Wybory 2020 - II tura

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo oddasz głos?

Czas głosowania minął 12-07-2020, 21:31

Andrzej Duda
40
19%
Rafał Trzaskowski
121
57%
Nie wezmę udziału / oddam głos nieważny
52
24%

Liczba głosów: 213
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybory 2020 - II tura

04-07-2020, 12:36

Rumburak pisze:
04-07-2020, 12:30
WaszJudasz pisze:
04-07-2020, 12:07
Pacjent pisze:
04-07-2020, 11:54
Nie życzę nikomu z tego forum by kiedyś w jakiejś sprawie urzędnik X uznał, że wie lepiej co jest dla niego lepsze i podjął decyzję inną niż wnioskowana.
Czyli jeśli mamy przykładowo na forum jakiegoś dobrze ukrywającego się alkoholika napierdalającego dziecko, które następnie mu odebrano, nie życzysz mu, aby urzędnik odmówił jego prośbie o przywrócenie praw rodzicielskich?
Te, ale w tym konkretnym przypadku do którego pewnie pijesz, ułaskawienie nastąpiło nie na wniosek sprawcy tylko ofiary. Nie wiem czy słusznie czy nie bo nie znam sprawy. Pomijam już, że to nie czas i miejsce na takie manewry.Pewnie poza kampanią pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował albo szybko okazałoby się, że jednak nie ma się czym interesować.
Tymczasem teraz różne medialne hieny i aspołeczne mendy zarąbią tę rodzinę, robiąc jej obrzydliwą wiwisekcje w ramach kampanii wyborczej przy aplauzie forumowych niby-przeciwników brudnej polityki. :D Rzygać się chce.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

04-07-2020, 12:37

Bloodcult, jeżeli nie widzisz różnicy, to sięgnąłeś właśnie moralnego dna. Zobacz, czy Staszka Michalkiewicza nie ma obok.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-07-2020, 12:38

Pacjent pisze:
04-07-2020, 12:32

Najlepiej wszystko sprowadzić do absurdu. Przecież tu pojawia się kolejna osoba (dziecko), której sytuacja jest oceniana m.in. na podstawie opinii psychologa i rozmów z nią. Tymczasem w ww. sprawie mamy do czynienia z wnioskującymi osobami pełnoletnimi.

Po pierwsze, sytuacja, którą opisałem, nie jest żadnym absurdem, tylko niestety codziennością.

Po drugie, napisałeś nikomu - a to obejmuje również takie przypadki. Zmieniasz zdanie, niektórym jednak byś odmownej decyzji urzędnika życzył?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 12:40

Pacjent pisze:

Obaj jesteśmy konsekwentni. Ja jestem przeciwnikiem państwa opiekuńczego, które dorosłych ludzi traktuje jak dzieci, niepotrafiące podjąć odpowiedzialnych decyzji dotyczących swojego życia. Ty jesteś zwolennikiem państwa faszystowskiego, gdzie wszechwiedzący urzędnik decyduje o losie obywatela-niewolnika, wbrew jego woli i pomysłom na życie. Może zatem przestańmy dyskutować, bo reprezentując faszystowski światopogląd kompletnie nie tolerujesz głosów przeciwnych, a wręcz domagasz się dziwnie sprecyzowanych sankcji dla swoich oponentów.

jak tobie się wydaje, że tym co napisałeś odwrócisz uwagę od tego co tu wypisujesz od wczoraj i wcześniej na temat pedofilii to sobie myśl dalej. jako jeden z dwóch śmieci pedofilia jest dla ciebie podejrzanie miękka. < do rozwagi przez pozostałych.

pierdol sobie tam dalej o faszyźmie, swoich rzekomo "wolnościowym" poglądom i funkcji państwa takiej a nie innej. staraj się dalej odwracać uwagę od sedna sprawy. nikt ci tego nie zabroni, choć fakt, że dla mnie to wiadomo gdzie jest twoje miejsce.

jak podliczę z 15 osób nawet nie piszących tutaj regularnie nie ma zgody na kryptopedofilię i kryptofaszyzm pseudowolnościowców.

