Koncert Mayhem

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

atr
postuje jak opętany!

Re: Koncert Mayhem

09-05-2013, 12:47

rzeczywiście trochę kartoflami zzajeżdża
Hjertet mitt slår i mørket
535

12-05-2013, 01:00

Powiedzcie mi Chłopaki, jakie znaczenie ma ta solówka? Kto "normalny", na koncercie tej kapeli, nad takim detalem się zastanawia? Wytłumaczcie mi. Jak się wstydzicie publicznie, to na PM proszę...Zapraszam.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-05-2013, 09:12

Eee, no solo jak solo, tragedii nie ma. Poza tym tak jak uwielbiam blasphemera, tak akurat jego interpretacja tej solówki średnio mi leży, przynajmniej na tym bootlegu który kojarzę. Grał to zbyt czysto i precyzyjnie, z jakimiś flazoletami chyba itp, a to ma być chaos, brud i zło, nie konkurs na solówki ;)

O, znalazłem :

A no i tak jak eternal respect dla maniaka za płyty mayhem na których śpiewał, tak jego wykonanie numerów z de mysteriis jest hujowe w porównaniu z atilla ;p
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-05-2013, 11:51

Riven pisze: A no i tak jak eternal respect dla maniaka za płyty mayhem na których śpiewał, tak jego wykonanie numerów z de mysteriis jest hujowe w porównaniu z atilla ;p
Ja bym powiedział, że tylko inne. Natomiast jak Attila śpiewa numery Maniaca to jest słabo. Może dlatego teraz tak mało grają z tych numerów.
Ta solówka jakaś krzywa w porównaniu do tej z Wacken.
Planeswalker
rozkręca się

12-05-2013, 11:57

535 pisze:Powiedzcie mi Chłopaki, jakie znaczenie ma ta solówka? Kto "normalny", na koncercie tej kapeli, nad takim detalem się zastanawia? Wytłumaczcie mi. Jak się wstydzicie publicznie, to na PM proszę...Zapraszam.
Po prostu przyzwyczaiłem się do tego wykonania i tyle. Bardziej mi się podoba i uznałem, że w "nowym"/ "starym" wykonaniu jest chujowe - a przynajmniej w wykonaniu osób trzymających gitary w Mayhem :)

Jak masz problem z tym to trudno:)

Poza tym czytając forum widać, że niektórzy potrafią się przyjebać do podobnych pierdół, a ja szybko przejąłem zwyczaje hehe
NIE
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-05-2013, 12:17

535 pisze:Powiedzcie mi Chłopaki, jakie znaczenie ma ta solówka? Kto "normalny", na koncercie tej kapeli, nad takim detalem się zastanawia? Wytłumaczcie mi. Jak się wstydzicie publicznie, to na PM proszę...Zapraszam.
Żadnego znaczenia. Jakby grali nierówno, ale w ogóle nie podłączyli instrumentów do wzmacniaczy, to też bym nie narzekał, bo przecież gra Mayhem. A już absolut osiągną, jeśli w ogóle nie zagrają, tylko się pojawią na scenie i od razu z niej zejdą. Kto by się przejmował jakąś tam muzyką temu towarzyszącą.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

12-05-2013, 14:14

Wam też Necrobutcher coraz bardziej Kupczyka przypomina?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

12-05-2013, 15:27

Kurt pisze:
Żadnego znaczenia. Jakby grali nierówno, ale w ogóle nie podłączyli instrumentów do wzmacniaczy, to też bym nie narzekał, bo przecież gra Mayhem. A już absolut osiągną, jeśli w ogóle nie zagrają, tylko się pojawią na scenie i od razu z niej zejdą. Kto by się przejmował jakąś tam muzyką temu towarzyszącą.
O to to, właśnie. Najważniejsza jest dobra, niczym nieskrępowana, zabawa.
Tym bardziej, że w podkładzie był SLAYER, więc zakłócanie go swymi wypocinami, było co najmniej niestosowne.
Planeswalker pisze: Jak masz problem z tym to trudno:)
Ja problem? Pan raczysz chyba żartować. Doceniam. Na zielonej wyspie coraz trudniej o beztroskę.
Planeswalker
rozkręca się

12-05-2013, 16:14

Nie no daleko mi jeszcze do tego by być profesorem na koncercie. Stać i mówić (tak jak już nie raz słyszałem), o tutaj grali inaczej, tutaj zjebali itp.
Po prostu bardzo lubiłem poprzednią wersję i układała się ona dla mnie w jedną doskonałą całość:)
NIE
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-05-2013, 16:49

535 pisze:O to to, właśnie. Najważniejsza jest dobra, niczym nieskrępowana, zabawa.
Tym bardziej, że w podkładzie był SLAYER, więc zakłócanie go swymi wypocinami, było co najmniej niestosowne.
Tylko po co wtedy w ogóle na koncert iść?
535

12-05-2013, 17:44

Kurt pisze:
535 pisze:O to to, właśnie. Najważniejsza jest dobra, niczym nieskrępowana, zabawa.
Tylko po co wtedy w ogóle na koncert iść?
Wypić parę piw, pogadać z obcymi osobnikami, wesprzeć scenę, być true. Cokolwiek chcesz. Rune nie wróci. Dead i Euro tym bardziej. Lepszy "kadłubkowy" Mayhem, niż cały zastęp "metalfestiwalowych gwiazd". Może nie jestem zbyt wybredny, walą mnie te niedociągnięcia.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-05-2013, 21:03

535 pisze:Rune nie wróci.
Może wróci, bo to on jeden się zarzekał.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-05-2013, 21:33

535 pisze:Wypić parę piw, pogadać z obcymi osobnikami, wesprzeć scenę, być true. Cokolwiek chcesz. Rune nie wróci. Dead i Euro tym bardziej. Lepszy "kadłubkowy" Mayhem, niż cały zastęp "metalfestiwalowych gwiazd". Może nie jestem zbyt wybredny, walą mnie te niedociągnięcia.
A ja głupi zawsze na koncert muzyki słuchać szedłem. Nic to, człowiek się całe życie uczy.
535

12-05-2013, 21:39

Faktycznie dziwne podejście. Na koncert, słuchać muzyki, a na mecz? Może oglądać popisy futbolistów?
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

12-05-2013, 21:54

Kingu pisze:
535 pisze:Rune nie wróci.
Może wróci, bo to on jeden się zarzekał.
Obrazek
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-05-2013, 19:52

Dobra okadka. Szykuje się połączenie Deathcrush i Grand. Jest już tracklista?
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

13-05-2013, 22:01

Kingu pisze:Dobra okadka. Szykuje się połączenie Deathcrush i Grand. Jest już tracklista?
Stary bootleg. Ktoś go wydał prewencyjnie, żeby rozwiewać podobne wątpliwości.
http://www.cultmetal.com/mayhem-sometim ... -come-back
This is where everything goes backwards.
ODPOWIEDZ