SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

Re: SARS-CoV-2

06-12-2020, 20:54

nicram pisze:
06-12-2020, 20:43
Twierdziłeś, że glin wywołuje nadwrażliwość, okazuje się, że nie. Teraz jakie masz składniki na myśli, bo nie wiem? I jak to jest, że w innych krajach alergolog nie jest bezradny?
Glin podałem jako przykład. Unikasz odpowiedzi na moje pytanie jak wykluczasz nadwrażliwość.
Z CHPlu BCG szczepionka SSI. 'BCGSzczpionka SSI nie powinna być podawana osobom ze znaną nadwrażliwością na którykolwiek składnik szczepionki'. W składzie np. magnezu siarczan siedmiowodny, dipotasu fosforan itd. - pytam się kto to bada? NIKT!
Po prostu szczepi się ludzi na pałę.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-12-2020, 20:56

Czy ty rozumiesz, że sole, które wymieniłeś, nie powodują żadnej nadwrażliwości, gdyż po prostu nie mają takich własności? Czy ty w ogóle wiesz, co to antygen? :-D
Ostatnio zmieniony 06-12-2020, 20:58 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2020, 20:57

mistrzsardu pisze:
06-12-2020, 20:54
nicram pisze:
06-12-2020, 20:43
Twierdziłeś, że glin wywołuje nadwrażliwość, okazuje się, że nie. Teraz jakie masz składniki na myśli, bo nie wiem? I jak to jest, że w innych krajach alergolog nie jest bezradny?
Glin podałem jako przykład. Unikasz odpowiedzi na moje pytanie jak wykluczasz nadwrażliwość.
Z CHPlu BCG szczepionka SSI. 'BCGSzczpionka SSI nie powinna być podawana osobom ze znaną nadwrażliwością na którykolwiek składnik szczepionki'. W składzie np. magnezu siarczan siedmiowodny, dipotasu fosforan itd. - pytam się kto to bada? NIKT!
Po prostu szczepi się ludzi na pałę.
W sumie ciekawe, czy daloby rade sie wymigac na tej podstawie od szcepienia: „nie moge, poniewaz nie znam swojej wrazliwosci na to czy tamto”.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-12-2020, 20:58

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

W sumie ciekawe, czy daloby rade sie wymigac na tej podstawie od szcepienia: „nie moge, poniewaz nie znam swojej wrazliwosci na to czy tamto”.
;)
Awatar użytkownika
nicram

06-12-2020, 21:09

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
[

Ale czemu miałbyś się wymigać od szczepień, skoro nie będą one obowiązkowe? Chyba, że zrobiły na Tobie wrażenie nazwy prostych soli magnezu i potasu, które przytoczył szur, który nie wie, że codziennie spożywa je w jedzeniu i piciu. :-D
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-12-2020, 21:16

nicram pisze:
Ale czemu miałbyś się wymigać od szczepień, skoro nie będą one obowiązkowe? Chyba, że zrobiły na Tobie wrażenie nazwy prostych soli magnezu i potasu, które przytoczył szur, który nie wie, że codziennie spożywa je w jedzeniu i piciu. :-D
Nie odpowiadasz na pytanie, bo nie potrafisz wykluczyć nadwrażliwości. Szur jest odpowiedzią na wszystko ;)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2020, 21:18

nicram pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
[

Nie mam zamiaru robic nic w jedna ani druga strone. Po prostu jestem ciekaw, czy to by przeszlo.
Awatar użytkownika
nicram

06-12-2020, 21:19

mistrzsardu pisze:
06-12-2020, 21:16
nicram pisze:
Nie odpowiadasz na pytanie, bo nie potrafisz wykluczyć nadwrażliwości. Szur jest odpowiedzią na wszystko ;)
Uśmieszki nic nie poradzą na twój brak wiedzy w tym zakresie. Bardzo mi przykro, odpowiedziałem na każde twoje pytanie: glin i sole, które wymieniłeś nie powodują nadwrażliwości. Zatem nie ma co wykluczać tego co nie istnieje.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-12-2020, 21:29

nicram pisze:
Uśmieszki nic nie poradzą na twój brak wiedzy w tym zakresie. Bardzo mi przykro, odpowiedziałem na każde twoje pytanie: glin i sole, które wymieniłeś nie powodują nadwrażliwości.
Nie mam wiedzy medycznej to fakt. Ja patrzę na szczepienia od strony prawnej. Ciekawe dlaczego producent - w tym wypadku Biomed Lublin wpisał to do CHplu? Nie uciekaj z odpowiedzią - dobrze wiesz, że preparaty mają kilkanaście składników, ja podałem pierwsze z brzegu. W instrukcji producenta jest wyraźnie napisane - przeciwwskazaniem jest nadwrażliwość na którykolwiek ze składników. Dlaczego producenci to umieszczają to w dokumencie? Bo to jest dla nich dupochron, a lekarze niestety mają instrukcje producenta w poważaniu i nie badają przeciwwskazań u danej osoby. Po prostu nie są w stanie. Dobra wystarczy, Ty o medycynie, ja o prawie.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

