możesz się pogodzić z tym, że MOIM ZDANIEM RATM był szkodnikiem, a nurt, który współtworzył zabił muzykę rockową? Rozumiem, że nie można mieć w tej kwestii swojego zdania, bo istnieje tylko twoje (czyt. obiektywne)? Kali ukraść krowa...
A już najśmieszniejszym wyczynem było podanie wyników z Google na poparcie tezy, że TWS jest ważniejszym zespołem niż RATM.

No to akurat bardzo obiektywne było. bardziej niż twoje czy moje sądy. nie pokazuje nic o KLASIE zespołu, ale pokazuje jego wagę.
Po prostu Trocak brnie coraz dalej w oparach absurdu i najśmieszniejsze jest to, że oprócz Drone'a nie ma nikogo kto by mu to wytknął (bo szczęśliwie dla Trocaka, akurat w tym temacie Triceps trzyma z nim sztamę).
Rozumiem ty, jako obiektywny sędzia, nie istniejesz i nie masz odwagi mi czegokolwiek wytykać, hi hi hi.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-06-2011, 11:17

twoja_stara_trotzky pisze:dobra, koniec, ja już się z tego topicu wypisuję, tyle zajebistych płyt w tym roku wychodzi, a ja siedzę i dyskutuję o szajsie sprzed dwóch dekad...
LOL
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Raf
w mackach Zła

12-06-2011, 11:26

twoja_stara_trotzky pisze: MOIM ZDANIEM RATM był szkodnikiem, a nurt, który współtworzył zabił muzykę rockową?
Mi tam niczego nie zabił ;), przynajmniej to co lubię trzyma sie od tamtej pory świetnie ale rozumiem, że chodzi ci o o ogólną popularność muzyki rockowej, tu rzeczywiście rock został "zabity", ale przez rap, hip-hop czy techno i akurat Rage Against The Machine w tym układzie po drugej stronie barykady jest.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 11:31

ale słuchajcie panowie, w zasadzie ja nie usłyszałem jeszcze DLACZEGO Rage Against the Machine był takim ważnym zespołem. że był popularny, to wiadomo, że był dość oryginalny też, ale gdzie tu się objawia ta wielka WAGA tego zespołu? ja bym chciał poznać chociaż 10 naprawdę wartościowych artystycznie zespołów, które w jakiś sposób inspirowały się muzyką RATM, pociągnęły dalej ten nurt. chciałbym się dowiedzieć, co wynikło z tej WAGI Rage Against the Machine. proszę, przekonajcie mnie ;) dziś jestem w lepszym nastroju i jestem otwarty na świat, chcę zostać przekonany, że się mylę, co do WAGI muzyki RATM.
Raf
w mackach Zła

12-06-2011, 11:36

A muzyką The White Stripes ktoś się dziś inspiruje? bo jeśli już to tymi samymi korzeniami co ekipa White'a najwyżej ;)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

12-06-2011, 11:39

twoja_stara_trotzky pisze:DLACZEGO Rage Against the Machine był takim ważnym zespołem. że był popularny, to wiadomo, że był dość oryginalny też, ale gdzie tu się objawia ta wielka WAGA tego zespołu? ja bym chciał poznać chociaż 10 naprawdę wartościowych artystycznie zespołów, które w jakiś sposób inspirowały się muzyką RATM
Był ważny bo był popularny i oryginalny :)
Niestety nie znam zespołów które się zainspirowały RATM. Może ich nie ma. Nie wiem bo poza debiutem RATM nudzi mnie ta muzyka. Narazie badam kolejne płyty ale to już nie to. Może gdybym poznał je wcześniej to bym inaczej pisał ale poznając je w 2011 słabo je oceniam. Ale debiut RATM wg mnie dalej się broni.
[V]

12-06-2011, 11:48

wystarczy sobie oblukac gdzie i z kim grali muzycy RATM,sam Morello udzielal sie na plytach
Johnnego Casha.Anti -Flag,Tool,Atatri Teenage Riot,Primus,Prodigy,no szkodnik jak sam skurwysyn;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-06-2011, 11:56

twoja_stara_trotzky pisze: czy ty słyszałeś o czymś takim, jak humor, przymrużenie oka, żart? jak widzę coś absurdalnego, to staram się to wyśmiać, a nie brnąć w dyskusje bez sensu (chociaż właśnie brnę LOL). a ankieta powstała jako reakcja na post Drone'a chyba, który zareagował jakąś dziką histerią na sam fakt zestawiania w ogóle ze sobą wielkiego RATM i mało znaczącego TWS.
Humor, humorem, ale powtarzam: będziesz drążył problem dopóki nie poczujesz, że wyszło na Twoje - nieważne jaka strategia żart, humor, czy tyrada z ambony.
jak nie może odmówić wagi jakiemuś zespołowi, to odwraca kota ogonem i mówi, że jest ważnym szkodnikiem, bo stworzył nurt, który zabił muzykę rockową - kwestia mocno subiektywna (znam twierdzenia, że rock umarł w 1979 r., słyszałem tez od pewnych dziennikarzy, że w 1989 r.). Argumenty takie, pod pozorem obiektywizmu, są jedynie nieudolną próbą zamaskowania własnej niechęci do kapeli i zwykłego uprzedzenia. Niczym więcej.
no teraz to se w kolano strzelasz, bo mi zarzucasz podpieranie się obiektywizmem, a sam prezentujesz konstrukcję myślową pt. RATM był obiektywnie bardzo ważnym zespołem, a jak ktoś ma inną opinię, to zwyczajnie odwraca kota ogonem. kali ukraść krowa - dobrze, kaliemu ukraść krowę - źle... nie możesz się pogodzić z tym, że MOIM ZDANIEM RATM był szkodnikiem, a nurt, który współtworzył zabił muzykę rockową? rozumiem, że nie można mieć w tej kwestii swojego zdania, bo istnieje tylko twoje (czyt. obiektywne)? kali ukraść krowa...
LOL, chyba nie rozumiesz. Obiektywne jest to, że był ważny, bo spowodował oddźwięk, inspirował inne zespoły, położył cegiełkę pod nowy nurt rocka. Natomiast czy było to szodliwe czy pozytywne to już ocena subiektywna – zależy od punktu siedzenia.
A już najśmieszniejszym wycznem było podanie wyników z google na poparcie tezy, że TWS jest ważniejszym zespołem niż RATM.

