BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

08-01-2019, 15:25

Obrazek

Behold Batuszczka!
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

08-01-2019, 15:44

"myślicie , że nie znam się na procedurze?"
Obrazek
Nebelwerfer
zaczyna szaleć

08-01-2019, 19:19

Triceratops pisze: Tamten nie chcial nic podpisywac i tylko brac kase pod stolem nie ryzykujac nic, grajac i nagrywajac na sprzecie zafundowanym przez tego inwestora.
Ten, co nagrywał, twierdzi że robił to w swoim studio. Studio to takie miejsce, gdzie z urzedu stoją jakieś gitarki, perkusja czy inne cymbałki. Krysiuk twierdzi, że jakiś sprzęt ufundował zespołowi i trochę ciężko mi jest sobie wyobrazić, co. Gitarzyści swoje zabawki mają, perkusista większość rzeczy też z reguły ma, więc trochę nie kumam tej bajki. Jeden drugiemu pograł riffy, a tamten stwierdził: "dobra, ubieraj się, jadziem do sklepu po 6 gitar, 8 wzmacniaczy i 3 multiefekty"? Ja myslałem, że ten sprzęt, co to niby Batiuszka nie oddaje, to te pelerynki, kandelabry z plastiku, gipsowe czaszki i gumowe nietoperze...
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-01-2019, 19:33

Nie wiem, odnioslem sie tylko do tego fragmentu:
Drwi z nas wszystkich nawet w tym filmie, w którym taki biedny i pokrzywdzony prosi kuce o pomoc... siedzi w tym swoim przydomowym studiu i płacze... a za nim leży na stole tzw. deska, czyli stół mikserski marki Allen & Heath, własnośc Pana K. , któremu zapomniał go oddać... pożyczył sobie, przepraszam tak jak wy nazywacie Panie i Panowie - ukradł !
woodpecker from space
Nebelwerfer
zaczyna szaleć

08-01-2019, 19:49

Da się mieć studio bez stołu mikserskiego? A jak miał swój, to Bart mu kupił lepszy, na dobrą wróżbę? Grube patenty są tu kręcone.
Normalnie może dałbym wiarę tej wersji wydarzeń, ale jak pomyślę, że ten rycerz na białym koniu to znany rip-off, to trochę nie potrafię się przemóc.
Awatar użytkownika
Medard

08-01-2019, 20:04

Nebelwerfer pisze:
Triceratops pisze: Tamten nie chcial nic podpisywac i tylko brac kase pod stolem nie ryzykujac nic, grajac i nagrywajac na sprzecie zafundowanym przez tego inwestora.
Ten, co nagrywał, twierdzi że robił to w swoim studio. Studio to takie miejsce, gdzie z urzedu stoją jakieś gitarki, perkusja czy inne cymbałki. Krysiuk twierdzi, że jakiś sprzęt ufundował zespołowi i trochę ciężko mi jest sobie wyobrazić, co. Gitarzyści swoje zabawki mają, perkusista większość rzeczy też z reguły ma, więc trochę nie kumam tej bajki. Jeden drugiemu pograł riffy, a tamten stwierdził: "dobra, ubieraj się, jadziem do sklepu po 6 gitar, 8 wzmacniaczy i 3 multiefekty"? Ja myslałem, że ten sprzęt, co to niby Batiuszka nie oddaje, to te pelerynki, kandelabry z plastiku, gipsowe czaszki i gumowe nietoperze...
Każdy muzyk jakiś swój sprzęt przecież ma, ale nieraz tak jest, że na trasie gra na jednym zestawie perkusyjnym kilka zespołów, żeby nie wozić wszystkiego.

Zresztą Inwestor mógł kupić konkretny sprzęt na trasę, skoro muzycy się zmieniali, to żeby było jedno brzmienie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
mj.
postuje jak opętany!

08-01-2019, 20:08

Nebelwerfer pisze:
Podam przykład:
na ogół gitarzyści, podkreślam - na ogół - grają na 6-strunowych gitarach. W B. gitary mają strun 7. Skoro tylu sesyjnych przewija się przez zespół nie ma opcji, aby każdy z nich samodzielnie kupił sobie „siódemkę” np tylko pod 2-3 koncerty, bo później zostanie wyjebany z grania albo mi się znudzi. Stad tez potrzebna była gitara „na zespół”. I takową chociażby kupił Bart.
Skąd miał na to kasę - w to nie wnikam (czy pochodziła ze źródeł o których pisał Sova trochę wcześniej). Stwierdzam fakt.
Awatar użytkownika
uglak

08-01-2019, 20:36

gdzies tam bylo, ze pan D. tez uzywal gitary pana K., a na dodatek po ostatnim koncercie ja sobie przytulil (niestety nie ma nic o przytualaniu pana K., a moze to rozwiazaloby problem).