kropka.

ps. i się ciesz, ze na grzecznie teraz ludzki skamie.

tak jeszcze raz przeczytałem. oponentem może być dla mnie taki mad. a ty? sobie nie buduj obrazu swojego, że cokolwiek sobą reprezentujesz.
Ostatnio zmieniony 04-07-2020, 12:57 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 12:46

Pacjent pisze:
04-07-2020, 12:36
Rumburak pisze:
04-07-2020, 12:30
WaszJudasz pisze:
04-07-2020, 12:07

Czyli jeśli mamy przykładowo na forum jakiegoś dobrze ukrywającego się alkoholika napierdalającego dziecko, które następnie mu odebrano, nie życzysz mu, aby urzędnik odmówił jego prośbie o przywrócenie praw rodzicielskich?
Te, ale w tym konkretnym przypadku do którego pewnie pijesz, ułaskawienie nastąpiło nie na wniosek sprawcy tylko ofiary. Nie wiem czy słusznie czy nie bo nie znam sprawy. Pomijam już, że to nie czas i miejsce na takie manewry.Pewnie poza kampanią pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował albo szybko okazałoby się, że jednak nie ma się czym interesować.
Tymczasem teraz różne medialne hieny i aspołeczne mendy zarąbią tę rodzinę, robiąc jej obrzydliwą wiwisekcje w ramach kampanii wyborczej przy aplauzie forumowych niby-przeciwników brudnej polityki. :D Rzygać się chce.
jak dla ciebie rodzią jest pedofil+kobieta+dziecko to nie wiem w jakim się środowisku wychowałeś. opowiedz coś może o tym. może ktoś tak po lewicowemu na ciebie spojrzy. nawet zapłacze nad twoim losem.

ps. a jak mam możliwość to sie wypowiedziem za siebie, są tu przeciwnicy brudnej polityki? nie zauważyłem takich osób tutaj. chyba tylko bloodcult i mad którym dupy pękły, że niemce w końcu odpaliły czołgi. w rewanżu na wizytę dudy u trumpa.
Awatar użytkownika
Drone

04-07-2020, 12:49

Tu jest trochę więcej tła w tej sprawie:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg8

Wygląda to po prostu na sytuację, w której nie miały co do gara włożyć i wspomniany "powrót taty" wydał się jakąś deską ratunku. Nie tak się jednak załatwia takie sprawy i nie prezydent powinien być ciałem decydującym w takich przypadkach.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 12:55

Drone pisze:
04-07-2020, 12:49
Tu jest trochę więcej tła w tej sprawie:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg8

Wygląda to po prostu na sytuację, w której nie miały co do gara włożyć i wspomniany "powrót taty" wydał się jakąś deską ratunku. Nie tak się jednak załatwia takie sprawy i nie prezydent powinien być ciałem decydującym w takich przypadkach.
mogę ewentualnie zweryfikować swój pogląd, że może nie gnić w klatce tylko pod jednym warunkiem. że śmieć miałby pracować 18 h na dobę i wszystko oddawać rodzinie. a jak córka skończy sie edukować, będzie mieć pracę to znów śmiecia zawrócą do paki. poza tym dziwne jest to, że jak taki dobry tatuś nie może zapierdalać za kratami i oddawać wszystko na rodzinę. bo jak czytam przezszedł katolicką przemianę. nie daje w palnik i gwałcić będzie teraz obce dzieci a nie swoje.

dobra. nie. powinien gnić do końca swojego pacjentowego=marnego żywota w klatce 2x2. dać mu tyrę w pace i niech zapierdala non stop na zgwałconą córkę. bez kawy i fajek. bez tv. bez internetu bo zacznie tu jeszcze pisać.

ale jestem z siebie teraz ...., że założyłem chwyt jak nitras na ryj pacjenta. ha!
Awatar użytkownika
Drone

