GRAND SUPREME BLOOD COURT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
shitfun
weteran forumowych bitew

Re: GRAND SUPREME BLOOD COURT

02-01-2013, 23:30

nie ukrywam, że czekałem na ten materiał, bo uznałem, że to jest pełnoprawna muzyka ASPHYX a nie ich dwie ostatnie płyty (które lubię, ale trochę bym je uszczuplił). Po pierwszym przesłuchaniu mieszane uczucia, potem też podobnie. Bardzo fajne riffy ale męczy mnie to brzmienie, które wałkują na swoich ostatnich płytach Holendrzy. Mogli tym razem uciec w inne rejony, bo te mi się przejadły. Kurcze, niezła płyta ale mogło być zdecydowanie lepiej.
Zresztą, zrobili by razem Asphyxa a nie dali tam komponować innym którzy naśladują styl a nie go tworzą.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

02-01-2013, 23:35

shitfun pisze:czekałem na ten materiał, bo uznałem, że to jest pełnoprawna muzyka ASPHYX a nie ich dwie ostatnie płyty [...]
Zresztą, zrobili by razem Asphyxa a nie dali tam komponować innym którzy naśladują styl a nie go tworzą.
Wiesz, że na debiucie Grand Supreme... tylko połowa muzyki wyszła spod ręki Erika? Drugą połowę napisał Alwin Zuur.
mam gdzieś od van Drunena dokładną rozpiskę, riff po riffie, kto co napisał.
Pest
starszy świeżak

03-01-2013, 11:06

Wszystko ladnie i pieknie. Ale ta produkcja...napompowane do oporu, jazgotliwe w niemily sposob. Death Magnetic to przy tym cichutka, jazzowa muzyczka.
shitfun
weteran forumowych bitew

03-01-2013, 20:13

dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle

@Bonny, - a to nie wiedziałem, mea culpa
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Obscureband
zaczyna szaleć

04-01-2013, 11:22

Pest pisze:Wszystko ladnie i pieknie. Ale ta produkcja...napompowane do oporu, jazgotliwe w niemily sposob. Death Magnetic to przy tym cichutka, jazzowa muzyczka.
Najgorsze jest to, że już tyle muzy jest tak "napompowane", że w głośnikach i we łbie się nie mieści. Niedługo przerwy między utworami będą głośno nagrywane, by się płyta wyróżniała. LOUDNESS FUCKING WAR!!!
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Pest
starszy świeżak

04-01-2013, 13:09

Niestety, prawde mowiac sluchanie tego jest meczace i calej plyty nie dalbym rady przesluchac wlasnie z tego powodu. Sluchalem po 2 utwory w odstepach czasowych. 99% kapel na myspace teraz celuje w taki sound, byle glosniej...
Awatar użytkownika
Nekromantheon
postuje jak opętany!

04-01-2013, 13:16

shitfun pisze:dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle
Dokładnie tak jest. Nie potrafię przesluchac całego materiału. Nuda jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2013, 13:21

Nekromantheon pisze:
shitfun pisze:dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle
Dokładnie tak jest. Nie potrafię przesluchać całego materiału. Nuda jak dla mnie.
+1
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Maria Konopnicka

08-03-2013, 02:06

Słucham pierwszy raz i o żadnej nudzie nie może być mowy - chłonę każdy utwór i jestem zachwycony. Przepiękne brzmienie, wspaniałe wokale, masa doskonałych riffów, zwolnień, melodii. To dopiero pierwszy odsłuch, a ja już gotów jestem uwierzyć, że ten materiał pokocham bardziej niż ostatni ASPHYX.

PS. Totalna płyta! Trzeba być ostatnim trendziarzem i sezonowcem, żeby się na niej nie poznać. Ile Wy w ogóle macie lat?
DCI Hunt

08-03-2013, 07:27

Maria Konopnicka pisze:Słucham pierwszy raz i o żadnej nudzie nie może być mowy - chłonę każdy utwór i jestem zachwycony. Przepiękne brzmienie, wspaniałe wokale, masa doskonałych riffów, zwolnień, melodii. To dopiero pierwszy odsłuch, a ja już gotów jestem uwierzyć, że ten materiał pokocham bardziej niż ostatni ASPHYX.
+1

Mój człowiek od GSBC. Może tylko to brzmienie nie do końca mnie zachwyca.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-05-2013, 20:37

GRAND SUPREME BLOOD COURT is now working on a new track for the upcoming 7" with PAGANIZER!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

24-05-2013, 21:41

nie mają z czym nagrywać splitów?
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Odp: GRAND SUPREME BLOOD COURT

24-05-2013, 22:08

Jak przeczytałem twoje pytanie pomyślałem że pewnie split z Asphyx się szykuje.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Skaut

03-06-2013, 10:31

Harlequin pisze:jak dla mnie lepsze od cienkiego "Deathhammer",
ależ herezje, przecież Deathhammer to zajebisty walec.
Harlequin pisze: ale i tak zbyt grzeczne, zbyt wtórne i nawet na krótszą metę nudne. Po co mam słuchać GSBC jak może sięgnąć po 'The rack", "Last one on earth" czy nawet "feeding on angels" - tam jest to samo, tyle, ze lepiej podane.
tak własnie, niby wszystko fajne, ale jakoś tak odgrzane kilka razy no i do tego "współczesnego" przeprodukowanego ciężko się przyzwyczaić. Przy "Deathhammer" to nawet nie stało, nie mówiąc już o wspomnianych klasykach. W zasadzie to sobie kupię w jakiejś promocji poniżej pasa.
Coś tam było! Człowiek!
Heretyk

03-06-2013, 10:33

kurwa, nie wiem, mnie się ten Deathhammer jakoś szybko przejadł. na początku było zajebiście, ale po kilkudziesięciu przesłuchaniach czar prysł i nie wracam już do tej płyty. wolę sobie włączyć Death the brutal way (ta mi się chyba nigdy nie znudzi), o debiucie czy dwójce nie wspominam.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

22-07-2013, 16:13

Właśnie wróciłem do tej płyty i stwierdzam, że to kapitalny krążek jest. Trzeba się przez niego trochę przegryźć, ale jak już siądzie to niczym nie ustępuję ostatnim krążkom Asphyx czy debiutowi Hail of Bullets. Na pewno nie nuży, jeno brzmienie faktycznie mogłoby mieć więcej mięsa.
The madness and the damage done.
ODPOWIEDZ