INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Darekthrone
- w mackach Zła
Re: INCANTATION
Aż sobie zapodam potężne "Onward To Golgotha". Wszystkie ich kolejne płyty, z doprawdy niezłym wynikiem, próbują zdetronizować ten przemocarny debiut.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Płyta kompozycyjnie jest bardzo dobra. Dyskusje będą nad brzmieniem. Wg mniej jest za mało "mięsiste" i za bardzo czyste.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Dla mnie Incantation obecnego tysiąclecia powinno brzmieć jak na "Vanquish in Vengeance". Zarówno "Profane Nexus", jak i nówka mają moim zdaniem przeciętne brzmienie. Tragedii nie ma, jest po prostu akceptowalne.
Same utwory zaś koszą - dużo doom metalu, klimatycznych melodii (acz okraszonych dawką zgnilizny i otwartego grobu), a to wszystko przeplatane morderczymi przyśpieszeniami. Czyli Incantation w pigułce, ale mam wrażenie że bardziej niż zwykle zaakcentowali ten doomowy pierwiastek.
Same utwory zaś koszą - dużo doom metalu, klimatycznych melodii (acz okraszonych dawką zgnilizny i otwartego grobu), a to wszystko przeplatane morderczymi przyśpieszeniami. Czyli Incantation w pigułce, ale mam wrażenie że bardziej niż zwykle zaakcentowali ten doomowy pierwiastek.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Dla mnie pierwsze trzy albumy to ta sama liga. Absolut śmierć metalu, lepiej się nie da, można tylko dorównać.Darekthrone pisze: ↑20-08-2020, 18:38Aż sobie zapodam potężne "Onward To Golgotha". Wszystkie ich kolejne płyty, z doprawdy niezłym wynikiem, próbują zdetronizować ten przemocarny debiut.
- Żułek
dla mnie to takie biadolenia dla biadolenia jak sie nie ma do czego przyjebać to przyjebmy sie do brzmienia bo coś tamDeathhammer66 pisze: ↑20-08-2020, 20:08Zarówno "Profane Nexus", jak i nówka mają moim zdaniem przeciętne brzmienie. Tragedii nie ma, jest po prostu akceptowalne.

o to toSame utwory zaś koszą - dużo doom metalu, klimatycznych melodii (acz okraszonych dawką zgnilizny i otwartego grobu), a to wszystko przeplatane morderczymi przyśpieszeniami. Czyli Incantation w pigułce, ale mam wrażenie że bardziej niż zwykle zaakcentowali ten doomowy pierwiastek.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
To mówicie, że album kosa im wyszła? Punktacja widzę wysoka.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedy będzie w media albo empiku
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Żułek
na empik.com pisze że 28.08
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- maciek z klanu
-
Ważne że będzie
spójrz na jasną strone życia. Jak włączysz Incantation będziesz widział tylko ciemne 

- Deathhammer66
- w mackach Zła
To akurat prawda. Brzmienie nie przeszkadza w odbiorze nowego krążka Incantation, chyba że na siłę chcemy szukać wad bądź po prostu recenzujemy. Ja tylko tak z kronikarskiego obowiązkuŻułek pisze: ↑20-08-2020, 20:29dla mnie to takie biadolenia dla biadolenia jak sie nie ma do czego przyjebać to przyjebmy sie do brzmienia bo coś tamDeathhammer66 pisze: ↑20-08-2020, 20:08Zarówno "Profane Nexus", jak i nówka mają moim zdaniem przeciętne brzmienie. Tragedii nie ma, jest po prostu akceptowalne.
o to toSame utwory zaś koszą - dużo doom metalu, klimatycznych melodii (acz okraszonych dawką zgnilizny i otwartego grobu), a to wszystko przeplatane morderczymi przyśpieszeniami. Czyli Incantation w pigułce, ale mam wrażenie że bardziej niż zwykle zaakcentowali ten doomowy pierwiastek.zamówiona
![]()

Posłuchałem teraz drugi raz, już wieczorem i jest coraz lepiej. Możliwe że to ich najlepsza płyta od 2012!

- Darekthrone
- w mackach Zła
Zasadniczo racja. Trzy pierwsze to defmetylowa perfekcja.Deathhammer66 pisze: ↑20-08-2020, 20:08Dla mnie pierwsze trzy albumy to ta sama liga. Absolut śmierć metalu, lepiej się nie da, można tylko dorównać.Darekthrone pisze: ↑20-08-2020, 18:38Aż sobie zapodam potężne "Onward To Golgotha". Wszystkie ich kolejne płyty, z doprawdy niezłym wynikiem, próbują zdetronizować ten przemocarny debiut.
-
- zaczyna szaleć
Ich najlepsze osiągnięcie to "Diabol.Conq.". Przez nową nie mogę przebrnąć, ale tak samo mam ze wcześniejszymi... wracam do Of Feather and Bone, brakuje mi takiego właśnie ciężkiego brzmienia w nowym Incantation, ale i w wielu wcześniejszych. A może się za bardzo czepiam...
Ostatnio zmieniony 21-08-2020, 16:12 przez Disgorger, łącznie zmieniany 1 raz.
"Something is rotten in the state of Poland"
- Ascetic
aż się boję pisać o brzmieniu. i nie napiszę. choć co oczywiste pobieżną ocenę mam. poczekam na cd.
rzeczywiście ilość doom'u się utrzymuje i to mnie cieszy. zwolnienie, dociążenie musi być. im bardziej w dół, tym dla mnie lepiej.
tak jak zostało wcześnie napisane na forum, kompozycyjnie świetnie.
rzeczywiście ilość doom'u się utrzymuje i to mnie cieszy. zwolnienie, dociążenie musi być. im bardziej w dół, tym dla mnie lepiej.
tak jak zostało wcześnie napisane na forum, kompozycyjnie świetnie.
Poro
- maciek z klanu
Zamówiłem dziś u Darka z blackcomp bo w media nie bylo
- Żułek
ja wolałem z empika, cena ta sama ale za wysyłke bulić nie trzeba

- maciek z klanu
Żona ma Smart na allegro więc tylko LOL 62 zł za plyte
-
- weteran forumowych bitew
Kocham te forumowe pierdolenie prętów o brzmieniu. To jest mistrzostwo! 

- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Szok! Na forum muzycznym rozmawiają o brzmieniu. Pojebało ich czy co.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Żułek
to lepiej huhaj i dmuchaj bo jeszcze focha strzeli i bedzie huj a nie płytamaciek z klanu pisze: ↑21-08-2020, 18:04Żona ma Smart na allegro więc tylko LOL 62 zł za plyte

pojebało to mało powiedziane