Wiem. Putin od lat swoimi diengami wspiera różnego rodzaju ruchy mogące destabilizować Zachód. Nawet nie są to często środowiska wyrażające prorosyjskość, ale mające potencjał, po prostu na wzniecanie chaosu i destabilizowanie innych krajów.nicram pisze: ↑24-02-2022, 06:41Tutaj jest dobry artykuł na ten tema: https://wiadomosci.wp.pl/rosyjska-propa ... 468466624a
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie. Wielokrotnie o tym tutaj rozmawialiśmy. Wklejałem przecież wyniki dziennikarskiego śledztwa wskazującego, że ruch antyszczepionkowy finansowany jest z Rosji. Teraz wychodzą te wszystkie Le Pen, Brexity, włoska i polska prawica, Orban, Nord Streamy. Efekt mamy dzisiaj na Ukrainie.Hatefire pisze: ↑24-02-2022, 06:48Wiem. Putin od lat swoimi diengami wspiera różnego rodzaju ruchy mogące destabilizować Zachód. Nawet nie są to często środowiska wyrażające prorosyjskość, ale mające potencjał, po prostu na wzniecanie chaosu i destabilizowanie innych krajów.nicram pisze: ↑24-02-2022, 06:41Tutaj jest dobry artykuł na ten tema: https://wiadomosci.wp.pl/rosyjska-propa ... 468466624a
all the monsters will break your heart
- nicram
Ja mam szczerą nadzieję, że w trybie natychmiastowym Rosja zostanie odcięta. Od SWIFT, dostępu do rynków, zasobów, kultury i sportu. Nie wyobrażam sobie, że Rosja będzie brała udział w jakiejś imprezie sportowej albo ją organizowała. Ciekawe czy cywilizowany Świat w końcu pokaże jaja.
Wątpię, ale też jestem ciekaw. Pożyteczni idioci, wycieruchy kacapskiego zjeba, także z tego forum mają swój wielki dzień.nicram pisze: ↑24-02-2022, 06:56Ja mam szczerą nadzieję, że w trybie natychmiastowym Rosja zostanie odcięta. Od SWIFT, dostępu do rynków, zasobów, kultury i sportu. Nie wyobrażam sobie, że Rosja będzie brała udział w jakiejś imprezie sportowej albo ją organizowała. Ciekawe czy cywilizowany Świat w końcu pokaże jaja.
- DST
- rasowy masterfulowicz
+1nicram pisze: ↑24-02-2022, 06:56Ja mam szczerą nadzieję, że w trybie natychmiastowym Rosja zostanie odcięta. Od SWIFT, dostępu do rynków, zasobów, kultury i sportu. Nie wyobrażam sobie, że Rosja będzie brała udział w jakiejś imprezie sportowej albo ją organizowała. Ciekawe czy cywilizowany Świat w końcu pokaże jaja.
Co za kurwy jebane.
- Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
Typ cały czas jest kilka dni do przodu przed europejskimi trzęsiportkami.Ci, którzy będą próbowali nam przeszkodzić, spotkają się z odpowiedzią militarną, która doprowadzi do konsekwencji, z jakimi się nie spotkaliście. Jesteśmy gotowi na wszystko - oświadczył Putin.
Z informacji Euromaidan PR wynika, że nagranie Władimira Putina z rozkazem przeprowadzenia operacji militarnej zostało nagrane już wcześniej.
Putin's address declaring war on Ukraine was recorded on 02/21/2022. Metadata merge moth with giblets. He did not even think of retreating from his schizophrenic designs
https://pbs.twimg.com/media/FMVeoTQXMAM ... name=small
A na euro-deser
Ogłaszając operację militarną w Donbasie, Putin przekonywał też, że po upadku ZSRR doszło do naruszenia równowagi sił na świecie i że wcześniejsze porozumienia z Zachodem "faktycznie nie istnieją".

Ostatnio zmieniony 24-02-2022, 07:36 przez Pukajacy Bob, łącznie zmieniany 1 raz.
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
- Hatefire
Ty w ogóle nie wiesz o czy mówisz. Niemcy mają przecież w Konstytucji że Wrocław to ma być znowu Breslau, poza tym Putin to obrońca tradycyjnych wartości i przedmurze przed największym możliwym zagrożeniem, czyli tęczowymi.535 pisze: ↑24-02-2022, 07:36Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- DST
- rasowy masterfulowicz
No właśnie. Lepszy ruski niż żeby tak chłop z chłopem...Hatefire pisze: ↑24-02-2022, 07:45Ty w ogóle nie wiesz o czy mówisz. Niemcy mają przecież w Konstytucji że Wrocław to ma być znowu Breslau, poza tym Putin to obrońca tradycyjnych wartości i przedmurze przed największym możliwym zagrożeniem, czyli tęczowymi.535 pisze: ↑24-02-2022, 07:36Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
To prawda. Nie ma większego zagrożenia od parad pedziów w Berlinie oraz spędów pokroju party san. Nawiasem mówiąc interesujące gdzie będą spierdalać nasi wielcy fani wytrawnej polityki kacapskiego bandyty? Jeden już siedzi nad fryturą.... pardon. Nad Tamizą. Robcio pewnie już ogarnia bukingi do rzeszy. Tam będzie mógł się wmieszać w tłum, którego nienawidzi, a mistrzu jest z okolic Gdańska to chyba kierunek na Hamburg zdaje się być oczywistym...
