III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

24-02-2022, 06:48

nicram pisze:
24-02-2022, 06:41
Tutaj jest dobry artykuł na ten tema: https://wiadomosci.wp.pl/rosyjska-propa ... 468466624a
Wiem. Putin od lat swoimi diengami wspiera różnego rodzaju ruchy mogące destabilizować Zachód. Nawet nie są to często środowiska wyrażające prorosyjskość, ale mające potencjał, po prostu na wzniecanie chaosu i destabilizowanie innych krajów.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-02-2022, 06:53

Hatefire pisze:
24-02-2022, 06:48
nicram pisze:
24-02-2022, 06:41
Tutaj jest dobry artykuł na ten tema: https://wiadomosci.wp.pl/rosyjska-propa ... 468466624a
Wiem. Putin od lat swoimi diengami wspiera różnego rodzaju ruchy mogące destabilizować Zachód. Nawet nie są to często środowiska wyrażające prorosyjskość, ale mające potencjał, po prostu na wzniecanie chaosu i destabilizowanie innych krajów.
Dokładnie. Wielokrotnie o tym tutaj rozmawialiśmy. Wklejałem przecież wyniki dziennikarskiego śledztwa wskazującego, że ruch antyszczepionkowy finansowany jest z Rosji. Teraz wychodzą te wszystkie Le Pen, Brexity, włoska i polska prawica, Orban, Nord Streamy. Efekt mamy dzisiaj na Ukrainie.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

24-02-2022, 06:56

Ja mam szczerą nadzieję, że w trybie natychmiastowym Rosja zostanie odcięta. Od SWIFT, dostępu do rynków, zasobów, kultury i sportu. Nie wyobrażam sobie, że Rosja będzie brała udział w jakiejś imprezie sportowej albo ją organizowała. Ciekawe czy cywilizowany Świat w końcu pokaże jaja.
535

24-02-2022, 07:01

nicram pisze:
Ja mam szczerą nadzieję, że w trybie natychmiastowym Rosja zostanie odcięta. Od SWIFT, dostępu do rynków, zasobów, kultury i sportu. Nie wyobrażam sobie, że Rosja będzie brała udział w jakiejś imprezie sportowej albo ją organizowała. Ciekawe czy cywilizowany Świat w końcu pokaże jaja.
Wątpię, ale też jestem ciekaw. Pożyteczni idioci, wycieruchy kacapskiego zjeba, także z tego forum mają swój wielki dzień.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 07:13

nicram pisze:
+1

Co za kurwy jebane.
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
zaczyna szaleć

24-02-2022, 07:35

Ci, którzy będą próbowali nam przeszkodzić, spotkają się z odpowiedzią militarną, która doprowadzi do konsekwencji, z jakimi się nie spotkaliście. Jesteśmy gotowi na wszystko - oświadczył Putin.

Z informacji Euromaidan PR wynika, że nagranie Władimira Putina z rozkazem przeprowadzenia operacji militarnej zostało nagrane już wcześniej.
Putin's address declaring war on Ukraine was recorded on 02/21/2022. Metadata merge moth with giblets. He did not even think of retreating from his schizophrenic designs

https://pbs.twimg.com/media/FMVeoTQXMAM ... name=small
Typ cały czas jest kilka dni do przodu przed europejskimi trzęsiportkami.

A na euro-deser
Ogłaszając operację militarną w Donbasie, Putin przekonywał też, że po upadku ZSRR doszło do naruszenia równowagi sił na świecie i że wcześniejsze porozumienia z Zachodem "faktycznie nie istnieją".
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24-02-2022, 07:36 przez Pukajacy Bob, łącznie zmieniany 1 raz.
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
535

24-02-2022, 07:36

Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
Awatar użytkownika
Hatefire

24-02-2022, 07:45

535 pisze:
Ewidentnie widać, że jeżeli ruskie żule nie zrobią zawału swemu geniuszowi i wytrawnemu politykowi , będziemy mieli wojnę. Samowystarczalna rosja dusi się na swoim terytorium. Taki mają dobrobyt i samowystarczalność. Głodny naród otumaniony przez szaleńca idzie na wojnę zamiast zrzucić z planszy wariata. Czarno to widzę, ale mam nadzieję, że tutejsi gieroje i pat ryjo ci , już są w drodze do swych jednostek z książeczkami wojskowymi w dłoniach.
Ty w ogóle nie wiesz o czy mówisz. Niemcy mają przecież w Konstytucji że Wrocław to ma być znowu Breslau, poza tym Putin to obrońca tradycyjnych wartości i przedmurze przed największym możliwym zagrożeniem, czyli tęczowymi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 07:50

Hatefire pisze:
535 pisze:
Ty w ogóle nie wiesz o czy mówisz. Niemcy mają przecież w Konstytucji że Wrocław to ma być znowu Breslau, poza tym Putin to obrońca tradycyjnych wartości i przedmurze przed największym możliwym zagrożeniem, czyli tęczowymi.
No właśnie. Lepszy ruski niż żeby tak chłop z chłopem...
535

