Wasze sporty

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wasze sporty

20-05-2015, 19:38

Drołn zażyj to, bo zaczynasz gwiazdorzyć:
Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2015, 20:30

dr Kill pisze:
Drone pisze:W tym roku startuję jeszcze w dwóch maratonach i dwóch półmaratonach
Jakie czasy planujesz wykręcić?
Nic szczególnego - wracam po kontuzji kolana, jakiej dostałem na maratonie dwa lata temu. Zaczynam ostrożnie i bardziej nastawiam się na półmaraton celując w 1:30. Maraton - jeden albo dwa jak kolano pozwoli - pobiegnę zaliczeniowo.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-05-2015, 21:34

bieganie jest teraz takie modne......
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
kenediusze
weteran forumowych bitew

20-05-2015, 21:50

No i bardzo dobrze.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Harlequin

20-05-2015, 22:04

Bieganie jest zajebiste, ale jak widze całą bande kacapów ze smarkfonami w łapie i innymi pulsometrami i erdomordo to rzygać mi się chce. Przecież to przede wszystkim ma być przyjemnosć, a nie żadna matematyka presja na wynik i rezultat.
Awatar użytkownika
Drone

20-05-2015, 22:13

Ma to sens jedynie w wypadku przygotowywania się do startu na dystansach od półmaratonu w górę. Chodzi o trzymanie tempa i o możliwość dokładnego zaprogramowania treningu interwałowego.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

20-05-2015, 22:26

Słabeusze, a jak który biega to czego słuchata do biegania?
Awatar użytkownika
Drone

20-05-2015, 22:29

Moją ulubioną płytą do biegania jest "Blood Libels" ANTAEUS.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

20-05-2015, 22:33

A coś mniej... prawdziwego? Nie mogę słuchać death black metalu podczas biegania bo zaraz skręcam w las i szukam w kieszeni zapałek do rozpalenia ogniska.
Awatar użytkownika
Drone

20-05-2015, 22:44

Wiosną i wczesnym latem w ogóle nie biegam z muzyką, bo cały las sam gra i śpiewa :)
Karkasonne

20-05-2015, 23:12

Moja prajwet lista:

Battleroar - Metal from Hellas
Battleroar - Death before Disgrace
Civil War - I Will Rule the Universe
Civil War - USS Monitor
Civil War - Gods & Generals
Dezperadoz - Yippie ya yeah
Dezperadoz - Just like cowboys do
Immortal - One by one
Holy Martyr - Sekigahara
Manowar - The Gods made heavy metal
Manowar - Wheels of Fire
Motorhead - Stand
Motorhead - In the year of the wolf
ZłyPan

20-05-2015, 23:29

Ja ostatnio do biegania ostatni Macabre Omen, "The Gathering Wilderness" Primordial i "Defiance" Destroyer 666.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

20-05-2015, 23:47

Drone pisze:Wiosną i wczesnym latem w ogóle nie biegam z muzyką, bo cały las sam gra i śpiewa :)
Ludzie na wsiach ciężko pracują żebyście wy Lenie mieli czas na bieganie bezużyteczne.. Weż worek kartofli i pobiegaj z nim po polu to będzie pożyteczne.. Rano jogurcik, płatki na mleczku, półmaratonik.. a wieczorem sraczka! należy pracować rzetelnie i szanować pracę a nie pierdzieć w dresy, biegając po lasach w kółko nie wiadomo po co.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

21-05-2015, 13:36

Ale Mariusz... my miastowe pracujemy przy komputerch, wieczorami oglądamy polsat i tvn z Nergalem, żeby być na bieżąco w trendach i hajpach, wiesz, musimy rano biegać, boi potem w pracy piszemy programy komputerowe żeby KRUS działał lepiej i TY LENIU nie musiał Zusów płacić i podatków, także widzisz, wsiowi mają lepiej, szanuj tych miastowych, bo oni na umowach śmieciowych, zdjęcia robią tabletami jedzeniów raz na tydzień a w tygodniu zupka chińska i krakersy zajebane z pracowniczej stołówki... Ja to bym na wsi chiał mieszkać i pracować ciężko, kartofle nosić.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2015, 13:51

