Wybory 2020 - II tura

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo oddasz głos?

Czas głosowania minął 12-07-2020, 21:31

Andrzej Duda
40
19%
Rafał Trzaskowski
121
57%
Nie wezmę udziału / oddam głos nieważny
52
24%

Liczba głosów: 213
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wybory 2020 - II tura

03-07-2020, 22:32

Drone pisze:
03-07-2020, 22:20
Moim zdaniem dzisiaj rozmowy polityków PO nagrane u Sowy nabierają nowego wymiaru - dziś przynajmniej niektórzy z tych nagranych jawią się jako rzetelni propaństwowcy.
Taki drobny przyczynek, tam też nagrali Morawieckiego i w sumie w bardziej oburzającej wypowiedzi niż Sienkiewicza.

W pierwszej turze wyborów prezydenckich czy parlamentarnych da się głosować jak się chce. Druga tura prezydenckich jest tak skonstruowana, że musisz się opowiedzieć albo za Nordlingami albo Nilfgaardem, trzeciej opcji nie ma.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-07-2020, 22:37

mad pisze:
03-07-2020, 21:53
Sakiewicz i Karnowscy są tak samo niezależni jak Lis, Michniki, Olejnik czy Żakowski, Sierakowski. Niezależnych dziennikarzy brak.
Nie zgodze sie, jest jeden, Urban :D
mad pisze:
03-07-2020, 21:53
Czy w historii tego forum ktokolwiek przekonał kogokolwiek do zmiany poglądów? Chyba nikt na to nie liczy, ja przynajmniej nie.
O to to,
woodpecker from space
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

03-07-2020, 23:25

Ascetic pisze:
03-07-2020, 12:00
Pacjent pisze:
03-07-2020, 11:58
Nerwowy pisze:
03-07-2020, 11:55
Pacjent, przecież na okrągło postulujesz karę śmierci dla pedofilów, więc decyduj się może, ok? Gość molestował własną córkę.
Po pierwsze to kara śmierci dla sprawców gwałtów, a tu tego niebyło. Po drugie jeśli odsiedział wyrok, a pełnoletnia obecnie ofiara widzi w nim odmienionego człowieka, bo już nie pije i chce z nim utrzymywać kontakty to jaki problem?
Sodomix pisze:
03-07-2020, 11:53
Taaaa, dobrze, ze swoją się pogodził. Powiedz to rodzicom ofiary..
Przecież to on jest rodzicem ofiary.
o kurwa. czytacie to Panowie?

jak zgwałcił to źle, a jak molestował to już dobrze i właściwie nic się nie stało.

weźcie mnie trzymajcie.
To jest właśnie meritum. Chujek już wcześniej zasłużył na katolicką eutanazję a że przez braki systemu siedział na naszym garnuchu to powinien gnić w celi do końca żywota choćby i JP2 pisał o ułaskawienie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 00:02

immortal69 pisze:
03-07-2020, 23:25
Ascetic pisze:
03-07-2020, 12:00
Pacjent pisze:
03-07-2020, 11:58

Po pierwsze to kara śmierci dla sprawców gwałtów, a tu tego niebyło. Po drugie jeśli odsiedział wyrok, a pełnoletnia obecnie ofiara widzi w nim odmienionego człowieka, bo już nie pije i chce z nim utrzymywać kontakty to jaki problem?

Przecież to on jest rodzicem ofiary.
o kurwa. czytacie to Panowie?

jak zgwałcił to źle, a jak molestował to już dobrze i właściwie nic się nie stało.

weźcie mnie trzymajcie.
To jest właśnie meritum. Chujek już wcześniej zasłużył na katolicką eutanazję a że przez braki systemu siedział na naszym garnuchu to powinien gnić w celi do końca żywota choćby i JP2 pisał o ułaskawienie.
dziękuje za zrozumienie.

co nie jest takie proste nawet tutaj. mamy tutaj 2 padalcow (nie, nie mówię o mad”zie) co uważają, że właściwie to jak to nie gwałt (co nie jest prawdą) a zwykle molestowanie (przepraszam za wczucie się w pacjenta) to można śmiecia ułaskawić. no nie można. bo jest kurwa recydywistą i drugi wyrok powinien być po amerykańsku. nie, że jakiś elegancki ale bardziej dotkliwy.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

04-07-2020, 00:57

mad pisze:
03-07-2020, 20:46

Mądra, stonowana, merytoryczna wypowiedź z drugiej strony - dzięki za poważne podejście. (...) Bez żadnej inwektywy, poczucia głoszenia jedynych objawionych prawd.