24-02-2022, 07:56

To prawda. Nie ma większego zagrożenia od parad pedziów w Berlinie oraz spędów pokroju party san. Nawiasem mówiąc interesujące gdzie będą spierdalać nasi wielcy fani wytrawnej polityki kacapskiego bandyty? Jeden już siedzi nad fryturą.... pardon. Nad Tamizą. Robcio pewnie już ogarnia bukingi do rzeszy. Tam będzie mógł się wmieszać w tłum, którego nienawidzi, a mistrzu jest z okolic Gdańska to chyba kierunek na Hamburg zdaje się być oczywistym...
tomaszm

24-02-2022, 08:10

Nóż kurwa mać. Ten dzień się nie mógł gorzej zacząć. Brak słów.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Doom the dark ages. Sesja trwa.
Awatar użytkownika
Hatefire

24-02-2022, 08:16

Już bardziej serio, to zabawnym wydaje mi się wydaje, że pożyteczni idioci Putina zazwyczaj mianują się obrońcami tradycyjnych europejskich wartości, cywilizacji łacińskiej. Tymczasem z zadowoleniem spoglądają na harce tej barbarii, dziczy ze wschodu, rządzonej na sposób azjatyckiej satrapii.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

24-02-2022, 08:18

DST pisze:
24-02-2022, 07:50
Hatefire pisze:
535 pisze:
No właśnie. Lepszy ruski niż żeby tak chłop z chłopem...
Lepszy dobrze uzbrojony polski żołnierz niż jakieś ciotowanie typu "jedzenie zamiast bomb", zwłaszcza teraz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 08:29

535 pisze:
24-02-2022, 07:56
To prawda. Nie ma większego zagrożenia od parad pedziów w Berlinie oraz spędów pokroju party san. Nawiasem mówiąc interesujące gdzie będą spierdalać nasi wielcy fani wytrawnej polityki kacapskiego bandyty? Jeden już siedzi nad fryturą.... pardon. Nad Tamizą. Robcio pewnie już ogarnia bukingi do rzeszy. Tam będzie mógł się wmieszać w tłum, którego nienawidzi, a mistrzu jest z okolic Gdańska to chyba kierunek na Hamburg zdaje się być oczywistym...
Miałem takiego kolesia na studiach nacjonalistę, który tam "wielka Polska", "papież Polak" itd. Z podkarpacia ziomek był, razem na siłownię chodziliśmy. Pamiętam jak po skończeniu studiów mówił o wyjeździe za granicę do pracy. Na moje pytanie odnośnie tego jak się to ma do jego anty-imigracyjnej ideologii obiecał mi, że po zarobieniu pieniędzy za granicą wróci do Rzeczypospolitej, założy firmę i wykorzysta nagromadzony kapitał na umacnianie polskiej gospodarki. Jacek, trzymam za słowo! Ku wielkiej Polsce!
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

24-02-2022, 08:40

Pelson pisze:
24-02-2022, 01:17
ozob pisze:
24-02-2022, 00:10
Pelson pisze:
23-02-2022, 23:26

Podrzucisz linę do tej wypowiedzi Pompeo, umkneło mi to.
Co do Tajwanu- to własnie w zeszłym roku ogłosili, że go po raz pierwszy w grach wojennych obronili. Ze sporymi stratami, ale jednak.
Pribałtyka-zgadzałem się z Twoją tezą, a teraz, po tym co się tam dzieje- nie jestem już tego taki pewien. Tzn oczywiście, cel uświęca środki, brak głębi strategicznej, lądowy lotniskowiec w Kaliningradzie, mniejszość rosyjska na Łotwie i Estonii... Ale jeśli NATO utrzymało by taką obecność w tym rejonie jak obecnie to relacja cena/zysk była by dla Rosji nie do przełknięcia. Zwłaszcza, że w kontekście mapki jaką wkleiłeś musieliby się liczyć z przynajmniej zniszczeniem, jeśli nie utratą drugiego co do wielkości ośrodka przemysłowego w kraju i tego, co mają przy sławetnej szosie St Petersburg-Moskwa. Że nie wspomnę, że w przypadku prób wejścia FR nad Bałtyk NATO wpycha się na Białoruś.
Co do F35- te 49 szt (zdaje się liczone bez Holandii, która gotowośc operacyjną ogłosiła bardzo niedawno więc pewnie jest tego kilkadziesiąt sztuk więcej) to i tak o 49 szt więcej niż posiada samolotów 5 generacji Rosja. Przerzucić te maszyny do Europy można w miarę łatwo, więc nadal nie widze problemu, bo jak mówiłem- USA miałoby wiązać siły rosyjskie, a nie je od razu przytłaczać. Przy tym stoję na stanowisku, że w miarę wybijania OPL Rosji coraz więcej ataków przejeły by maszyny generacji 4/4+.