ja tam czekam na proces - moze jak przy okazji procesu Neo-Abby - zobaczymy tez kto tam w koncu gral sesyjnie.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

08-01-2019, 20:43

Kurde to Bart zebrał wszystkie gitary. Tą najważniejszą też:
Jedna, by wszystkimi rządzić,
Jedna, by wszystkie odnaleźć,
Jedna, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

08-01-2019, 20:47

Niczego nie przytulił. W przypowieści jest napisane tylko, że po ostatnim koncercie wrócił "wypasionym autem", ale tylko z garstką scenicznego sprzętu - bo cała reszta, nawet tak podstawowa rzecz jak gitara nie była jego własnością i musiał grzecznie zwrócić swojemu opiekunowi.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-01-2019, 21:44

Hatefire pisze:Kurde to Bart zebrał wszystkie gitary. Tą najważniejszą też:
Jedna, by wszystkimi rządzić,
Jedna, by wszystkie odnaleźć,
Jedna, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać.
Aż mnie ciary przeszły.
dobry kościół to kościół spalony
trueyak
starszy świeżak

08-01-2019, 22:00

mj. pisze:
Nebelwerfer pisze:
Podam przykład:
na ogół gitarzyści, podkreślam - na ogół - grają na 6-strunowych gitarach. W B. gitary mają strun 7. Skoro tylu sesyjnych przewija się przez zespół nie ma opcji, aby każdy z nich samodzielnie kupił sobie „siódemkę” np tylko pod 2-3 koncerty, bo później zostanie wyjebany z grania albo mi się znudzi. Stad tez potrzebna była gitara „na zespół”. I takową chociażby kupił Bart.
Skąd miał na to kasę - w to nie wnikam (czy pochodziła ze źródeł o których pisał Sova trochę wcześniej). Stwierdzam fakt.

Grają na 8 strunowych, a nie 7.
mj.
postuje jak opętany!

08-01-2019, 22:03

Materiał był robiony na 7-strunowym Schecterze. Ale nie będę się sprzeczał jak jest teraz bo mnie to mało obchodzi.

Podałem po prostu przykład tych „inwestycji” Barta. Wiem, ze takowe były robione. Z jakich środków, na jakich warunkach - nie interesuje mnie to.
Awatar użytkownika
COFFIN

08-01-2019, 22:13

Trzeba poczekać na preordery, będzie wiadomo z jakich:D
'Come the Blessed Madness'
trueyak
starszy świeżak

08-01-2019, 23:06

mj. pisze:Materiał był robiony na 7-strunowym Schecterze. Ale nie będę się sprzeczał jak jest teraz bo mnie to mało obchodzi.

Podałem po prostu przykład tych „inwestycji” Barta. Wiem, ze takowe były robione. Z jakich środków, na jakich warunkach - nie interesuje mnie to.

Ok, sugerowałem się koncertami. Swoją drogą zastanawia mnie po co te 8 strunowe gitary.

Jedno jest pewne - mogą funkcjonować dwie Babuszki, dopiero na koncercie okaże się na której jesteś po wokaliście. A i tak mnie to wali w sumie, nie moja muzyka...
Nasum

09-01-2019, 00:04

Chuj z batuszką, idzie nowe Panowie maniacy:

Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

09-01-2019, 00:46

Nasum pisze:Chuj z batuszką, idzie nowe Panowie maniacy:

Obrazek
Stalinskie organy. No jasny chuj, co tu wejdę to jest śmieszniej :D
COFFIN pisze:Trzeba poczekać na preordery, będzie wiadomo z jakich:D
Czuje w kolanie, ze szykują się jakies ekskluzywne preordery na placki christ agony :)
niech to miejsce niebawem zniknie
Nasum

09-01-2019, 00:55

pr0metheus pisze: Stalinskie organy. No jasny chuj, co tu wejdę to jest śmieszniej :D

Taaa, tym razem black grind.... chyba się skusze i posłucham ;-)
Awatar użytkownika
Hatefire

09-01-2019, 08:13

pr0metheus pisze:Stalinskie organy. No jasny chuj, co tu wejdę to jest śmieszniej :D
To akurat nawiązanie wzięte z historii. Wyrzutnie rakiet Katiusza, nazywano "organami Stalina", ze względu na charakterystyczny dźwięk, które wydawały. Samą nazwę można przetłumaczyć na polski jako "Kasia". Nazwa wzięła się od popularnej piosenki o dziewczynie co czeka na ukochanego, który poszedł na wojnę. Tu w wykonaniu Anny German:

[youtube][/youtube]
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

09-01-2019, 09:08

Nasum pisze:Chuj z batuszką, idzie nowe Panowie maniacy:

Obrazek