Druga rzecz: Lukass mądrze napisał, że należy zachować ostrożność bez znajomości sytuacji w rodzinie. Pragnę tylko zauważyć, że ta ostrożność powinna dotyczyć obu stanowisk (tzn: można znieść barierę w kontaktach - nie można tego zrobić). Pojawiły się informacje, że wnioski były ponawiane i trwało to jakiś czas. Czy wyobrażacie sobie, że nie zadziałali wtedy psychologowie i odpowiednie procedury?
Trochę zgodzę się z kolegą Ascetikiem vel. Wacławem, ostrożnie z laurką. Napisałem, co napisałem, bo - po pierwsze - mam robotę, jaką mam, i nauczyła mnie ona ostrożności w formułowaniu myśli. A po drugie, mam za mało czasu, energii i ochoty, żeby wdawać się tu w przepychanki. Ostatni rok przeorał mnie tak, że naprawdę, nie chce mi się, po prostu. Są ważniejsze sprawy. Tu w ogóle wydałem z siebie głos tylko dlatego, że tak już mam, że przestępstwa seksualne widzę jako wyjątkowo obrzydliwe. Niekoniecznie tylko pedofilskie, wszystkie w tym worku są równie paskudne i niegodne jakiejkolwiek tolerancji.

Idąc tym tropem, ja tego ułaskawienia nie rozumiem. Nie rozumiem go z punktu widzenia trwającej kampanii wyborczej, ale też z powodów podnoszonych już przez seksuologów i psychologów w mediach. Łatwo możecie sobie Panowie znaleźć uzasadnienie wyroku II instancji w tej sprawie (link do linku chyba w temacie Politykowanie). Jest tam, między innymi, opis popełnionych czynów oraz zaobserwowanych przez osoby z zewnątrz reakcji pokrzywdzonej. Dla mnie to wystarczy, żeby żadnej taryfy ulgowej nie stosować. Żadnej. Bo - to już moje czyste gdybanie - można sobie np. wyobrazić sytuację, w której pokrzywdzona jest tak zniszczona przez czyny ojca, że nie jest w stanie rozpocząć normalnego, samodzielnego życia. Ja nie wiem, czy tak jest. Może tak być. I być może tenże ojciec jest w tej chwili gwarantem bezpieczeństwa finansowego. Nie kupuję też wyjaśnienia, że on w zasadzie pedofilem nie jest, a wszystko to przez uzależnienie od alkoholu. Znam (lub znałem, bo niektórzy już pożegnali się z tym światem) osoby, które mają poważny problem alkoholowy, ale takich zachowań nie widziałem nigdy, nawet w stosunku do dorosłych kobiet. Być może nie widziałem, bo nie miałem widzieć. Ale sam piję dużo, no kurwa mać, nie. Tu nie ma miejsca na wyrozumiałość.

Pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi jest dla mnie tragiczne. Jakie strony? Nie jestem żadną drugą stroną, a Ty nie jesteś pierwszą. Nie rozumiem, jak to się stało, że ze sporu dwóch partii politycznych o mocno wspólnych korzeniach wyszła tak silna polaryzacja. Tak, zagłosuję na Trzaskowskiego. Nie dlatego, że jest idealnym kandydatem, bo nie jest. Ale jest mniej chujowym kandydatem. Mi wystarczy, mam dość wszechwładzy jednej partii.

Ostatnia rzecz - ostrożność. Nie mam grama zaufania do różnorakich instytucji państwowych. Nie wierzę zbytnio w skuteczną pomoc psychologiczną dla ofiary takiego przestępstwa. Dobry przypadek jest opisany w wątku "Zło w czynie...". Dwa razy ofiara naprawdę obrzydliwego procederu trafiła na mur braku wiary ze strony prokuratury. Tylko dlatego, że była niezbyt elokwentna, a jej zeznania brzmiały niewiarygodnie, bo mówiła o rzeczach tak paskudnych, że aż trudno w nie uwierzyć. A jednak. To jest niestety tak, że czasami trafisz na dobrego i kompetentnego człowieka, ale w większości przypadków będzie to jednak zwykły przeciętniak-karierowicz. I choćby dlatego, ja nie kupuję argumentu, że ofiara sama chciała, by ułaskawić oprawcę. Być może nie miała po prostu innego wyjścia.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

