DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: DEATHSPELL OMEGA

10-07-2019, 11:35

bartwa pisze:
Hatefire pisze:
Wacław pisze:sprawa jest rozwojowa. póki co jesteśmy w trakcie ustaleń.
Jak byście zjechali do K-ce, to możemy rozstrzygnąć sprawę komisyjnie. Mam w robocie odpowiedni sprzęt.

Obrazek

Tylko miarkę za bardzo wysunąłeś, połowa by stykła.

^ po swojemu mierzył. chciał się pochwalić.

myślę, że wygra triceps, bo gieroj to wiadomo, że mały pindol> co nigdy nie zaruchał zresztą. tylko te książki. ale nie o tym ...

ktoś dociekliwy zapyta, skąd takie wnioski. się chłopaki z platuszem regularnie zapinają, więc zasądzam, że ma czym dobić/ dopchać w kichę. plastek zawsze był wybredny i wiedział czego chce. tak, więc nie musisz już tydzień czekać a i wycieczka do katowicowa zbędna. nie dziękuj.
bartwa

10-07-2019, 12:05

To nie dziękuję za ogarnięcie tematu, zresztą Stalinogród to nie moja planeta. Kłóćta sie dalej.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-07-2019, 12:06

Plagueis pisze:
ozob pisze:Czyli muzyczka nie broni sie sama i trzeba bylo tekstow, aby odwrocic od tego badziewia uwage?
Badziewia powiadasz? To może doprecyzuj, czym owe "badziewiarstwo" się objawia na płaszczyźnie muzycznej (bo o nią chyba tu chodzi), bom bardzo ciekaw.
Na pewno nie mam na mysli strony technicznej.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

10-07-2019, 13:07

To trzeba się zdecydować, czy to badziew muzyczny, czy
tylko nie trafia w gusta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 13:24

No więc właśnie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
bartwa

10-07-2019, 13:34

Rzemieślnicy, którzy chcieliby być artystami (a że są francuzami, to założę się, że są przekonani, że nimi są). Dorzucamy pewnie niegłupie teksty (nie czytałem, pewnie bym nie zrozumiał, zresztą religijne teksty, a takie ponoć są napawają mnie lekką odrazą) i w chuj ludzi daje się nabrać. Next!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 13:58

Ale nabrać na co? Na muzykę, której odpowiednika w black metalu raczej nie znajdziesz?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-07-2019, 14:04

Na intelektualizm i elitaryzm.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

10-07-2019, 14:11

Co temat jest ciekawiej. Jestem ostatnią osobą, która biegłaby na barykadę w starciu dso kontra reszta świata, ale gdy pada określenie "rzemieślnicy" pod adresem muzyków tej kapeli to zaczynam się martwić o to z kim tutaj przebywam.
Pelson
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 14:12

bartwa pisze:Rzemieślnicy, którzy chcieliby być artystami (a że są francuzami, to założę się, że są przekonani, że nimi są). Dorzucamy pewnie niegłupie teksty (nie czytałem, pewnie bym nie zrozumiał, zresztą religijne teksty, a takie ponoć są napawają mnie lekką odrazą) i w chuj ludzi daje się nabrać. Next!
Jestem w stanie zaakceptowac taką opinie w stosunku do albumów, powiedzmy umownie- od Fas (muzycznie, bo tekstowo to już faktycznie wcześniej był odlot). Tzn nie każdy zwolennik "klasycznego" BM bedzie w stanie to przełknąc, King Crimsony, ambienty, noise, kraut i co tam jeszcze w tym konglomeracie sie znalazło. Ale do tego momentu w ich karierze grali dośc klasycznie, a nawet poczatkowo- rzekłbym, że nawet i prymitywnie. A ty gdzieś we wcczesniejszych komentarzach zjebałeś ich po całości.
O tu:
bartwa pisze: i tylko powtórzę (po raz ostatni mam nadzieję). Deathspell Omega ssie pałę (wszystkie płyty hehehe).
Serio jest aż tak artystowsko źle nawet na tych wczesnych nagraniach?
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

10-07-2019, 14:32

Wacław pisze:
bartwa pisze:I co, ustaliliście już kto ma większego chuja?
sprawa jest rozwojowa. póki co jesteśmy w trakcie ustaleń.
Ziew.