04-07-2020, 13:08

Stary Metal pisze:
04-07-2020, 11:42
Staram się nie wypowiadać na tematy, które nie są związane z muzyką, jednakże te wydarzenie tak mną trząchnęło, że pozwolę więc sobie - w drodze wyjątku -zabrać dwa słowa w tej kwestii.
Przez wiele lat, brałem udział w pracach interdyscyplinarnego zespołu d/s przeciwdziałania przemocy w rodzinie (nieodpłatnie), przez kilka lat byłem jego przewodniczącym (też nieodpłatnie), od czasu, od kiedy nasze katolickie państwo orzekło, że w katolickiej Polsce nie ma problemu przemocy domowej i w związku z tym nie będą wspierać organizacji zajmujących się tym problemem, zacząłem współpracę z Niebieską Linią, bo uważam, (sorry za brak skromności, ale nie czas i miejsce na krygowanie się) że błędem by było nie pomagać, kiedy ma się ku temu doświadczenie, wiedzę i kompetencje.

Pozwólcie więc Szanowni Użytkownicy, że podzielę się z Wami tym, co podpowiada mi w tej sprawie moja intuicja i doświadczenie.

Tatuś swoje odsiedział. Czyli był winien. Skoro poszedł siedzieć, znaczy, że stwierdzono to ponad wszelką wątpliwość. Amen.

Szczytem cynizmu jest w tej chwili wybielanie tej persony. Że może ofiary zmyśliły, że to, czy tamto. Takie tłumaczenia są typowe dla ludzi, którzy nigdy nie spotkali się z tym koszmarnym zjawiskiem. Takie spychanie odpowiedzialności na ofiarę. Że może to lubi, bo gdyby nie lubiła, to by odeszła, że może sprowkowała ....
Takie oceny i relatywizowanie przez osobę, która żyje zamknięta w swoim sytym, bezpiecznym świecie, w którym nieszczęście jest pokazywane na ekranie telewizora. I nie jest to wina takiego człowieka. Przyczyn takiej krzywdzące oceny jest wiele, nie miejsce, aby robić tu wykład. To może być środowisko, media, wychowanie, mentalność... Przyczyn, jak napisałem, mogą być tysiące.

Ale wrócę do ofiar. Matki i córki.
Jedną z pierwszych objawów przemocy w rodzinie jest izolowane przyszłej ofiary od jej znajomych. Na początku niewinne usunięcie profili na portalach pod jakimkolwiek pozorem. Sprawca może powiedzieć: "kocham Cię, ty mnie kochasz i my sobie musimy wystarczyć". Lub też wymyśli inną wymówkę.
Później zaczyna się izolacja fizyczna. Sprawca odcina ofiarę od znajomych, następnie izoluje od rodziny. Po jakimś czasie dochodzi do ubezwłasnowolnienia ekonomicznego. Ofiara nie z własnej woli, a stopniowo przymuszana, rezygnuje z pracy, bo przecież są dzieci, rodzina, a mąż nieźle zarabia.

To co napisałem, może trwać całe lata. W trakcie pojawia się element odbierania pewności ofierze. Sprawa mówi, że gdyby nie on, to nikt by jej nie chciał, że jest zwykłą nieudaczniczką, że dzięki niemu ma, to, co ma, bo on za to wszystko płaci i utrzymuje. A stąd już krok do fizycznej przemocy. I ofiara po całych latach takiego poniżania, ubezwłasnowolniona, stwierdza, że jej mąż ma rację. Że ona i jej dzieci - a zwłaszcza dzieci - żyją tylko dzięki niemu.

I rozpoczyna się przemoc. Psychiczna, fizyczna - jaka? To nieistotne. Po prostu się zaczyna. Przemoc mająca trzy fazy. Wygląda to następująco:
1. faza narastania napięcia - rosną emocje, które mogą wyzwolić się w każdej chwili. Powodem ich wyzwolenia może być wszystko. Nawet słynna za słona zupa.
2. Faza ostrej przemocy - czyli wyładowanie narastającego napięcia, już sama przemoc - fizyczna lub psychiczna.
3. Faza miesiąca miodowego. Okres po przemocy. Czasem dzień, czasem tydzień, miesiąc lub dłużej. Sprawca wtedy całkowicie zmienia swoje postępowanie. Jest miły, przynosi kwiaty, zabiera do restauracji itp. Ofiara ma wtedy nadzieję, że może coś się zmieniło. Daje kolejną szansę. Ale miesiąc miodowy się kończy... I zaczyna się faza powolnego, szybszego narastania napięcia.

