METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

08-05-2018, 20:27

Anzhelmoo pisze:
Gunman pisze:Żeby dobrze się bawić przy tym co ten zespół ostatnio wyprawia, to trzeba mieć specyficzne poczucie humoru. Ja nie mam. Musiałoby mnie strasznie pogrzać, żeby płacić za członkostwo w jakimś Metaclubie i płacić hajs za to, że może mnie wylosują i spotkam się z zespołem. Po czym posram się ze szczęścia, bo zobaczę Larsa który poudaje, że mu się ze mną fajnie rozmawia a za pięć sekund nie będzie pamiętał ani słowa z tej rozmowy. Jedyne co zrobi, to uśmiechnie się pod nosem patrząc na wyciąg z konta na koniec miesiąca. Żal mi jest ludzi w tym uczestniczących ale to ich czas i ich pieniądze.
Ej, ale czego Ty oczekujesz? Że będzie pił piwo ze wszystkimi fanami na luzie jak Kirk WIndstein? Jak na zespół o takiej popularności i tak są stosunkowo otwarci na słuchaczy. Lars poudaje, a dla takiego fana to wspomnienie do końca życia. Taka jest właśnie idea M&G.Nie dziwię się zresztą. Choć polowanie na muzyków nie jest moją domeną, na przykład z Geezerem, czy Tonym z chęcią zbiłbym pionę. Ale M&G z nimi kosztowało o ile dobrze pamiętam w 2014 3 tysiące. To jest właśnie większy rak - fakt, że za takie rzeczy trzeba płacić :) Ten cały MetClub chyba już jest darmowy, ale kiedyś rzeczywiście swoje kosztował. Poza M&G dostawałeś jednak limitowaną coroczną paczkę i wiele innych przywilejów. Było to bardziej w porządku wobec fanów.
Za trzy tysiaki, to mogę sobie luki w dyskografii załatać, albo dokupić używane dobre audio jako drugie.
dzięki za taką frajdę
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

08-05-2018, 22:13

Nosz kurwa...litości , wychodzi na to że giganci metalu z milionami fanów na całym świecie winni po każdym gigu wpadać z prowiantem na alko imprezy z fanami. Wtedy może paru smutnych gości z niszowego metalowego forum w Polsce spojrzało by na nich łaskawszym okiem.
"Nie chcem ale muszem" - oto idea przyświecająca większości silących się na komentarze w wątku o tej zacnej kapeli.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
535

08-05-2018, 22:40

Medard pisze:
Za trzy tysiaki, to mogę sobie luki w dyskografii załatać, albo dokupić używane dobre audio jako drugie.
dzięki za taką frajdę

Za trzy tysiaki to ja ściągam z allegro moje niespełnione marzenie, czyli Mietka ceklasse "w gazie"
http://allegro.pl/mercedes-c-klasa-w-20 ... ml#thumb/6" onclick="window.open(this.href);return false;
tankuję cały zbiornik podtlenku lpg i jeszcze mi zostaje na miesiąc chlańska piw rzemieślniczych. Rodzice nauczyli mnie szanować pieniądz.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-05-2018, 03:47

widze z igły wyszły widły ;) czemu mnie to nie dziwi ;)

tym razem padło na Abbe
[youtube][/youtube]

a jeśli chodzi o te covery to zostało to wyjaśnione http://overkill.pl/Dlaczego-Metallica-g ... ,7607.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
535

09-05-2018, 05:55

Żułek pisze:widze z igły wyszły widły ;) czemu mnie to nie dziwi ;)
Ty byś se Żurek pewnie kupił pięcioletni bilet MPK, czy jak się tam u was ta kurwa nazywa.
Jack Luminous
rozkręca się

09-05-2018, 08:41

Medard pisze: Za trzy tysiaki, to mogę sobie luki w dyskografii załatać, albo dokupić używane dobre audio jako drugie.
dzięki za taką frajdę
Piszesz jakby ktoś cię siłą próbował zaciągnąć na spotkanie z Larsem i jeszcze kazał płacić.

Fatalne są te covery. Z szopki, którą odstawiają od lat (te covery, metallica by request, black album na żywo itp.), najwięcej sensu ma odgrywanie całych płyt, jak to ma w zwyczaju robić wiele kapel i gdyby postanowili ruszyć w trasę, na której graliby w całości RTL, to bym szedł. Ale szanse są małe raczej... chociaż kto wie, może na powrót do korzeni jeszcze też przyjdzie czas, jak dział analiz w firmie stwierdzi że mogłoby to przynieść zysk.
Awatar użytkownika
Medard

09-05-2018, 09:30

Jack Luminous pisze:
Medard pisze: Za trzy tysiaki, to mogę sobie luki w dyskografii załatać, albo dokupić używane dobre audio jako drugie.
dzięki za taką frajdę
Piszesz jakby ktoś cię siłą próbował zaciągnąć na spotkanie z Larsem i jeszcze kazał płacić.

