GRAND SUPREME BLOOD COURT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: GRAND SUPREME BLOOD COURT
nie ukrywam, że czekałem na ten materiał, bo uznałem, że to jest pełnoprawna muzyka ASPHYX a nie ich dwie ostatnie płyty (które lubię, ale trochę bym je uszczuplił). Po pierwszym przesłuchaniu mieszane uczucia, potem też podobnie. Bardzo fajne riffy ale męczy mnie to brzmienie, które wałkują na swoich ostatnich płytach Holendrzy. Mogli tym razem uciec w inne rejony, bo te mi się przejadły. Kurcze, niezła płyta ale mogło być zdecydowanie lepiej.
Zresztą, zrobili by razem Asphyxa a nie dali tam komponować innym którzy naśladują styl a nie go tworzą.
Zresztą, zrobili by razem Asphyxa a nie dali tam komponować innym którzy naśladują styl a nie go tworzą.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Wiesz, że na debiucie Grand Supreme... tylko połowa muzyki wyszła spod ręki Erika? Drugą połowę napisał Alwin Zuur.shitfun pisze:czekałem na ten materiał, bo uznałem, że to jest pełnoprawna muzyka ASPHYX a nie ich dwie ostatnie płyty [...]
mam gdzieś od van Drunena dokładną rozpiskę, riff po riffie, kto co napisał.
-
- starszy świeżak
Wszystko ladnie i pieknie. Ale ta produkcja...napompowane do oporu, jazgotliwe w niemily sposob. Death Magnetic to przy tym cichutka, jazzowa muzyczka.
-
dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle
@Bonny, - a to nie wiedziałem, mea culpa
@Bonny, - a to nie wiedziałem, mea culpa
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
-
- zaczyna szaleć
Najgorsze jest to, że już tyle muzy jest tak "napompowane", że w głośnikach i we łbie się nie mieści. Niedługo przerwy między utworami będą głośno nagrywane, by się płyta wyróżniała. LOUDNESS FUCKING WAR!!!Pest pisze:Wszystko ladnie i pieknie. Ale ta produkcja...napompowane do oporu, jazgotliwe w niemily sposob. Death Magnetic to przy tym cichutka, jazzowa muzyczka.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- starszy świeżak
Niestety, prawde mowiac sluchanie tego jest meczace i calej plyty nie dalbym rady przesluchac wlasnie z tego powodu. Sluchalem po 2 utwory w odstepach czasowych. 99% kapel na myspace teraz celuje w taki sound, byle glosniej...
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Dokładnie tak jest. Nie potrafię przesluchac całego materiału. Nuda jak dla mnie.shitfun pisze:dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
+1Nekromantheon pisze:Dokładnie tak jest. Nie potrafię przesluchać całego materiału. Nuda jak dla mnie.shitfun pisze:dzisiaj posłuchałem ponownie ze dwa razy i już wiem. ta płyta jest niestety nudna. ciężko dosłuchać do końca - a słuchałem z większą uwagą tym razem a nie w tle
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Słucham pierwszy raz i o żadnej nudzie nie może być mowy - chłonę każdy utwór i jestem zachwycony. Przepiękne brzmienie, wspaniałe wokale, masa doskonałych riffów, zwolnień, melodii. To dopiero pierwszy odsłuch, a ja już gotów jestem uwierzyć, że ten materiał pokocham bardziej niż ostatni ASPHYX.
PS. Totalna płyta! Trzeba być ostatnim trendziarzem i sezonowcem, żeby się na niej nie poznać. Ile Wy w ogóle macie lat?
PS. Totalna płyta! Trzeba być ostatnim trendziarzem i sezonowcem, żeby się na niej nie poznać. Ile Wy w ogóle macie lat?
+1Maria Konopnicka pisze:Słucham pierwszy raz i o żadnej nudzie nie może być mowy - chłonę każdy utwór i jestem zachwycony. Przepiękne brzmienie, wspaniałe wokale, masa doskonałych riffów, zwolnień, melodii. To dopiero pierwszy odsłuch, a ja już gotów jestem uwierzyć, że ten materiał pokocham bardziej niż ostatni ASPHYX.
Mój człowiek od GSBC. Może tylko to brzmienie nie do końca mnie zachwyca.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
GRAND SUPREME BLOOD COURT is now working on a new track for the upcoming 7" with PAGANIZER!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Headcrab
- Kontakt:
Re: Odp: GRAND SUPREME BLOOD COURT
Jak przeczytałem twoje pytanie pomyślałem że pewnie split z Asphyx się szykuje.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Skaut
ależ herezje, przecież Deathhammer to zajebisty walec.Harlequin pisze:jak dla mnie lepsze od cienkiego "Deathhammer",
tak własnie, niby wszystko fajne, ale jakoś tak odgrzane kilka razy no i do tego "współczesnego" przeprodukowanego ciężko się przyzwyczaić. Przy "Deathhammer" to nawet nie stało, nie mówiąc już o wspomnianych klasykach. W zasadzie to sobie kupię w jakiejś promocji poniżej pasa.Harlequin pisze: ale i tak zbyt grzeczne, zbyt wtórne i nawet na krótszą metę nudne. Po co mam słuchać GSBC jak może sięgnąć po 'The rack", "Last one on earth" czy nawet "feeding on angels" - tam jest to samo, tyle, ze lepiej podane.
Coś tam było! Człowiek!
-
kurwa, nie wiem, mnie się ten Deathhammer jakoś szybko przejadł. na początku było zajebiście, ale po kilkudziesięciu przesłuchaniach czar prysł i nie wracam już do tej płyty. wolę sobie włączyć Death the brutal way (ta mi się chyba nigdy nie znudzi), o debiucie czy dwójce nie wspominam.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Właśnie wróciłem do tej płyty i stwierdzam, że to kapitalny krążek jest. Trzeba się przez niego trochę przegryźć, ale jak już siądzie to niczym nie ustępuję ostatnim krążkom Asphyx czy debiutowi Hail of Bullets. Na pewno nie nuży, jeno brzmienie faktycznie mogłoby mieć więcej mięsa.
The madness and the damage done.