W tej trzeciej fazie ofiary najczęściej rezygnują ze ścigania sprawcy. Mają nadzieję, że tym razem się zmieni. Zresztą są przekonane, że jak go wydadzą do więzienia, to wtedy sobie nie poradzą, bo przez wiele lat sprawca mówił, że gdyby nie on to by ona i dzieci zginęły. Ofiara wstydzi się pójść po pomoc. Bo jest przekonana, że to wszystko jest z jej winy.

Jak się to ma do tej rodziny, gdzie Pan Prezydent ułaskawił sprawcę?

Ma się i to bardzo dużo.

Gdyby matka i córka miały pieniądze, nie pisałyby tego dziwnego wniosku o ułaskawienie. Jestem przekonany, że mamy tutaj do czynienia z przemocą ekonomiczną. Może i miały pieniądze, kiedy tatuś siedział. Może pracowały... Co się więc zmieniło? Tatuś wrócił....
Mamy miesiąc miodowy. Och jak on się zmienił.... Więzienie go zmieniło. Zresocjalizował się.
Dalej powolutku izolacja, ubezwłasnowolniene finansowe, bo ja wam muszę zapewnić byt. Wynagrodzić wam to, co zrobiłem.

Zastanawiam się, czy ten wniosek napisany został z własnej woli matki i córki. Czy był efektem szantażu? I przerażenia, że jeżeli go nie napiszą, to wróci to, co było?

Czy był w tej rodzinie pracownik MOPS? Dzielnicowy? Czy przed lub po napisaniu wniosku Panie miały rozmowę z psychologiem. Czy w ogóle ktokolwiek się zainteresował tą rodziną?

Dlaczego obrońca rodziny, czyli Pan Prezydent ułaskawiając pedofila nie zlecił wywiadu dotyczącego tej rodziny?

I w końcu - dlaczego zasądzony zakaz zbliżania się do ofiar nie działał? Skoro Państwo Polskie okazało się na tyle słabe, żeby wymóc na sprawcy taki zakaz, to Pan Prezydent tylko to zalegalizował.

Za dużo jest tych "czy" i "dlaczego". Ktoś powinien oberwać za to po uszach. Ale nie Pan Prezydent. On jest obrońcą wartości i rodziny. I dlatego ułaskawiając, w tym przypadku legalizuje bezradność państwa, którego jest i chce być reprezentantem.
Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w 100%. Bloodcult, wydrukuj to sobie, powieś na lodówce i czytaj rano i wieczorem. Może coś pojmiesz, bo póki co wypisujesz piramidalne bzdury, dodatkowo chyba sam wierzysz, że masz jakieś rozeznanie w tym temacie.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

04-07-2020, 13:10

Dobra. A teraz przestroga dla kobiet. Niech się zastanowią jak głosować w II turze, gdyż przy ewentualnej wygranej Dupy w II turze .....
Załączniki
ggg.JPG
ggg.JPG (91.74 KiB) Przejrzano 467 razy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 13:16

Drone pisze:
04-07-2020, 13:08
Stary Metal pisze:
04-07-2020, 11:42
Staram się nie wypowiadać na tematy, które nie są związane z muzyką, jednakże te wydarzenie tak mną trząchnęło, że pozwolę więc sobie - w drodze wyjątku -zabrać dwa słowa w tej kwestii.
Przez wiele lat, brałem udział w pracach interdyscyplinarnego zespołu d/s przeciwdziałania przemocy w rodzinie (nieodpłatnie), przez kilka lat byłem jego przewodniczącym (też nieodpłatnie), od czasu, od kiedy nasze katolickie państwo orzekło, że w katolickiej Polsce nie ma problemu przemocy domowej i w związku z tym nie będą wspierać organizacji zajmujących się tym problemem, zacząłem współpracę z Niebieską Linią, bo uważam, (sorry za brak skromności, ale nie czas i miejsce na krygowanie się) że błędem by było nie pomagać, kiedy ma się ku temu doświadczenie, wiedzę i kompetencje.

