VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: Vader

29-08-2008, 12:08

Block69 pisze:Mówimy o tym jak Mauser sprawdzał się w VADER.
Mausera akurat Peter zawsze wychwalał w wywiadach, że dużo wnosi do kompozycji ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-08-2008, 12:28

A co innego miał mówić ? Że nic nie robi ? Zawsze na początku Peter zajmował sie gitarami lub perkusją a jak szkielety utworów były już gotowe Mauser se mógł dodać coś od siebie.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 12:34

Block69 pisze:A co innego miał mówić ? Że nic nie robi ? Zawsze na początku Peter zajmował sie gitarami lub perkusją a jak szkielety utworów były już gotowe Mauser se mógł dodać coś od siebie.
Nie wiem jak to wyglądało u nich z robieniem kawałków :) W każdym razie pytania w ogóle nie dotyczyły Mausera, a Novemu Peter tak od siebie jakoś nie słodził nic (nie zauważyłem) ;)
Ostatnio zmieniony 29-08-2008, 12:35 przez 4m, łącznie zmieniany 1 raz.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 12:35

Ja sie ciesze niezmiernie. Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie. Na gitare kogos z zagranicy. Na perke tez bym radzil. Polska scena jest w chuj sterylna. Od razu wiedzialem kto wbije na pere he he
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 12:38

Husar pisze:Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie.
Za starzy są na Heroda :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 13:15

Husar pisze:Ja sie ciesze niezmiernie. Mam nadzieje ze Reyash zabawi na dluzej to by wrocili do ostrej deathmetalowej mlocki sodomii & gomorii a nie pitu pitu poprawnego politycznie. Na gitare kogos z zagranicy. Na perke tez bym radzil. Polska scena jest w chuj sterylna. Od razu wiedzialem kto wbije na pere he he
Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie. A myśl o przyszłej roli Reyasha to zupełna fantazja. Wszyscy inni muzycy w tym zespole to żołnierze, generał był, jest i będzie - jeden. Dyrygent w orkiestrze może być tylko jeden, coś w ten deseń Peter powtarzał w wywiadach odkąd pamiętam. No, chyba że będzie rewolucja... :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-08-2008, 14:05

Kingu pisze: Jeśli sądzisz, że ktoś w tym zespole poza Peterem decydował o kierunku stylistycznym to jesteś w błędzie.
chyba jednak nie znasz aż tak dobrze reali... proponuje porozmawiać przy wódce z ex-muzykami :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
vomit

29-08-2008, 14:22

Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności. Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema. Szkoda mi jedynie Novy'ego, ale koniec końców nie ma ludzi nie do zastąpienia. Liczę więc, że Peter'owi uda się teraz znaleźć porządną załogę i przypierdolą jakimś mocarnym materiałem nie mającym zbyt wiele wspólnego z gimnajzalnymi pomysłami pokroju "Revelations".
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

29-08-2008, 14:35

vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

29-08-2008, 14:46

długopisyyyyyyyyyy pisze:żeby pozrywał te wiążące ręce zasrane kontrakty, zrobił sobie z 6 lat przerwy i w zaciszu domowym przz ten czasz skomponował taką muzykę, że od De Profundis takiej nie było :twisted: )
i też mam taką nadzieję. Dobrze się stało, że sie tak zesrało
support music, not rumors
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

29-08-2008, 14:52

Adrian696 pisze:
4m pisze: No tak, faktycznie dla Unsun warto Mauserowi zostawić Vader ;)
finansowo na 100%
to się jeszcze okaże ;)
jebać frajerów
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-08-2008, 18:02

vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
dokładnie :)
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

30-08-2008, 13:26

vomit pisze:Cóż, wielkie gratulacje dla Daraya. Jest świetnym muzykiem, a teraz będzie miał z tego wymierne korzyści i w przeciwieństwie do Mausera wciąż będzie grał muzykę, w której będzie mógł pokazywać swoje nieprzeciętne umiejętności.
I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

30-08-2008, 16:07

No nie do konca sie z tym zgodze bo na Puritanical Euphoric Misanthropia gary sa wysuniete do przodu panie. :)
Obrazek

Obrazek
vomit

30-08-2008, 16:25

TORTURER pisze:
I co z tego, biorac pod uwagę ostatnie dokonania Dimmu Borgir,to nawet nie wiem jak wyjebane partie perkusji by nagrał,obleja to lukrem,kiczem i tandetą,Barker i Hellhammer tez nagrali wyjebane gary dla nich,ale podczas odbioru całości,nie przebijaja sie przez plastikowa resztę...no ale fakt,na pewno bardziej intratna posada.
Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

30-08-2008, 19:15

A nawet nie sprawdzałem tego Unsun całego...a perka na "Puritanical..." Dimmu,to fakt jest wysunieta na pierwszy plan,ale chyba tylko daltego żeby zwrócic uwage swoja nietuzinkowa grą na tą płytę,która według mnie nic poza tym w sobie ciekawego nie zawiera.
Ostatnio zmieniony 30-08-2008, 21:25 przez TORTURER, łącznie zmieniany 1 raz.
Death Dwells in Love
zuo
zaczyna szaleć

30-08-2008, 21:22

lucass pisze:
vomit pisze:Jednak w kontekście death metalowego projektu pod nazwą Vader nie przeszkadza mi fakt opuszczenia przez obu panów tej kapeli, bo płyty z ich udziałem nie są tak dobre jak najlepsza w twórczości zespołu płyta "De Profundis" oraz dema.
Mam podobne odczucia. Ale nie zapominajmy o Black to the Blind. Świetna płyta, na której udzielał sie przeciez juz Mauser.

chyba jakoś się tam specjalnie nie nakomponował?
zuo
zaczyna szaleć

30-08-2008, 21:30

vomit pisze:
TORTURER pisze:
Dimmusie łapią się jednak pod szyld ekstremalnej muzyki metalowej - w przeciwieństwie do łzopodobnego Unsun Mausera.
niby racja, ale można się zastanawiać kto zrobił większy "skok na ksaę"?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

30-08-2008, 23:45

Kingu pisze:...no to po zespole. Bardzo szkoda. Będzie inny, pod tą samą nazwą, bo najemników zawsze można znaleźć.
przeciez to jest zespol najemnikow juz od czasu gdy znikneli z zespolu Shambo i Doc.. a moze nawet zaczelo sie juz od zastąpienia Chiny Mauserem? ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

01-09-2008, 21:14

zuo pisze:
lucass pisze:

chyba jakoś się tam specjalnie nie nakomponował?
Z tego co wiem, Mauser nie zagrał tam nawet sekundy. Cały "Black to the Blind" został nagrany w duecie Peter-Docent. Nie pierwszy raz zresztą.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
ODPOWIEDZ