BLASPHEMY RITES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

BLASPHEMY RITES

13-08-2005, 15:37

na pewno wiekszosc slyszala o tym pomiocie Niedrzwicy Dużej. co sądzicie o ich muzie? ja na tem przykład uwielbiam ich demo z 2002r. gdzie nagrali pare zajebistych kawałków dobrej muzyki w tym cover Sarcofago "Christ's Death" który aboslutnie rozpierdala. mam tez ich zebrana tworczosci na wydanym przez MALEFICIUM "Something Wicked, Raw & Ugly" gdzie znajduja sie kawałki live i rehy. kvlt. teraz napierdlaja proby z Mściławem a Abussivenes (i paru innych kapel) i szykuja nowy material!!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

13-08-2005, 16:59

Nie przecze, iz Blasphemy Rites to zajebisty zespol (posiadalem ich 1sze demo, jednak pozyczylem juz jakis czas temu pierdolonemu gnojkowi, ktory zapadl sie pod ziemie i za chuj odzyskac jej nie moge), jednak zauwazalna jest dziwna tendencja oglaszania takich grup mianem kvltowych. To, ze wydali "sth wicked, raw & ugly", gdzie slychac oglosy wykolejajacego sie pociagu czyni ich mianem "legend"? To, ze maja czarno - biala poligrafie, kolce, odglosy rzygania, cover Sarcofago w repertuarze swiadczy o ich "chuj wie jakiej wielkosci i zasluzeniu dla podziemia"?
Swoja droga, kapela jak wyzej wspomnialem jest rozkurwiajaca.

Ps. Slyszalem pogloski, ze po smierci Cioska Blasphemy Rites rozpadlo sie. Jak teraz wyglada sklad?
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

13-08-2005, 17:37

no ja tez myslalem ze pojda w rozsypke. na szczescie udalo im sie pozbierac do kupy. ostatnio reha nagrali (basista gral na gitarze), coponiektórym go udostępnili. taraz gra z nimi Mscislaw na gitarze - gra tez w Abussiveness, Deivos, Eclipse, Profundis i pewnie jeszcze gdzies. w czerwcu bodajze grali koncert w Lublinie.
paczampkstank

13-08-2005, 18:00

Kurwa demo 2002 niszczy, a szczególnie kawałek Goat Vomit!!!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

13-08-2005, 18:02

[quote][i]Wysłane przez paczampkstank[/i]
Kurwa demo 2002 niszczy, a szczególnie kawałek Goat Vomit!!! [/quote]

to Tobie sie udalo rozroznic tam utwory? hehe
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

14-08-2005, 03:57

[quote][i]Wysłane przez metanoll[/i]
uwielbiam ich demo z 2002r. gdzie nagrali pare zajebistych kawałków dobrej muzyki w tym cover Sarcofago "Christ's Death" który aboslutnie rozpierdala.[/quote]
Ten cover niszczy. Zespół naprawdę czuje tę muzykę, to słychać!
"Goat Vomit", "Sadistic Antichrist" oraz "Lord Of Terror" również nie biorą jeńców.

Szkoda Cioska. Z tego co słyszałem/czytałem był chory psychicznie, czyli jak znalazł.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

14-08-2005, 04:42

[quote]Szkoda Cioska. Z tego co słyszałem/czytałem był chory psychicznie, czyli jak znalazł. [/quote]

trzymalem z nim kontakt i jakos nie bylo przejawow jego choroby "psychicznej". Kiedy od Michaua dowiedzialem sie na nastepny dzien przez telefun:
" -Sluchaj stary, Ciosek niezyje
- zgon?
- nie. po pijaku rozjebal sie na motorze, zbieraja jego kawalki z zyletka w reku"

Trudno sie mowi. Poslucham z checia nowego dziela dziel B.R., jednak niekompetentnie reaktywowac sklad pod ta sama nazwa, podczas kiedy lider i winowajca calego zamieszania lezy w piachu i za pewne ma w fermentujacej, gnijacej dupie to co sie dzieje na zewnetrznej powloce.
paczampkstank

14-08-2005, 14:14

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
[quote][i]Wysłane przez paczampkstank[/i]
Kurwa demo 2002 niszczy, a szczególnie kawałek Goat Vomit!!! [/quote]

to Tobie sie udalo rozroznic tam utwory? hehe [/quote]
Nie udało się, ja nawet nie mam tej kasety! Po prostu zobaczylem u kumpla okładkę i zapamiętałem tytuł jednego kawałka, żeby było, że jestem tru i wogóle!!! Tak naprawdę slucham britnej i bekstrit bojs!
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

14-08-2005, 14:16

z tego co slyszalem to Ciosek na motorze jechal jako pasazer (prowadzil podobno jeszcze wiekszy wariat) i to nie ich wina. kobita jakas wymusila pierwszenstwo. a czy Ciosek byl nie zrownowazony? a czy po pijaku ktokolwiek jest zrownowazony?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

14-08-2005, 14:26

Swoją drogą: twój temat skłonił mnie do przypomnienia sobie demosa i trochę szkoda, że powrzucali tam dużo tych kilku(nasto)sekundowych piardów. Lepiej raz, a dobrze. Takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

14-08-2005, 14:30

e ja tam je lubie. "Hell" czy "Godfucker" sa rownie zajebiste jak dla mnie. nie sa to napieprzanki bez sensu, normalne kawałki tyle ze krotkie.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

14-08-2005, 14:33

[quote][i]Wysłane przez metanoll[/i]
e ja tam je lubie. "Hell" czy "Godfucker" sa rownie zajebiste jak dla mnie. nie sa to napieprzanki bez sensu, normalne kawałki tyle ze krotkie. [/quote]
Też lubię. Dodają "kolorytu" temu materiałowi. ;) Wolałbym jednak, żeby zamiast tego wszystkiego był jeszcze jeden porządny, powiedzmy dwuminutowy utwór, w typie tych wymienionych przeze mnie w pierwszym poście. Za same te kawałki demko ma u mnie 8/10. Reszta to takie bonusy.
A czy "Godfucker" nie jest napieprzanką bez sensu, to bym się kłócił. :D
Magnus
starszy świeżak

15-08-2005, 00:47

dobry zespół ale alkohol to zguba ludzkości...
By Dark Glorious Thoughts
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

15-08-2005, 11:57

[quote] alkohol to zguba ludzkości... [/quote]

to mozna rozpatrywac pod wieloma wzgledami. Tak czy siak uwazam, iz administratorzy powinni tez wprowadzac zakaz rejestracji abstynentom!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-08-2005, 01:27

[quote] darkthrone i celtic frost [/quote]

To cosik mi sie zdaje, ze chyba jednak inne wcielenie BR ujrzymy i posluchamy. Zreszta nie prorokuje, jak bedzie tak bedzie, slowa krytyki juz bede mial przygotowane na wszelki wypadek ;)
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-08-2005, 11:34

[quote] aczkolwiek Blasphemy bez cioska to nie to samo [/quote]

A tam, takie sentymentalne pierdolenie. Gdybym takimi kategoriami miał myśleć to na 1/4 zespołów, które cenię zlałbym, bo "ktoś tam odszedł".
ODPOWIEDZ