06-12-2020, 21:35

mistrzsardu pisze:
. W instrukcji producenta jest wyraźnie napisane - przeciwwskazaniem jest nadwrażliwość na którykolwiek ze składników. Dlaczego producenci to umieszczają to w dokumencie? Bo to jest dla nich dupochron, a lekarze niestety mają instrukcje producenta w poważaniu i nie badają przeciwwskazań u danej osoby. Po prostu nie są w stanie.
no dobra, ale nie jest tak ze wszystkimi lekami? niezależnie czy to szczepionka, gripex czy lek na sraczke? brzmi to jakby ktoś nagle odkrył ulotki w opakowaniach.

Stoperan a przeciwwskazania do przyjmowania

Istnieją następujące przeciwwskazania do zażywania leku Stoperan:

uczuleniena którykolwiek składnik preparatu;
rzułf
Awatar użytkownika
nicram

06-12-2020, 21:40

mistrzsardu pisze:
nicram pisze:
Uśmieszki nic nie poradzą na twój brak wiedzy w tym zakresie. Bardzo mi przykro, odpowiedziałem na każde twoje pytanie: glin i sole, które wymieniłeś nie powodują nadwrażliwości.
Nie mam wiedzy medycznej to fakt. Ja patrzę na szczepienia od strony prawnej. Ciekawe dlaczego producent - w tym wypadku Biomed Lublin wpisał to do CHplu? Nie uciekaj z odpowiedzią - dobrze wiesz, że preparaty mają kilkanaście składników, ja podałem pierwsze z brzegu. W instrukcji producenta jest wyraźnie napisane - przeciwwskazaniem jest nadwrażliwość na którykolwiek ze składników. Dlaczego producenci to umieszczają to w dokumencie? Bo to jest dla nich dupochron, a lekarze niestety mają instrukcje producenta w poważaniu i nie badają przeciwwskazań u danej osoby. Po prostu nie są w stanie. Dobra wystarczy, Ty o medycynie, ja o prawie.

Ojejku. Bo takie jest prawo, że muszą informować o składzie i tego nie ukrywają!! SPISEK? Jak bierzesz antybiotyk to też jest napisane, że przeciwskazaniem jest nadwrażliwość na któryś ze składników. Co więcej producenci żywności także umieszczają takie informacje. Rozumiesz to? Może nie jedz, będziesz bardziej bezpieczny. Poza tym w artykule, do którego linka wkleiłem napisane jest: "

Informacja o składnikach szczepionki jest ogólnie dostępna, bowiem wytwórca ma obowiązek wymienić wszystkie substancje pomocnicze w Charakterystyce Produktu Leczniczego (ChPL) lub w ulotce.

Najważniejsze jest to, że ich dawki są całkowicie bezpieczne, kontrolowane przez organy upoważnione. Potwierdzają to także przeprowadzone badania zgodne z zasadami medycyny opartej na faktach (Evidence Base Meduicine, EBM). Substancje pomocnicze, po których może wystąpić reakcja alergiczna, są zawsze wymieniane w ChPL i ulotce. Należą do nich białko jaja kurzego, neomycyna, żelatyna, sporadycznie - tiomersal." Wierz mi każdy alergik wie, że jest uczulony na jajko białka kurzego czy żelatynę, bo miał robione nie raz testy.

Ale przyznasz, że przytoczenie związków, które wpierdalasz codziennie było takim pięknym, typowo szurskim, strzałem w stopę. Co nie? :-D
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

06-12-2020, 23:30

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Nie będzie obowiązku szczepień, na razie jest taki przekaz, zobaczymy jak to się skończy. Pewnie będzie też jednocześnie kilka szczepionek, co trochę utrudni wybór.
Badam sytuację, nie mówię, że będę kategorycznie unikał, ale nie ma pośpiechu, bo głownie pracuję zdalnie.

