Mausera akurat Peter zawsze wychwalał w wywiadach, że dużo wnosi do kompozycjiBlock69 pisze:Mówimy o tym jak Mauser sprawdzał się w VADER.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Mausera akurat Peter zawsze wychwalał w wywiadach, że dużo wnosi do kompozycjiBlock69 pisze:Mówimy o tym jak Mauser sprawdzał się w VADER.
Nie wiem jak to wyglądało u nich z robieniem kawałkówBlock69 pisze:A co innego miał mówić ? Że nic nie robi ? Zawsze na początku Peter zajmował sie gitarami lub perkusją a jak szkielety utworów były już gotowe Mauser se mógł dodać coś od siebie.
Za starzy są na HerodaHusar pisze:Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie.
Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie. A myśl o przyszłej roli Reyasha to zupełna fantazja. Wszyscy inni muzycy w tym zespole to żołnierze, generał był, jest i będzie - jeden. Dyrygent w orkiestrze może być tylko jeden, coś w ten deseń Peter powtarzał w wywiadach odkąd pamiętam. No, chyba że będzie rewolucja...Husar pisze:Ja sie ciesze niezmiernie. Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie. Na gitare kogos z zagranicy. Na perke tez bym radzil. Polska scena jest w chuj sterylna. Od razu wiedzialem kto wbije na pere he he
chyba jednak nie znasz aż tak dobrze reali... proponuje porozmawiać przy wódce z ex-muzykamiKingu pisze: Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
i też mam taką nadzieję. Dobrze się stało, że sie tak zesrałodługopisyyyyyyyyyy pisze:żeby pozrywał te wiążące ręce zasrane kontrakty, zrobił sobie z 6 lat przerwy i w zaciszu domowym przz ten czasz skomponował taką muzykę, że od De Profundis takiej nie było)
dokładnievomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.TORTURER pisze:I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.lucass pisze:vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
niby racja, ale można się zastanawiać kto zrobił większy "skok na ksaę"?vomit pisze:Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.TORTURER pisze:I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
przeciez to jest zespol najemnikow juz od czasu gdy znikneli z zespolu Shambo i Doc.. a moze nawet zaczelo sie juz od zastąpienia Chiny Mauserem?Kingu pisze:...no to po zespole. Bardzo szkoda. Będzie inny, pod tą samą nazwą, bo najemników zawsze można znaleźć.
Z tego co wiem, Mauser nie zagrał tam nawet sekundy. Cały "Black to the Blind" został nagrany w duecie Peter-Docent. Nie pierwszy raz zresztą.zuo pisze:Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.lucass pisze:vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
chyba jakoś się tam specjalnie nie nakomponował?