Zastanów się przez moment,, czy czterdziestoparoletni facet, który rzuca się na internetowym forum do jakiegoś anona jak naspidowany ratlerek i próbuje mentorskim tonem objaśniać, że jest taki strasznie mundry, ponieważ rzeczony anon nie raczył lizać go po fiucie, to odpowiedni wzór do naśladowania dla dziecka. Mam nadzieję, że twój potomek kiedyś znajdzie twoje wypociny w necie. Z przyjemnością bym mu je podrzucił gdyby się dało, bo w realu pewnie jesteś poważnym, odpowiedzialnym i spełnionym mężczyzną, ojcem rodziny, ascetą, buddystą, wegetarianinem i człowiekiem sukcesu ze stolicy, który nie zniżyłby się do takiego żenującego, prymitywnego i wulgarnego spamu, jaki tu uprawiasz, c'nie?
Pelson pisze:Ale do tego momentu w ich karierze grali dośc klasycznie, a nawet poczatkowo- rzekłbym, że nawet i prymitywnie.
Zwłaszcza pierwsze dwie płyty są mocno prymitywne i "konwencjonalne", ale trzeba mieć dużo złej woli, żeby i je zjechać i wrzucić do wora z gównem, to znaczy tak mi się wydaje. Oni wtedy grali bardzo klasycznie, ale nawet gdyby nigdy się nie "nawrócili" to myślę, że i tak by się zapisali w historii jako klasyk undergroundu. Inquisitors of Satan to jest skurwysyńsko siarczysty, zimny, zły black metal nie dla dzieci. Nie wiem, rozumiem, że komuś może się nie podobać, ale zazwyczaj jak ludzie jebią "nowe" DsO to robią to dlatego, że preferują tradycyjne podejście do tematu, a kiedy DsO grało tradycyjnie, to robiło to na bardzo przyzwoitym poziomie.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
bartwa

10-07-2019, 14:41

Pelson pisze:
bartwa pisze:Rzemieślnicy, którzy chcieliby być artystami (a że są francuzami, to założę się, że są przekonani, że nimi są). Dorzucamy pewnie niegłupie teksty (nie czytałem, pewnie bym nie zrozumiał, zresztą religijne teksty, a takie ponoć są napawają mnie lekką odrazą) i w chuj ludzi daje się nabrać. Next!
Jestem w stanie zaakceptowac taką opinie w stosunku do albumów, powiedzmy umownie- od Fas (muzycznie, bo tekstowo to już faktycznie wcześniej był odlot). Tzn nie każdy zwolennik "klasycznego" BM bedzie w stanie to przełknąc, King Crimsony, ambienty, noise, kraut i co tam jeszcze w tym konglomeracie sie znalazło. Ale do tego momentu w ich karierze grali dośc klasycznie, a nawet poczatkowo- rzekłbym, że nawet i prymitywnie. A ty gdzieś we wcczesniejszych komentarzach zjebałeś ich po całości.
O tu:
bartwa pisze: i tylko powtórzę (po raz ostatni mam nadzieję). Deathspell Omega ssie pałę (wszystkie płyty hehehe).
Serio jest aż tak artystowsko źle nawet na tych wczesnych nagraniach?
Pewnie, że tak, tam też nie ma sztuki, po prostu uczyli się rzemiosła, a że jest to etap trudny i wyniki są niepewne, to można się nabrać, że to sztuka.
Prawdziwa sztuka, to był litewski Anubi na przykład. Główny mózg zginął w nie do końca wyjaśnionych okolicznościach tylko potwierdzając, że był artystą:).
Aha, jeszcze jedno, bycie rzemieślnikiem, szczególnie dobrym, to nic złego.
Ostatnio zmieniony 10-07-2019, 15:08 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 14:50

