Mausera akurat Peter zawsze wychwalał w wywiadach, że dużo wnosi do kompozycjiBlock69 pisze:Mówimy o tym jak Mauser sprawdzał się w VADER.
VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: Vader
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Block69
- zahartowany metalizator
A co innego miał mówić ? Że nic nie robi ? Zawsze na początku Peter zajmował sie gitarami lub perkusją a jak szkielety utworów były już gotowe Mauser se mógł dodać coś od siebie.
PENIS METAL
- 4m
Nie wiem jak to wyglądało u nich z robieniem kawałkówBlock69 pisze:A co innego miał mówić ? Że nic nie robi ? Zawsze na początku Peter zajmował sie gitarami lub perkusją a jak szkielety utworów były już gotowe Mauser se mógł dodać coś od siebie.
Ostatnio zmieniony 29-08-2008, 12:35 przez 4m, łącznie zmieniany 1 raz.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Husar
Ja sie ciesze niezmiernie. Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie. Na gitare kogos z zagranicy. Na perke tez bym radzil. Polska scena jest w chuj sterylna. Od razu wiedzialem kto wbije na pere he he
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- 4m
Za starzy są na HerodaHusar pisze:Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Kingu
Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie. A myśl o przyszłej roli Reyasha to zupełna fantazja. Wszyscy inni muzycy w tym zespole to żołnierze, generał był, jest i będzie - jeden. Dyrygent w orkiestrze może być tylko jeden, coś w ten deseń Peter powtarzał w wywiadach odkąd pamiętam. No, chyba że będzie rewolucja...Husar pisze:Ja sie ciesze niezmiernie. Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie. Na gitare kogos z zagranicy. Na perke tez bym radzil. Polska scena jest w chuj sterylna. Od razu wiedzialem kto wbije na pere he he
- Adrian696
chyba jednak nie znasz aż tak dobrze reali... proponuje porozmawiać przy wódce z ex-muzykamiKingu pisze: Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
vomit
Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności. Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema. Szkoda mi jedynie Novy'ego, ale koniec końców nie ma ludzi nie do zastąpienia. Liczę więc, że Peter'owi uda się teraz znaleźć porządną załogę i przypierdolą jakimś mocarnym materiałem nie mającym zbyt wiele wspólnego z gimnajzalnymi pomysłami pokroju "Revelations".
- lucass
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Rattlehead
i też mam taką nadzieję. Dobrze się stało, że sie tak zesrałodługopisyyyyyyyyyy pisze:żeby pozrywał te wiążące ręce zasrane kontrakty, zrobił sobie z 6 lat przerwy i w zaciszu domowym przz ten czasz skomponował taką muzykę, że od De Profundis takiej nie było)
support music, not rumors
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
dokładnievomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
- TORTURER
- w mackach Zła
I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
Death Dwells in Love
-
vomit
Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.TORTURER pisze:I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
- TORTURER
- w mackach Zła
A nawet nie sprawdzałem tego Unsun całego...a perka na "Puritanical..." Dimmu,to fakt jest wysunieta na pierwszy plan,ale chyba tylko daltego żeby zwrócic uwage swoja nietuzinkowa grą na tą płytę,która według mnie nic poza tym w sobie ciekawego nie zawiera.
Ostatnio zmieniony 30-08-2008, 21:25 przez TORTURER, łącznie zmieniany 1 raz.
Death Dwells in Love
-
zuo
- zaczyna szaleć
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.lucass pisze:vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
chyba jakoś się tam specjalnie nie nakomponował?
-
zuo
- zaczyna szaleć
niby racja, ale można się zastanawiać kto zrobił większy "skok na ksaę"?vomit pisze:Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.TORTURER pisze:I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
przeciez to jest zespol najemnikow juz od czasu gdy znikneli z zespolu Shambo i Doc.. a moze nawet zaczelo sie juz od zastąpienia Chiny Mauserem?Kingu pisze:...no to po zespole. Bardzo szkoda. Będzie inny, pod tą samą nazwą, bo najemników zawsze można znaleźć.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Saymoon
- zaczyna szaleć
Z tego co wiem, Mauser nie zagrał tam nawet sekundy. Cały "Black to the Blind" został nagrany w duecie Peter-Docent. Nie pierwszy raz zresztą.zuo pisze:Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.lucass pisze:vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
chyba jakoś się tam specjalnie nie nakomponował?
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"