-
Nóż kurwa mać. Ten dzień się nie mógł gorzej zacząć. Brak słów.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- Hatefire
Już bardziej serio, to zabawnym wydaje mi się wydaje, że pożyteczni idioci Putina zazwyczaj mianują się obrońcami tradycyjnych europejskich wartości, cywilizacji łacińskiej. Tymczasem z zadowoleniem spoglądają na harce tej barbarii, dziczy ze wschodu, rządzonej na sposób azjatyckiej satrapii.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Lepszy dobrze uzbrojony polski żołnierz niż jakieś ciotowanie typu "jedzenie zamiast bomb", zwłaszcza teraz.DST pisze: ↑24-02-2022, 07:50No właśnie. Lepszy ruski niż żeby tak chłop z chłopem...Hatefire pisze: ↑24-02-2022, 07:45Ty w ogóle nie wiesz o czy mówisz. Niemcy mają przecież w Konstytucji że Wrocław to ma być znowu Breslau, poza tym Putin to obrońca tradycyjnych wartości i przedmurze przed największym możliwym zagrożeniem, czyli tęczowymi.535 pisze: ↑24-02-2022, 07:36Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Miałem takiego kolesia na studiach nacjonalistę, który tam "wielka Polska", "papież Polak" itd. Z podkarpacia ziomek był, razem na siłownię chodziliśmy. Pamiętam jak po skończeniu studiów mówił o wyjeździe za granicę do pracy. Na moje pytanie odnośnie tego jak się to ma do jego anty-imigracyjnej ideologii obiecał mi, że po zarobieniu pieniędzy za granicą wróci do Rzeczypospolitej, założy firmę i wykorzysta nagromadzony kapitał na umacnianie polskiej gospodarki. Jacek, trzymam za słowo! Ku wielkiej Polsce!535 pisze: ↑24-02-2022, 07:56To prawda. Nie ma większego zagrożenia od parad pedziów w Berlinie oraz spędów pokroju party san. Nawiasem mówiąc interesujące gdzie będą spierdalać nasi wielcy fani wytrawnej polityki kacapskiego bandyty? Jeden już siedzi nad fryturą.... pardon. Nad Tamizą. Robcio pewnie już ogarnia bukingi do rzeszy. Tam będzie mógł się wmieszać w tłum, którego nienawidzi, a mistrzu jest z okolic Gdańska to chyba kierunek na Hamburg zdaje się być oczywistym...
- ozob
- zahartowany metalizator
Przestal być martwy? To ktoś go urochmil? Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy. Tak Bałtowie oddychają z ulgą, że jak padnie Ukraina to następni są oni.Pelson pisze: ↑24-02-2022, 01:17LOL, a sprawdziłeś jakie wojska stacjonują teraz w Pribałtyce? Bo raczej nie polskie. To co zrobił Putin na Ukrainie jest mokrym snem krajów wschodniej flanki z punktu widzenia obronności. Rosja pomogła zewrzeć szeregi NATO. To co było wcześniej zbiorem niedzielnego szwejostwa o którym wątpiono, że przyjdzie mu ochota umierać za Warszawę teraz nagle stało się czymś szalenie ważnym i poważnym, a zasada solidarności i pkt 5 przestał być punktem martwym. Zapominasz też chyba, że zanim gwardyści w tankietkach poszli by na Warszawę, to wcześniej musieli by tak samo jak w przypadku UKR- się skoncentrować, co raczej nie zostało by przeoczone i dość szybko skontrowane odpowiednio przez NATO.ozob pisze: ↑24-02-2022, 00:10Ty się naprawdę ludzisz, że to USA wiązałoby siły rosyjskie a nie Polska jeżeli idzie o Bałtów? I naprawdę uważasz, że to NATO wpuchaloby się na Białoruś? Skoro polskie siły zbrojne wypełniałybu artykuł 5 na przesmyku suwalskim to więcej prawdopodobne, że nie starczyłoby sił na Brześć. Zanim w ogóle jakiekolwiek czołgi NATO pojawiłby się w Polsce (o ile w ogóle!), to I Gwardyjska Armia Pancerna razem z Łukaszenka szłyby na Warszawę. Tyle by Polskę kosztowało bronienie tych, których obronić się nie da.Pelson pisze: ↑23-02-2022, 23:26
Podrzucisz linę do tej wypowiedzi Pompeo, umkneło mi to.
Co do Tajwanu- to własnie w zeszłym roku ogłosili, że go po raz pierwszy w grach wojennych obronili. Ze sporymi stratami, ale jednak.