Pozwólcie więc Szanowni Użytkownicy, że podzielę się z Wami tym, co podpowiada mi w tej sprawie moja intuicja i doświadczenie.

Tatuś swoje odsiedział. Czyli był winien. Skoro poszedł siedzieć, znaczy, że stwierdzono to ponad wszelką wątpliwość. Amen.

Szczytem cynizmu jest w tej chwili wybielanie tej persony. Że może ofiary zmyśliły, że to, czy tamto. Takie tłumaczenia są typowe dla ludzi, którzy nigdy nie spotkali się z tym koszmarnym zjawiskiem. Takie spychanie odpowiedzialności na ofiarę. Że może to lubi, bo gdyby nie lubiła, to by odeszła, że może sprowkowała ....
Takie oceny i relatywizowanie przez osobę, która żyje zamknięta w swoim sytym, bezpiecznym świecie, w którym nieszczęście jest pokazywane na ekranie telewizora. I nie jest to wina takiego człowieka. Przyczyn takiej krzywdzące oceny jest wiele, nie miejsce, aby robić tu wykład. To może być środowisko, media, wychowanie, mentalność... Przyczyn, jak napisałem, mogą być tysiące.

Ale wrócę do ofiar. Matki i córki.
Jedną z pierwszych objawów przemocy w rodzinie jest izolowane przyszłej ofiary od jej znajomych. Na początku niewinne usunięcie profili na portalach pod jakimkolwiek pozorem. Sprawca może powiedzieć: "kocham Cię, ty mnie kochasz i my sobie musimy wystarczyć". Lub też wymyśli inną wymówkę.
Później zaczyna się izolacja fizyczna. Sprawca odcina ofiarę od znajomych, następnie izoluje od rodziny. Po jakimś czasie dochodzi do ubezwłasnowolnienia ekonomicznego. Ofiara nie z własnej woli, a stopniowo przymuszana, rezygnuje z pracy, bo przecież są dzieci, rodzina, a mąż nieźle zarabia.

To co napisałem, może trwać całe lata. W trakcie pojawia się element odbierania pewności ofierze. Sprawa mówi, że gdyby nie on, to nikt by jej nie chciał, że jest zwykłą nieudaczniczką, że dzięki niemu ma, to, co ma, bo on za to wszystko płaci i utrzymuje. A stąd już krok do fizycznej przemocy. I ofiara po całych latach takiego poniżania, ubezwłasnowolniona, stwierdza, że jej mąż ma rację. Że ona i jej dzieci - a zwłaszcza dzieci - żyją tylko dzięki niemu.

I rozpoczyna się przemoc. Psychiczna, fizyczna - jaka? To nieistotne. Po prostu się zaczyna. Przemoc mająca trzy fazy. Wygląda to następująco:
1. faza narastania napięcia - rosną emocje, które mogą wyzwolić się w każdej chwili. Powodem ich wyzwolenia może być wszystko. Nawet słynna za słona zupa.
2. Faza ostrej przemocy - czyli wyładowanie narastającego napięcia, już sama przemoc - fizyczna lub psychiczna.
3. Faza miesiąca miodowego. Okres po przemocy. Czasem dzień, czasem tydzień, miesiąc lub dłużej. Sprawca wtedy całkowicie zmienia swoje postępowanie. Jest miły, przynosi kwiaty, zabiera do restauracji itp. Ofiara ma wtedy nadzieję, że może coś się zmieniło. Daje kolejną szansę. Ale miesiąc miodowy się kończy... I zaczyna się faza powolnego, szybszego narastania napięcia.

W tej trzeciej fazie ofiary najczęściej rezygnują ze ścigania sprawcy. Mają nadzieję, że tym razem się zmieni. Zresztą są przekonane, że jak go wydadzą do więzienia, to wtedy sobie nie poradzą, bo przez wiele lat sprawca mówił, że gdyby nie on to by ona i dzieci zginęły. Ofiara wstydzi się pójść po pomoc. Bo jest przekonana, że to wszystko jest z jej winy.