no to akurat bardzo obiektywne było. bardziej niż twoje czy moje sądy. nie pokazuje nic o KLASIE zespołu, ale pokazuje jego wagę.
Wagę w czym? Raczysz sobie żartować chyba. Dowodzi jedynie pospolitości terminu w miejscu jakim jest internet - niczego więcej. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że dowodzi wagi w świecie muzyki. W takim razie musielibysmy uznać, że TWS jest zespołem ważniejszym od King Crimson, który ma gorsze wyniki w wyszukiwarce google.
Ostatnio zmieniony 12-06-2011, 11:58 przez longinus696, łącznie zmieniany 2 razy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 11:56

[V] pisze:wystarczy sobie oblukac gdzie i z kim grali muzycy RATM,sam Morello udzielal sie na plytach
Johnnego Casha.Anti -Flag,Tool,Atatri Teenage Riot,Primus,Prodigy,no szkodnik jak sam skurwysyn;)
no ale ja od początku mówię, że to dobry i obdarzony własnym stylem gitarzysta. tylko nadal nie widzę związku z WAGĄ muzyki RATM. przecież mi nie powiesz, że ktoś z tego zestawu, może poza ATR, inspirował się muzyką RATM.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 11:58

longinus696 pisze: Humor, humorem, ale powtarzam: będziesz drążył problem dopóki nie poczujesz, że wyszło na Twoje - nieważne jaka strategia żart, humor, czy tyrada z ambony.
rozumiem, że ty nie drążysz teraz, aby wyszło na twoje? tak sobie rozmawiasz dla zabicia czasu i wcale nie uważasz, że masz rację? LOL

Wagę w czym? Raczysz sobie żartować chyba. Dowodzi jedynie pospolitości terminu w miejscu jakim jest internet - niczego więcej. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że dowodzi wagi w świecie muzyki. W takim razie musielibysmy uznać, że TWS jest zespołem ważniejszym od King Crimson, który ma gorsze wyniki w wyszukiwarce google.
ale porównujmy w tej samej kategorii wagowej jednak.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-06-2011, 12:00

@ Longinus, napisać napisał i przyznał, że zespół jest w jakimś stopniu istotnym czy popularnym. To, jak to zrobił, jest kwestią drugorzędną, bo przecież chodziło o samo przyznanie, że ten zespół coś tam jednak nowego stworzył. A, że chce to zdewaluować na każdy możliwy sposób, to już jego osobista sprawa ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 12:01

Raf pisze:A muzyką The White Stripes ktoś się dziś inspiruje? bo jeśli już to tymi samymi korzeniami co ekipa White'a najwyżej ;)
pytanie, czy by się inspirowali, gdyby im najpierw White oczu nie otworzył? poza tym nie powiesz mi, że w latach 70 dominowało tak minimalistyczne podejście do dźwięku, jak u wielu młodych zespołów grających teoretycznie retro. sobie odpowiedz na pytanie, kto rozpropagował takie podejście i masz odpowiedź na swoje pytania.
[V]

12-06-2011, 12:02

[V] pisze:wystarczy sobie oblukac gdzie i z kim grali muzycy RATM,sam Morello udzielal sie na plytach
no ale ja od początku mówię, że to dobry i obdarzony własnym stylem gitarzysta. tylko nadal nie widzę związku z WAGĄ muzyki RATM. przecież mi nie powiesz, że ktoś z tego zestawu, może poza ATR, inspirował się muzyką RATM.
sam fakt,ze ci artysci wyrazili chec nawiazania kolaboracji z tym facetem cos musi znaczyc.
poza tym;np Prodigy bardzo sie inspiirowali debiutem RATM,choc nie przeklada sie to bezposrednio na muzyke/nie jest to az tak wyczuwalne.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-06-2011, 12:04

[V] pisze:
sam fakt,ze ci artysci wyrazili chec nawiazania kolaboracji z tym facetem cos musi znaczyc.
poza tym;np Prodigy bardzo sie inspiirowali debiutem RATM,choc nie przeklada sie to bezposrednio na muzyke/nie jest to az tak wyczuwalne.
dobrze, mamy dwa: Prodigy i ATR
czekam jeszcze na osiem ;) może ci się uda ;)

a co do współpracy z Morello, to mnie wcale nie dziwi, że każdy chce współpracować z gitarzystą o własnym niespotykanym stylu, który do tego odniósł KOMERCYJNY SUKCES. ale nadal nie widzę związku z wagą muzyki RATM.
ODPOWIEDZ