04-07-2020, 02:33

Dzięki za merytoryczne odpowiedzi - a laurki podtrzymuję. Oczywiście nie dlatego, że się do czegoś przekonaliśmy, ale z powodu poważnego podejścia do tematu i oponenta, sensownej argumentacji. Jest późno, może się jutro (w zasadzie dzisiaj) odniosę bardziej szczegółowo. Sądzę, że rozumiem tych, którzy Czaska (nie potrafię napisać "Trzaska", bo mi się z moim faworytem muzycznym - Mikołajem kojarzy) traktują jako mniejsze zło. Nie podzielam tego zdania, ale rozumiem.
Pacjent

04-07-2020, 09:23

Lukass pisze:
04-07-2020, 00:57
Idąc tym tropem, ja tego ułaskawienia nie rozumiem. Nie rozumiem go z punktu widzenia trwającej kampanii wyborczej, ale też z powodów podnoszonych już przez seksuologów i psychologów w mediach. Łatwo możecie sobie Panowie znaleźć uzasadnienie wyroku II instancji w tej sprawie (link do linku chyba w temacie Politykowanie). Jest tam, między innymi, opis popełnionych czynów oraz zaobserwowanych przez osoby z zewnątrz reakcji pokrzywdzonej. Dla mnie to wystarczy, żeby żadnej taryfy ulgowej nie stosować. Żadnej. Bo - to już moje czyste gdybanie - można sobie np. wyobrazić sytuację, w której pokrzywdzona jest tak zniszczona przez czyny ojca, że nie jest w stanie rozpocząć normalnego, samodzielnego życia.
To jest taka lewicowa filozofia, z którą bardzo się nie zgadzam. Obywatel, w tym wypadku pełnoletnia ofiara, podejmuje konkretną decyzję i występuje z wnioskiem do państwowego urzędnika czyli prezydenta RP. Jego rola powinna być w tym przypadku służebna. Obywatel chce (właściwie obywatelki, bo matka też), jest świadom swoich praw i obowiązków, więc proszę bardzo. Natomiast Ty proponujesz konstrukcję: urzędnik, który wie lepiej co dla obywatela jest lepsze i obywatel-niewolnik, traktowany przez urzędnika jak dziecko. Ja dziękuję za takie zamordystyczne państwo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-07-2020, 09:44

Pacjent pisze:
Obywatel, w tym wypadku pełnoletnia ofiara, podejmuje konkretną decyzję i występuje z wnioskiem do państwowego urzędnika czyli prezydenta RP.

Żeby zbliżyć ten opis do realiów: Obywatel, w tym wypadku pełnoletnia ofiara zależna w tym momencie finansowo od wieloletniego oprawcy, podejmuje konkretną decyzję i wspólnie z matką, która albo przez lata nie zauważała, że jej dziecko jest bite i gwałcone, albo przymykała na to oko (innej możliwości przecież nie ma) oraz wspólnie z oprawcą występuje z wnioskiem do państwowego urzędnika czyli prezydenta RP, który z prawa łaski korzysta, a następnie, gdy sprawa staje się publiczna, okłamuje opinię publiczną, że "gwałtu nie było".
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Pacjent

04-07-2020, 09:51

WaszJudasz pisze:
04-07-2020, 09:44
Pacjent pisze:
Obywatel, w tym wypadku pełnoletnia ofiara, podejmuje konkretną decyzję i występuje z wnioskiem do państwowego urzędnika czyli prezydenta RP.

Żeby zbliżyć ten opis do realiów: Obywatel, w tym wypadku pełnoletnia ofiara zależna w tym momencie finansowo od wieloletniego oprawcy, podejmuje konkretną decyzję i wspólnie z matką, która albo przez lata nie zauważała, że jej dziecko jest bite i gwałcone, albo przymykała na to oko (innej możliwości przecież nie ma) oraz wspólnie z oprawcą występuje z wnioskiem do państwowego urzędnika czyli prezydenta RP, który z prawa łaski korzysta, a następnie, gdy sprawa staje się publiczna, okłamuje opinię publiczną, że "gwałtu nie było".
Pasuje Ci państwo gdzie urzędnik będzie badał Twoje motywacje, nastrój oraz samopoczucie i wydawał decyzje zgodnie ze swoim widzimisię?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 09:57

Możliwe też że matka i córka trochę podkoloryzowały wcześniejsze zeznania stąd tak łatwo "wybaczyły"
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-07-2020, 10:05

Bloodcult pisze:
Możliwe też że matka i córka trochę podkoloryzowały wcześniejsze zeznania stąd tak łatwo "wybaczyły"