Jak się to ma do tej rodziny, gdzie Pan Prezydent ułaskawił sprawcę?

Ma się i to bardzo dużo.

Gdyby matka i córka miały pieniądze, nie pisałyby tego dziwnego wniosku o ułaskawienie. Jestem przekonany, że mamy tutaj do czynienia z przemocą ekonomiczną. Może i miały pieniądze, kiedy tatuś siedział. Może pracowały... Co się więc zmieniło? Tatuś wrócił....
Mamy miesiąc miodowy. Och jak on się zmienił.... Więzienie go zmieniło. Zresocjalizował się.
Dalej powolutku izolacja, ubezwłasnowolniene finansowe, bo ja wam muszę zapewnić byt. Wynagrodzić wam to, co zrobiłem.

Zastanawiam się, czy ten wniosek napisany został z własnej woli matki i córki. Czy był efektem szantażu? I przerażenia, że jeżeli go nie napiszą, to wróci to, co było?

Czy był w tej rodzinie pracownik MOPS? Dzielnicowy? Czy przed lub po napisaniu wniosku Panie miały rozmowę z psychologiem. Czy w ogóle ktokolwiek się zainteresował tą rodziną?

Dlaczego obrońca rodziny, czyli Pan Prezydent ułaskawiając pedofila nie zlecił wywiadu dotyczącego tej rodziny?

I w końcu - dlaczego zasądzony zakaz zbliżania się do ofiar nie działał? Skoro Państwo Polskie okazało się na tyle słabe, żeby wymóc na sprawcy taki zakaz, to Pan Prezydent tylko to zalegalizował.

Za dużo jest tych "czy" i "dlaczego". Ktoś powinien oberwać za to po uszach. Ale nie Pan Prezydent. On jest obrońcą wartości i rodziny. I dlatego ułaskawiając, w tym przypadku legalizuje bezradność państwa, którego jest i chce być reprezentantem.
Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w 100%. Bloodcult, wydrukuj to sobie, powieś na lodówce i czytaj rano i wieczorem. Może coś pojmiesz, bo póki co wypisujesz piramidalne bzdury, dodatkowo chyba sam wierzysz, że masz jakieś rozeznanie w tym temacie.
jest jedno ale w tym świetnie napisanym manualu dla katola.

te opresyjne państwo. ja pierdole. jeszcze mops będzie śmieć a nawet śmiać zapukać do drzwi i zapytać, czy tatuś już gwałci córkę, czy jeszcze nie. a dzielnicowy? no kurwa litości. przezcież nie jest od tego, aby glebić gnoja jak krzywdzi rodzinę. a w ogóle jak można gnoja trzymać w pierdlu. to jest dopiero wpierdalanie się państwa w intymną strefę obywatela. rodzina chce to trzeba wypuścić. niezłe absurdy i fikoły. myślę, że żony mafiozów też by chciałby swoich misiów zobaczyć w domu. a, że wcześniej jeden z drugim kolanka przewiercili dłużnikowi? luzik. przecież karynka chciałaby z misiem pójść na zakupy, do parku. proszę go wypuścić do domu.

ZERO OPRESYJNEGO PAŃSTWA. ZERO PODTAKÓW.
pacjent na ministra sprawiedliwości. (choć wcześniej był za karą śmierci dla pedofilów)

właśnie. pojeb od lat wypisuje, żeby wyhustać zwyroli, ale tego jednego konkretnie bo będzie głosował na dudę to akurat zwolnić. bo rodzina. bo głosik. i ten padalec pisze, że jest KONSEKWENTNY?
Pacjent

04-07-2020, 13:29

WaszJudasz pisze:
04-07-2020, 12:38
Pacjent pisze:

Najlepiej wszystko sprowadzić do absurdu. Przecież tu pojawia się kolejna osoba (dziecko), której sytuacja jest oceniana m.in. na podstawie opinii psychologa i rozmów z nią. Tymczasem w ww. sprawie mamy do czynienia z wnioskującymi osobami pełnoletnimi.