Lord Gorloj pisze:[

Zastanów się przez moment,, czy czterdziestoparoletni facet, który rzuca się na internetowym forum do jakiegoś anona jak naspidowany ratlerek i próbuje mentorskim tonem objaśniać, że jest taki strasznie mundry, ponieważ rzeczony anon nie raczył lizać go po fiucie, to odpowiedni wzór do naśladowania dla dziecka. Mam nadzieję, że twój potomek kiedyś znajdzie twoje wypociny w necie. Z przyjemnością bym mu je podrzucił gdyby się dało, bo w realu pewnie jesteś poważnym, odpowiedzialnym i spełnionym mężczyzną, ojcem rodziny, ascetą, buddystą, wegetarianinem i człowiekiem sukcesu ze stolicy, który nie zniżyłby się do takiego żenującego, prymitywnego i wulgarnego spamu, jaki tu uprawiasz, c'nie?
powiem tak. zleje to. ale doskonale wiesz co myślę o straszeniu.
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

10-07-2019, 15:01

Ja cię nie straszę, tylko próbuję napisać coś, co może dotrze do twojego durnego, zdewastowanego kryzysem wieku średniego łba. Zresztą chuj w to, nie jesteś w stanie zrobić niczego, czym mógłbym się przejąć. Chcesz dogryzać to dogryzaj jeśli ci to sprawia przyjemność, ale sam dobrze wiesz, kto tu robi z siebie największego debila, prawda?
Z mojej strony EOT, chyba że napiszesz coś ciekawego, z czym można podyskutować merytorycznie, a nie jak dzieci w piaskownicy, panie dojrzały, dorosły mężczyzno, co to się nie zniża do rozmowy z takim bucem jak ja.

Ponieważ ja dorosły i dojrzały nie jestem, to na kolejne zaczepki będę ci odpowiadał spamem na skrzynkę, coby nie zasrywać samego forum. Będę ci wysyłał zdjęcia Bogusława Lindy w ilościach znacznych tak długo, aż mi się znudzi.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Pelson
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 15:37

Lord Gorloj pisze:
Pelson pisze:Ale do tego momentu w ich karierze grali dośc klasycznie, a nawet poczatkowo- rzekłbym, że nawet i prymitywnie.
Zwłaszcza pierwsze dwie płyty są mocno prymitywne i "konwencjonalne", ale trzeba mieć dużo złej woli, żeby i je zjechać i wrzucić do wora z gównem, to znaczy tak mi się wydaje. Oni wtedy grali bardzo klasycznie, ale nawet gdyby nigdy się nie "nawrócili" to myślę, że i tak by się zapisali w historii jako klasyk undergroundu. Inquisitors of Satan to jest skurwysyńsko siarczysty, zimny, zły black metal nie dla dzieci. Nie wiem, rozumiem, że komuś może się nie podobać, ale zazwyczaj jak ludzie jebią "nowe" DsO to robią to dlatego, że preferują tradycyjne podejście do tematu, a kiedy DsO grało tradycyjnie, to robiło to na bardzo przyzwoitym poziomie.
No ja własnie do tego sie odnoszę. Pierwsze plyty, nie tak eklektyczne jak te późniejsze to tez IMO dobra w swojej klasie rzecz. A pamiętam, że byli na tym forum i Ci, ktorzy cenili je sobie najbardziej z całego dorobku (Bohdan chyba, choc nie dam głowy)
bartwa pisze: Pewnie, że tak, tam też nie ma sztuki, po prostu uczyli się rzemiosła, a że jest to etap trudny i wyniki są niepewne, to można się nabrać, że to sztuka.
Prawdziwa sztuka, to był litewski Anubi na przykład. Główny mózg zginął w nie do końca wyjaśnionych okolicznościach tylko potwierdzając, że był artystą:).
Tak sobie gdybam, że w świetle tego, co napisałes powyżej to DsO można na tych pierwszych płytach zakatalogować pod szufladkę własnie takich rzemieślnikow. Gdyby oczywiście przyjac Twoja optykę. No bo jak najpierw twierdzisz, że uczyli sie rzemiosła, a później, że bycie rzemieślnikiem to nie wstyd, to gdzies mi świta interpretacja, że to jednak solidni terminatorzy byli początkowo, a nie ekipa co ssie kule po całości? ;)
A Anubi sobie wynotowałem i własnie słucham dziewiczo- fajne, oryginalne, ale żeby az taki artyzm?
Rejwan pisze:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 15:40

