ALICE IN CHAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: ALICE IN CHAINS
Nowa płyta będzie bardzo dobra, może nawet lepsza od poprzedniej.
- Maleficio
- Kontakt:
Już jest w wypożyczalniach nawet, miodzio
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Słucha się jej doskonale, ale z AiC cały czas mam ten sam problem. Lecą kolejne numery, a ja cały czas mam wrażenie, że śpiewa Layne. Takie to trochę dziwne i w sumie nieco męczące.
- vicek
zawód , ta płyta nie ma tak mocnych numerów jak poprzednia .
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
poprzednia zrobila wrazenie wtornej i wymuszonej, może i zagranej poprawnie ale gdzie jej tam do starych plyt. sprawdze z ciekawości ale chyba tylko ze względu na sentyment do cantrella
this is a land of wolves now
- pr0metheus
Ty mowisz o black gives...? Fantastyczny material. Wtorny i wymuszony mogl sie wydawac hollow, ale poczekam na caloscRiven pisze:poprzednia zrobila wrazenie wtornej i wymuszonej, może i zagranej poprawnie ale gdzie jej tam do starych plyt. sprawdze z ciekawości ale chyba tylko ze względu na sentyment do cantrella
niech to miejsce niebawem zniknie
- vicek
ten hollow i stone no i tytułowy to najlepsze numery na płycie reszta to nudapr0metheus pisze:Ty mowisz o black gives...? Fantastyczny material. Wtorny i wymuszony mogl sie wydawac hollow, ale poczekam na caloscRiven pisze:poprzednia zrobila wrazenie wtornej i wymuszonej, może i zagranej poprawnie ale gdzie jej tam do starych plyt. sprawdze z ciekawości ale chyba tylko ze względu na sentyment do cantrella
- Riven
- Kontakt:
Tak, takie wrazenie zrobila na mnie jak wyszla. Ale sprawdze sobie niedługo i zweryfikuje, huj wie ;].pr0metheus pisze:Ty mowisz o black gives...? Fantastyczny material. Wtorny i wymuszony mogl sie wydawac hollow, ale poczekam na caloscRiven pisze:poprzednia zrobila wrazenie wtornej i wymuszonej, może i zagranej poprawnie ale gdzie jej tam do starych plyt. sprawdze z ciekawości ale chyba tylko ze względu na sentyment do cantrella
this is a land of wolves now
- Rattlehead
Jeżu malusieńki, jaki nudny ten nowy Alicja. Ledwo dotrwałem do końca, strasznie męczące, zamulające, bez jakiejś werwy. Jest ze dwa numery dobre, a niespełna pozostała godzina płyty mizerna.
support music, not rumors
- vicek
DOKŁADNIE TAKRattlehead pisze:Jeżu malusieńki, jaki nudny ten nowy Alicja. Ledwo dotrwałem do końca, strasznie męczące, zamulające, bez jakiejś werwy. Jest ze dwa numery dobre, a niespełna pozostała godzina płyty mizerna.
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie ma to jak ocenić płytę w chwilę potem gdy wyciekła do sieci.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Rattlehead
Wynudziło mnie to i nic na to nie poradzę. Możliwe, że nieodpowiedni moment wybrałem na odsłuch. Z pewnością jeszcze do niej wrócę, ale na pierwszy rzut ucha wydaje mi się, że poprzednia lepsza.
support music, not rumors
-
- mistrz forumowej ceremonii
Może,też trzeba być w nastroju na takie granie,u mnie poleciało nie więcej niz 4 razy i czuje potencjał,cieszy mnie ta płyta i czuje ze ma wiele do zaoferowania.Rattlehead pisze: Możliwe, że nieodpowiedni moment wybrałem na odsłuch..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Niektórzy oceniają nawet chwilę zanim wycieknie z netu :) ja poczekam i pewnie sobie kupię - poprzednia była niezła - oczywiście z góry skazana na przegraną z pierwszymi dwiema, ale to nawet już nie ze względów muzycznych. Pierwsze dwa albumy ciągną za sobą jakieś wspomnienia, smak piwa wypitego przed sklepem w wakacyjny wieczór, ciężar powiek przytłaczający po drugiej z rzędu całonocnej imprezie, ciepło ogniska i stukot przejeżdżających pociągów... te wszystkie nastoletnie bzdury, które gdzieś tam wciąż we mnie siedzą i taki "Dirt" czy "Facelift" jest jak miotełka wydobywająca je spod kurzu zapomnienia...
Dla mnie to muzyka, do której mam sentyment, która przywołuje miłe chwile - oczywiście znakomita, ale nie na tyle bliska mojemu serca, żebym specjalnie emocjonował się próbami odtworzenia klimatu sprzed lat. "Black gives" okazała się zaskakująco dobrym albumem - zakupiłem, z przyjemnością przesłuchałem kilkanaście razy i ...odłożyłem na półkę. Tam pewnie zostanie jeśli nie na zawsze to na pewno na długo, bo ilekroć poczuję pragnienie Alice in Chains (a nie zdarza się to szczególnie często) to z powodzeniem ugaszą je dwie pierwsze płyty.
Dla mnie to muzyka, do której mam sentyment, która przywołuje miłe chwile - oczywiście znakomita, ale nie na tyle bliska mojemu serca, żebym specjalnie emocjonował się próbami odtworzenia klimatu sprzed lat. "Black gives" okazała się zaskakująco dobrym albumem - zakupiłem, z przyjemnością przesłuchałem kilkanaście razy i ...odłożyłem na półkę. Tam pewnie zostanie jeśli nie na zawsze to na pewno na długo, bo ilekroć poczuję pragnienie Alice in Chains (a nie zdarza się to szczególnie często) to z powodzeniem ugaszą je dwie pierwsze płyty.
- vicek
słuchałem całą noc non top i chuja , ja liczyłem na mocne granie a nie jakieś takie nie wiadomo co[V] pisze:nie ma to jak ocenić płytę w chwilę potem gdy wyciekła do sieci.
- nicram
Ja tam Wam nie ufam w najmniejszym stopniu. Skoro nie podoba się nowe Immolation, to nie ma tu zbyt wiele poważnych osób, które mogłyby wypowiedzieć się o AiC. Pewnie Alicja tak jak zwykle wygrzała świetny album, czego bardzo dobrym zwiastunem jest "Stone".
all the monsters will break your heart
- vicek
nowe imolejsyn jest zajebiste , ta stone to zajebisty kawałek ale na płycie mało jest takich .
- nicram
Vicku ja wszystko rozumiem, ale poczekam jednak na CD i jak sam go przesłucham. Rozumiesz przecież, że nie można ufać osobie, która za najgorszą płytę Slayer uważa South of Heaven...;-)
all the monsters will break your heart
- vicek
hmn ale ja nie powiedziałem że to jest zły album, ale dla mnie jest gorszy od seasons i tyle .
- vicek
pierwsza połowa płyty okej , ale dalej ... kawałki fajne to hollow ,stone ,tytułowy , numer 2 , ten cały phantom limb a reszta meth
bardzo wolny album
bardzo wolny album