Po pierwsze, sytuacja, którą opisałem, nie jest żadnym absurdem, tylko niestety codziennością.

Po drugie, napisałeś nikomu - a to obejmuje również takie przypadki. Zmieniasz zdanie, niektórym jednak byś odmownej decyzji urzędnika życzył?
Inna jest sytuacja gdy mamy do czynienia z osobą, która nie posiada zdolności do czynności prawnych, a inna gdy, jak w omawianym przypadku, jest to osoba pełnoletnia i sama wnioskuje.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 13:33

To wszystko nie ważne bo ważne jest jedynie to że Duda jest winny bo dwie dorosłe kobiety stwierdziły że chyba lepiej im będzie jak ich były oprawcą zapłaci za czynsz !
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pacjent

04-07-2020, 13:40

Bloodcult pisze:
To wszystko nie ważne bo ważne jest jedynie to że Duda jest winny bo dwie dorosłe kobiety stwierdziły że chyba lepiej im będzie jak ich były oprawcą zapłaci za czynsz !
Oczywiście. Najlepsze jest to jak totalniacy prześcigają się w tym co jest dla tych dorosłych kobiet lepsze. :D
535

04-07-2020, 14:03

Pacjent pisze:
Bloodcult pisze:
Oczywiście. Najlepsze jest to jak totalniacy prześcigają się w tym co jest dla tych dorosłych kobiet lepsze. :D
Nie znam szczegółów tej sprawy i gówno mnie ona interesuje jednak, gdy czytam takie zdanie w wykonaniu wychowanka Korwina, Michalkiewicza i arcybiskupa Jędraszewskiego to nie mogę powstrzymać szyderczego rechotu. Faciu bezkrytycznie hołdujący tradycyjnym wartościom, czyni komuś tego typu zarzut. Słoneczko ci przyjebało na balkonie apartamentu? Zejdź na chwilę do cienia wolnościowcu wkurwiony o to, że kobiety noszą spodnie.
Pacjent

04-07-2020, 14:12

535 pisze:
04-07-2020, 14:03
Pacjent pisze:
Bloodcult pisze:
Nie znam szczegółów tej sprawy i gówno mnie ona interesuje jednak, gdy czytam takie zdanie w wykonaniu wychowanka Korwina, Michalkiewicza i arcybiskupa Jędraszewskiego to nie mogę powstrzymać szyderczego rechotu. Faciu bezkrytycznie hołdujący tradycyjnym wartościom, czyni komuś tego typu zarzut. Słoneczko ci przyjebało na balkonie apartamentu? Zejdź na chwilę do cienia wolnościowcu wkurwiony o to, że kobiety noszą spodnie.
Nie myl brechty z feminizmu z brakiem akceptacji dla fajnej części garderoby.
Awatar użytkownika
Drone

04-07-2020, 14:14

Jak słyszę słowo "rodzina" odmieniane przez wszystkie przypadki przez luminarzy dobrego wychowania i porządku społecznego, to chce mi się rzygać.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