Lord Gorloj pisze:Ja cię nie straszę, tylko próbuję napisać coś, co może dotrze do twojego durnego, zdewastowanego kryzysem wieku średniego łba. Zresztą chuj w to, nie jesteś w stanie zrobić niczego, czym mógłbym się przejąć. Chcesz dogryzać to dogryzaj jeśli ci to sprawia przyjemność, ale sam dobrze wiesz, kto tu robi z siebie największego debila, prawda?
Z mojej strony EOT, chyba że napiszesz coś ciekawego, z czym można podyskutować merytorycznie, a nie jak dzieci w piaskownicy, panie dojrzały, dorosły mężczyzno, co to się nie zniża do rozmowy z takim bucem jak ja.

Ponieważ ja dorosły i dojrzały nie jestem, to na kolejne zaczepki będę ci odpowiadał spamem na skrzynkę, coby nie zasrywać samego forum. Będę ci wysyłał zdjęcia Bogusława Lindy w ilościach znacznych tak długo, aż mi się znudzi.

jesteśmy umówieni w takim razie.
bartwa

10-07-2019, 15:50

Pelson pisze:
Lord Gorloj pisze:
No ja własnie do tego sie odnoszę. Pierwsze plyty, nie tak eklektyczne jak te późniejsze to tez IMO dobra w swojej klasie rzecz. A pamiętam, że byli na tym forum i Ci, ktorzy cenili je sobie najbardziej z całego dorobku (Bohdan chyba, choc nie dam głowy)
bartwa pisze: Pewnie, że tak, tam też nie ma sztuki, po prostu uczyli się rzemiosła, a że jest to etap trudny i wyniki są niepewne, to można się nabrać, że to sztuka.
Tak sobie gdybam, że w świetle tego, co napisałes powyżej to DsO można na tych pierwszych płytach zakatalogować pod szufladkę własnie takich rzemieślnikow. Gdyby oczywiście przyjac Twoja optykę. No bo jak najpierw twierdzisz, że uczyli sie rzemiosła, a później, że bycie rzemieślnikiem to nie wstyd, to gdzies mi świta interpretacja, że to jednak solidni terminatorzy byli początkowo, a nie ekipa co ssie kule po całości? ;)
A Anubi sobie wynotowałem i własnie słucham dziewiczo- fajne, oryginalne, ale żeby az taki artyzm?
Bo to ja mam lekkiego bolca na pribaltike, nikt nie jest obiektywny. Z tym ssaniem po całości tez pewnie przesadziłem, ja po prostu DSO nie lubię:)
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

10-07-2019, 15:52

Trzeba wprowadzić słownik pojęć.
Po postach w różnych tematach wynika,
że użytkownicy różnie interpretują takie same sformułowania.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pelson
rasowy masterfulowicz

10-07-2019, 16:02

bartwa pisze: Bo to ja mam lekkiego bolca na pribaltike, nikt nie jest obiektywny. Z tym ssaniem po całości tez pewnie przesadziłem, ja po prostu DSO nie lubię:)
A, od razu tak trzeba było, to bym się nie nie czepiał :)
Rejwan pisze:
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-07-2019, 17:25

O tak, kobiety, kiedy odrzuci sie ich zaloty potrafia byc bardzo msciwe.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