Nieszczepieni będą musieli zachować dotychczasowe obostrzenia jak maseczki w sklepie, zapewne nie będą mogli wjechać do niektórych państw, może nawet nigdzie, małego społecznego Auschwitz raczej się nie obawiam, typu nieszczepieni opaski na ramieniu.

W pracy może być głupio, na jednym spotkaniu zaszczepieni bez masek, a niezaszczepieni w maskach, w jednym pokoju będą obie grupy :). Z drugiej strony kto będzie sprawdzał. Mam obywatelskie prawo powiedzieć, gdy mnie zapytają czy jestem zaszczepiony, że nie odpowiem na takie pytanie, moje zdrowie to prywatna sprawa. Kadry też nie mogą o to pytać, bo za chwilę kadrowa zrobi ankietę kto na co chorował, a potem czy był na niedzielnej mszy, albo nie był na imprezie dzień wcześniej.

Co prawda u mnie kierownictwo może wpaść na pomysł zorganizowania szczepienia dla pracowników i nie wiem, czy ludzie będą wtedy odmawiać. Z dodatkowego ubezpieczenia firmowego w luxmedzie zrezygnowałem, gdy zaczęła się epidemia, ale mogą coś zorganizować dla tych mniej chętnych.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

06-12-2020, 23:30

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Nie będzie obowiązku szczepień, na razie jest taki przekaz, zobaczymy jak to się skończy. Pewnie będzie też jednocześnie kilka szczepionek, co trochę utrudni wybór.
Badam sytuację, nie mówię, że będę kategorycznie unikał, ale nie ma pośpiechu, bo głownie pracuję zdalnie.

Nieszczepieni będą musieli zachować dotychczasowe obostrzenia jak maseczki w sklepie, zapewne nie będą mogli wjechać do niektórych państw, może nawet nigdzie, kody qr, albo wydruki, małego społecznego Auschwitz raczej się nie obawiam, typu nieszczepieni opaski na ramieniu, chociaż naciski pewnie będą.

W pracy może być głupio, na jednym spotkaniu zaszczepieni bez masek, a niezaszczepieni w maskach, w jednym pokoju będą obie grupy :). Z drugiej strony kto to będzie sprawdzał. Mam obywatelskie prawo powiedzieć, gdy mnie zapytają czy jestem zaszczepiony, że nie odpowiem na takie pytanie,

niby jeszcze mam :)
Awatar użytkownika
Medard

07-12-2020, 08:20

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2020, 15:07
Medard pisze:
06-12-2020, 15:04

Dodatkowo szczepionka nie jest jedyną metodą zapanowania nad epidemią, co pokazały kraje azjatyckie Taiwan , Chiny i Hongkong, po prostu jest metodą dla leniwych takich jak niezdyscyplinowani Europejczycy czy Amerykanie.

Najłatwiej jest wszystkich zaszczepić, robić dużo testów i wprowadzać sensowne regulacje, izolację i samodyscyplinę jest trudniej.
Niespecjalnie wierzę w to zdyscyplinowanie azjatyckie, Japonńczycy są jeszcze bardziej zdyscyplinowani niż Chińczycy, a wcale u nich tak różowo nie było ani nie jest i właśnie doświadczają trzeciej fali.
W Japonii mają ok 2500 ofiar kowida na 126 mln ludzi.
Czyli żeby mieli podobną skalę jak u nas powinni mieć ponad 60 tyś ofiar.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

07-12-2020, 10:13

Ale porownujemy nie Japonie i Polske, tylko Japonie i Chiny, i nie pod katem liczby ofiar, tylko zdyscyplinowania.
Awatar użytkownika
Hatefire

07-12-2020, 10:15

No, ale z Chinami jest chyba jak z Polską. Znaczy brak wiarygodnych danych. Te szpagaty władzy skończą się tak, że Polak nigdzie nie wjedzie bez 2 tygodni kwarantanny lub zaświadczenia o szczepieniu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

07-12-2020, 10:33

40k
Awatar użytkownika
nicram

07-12-2020, 10:49

raczej 4 k, choć oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, gdyż tym pisim kurwiom nie można wierzyć.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

07-12-2020, 12:45

Obrazek
:D :D :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek

07-12-2020, 13:04

nicram pisze:
07-12-2020, 10:49
raczej 4 k, choć oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, gdyż tym pisim kurwiom nie można wierzyć.
eeeetam ;)

Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Zablokowany