04-07-2020, 14:36

Na początek - gratulacje kolego Stary Metalu za bardzo dobry tekst. Szkoda, że trzeba niektórym tłumaczyć takie oczywistości.
mad pisze:
04-07-2020, 02:33
Dzięki za merytoryczne odpowiedzi - a laurki podtrzymuję. Oczywiście nie dlatego, że się do czegoś przekonaliśmy, ale z powodu poważnego podejścia do tematu i oponenta, sensownej argumentacji. Jest późno, może się jutro (w zasadzie dzisiaj) odniosę bardziej szczegółowo. Sądzę, że rozumiem tych, którzy Czaska (nie potrafię napisać "Trzaska", bo mi się z moim faworytem muzycznym - Mikołajem kojarzy) traktują jako mniejsze zło. Nie podzielam tego zdania, ale rozumiem.
Spoko, ja też nie traktuję z automatu wyborców Dudy z buta. Wiesz, ja czasami jeszcze chcę pisać tak, jak się pisało w erze "przed internetem". Ale to coraz trudniejsze - patrz niżej.
Pacjent pisze:
04-07-2020, 09:23
To jest taka lewicowa filozofia, z którą bardzo się nie zgadzam. (...) Natomiast Ty proponujesz konstrukcję: urzędnik, który wie lepiej co dla obywatela jest lepsze i obywatel-niewolnik, traktowany przez urzędnika jak dziecko. Ja dziękuję za takie zamordystyczne państwo.
Pacjent pisze:
04-07-2020, 11:54
Nie życzę nikomu z tego forum by kiedyś w jakiejś sprawie urzędnik X uznał, że wie lepiej co jest dla niego lepsze i podjął decyzję inną niż wnioskowana.
To jest taki sposób argumentacji, w którym jeśli ktoś się z Tobą nie zgadza, to od razu jest "lewicowy". Dobrze, że nie "lewacki". Ja się nie dziwię, że już prawie nikt nie ma ochoty z Tobą dyskutować. Nie ma po co. Gdyby w tej sprawie urzędnicy nie zadziałali w swoim czasie, to ten Wasz prawie-że-wzorowy ojciec pewnie by gwałcił córkę jeszcze przez kilka lat.
Bloodcult pisze:
04-07-2020, 09:57
Możliwe też że matka i córka trochę podkoloryzowały wcześniejsze zeznania stąd tak łatwo "wybaczyły"
Bloodcult pisze:
04-07-2020, 10:31
Forumowi chłopcy w lukru widzę oburzeni. Fałszywe oskarżenia o molestowanie to jakaś nowość czy co ? Po rozwodzie,zdradzie, etc. Takie rzeczy się zdarzają i tyle. Jak w to wątpicie to dorośnijcie wreszcie, bo to nie wymyśl mój czy Pacjenta ale rzeczywistość.
Bloodcult pisze:
04-07-2020, 10:41
Najpierw snucie domysłów ze w sprawie coś się nie klej bo córka zbyt szybko wybaczyła staremu, a jak pada sugestia jednej z możliwości to płacz i oburzenie xD

Sprawę chłopaków z Decapitated pamiętacie ? Okazali się winni czy może jednak dziewczyny wszystko zmyśliły ?
Bloodcult pisze:
04-07-2020, 11:22
Nie ja wysnułem teorie że w sprawie coś jest nie tak bo "zbyt szybko mu wybaczyła". To już wasze słowa.
Zebrałem takie "the best of". Masz do kurwy nędzy dwa wyroki sądu. Dość szczegółowy opis czynności. Opinie, że zeznania pokrzywdzonej są wiarygodne. Sugerowanie, że może jednak nic się nie stało, jest takim moralnym dnem, że brakuje słów na jego opisanie. Fragment o Decapitated litościwie pominę, bo porównywanie tych dwóch spraw... Nie, brak słów.

Przypadek "koloryzowania" też niedawno był. Tam dorosła już kobieta ostro walczyła, żeby wyciągnąć ojczyma z więzienia, do którego trafił w wyniku działań byłej małżonki. Tu tego nie ma. Tu masz dokładnie to, co sugerowaliśmy, a link, który wrzucił Drone, zdaje się potwierdzać to w 100%. Ofiary były tak uzależnione od kasy oprawcy, że wolą go mieć w domu, bo nie mają za co żyć. W Waszym wolnościowym idealnym kraju pewnie tak jest super. W moim "lewicowym" idealnym kraju organy państwa powinny tym kobietom pomóc. Ale przecież są ważniejsze wydatki. Widziałem gdzieś opinię podpisanego z imienia i nazwiska psychologa, który mówił, że nie spotkał się w całej swojej karierze z przypadkiem, w którym dorosła już ofiara wielokrotnego molestowania chciałaby tak bliskiego kontaktu z oprawcą. Chyba, że w grę wchodzą właśnie takie czynniki, jakie się dziś objawiły. Czy gdyby one miały kasę, chciałyby go mieć w domu? Jak sądzisz? Przestań się wić i lawirować. Bronisz sprawy, której nie da się obronić, w sposób, od którego zbiera mi się na rzyganie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 14:40

Czy ja czegokolwiek bronię ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone