Panie Michale miałem na myśli środowisko metalowe. Fora itd. Wg mnie po roku 2000 przyszła moda na wychwalanie debiutu darkthrone, wcześniej jednak znaczna większość raczej średnio podchodziła, a teraz ci sami ludzie często mowia jak to zawsze kochali debiut. Ja wiem ze była i jest masa ludzi którzy kochają debiut od czasów jak wyszedł, ale miałem na myśli ten trend, który zaczął wychwalać debiut dopiero jak darkthrone wszedł w tą nową erę black punk.535 pisze: ↑27-06-2021, 08:44Co to znaczy większość ludzi? Czy masz na myśli zjebów, bez własnego zdania, ślepo powielających pierdolenie listonosza? Przecież to nie ma i nigdy nie miało żadnego pokrycia w faktach. Wbijcie sobie w te smutne sprane łepetyny, że muzyka na Soulside Journey broniła się ZAWSZE, a to że niektórzy musieli dorosnąć, nie tyle do samej muzyki co do wyzwolenia się z opinii pospolitych kretynów jest zupełnie inną kwestią. Proszę. Nie mylmy pojęć.maciek z klanu pisze: ↑27-06-2021, 08:06Mi chodzi o różnice jak mówiono o tej płycie jeszcze np 15 lat temu, albo jeszcze lepiej w latach 90. I jak to się zmieniło później. Większość ludzi jednak patrzała na debiut przez pryzmat black metalowej twórczości darkthrone. I raczej nie wychwalali tej płyty. Zmieniło się to dużo później. Ale chętnie poczytam recenzje z lat wydania.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Ja natomiast twierdzę, że debiut wychwalany był od samego początku. Sceptyczni byli jedynie malowani ignoranci na fali fazy Fenriza na jebanie wszystkiego co związane z death metalem oraz późniejsi ich naśladowcy, którzy prawdopodobnie nigdy nie słyszeli tej muzyki. Nawiasem mówiąc kij tym tępym głuchym kretynom w oko. Zabawny jest także fakt, iż dwójka darkthrone odwołuje się bezpośrednio do deathmetalowej spuścizny, którego to faktu część tych zakutych łbów nadal nie chce dostrzegać i usłyszeć, bo wiesz, fale, palone kościoły, gwałty, morderstwa, samobójstwa, samogwałty . Te sprawymaciek z klanu pisze: ↑27-06-2021, 14:17Panie Michale miałem na myśli środowisko metalowe. Fora itd. Wg mnie po roku 2000 przyszła moda na wychwalanie debiutu darkthrone, wcześniej jednak znaczna większość raczej średnio podchodziła, a teraz ci sami ludzie często mowia jak to zawsze kochali debiut. Ja wiem ze była i jest masa ludzi którzy kochają debiut od czasów jak wyszedł, ale miałem na myśli ten trend, który zaczął wychwalać debiut dopiero jak darkthrone wszedł w tą nową erę black punk.535 pisze: ↑27-06-2021, 08:44Co to znaczy większość ludzi? Czy masz na myśli zjebów, bez własnego zdania, ślepo powielających pierdolenie listonosza? Przecież to nie ma i nigdy nie miało żadnego pokrycia w faktach. Wbijcie sobie w te smutne sprane łepetyny, że muzyka na Soulside Journey broniła się ZAWSZE, a to że niektórzy musieli dorosnąć, nie tyle do samej muzyki co do wyzwolenia się z opinii pospolitych kretynów jest zupełnie inną kwestią. Proszę. Nie mylmy pojęć.maciek z klanu pisze: ↑27-06-2021, 08:06
Mi chodzi o różnice jak mówiono o tej płycie jeszcze np 15 lat temu, albo jeszcze lepiej w latach 90. I jak to się zmieniło później. Większość ludzi jednak patrzała na debiut przez pryzmat black metalowej twórczości darkthrone. I raczej nie wychwalali tej płyty. Zmieniło się to dużo później. Ale chętnie poczytam recenzje z lat wydania.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja pamiętam ogólny zachwyt nad debiutem DARKTHRONE. Od świetnej okładki do bardzo oryginalnej, nawet w tamtych warunkach muzyki o czym niech świadczy fakt, że do dziś nikt nie zbliżył się do tego albumu z jakąś w miarę akceptowalną podróbą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Triceratops
- Darekthrone
- w mackach Zła
Drugi raz wysłuchałem nowego produktu od tych miłych dwóch Norwegów i jak pisałem wcześniej - najbardziej do gustu przypadł mi otwierający kawałek i numer czeci, czyli Wake of the Awakened. Hate Cloak i Voyage przynudzają generalnie. Ostatni Lost Arcane tak po środku, ani ziębi ani grzeje. Klimat robią tu klawiszowe motywy. Trzeba przyznać, że płyta ma fajne, piwniczno-jaskiniowe brzmienie. Wokale też niezłe. Ale w ogólnej ocenie taka średniawa, na raz dwa do piwa. Nie ma czym tu się podniecać moi drodzy.
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Mimo, że jest to "death metalowy" album, wciąż brzmi jak darkthrone i nie jest typowym death metalem. Większość death metalu nie brzmi tak mrocznie. Widać, dlaczego byli tak świetnym zespołem black metalowym.
- ozob
- zahartowany metalizator
O ja pierdole. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
nowa płyta to taki prawdziwy slow burner, po kolejnych odsłuchach nie zgłaszam żadnych uwag. Stawiam na półce obok Total Death z tym zastrzeżeniem,że ta jest jednak lepsza.Ostatni utwór mistrzostwo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Zgadzam się, choć z z zastrzeżeniem, że właściwie mnie weszło za pierwszym razem. Za to faktycznie płyta rośnie z kolejnymi odsłuchami.
+1
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
Wg mnie najlepszy. No i 3ci
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Na początku zwróciłem najbardziej uwagę na pierwszy,trzeci i ostatni . Teraz wszystko SZTOS.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zaczyna szaleć
obcowanie z nową płyta sprawia mi przyjemność
nośnika jeszcze nie mam, ale mieć zamierzam
w dźwiękach tych słyszę mnóstwo odniesień do rewelacyjnych dokonań innych muzyków
ma to wysoką jakość
dystans i horror show
nośnika jeszcze nie mam, ale mieć zamierzam
w dźwiękach tych słyszę mnóstwo odniesień do rewelacyjnych dokonań innych muzyków
ma to wysoką jakość
dystans i horror show
-
- rasowy masterfulowicz
Ta płyta to hołd dla przeszłości, dla tych którzy kładli podwaliny gatunku.
- KKK
- postuje jak opętany!
-
Ha, ha.. Jebłem odrobinkę.
- SODOMOUSE
pytanie, czy podwaliny pod black, czy doom ?
NYCHTS
- Darekthrone
- w mackach Zła
- ozob
- zahartowany metalizator
Hołd? Nowy termin na określenie wtórnego grania i odgrzewania cudzych obiadów? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.