Pribałtyka-zgadzałem się z Twoją tezą, a teraz, po tym co się tam dzieje- nie jestem już tego taki pewien. Tzn oczywiście, cel uświęca środki, brak głębi strategicznej, lądowy lotniskowiec w Kaliningradzie, mniejszość rosyjska na Łotwie i Estonii... Ale jeśli NATO utrzymało by taką obecność w tym rejonie jak obecnie to relacja cena/zysk była by dla Rosji nie do przełknięcia. Zwłaszcza, że w kontekście mapki jaką wkleiłeś musieliby się liczyć z przynajmniej zniszczeniem, jeśli nie utratą drugiego co do wielkości ośrodka przemysłowego w kraju i tego, co mają przy sławetnej szosie St Petersburg-Moskwa. Że nie wspomnę, że w przypadku prób wejścia FR nad Bałtyk NATO wpycha się na Białoruś.
Co do F35- te 49 szt (zdaje się liczone bez Holandii, która gotowośc operacyjną ogłosiła bardzo niedawno więc pewnie jest tego kilkadziesiąt sztuk więcej) to i tak o 49 szt więcej niż posiada samolotów 5 generacji Rosja. Przerzucić te maszyny do Europy można w miarę łatwo, więc nadal nie widze problemu, bo jak mówiłem- USA miałoby wiązać siły rosyjskie, a nie je od razu przytłaczać. Przy tym stoję na stanowisku, że w miarę wybijania OPL Rosji coraz więcej ataków przejeły by maszyny generacji 4/4+.
Co do radarów- też tak słyszałem, ale co innego wykryć, a co innego naprowadzić na to rakietę. Nawet jesli radary pozahoryzontalne rzeczywiście widzą stealth nie oznacza to, że potrafią naprawdzić na nie rakiety, bo to zupełnie inny rodzaj wiązki i potrzeba jej odświeżania. A w AESA to Rosjanie próbują od dawna i coś im nie wychodzi. Dodatkowo, jak pisałem, ich zapaść technologiczna wobec zachodu będzie się powiększać więc za kilkanaście lat to ryzyko inwazji będzie znacznie mniejsze.
Na dodatek, przyjmując Twoje myślenia, skoro Bałtów obronić się nie da, to nie da się analogicznie wybronić Kaliningradu, co nawet tak słaba militarnie Polska może z łatwością wykorzystać i skontrować FR na tym kierunku, co sprawia, że przesmyk suwalski nagle traci na znaczeniu.
Cała ta zabawa spowodowałaby efekt domina, więc Rosjanie musieliby się liczyć z tym, by zabezpieczyć sobie kierunek smoleński inaczej ewentualny kontratak ze strony NATO na tym froncie odcina ich ofensywę na Zatokę Fińską i wyprowadza siły zachodu jakieś 500 km od Moskwy. Na upartego NATO nie musiałoby isć ani o centymetr dalej niż Witebsk by na Kremlu słychac było odgłos sraczki. A te czołgi, pozbawione wsparcia z powietrza, przy miażdżącej przewadze NATO z powietrza, w przypadku konfliktu anonsowanego, a nie wypadu z partyzanta- nie dotarły by dalej niż do przedmieśc Wawy.
Jak to leciało? USA wygrywa te informacyjna wojnę? Widzą wszystko? Grożą palcem? No to sobie mogą w dupę ten palec wsadzić.
Oczy na Turcję!
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
Zachód będzie groźnie kiwał palcem w bucie. A gaz i ropę będzie dalej kupował.ozob pisze: ↑24-02-2022, 08:40Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy.
Celem życia nie jest przeżycie.
- maciek z klanu
Pisałem przecież że Jill i Joe się modlą ok?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Spokojnie Panowie. Słyszałem rano we radio jak wytrawny mówił, że tylko zdemilitaryzuja i zdenacjonalizuja Ukrainę i wracaja do siebie. Nie wiem w prawdzie, co ruskie mają w tym momencie na myśli mówiąc: "do siebie", ale mniejsza o to.
Swoją drogą nie spodziewałem się, że ten konflikt ujawni nam tylu wytrawnych speców od geopolityki i wojskowości na forum.
Swoją drogą nie spodziewałem się, że ten konflikt ujawni nam tylu wytrawnych speców od geopolityki i wojskowości na forum.
- nicram
-
To oczywiste. Dlatego nabieranie się przez miejscowych zarządców na brytyjski trójkącik (UK, UA, PL) jest tym bardziej śmieszne. Ławrow i Putin muszą mieć niezły ubaw z tego ich pieprzenia o pokoju.mistrzsardu pisze: ↑24-02-2022, 08:51Zachód będzie groźnie kiwał palcem w bucie. A gaz i ropę będzie dalej kupował.ozob pisze: ↑24-02-2022, 08:40Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy.
Jak się powiedziało Ukrainie "a" to trzeba było powiedzieć "b", a teraz rzucili ją Putinowi na pożarcie i liczą, że tym się nasyci. Być może.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.