Miało być już miło, ale cóż... Przepraszam z góry wszystkich, którzy odczują dyskomfort w związku z niedobrą atmosferą na forum, zwłaszcza przy sobocie, jednakowoż zaistniała sytuacja i zwykła ludzka przyzwoitość nie pozwala mi ustosunkować się do powyższego stwierdzenia inaczej niż

Bloodcult, ty tępa katolska kurwo.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

04-07-2020, 10:19

WaszJudasz pisze:
Bloodcult pisze:

Miało być już miło, ale cóż... Przepraszam z góry wszystkich, którzy odczują dyskomfort w związku z niedobrą atmosferą na forum, zwłaszcza przy sobocie, jednakowoż zaistniała sytuacja i zwykła ludzka przyzwoitość nie pozwala mi ustosunkować się do powyższego stwierdzenia inaczej niż

Ile razy mam powtarzać, że ten zwichrowany młodzieniec zasługuje jedynie na splunięcie w pysk? Tymczasem ta spierdolina, co rusz domaga się przeprosin i kultury. Znakomicie sprany łeb przez stasia, grzesia i januszka.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-07-2020, 10:22

Ale to jest jednak pewne osiągnięcie. Bodaj pierwszy raz ktoś na tym forum autentycznie mnie obrzydza.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 10:23

WaszJudasz pisze:
Bloodcult pisze:

nasz judaszu.myśle, że sebastian wybaczy. reszta się pod tym podpisze.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-07-2020, 10:28

tymczasem dudeło mówi, że nie wpisze jednopłciowych małżeństw do konstytucji.jakby to było marzeniem polaczkow i było możliwe. morawitzki dla odmiany mówi, że Niemce, wszędzie niemce. niszą, palą i robią znów nalot na wieluń. teraz tak mówią w różnych miejscach.

czyli dzień jak codzień. poranny zestaw do kawy i kruasanta. pedały i niemce. Żydów się boja ruszać bo ich mosbacher zawezwie i nakrzyczy na nich.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 10:31

Forumowi chłopcy w lukru widzę oburzeni. Fałszywe oskarżenia o molestowanie to jakaś nowość czy co ? Po rozwodzie,zdradzie, etc. Takie rzeczy się zdarzają i tyle. Jak w to wątpicie to dorośnijcie wreszcie, bo to nie wymyśl mój czy Pacjenta ale rzeczywistość.

535

04-07-2020, 10:34

WaszJudasz pisze:
04-07-2020, 10:22
Ale to jest jednak pewne osiągnięcie. Bodaj pierwszy raz ktoś na tym forum autentycznie mnie obrzydza.
Przecież ta kurwa robi to cały czas. Mniej lub bardziej prowokacyjnie, ale metodycznie sączy przekaz zjeba husarza. Oszukanego i wyklętego. Muszą mieć bliscy pięknie pod górkę z tym zmanipulowanym ścierwem. Miałem kiedyś w robocie podobny przypadek. Mareczek zakochany w husarii i dobrej zmianie. O niczym innym nie mówił tylko o lewactwie i gejach. Normalnie oblężona twierdza. Ewidentnie stary mu wchodził do wanny. Tylko tamten miał pod sześćdziesiątkę...Tu mamy przypadek znacznie groźniejszy.
535

04-07-2020, 10:36

Bloodcult pisze:
04-07-2020, 10:31
Forumowi chłopcy w lukru widzę oburzeni. Fałszywe oskarżenia o molestowanie to jakaś nowość czy co ? Po rozwodzie,zdradzie, etc. Takie rzeczy się zdarzają i tyle. Jak w to wątpicie to dorośnijcie wreszcie, bo to nie wymyśl mój czy Pacjenta ale rzeczywistość.
Z tą różnicą kurwiu, że wy podciągacie pod to każdy przytoczony tutaj przypadek gwałtu, czy molestowania. Może ktoś ci kiedyś przestawi tego tępego ryja, wtedy zrozumiesz w końcu co tutaj wypisujesz.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 10:41

Najpierw snucie domysłów ze w sprawie coś się nie klej bo córka zbyt szybko wybaczyła staremu, a jak pada sugestia jednej z możliwości to płacz i oburzenie xD

Sprawę chłopaków z Decapitated pamiętacie ? Okazali się winni czy może jednak dziewczyny wszystko zmyśliły ?

Awatar użytkownika
Bloodcult

04-07-2020, 10:42

Po pierwsze: grzeczniej chamie !

Po drugie "każdy" ? Ja negowałem kiedykolwiek czyjej zeznania ?

ODPOWIEDZ