Co do radarów- też tak słyszałem, ale co innego wykryć, a co innego naprowadzić na to rakietę. Nawet jesli radary pozahoryzontalne rzeczywiście widzą stealth nie oznacza to, że potrafią naprawdzić na nie rakiety, bo to zupełnie inny rodzaj wiązki i potrzeba jej odświeżania. A w AESA to Rosjanie próbują od dawna i coś im nie wychodzi. Dodatkowo, jak pisałem, ich zapaść technologiczna wobec zachodu będzie się powiększać więc za kilkanaście lat to ryzyko inwazji będzie znacznie mniejsze.
Ty się naprawdę ludzisz, że to USA wiązałoby siły rosyjskie a nie Polska jeżeli idzie o Bałtów? I naprawdę uważasz, że to NATO wpuchaloby się na Białoruś? Skoro polskie siły zbrojne wypełniałybu artykuł 5 na przesmyku suwalskim to więcej prawdopodobne, że nie starczyłoby sił na Brześć. Zanim w ogóle jakiekolwiek czołgi NATO pojawiłby się w Polsce (o ile w ogóle!), to I Gwardyjska Armia Pancerna razem z Łukaszenka szłyby na Warszawę. Tyle by Polskę kosztowało bronienie tych, których obronić się nie da.
LOL, a sprawdziłeś jakie wojska stacjonują teraz w Pribałtyce? Bo raczej nie polskie. To co zrobił Putin na Ukrainie jest mokrym snem krajów wschodniej flanki z punktu widzenia obronności. Rosja pomogła zewrzeć szeregi NATO. To co było wcześniej zbiorem niedzielnego szwejostwa o którym wątpiono, że przyjdzie mu ochota umierać za Warszawę teraz nagle stało się czymś szalenie ważnym i poważnym, a zasada solidarności i pkt 5 przestał być punktem martwym. Zapominasz też chyba, że zanim gwardyści w tankietkach poszli by na Warszawę, to wcześniej musieli by tak samo jak w przypadku UKR- się skoncentrować, co raczej nie zostało by przeoczone i dość szybko skontrowane odpowiednio przez NATO.
Na dodatek, przyjmując Twoje myślenia, skoro Bałtów obronić się nie da, to nie da się analogicznie wybronić Kaliningradu, co nawet tak słaba militarnie Polska może z łatwością wykorzystać i skontrować FR na tym kierunku, co sprawia, że przesmyk suwalski nagle traci na znaczeniu.
Cała ta zabawa spowodowałaby efekt domina, więc Rosjanie musieliby się liczyć z tym, by zabezpieczyć sobie kierunek smoleński inaczej ewentualny kontratak ze strony NATO na tym froncie odcina ich ofensywę na Zatokę Fińską i wyprowadza siły zachodu jakieś 500 km od Moskwy. Na upartego NATO nie musiałoby isć ani o centymetr dalej niż Witebsk by na Kremlu słychac było odgłos sraczki. A te czołgi, pozbawione wsparcia z powietrza, przy miażdżącej przewadze NATO z powietrza, w przypadku konfliktu anonsowanego, a nie wypadu z partyzanta- nie dotarły by dalej niż do przedmieśc Wawy.
Przestal być martwy? To ktoś go urochmil? Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy. Tak Bałtowie oddychają z ulgą, że jak padnie Ukraina to następni są oni.

Jak to leciało? USA wygrywa te informacyjna wojnę? Widzą wszystko? Grożą palcem? No to sobie mogą w dupę ten palec wsadzić.

Oczy na Turcję!
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 08:51

ozob pisze:
Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy.
Zachód będzie groźnie kiwał palcem w bucie. A gaz i ropę będzie dalej kupował.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-02-2022, 08:53

Pisałem przecież że Jill i Joe się modlą ok?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

24-02-2022, 08:55

Spokojnie Panowie. Słyszałem rano we radio jak wytrawny mówił, że tylko zdemilitaryzuja i zdenacjonalizuja Ukrainę i wracaja do siebie. Nie wiem w prawdzie, co ruskie mają w tym momencie na myśli mówiąc: "do siebie", ale mniejsza o to.
Swoją drogą nie spodziewałem się, że ten konflikt ujawni nam tylu wytrawnych speców od geopolityki i wojskowości na forum.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
nicram

24-02-2022, 08:58

Pacjent

24-02-2022, 09:00

mistrzsardu pisze:
24-02-2022, 08:51
ozob pisze:
Ukraina zostanie sama. Nikt z Zachodu palcem nie ruszy.
Zachód będzie groźnie kiwał palcem w bucie. A gaz i ropę będzie dalej kupował.
To oczywiste. Dlatego nabieranie się przez miejscowych zarządców na brytyjski trójkącik (UK, UA, PL) jest tym bardziej śmieszne. Ławrow i Putin muszą mieć niezły ubaw z tego ich pieprzenia o pokoju.
Jak się powiedziało Ukrainie "a" to trzeba było powiedzieć "b", a teraz rzucili ją Putinowi na pożarcie i liczą, że tym się nasyci. Być może.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