Fatalne są te covery. Z szopki, którą odstawiają od lat (te covery, metallica by request, black album na żywo itp.), najwięcej sensu ma odgrywanie całych płyt, jak to ma w zwyczaju robić wiele kapel i gdyby postanowili ruszyć w trasę, na której graliby w całości RTL, to bym szedł. Ale szanse są małe raczej... chociaż kto wie, może na powrót do korzeni jeszcze też przyjdzie czas, jak dział analiz w firmie stwierdzi że mogłoby to przynieść zysk.
Branie kasy za spotkanie z zespołem uważam, za niestosowne i moralnie wątpliwe. Dzieciaki nie zbiorą same takich sum, wystarczy, że im rodzice bilety sponsorują. Kasę i tak biorą za koncerty, płyty, koszulki, bluzy, majtki z logo itp.
Awatar użytkownika
Medard

09-05-2018, 09:40

Osobiście nie mam ciśnienia na spotkania z zespołami, jak były spotkania przy okazji koncertów, to parę autografów zdobyłem.
Co prawda jest kilka wokalistek, które można byłoby lepiej poznać :)
Awatar użytkownika
Żułek

09-05-2018, 12:40

535 pisze:
Żułek pisze:widze z igły wyszły widły ;) czemu mnie to nie dziwi ;)
Ty byś se Żurek pewnie kupił pięcioletni bilet MPK, czy jak się tam u was ta kurwa nazywa.
a co to i na co i po co ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Nasum

09-05-2018, 12:48

Medard pisze:
Branie kasy za spotkanie z zespołem uważam, za niestosowne i moralnie wątpliwe. Dzieciaki nie zbiorą same takich sum, wystarczy, że im rodzice bilety sponsorują. Kasę i tak biorą za koncerty, płyty, koszulki, bluzy, majtki z logo itp.

Za spotkanie z zespołem płać, za bilet płać, za golden circle płać więcej... a potem przeczytaj sobie wywiad o tym jak bardzo cię szanują i chcą ten szacunek okazać poprzez zagranie takiej a nie innej piosenki, bo akurat w miejscu w którym grają jest ona popularna. Rozumiem że zespół swoje musi zarobić, obsługa techniczna też, organizator i cała masa innych ludzi którzy akurat sa w to zaangażowani, ale płacenie za kilkuminutowe spotkanie z członkami zespołu to taka trochę..... żenada. Dla zespołu, nie dla tych, którzy zdecydowali się zapłacić i mieć możliwość spotkania swoich idoli.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

09-05-2018, 14:45

Jack Luminous pisze:
dzięki za taką frajdę

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

09-05-2018, 16:18

Abba wyszła tragicznie, o czym zresztą świadczy reakcja publiczności. Wydaje mi się, że wszystkie 3-4 amatorskie kapele rockowe z mojego miasteczka zrobiłyby to lepiej. Ale co tam, jak się komuś podoba - mnie nic do tego, tolerancyjny jestem. Swoją drogą ciekawe, czy ktoś kiedyś wyda te covery w komplecie na CD lub w specjalnie limitowanej wersji LP. Kolejka piszczących fanów byłaby długa.
Heretyk

09-05-2018, 16:30

najważniejsze, że Kirk w końcu zmienił spodnie. już myślałem, że całą trasę odpierdoli w jednych
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

09-05-2018, 17:21

Może to te same, tylko zwyczajnie sie już ubrudziły.
Awatar użytkownika
hcpig

09-05-2018, 20:20

Medard pisze:

Takie akcje są dla słabych, dla ludzi którzy nie rozumieją że Metallica to nie ludzie lecz idea. Jeżeli marzyłeś o przybiciu piątki z Jamesem i skanalizowałeś uwagę na awatarach idei a nie jej samej - to znaczy że nigdy nie rozumiałeś tego zespołu.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Medard

09-05-2018, 22:43

hcpig pisze:
Medard pisze:

Takie akcje są dla słabych, dla ludzi którzy nie rozumieją że Metallica to nie ludzie lecz idea. Jeżeli marzyłeś o przybiciu piątki z Jamesem i skanalizowałeś uwagę na awatarach idei a nie jej samej - to znaczy że nigdy nie rozumiałeś tego zespołu.
Wchodzisz w filozoficzny wymiar, to przekracza ramy tej dyskusji, która dotyczy głównie podejścia zespołów do swoich fanów.
Piszesz, jakby tutaj ludzie znali Metallikę od wczoraj.

Niektórzy marzą o przybiciu piątki z Jamesem, dzieciakom się nie dziwię.
Ja bym wolał spędzić wieczór z Kryśką Scabbią, chociaż zupełnie nie interesuje mnie muzyka jej zespołu.

Większość starszych kapel widziałem w czasach, gdy nie było pomysłów early entrance oraz golden circle i na razie nie wybieram się
na Metallicę, którą widziałem dwa razy, a trzeci raz słuchałem z balkonu mieszkania, gdy grali Czarną Płytę.
Awatar użytkownika
Żułek

15-05-2018, 16:15

gdyby komuś się nudziło ;)

[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Żułek

05-09-2018, 11:12

[youtube][/youtube]

;)

Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

05-09-2018, 13:50

Doodle Nudle
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

05-09-2018, 16:56

żeby nie było - zajebisty kawałek zajebistego zespołu, kto podniesie w tym temacie rękę na Garbage, to rękę upierdolę i język przy okazji.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
ODPOWIEDZ