MORTIFY (Chile)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

MORTIFY (Chile)

06-07-2018, 18:22

Obrazek

Na MORTIFY zwróciłem uwagę przy okazji ich mniejszych wydawnictw. W zeszłym roku wydali debiutancki album "Mortuary Remains" (w tym roku wypuścili CD) i trzeba przyznać, że materiał trzepie aż miło. Nie można mu przypisać jednej inspiracji. Chilijczycy poruszają się w rejonach MORGOTH, DEATH, PESTILENCE, CADAVER i latynoskiego death/thrashu z przełomu lat 80-tych i 90-tych. Pewnie można przyczepić się do produkcji (perkusja), ale raz, że nie wiemy jak brzmi to z CD, a dwa, że obyśmy tylko takie problemy mieli. Polecam:
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: MORTIFY (Chile)

16-07-2018, 08:31

Bardzo przyjemny oldschool z bardzo przyjemnym wokalem; scena chilijska nigdy nie zawodzi. Odnotowałem, będzie słuchane i - być może - poszukiwane.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

16-07-2018, 13:02

Żeby tak ktoś to w Polsce miał na sprzedaż....
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-07-2018, 18:12

Nie da się ukryć, że płyta jest nieprzeciętna i niesie, zwłaszcza w sferze produkcji i natężenia old schoola.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

17-07-2018, 07:26

frankmullen pisze:Żeby tak ktoś to w Polsce miał na sprzedaż....
Z tym może być problem, wytwórnia kompletnie mi nieznana, a na Bandcamp'ie wisi tylko demo i EP-ka (się cenią swoją drogą).
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