Harlequin pisze:Bieganie jest zajebiste, ale jak widze całą bande kacapów ze smarkfonami w łapie i innymi pulsometrami i erdomordo to rzygać mi się chce. Przecież to przede wszystkim ma być przyjemnosć, a nie żadna matematyka presja na wynik i rezultat.
Mam podobne podejście do roweru. Swego czasu wyjebałem licznik, bo zamiast cieszyć sie jazdą, kurwa, pilnowałem średniej i byłem podminowany, jak plan nie został wykonany w 100%.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Harlequin

21-05-2015, 13:56

Ja ostatnio nie słucham muzyki przy bieganiu, jakoś tak po prostu. Ae w zeszłym roku nagminnie leciał debiut Amebix, Hardline - Double Eclipse oraz 1 i 3 Mortem
kenediusze
weteran forumowych bitew

21-05-2015, 14:04

Drone pisze:Ma to sens jedynie w wypadku przygotowywania się do startu na dystansach od półmaratonu w górę. Chodzi o trzymanie tempa i o możliwość dokładnego zaprogramowania treningu interwałowego.
Nie tylko od półmaratonu w górę, jak ktoś się poważnie przygotowuje do zawodów na dowolnym dystansie to na dłuższą metę bez pulsometru itp. trudno o dobre rezultaty.
Harlequin pisze:Ja ostatnio nie słucham muzyki przy bieganiu, jakoś tak po prostu.
Coś jak ja, tak samo zresztą na rowerze, bardzo mi leży fakt że podczas biegania mogę się skupić wyłącznie na biegu i pozwolić myślom spokojnie płynąć, to pozwala odpocząć. Z muzyką jest zbyt duży natłok bodźców i w ogóle się jakiś taki odizolowany od otoczenia czuję :<
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Harlequin

21-05-2015, 14:11

kenediusze pisze:
Drone pisze:Ma to sens jedynie w wypadku przygotowywania się do startu na dystansach od półmaratonu w górę. Chodzi o trzymanie tempa i o możliwość dokładnego zaprogramowania treningu interwałowego.
Nie tylko od półmaratonu w górę, jak ktoś się poważnie przygotowuje do zawodów na dowolnym dystansie to na dłuższą metę bez pulsometru itp. trudno o dobre rezultaty.
Harlequin pisze:Ja ostatnio nie słucham muzyki przy bieganiu, jakoś tak po prostu.
Coś jak ja, tak samo zresztą na rowerze, bardzo mi leży fakt że podczas biegania mogę się skupić wyłącznie na biegu i pozwolić myślom spokojnie płynąć, to pozwala odpocząć. Z muzyką jest zbyt duży natłok bodźców i w ogóle się jakiś taki odizolowany od otoczenia czuję :<
Ja tam biegam bez gadżetów, choć z drugiej strony raczej nie biegam dłuższych dystansów niz 10km - jednak dla palacza i pijaka robienie dłuższych tras wiąże sie z większą dyscypliną i regularnością, co przy moim charakterze pracy jest mało możliwe. Ciesze się więc, że robie dla siebie chociaz tyle i staram się robic to w miare regularnie.
A co do muzyki to faktycznie jest zbyt absorbująca. Jakos bez niej ide sobie na przebieżkę i biegnę takim tempem jakie mi pasuje, bez spiny. Zadyszę sie to sobie kawałek przejde itp. Po prostu to ma byc przyjemność. a to czy zrobie 3,5 km czy 10km to jedynie mój kaprys
Karkasonne

21-05-2015, 14:13

Mnie muzyka unosi gdy już padam, zwłaszcza jak jest dobry rytm i śpiewają o tym że jestem mocarzem, to nie potrafię ich tak zawieść.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

21-05-2015, 14:15

Zgadzam się, dlatego też ma dużo Manowaru.
ODPOWIEDZ