King Diamond 29.05.2013
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: King Diamond 29.05.2013
Moc była, ale koncert skandalicznie krótki. Brzmienie nieco słabe, ale nawet to nie przeszkodziło misterium :)
"Come To The Sabbath" mnie rozjebało - zdecydowanie najlepszy fragment występu.
"Come To The Sabbath" mnie rozjebało - zdecydowanie najlepszy fragment występu.
- Harlequin
Jesli chodzi o show - dla mnie bomba. Nigdy wczesniej KD nie widziałem, więc wizualnie byłem zachwycony.
Co do samego gigu - półtorej godziny (z zegarkiem w ręku), setlista prawie jak ta podana wyżej, zabrakło "Halloween", a "Evil" wrzucili w bisy, więc zaskoczenia raczej nie było i każdy kto zapoznał sie z setlistą wcześniej wiedział, czego sie spodziewać. Niemniej, po zakończeniu koncertu miałem wrażenie, że trochę krótko, ale taki sam zarzut mozna było postawic na ostatnim kocnercie Voivod.
Co do brzmienia - bas Hala Patino trochę za mocno dudnił (stałem dość blisko sceny), ale z drugiej strony kilka numerów zyskało na tym, zabrzmiało bardziej masywnie, by nie powiedzieć miażdżąco (Eye of the witch). Co do samego KD - widać było, że mu zależy i że jest mocno zaangażowany w to co robi na scenie, podobało mi sie.
No i usłyszeć "Evil' na żywo... cudo. I utwierdzam sie w przekonaniu, że MF na żywo musiał brzmieć fantastycznie. Żałuje, że ne widziałem nigdy...
Ogółem bardzo dobry koncert, dostałem chyba nawet więcej niz oczekiwałem.
Co do samego gigu - półtorej godziny (z zegarkiem w ręku), setlista prawie jak ta podana wyżej, zabrakło "Halloween", a "Evil" wrzucili w bisy, więc zaskoczenia raczej nie było i każdy kto zapoznał sie z setlistą wcześniej wiedział, czego sie spodziewać. Niemniej, po zakończeniu koncertu miałem wrażenie, że trochę krótko, ale taki sam zarzut mozna było postawic na ostatnim kocnercie Voivod.
Co do brzmienia - bas Hala Patino trochę za mocno dudnił (stałem dość blisko sceny), ale z drugiej strony kilka numerów zyskało na tym, zabrzmiało bardziej masywnie, by nie powiedzieć miażdżąco (Eye of the witch). Co do samego KD - widać było, że mu zależy i że jest mocno zaangażowany w to co robi na scenie, podobało mi sie.
No i usłyszeć "Evil' na żywo... cudo. I utwierdzam sie w przekonaniu, że MF na żywo musiał brzmieć fantastycznie. Żałuje, że ne widziałem nigdy...
Ogółem bardzo dobry koncert, dostałem chyba nawet więcej niz oczekiwałem.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
U mnie podobnie. Widziałem KD po raz pierwszy i na prawdę nie mam na co narzekać poza długością koncertu. Brzmienie na początku nie było najlepsze (stałem mniej więcej w połowie hali) ale z czasem się poprawiło. Sama oprawa i set lista miażdżąca. Piwo strasznie kiepskie, frekwencja taka sobie.
- Lykantrop
Był Piotr Połać, znany również jako Dariusz Pętko?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
Fajnie było. Pierwszy raz Króla widziałem. Trochę za krótko faktycznie. No i brzmienie..... Stojąc ze 3 m od sceny słyszałem tylko bębny, wokal i solówki. Zajebać wszystkich cweli z aparatami i komórkami!
A teraz modlić się, żeby Kingowi zdrowie dopisało i żeby następnym razem powrócił do nas z dwoma koncertami - półtorej godziny King Diamond i półtorej Mercyful Fate.
- Lykantrop
Wtedy reszta składu to musieliby być przybysze z Azji mniejszej albo Wietnamu :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
A właśnie. Ilu było na tym pięknym combo 25 marca 1997 w krakowskiej Hali Wisły?Maria Konopnicka pisze:A teraz modlić się, żeby Kingowi zdrowie dopisało i żeby następnym razem powrócił do nas z dwoma koncertami - półtorej godziny King Diamond i półtorej Mercyful Fate.
This is where everything goes backwards.
-
- zaczyna szaleć
Dla tych co nie byli - niesamowite fotki: http://www.kararokita.pl/blog/2013/05/2 ... -warszawa/
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Jo, Rokita dobrze pstryka. Zajebiście było. Bawiłem się jak dziecko.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
koncert rewelacja. ale też z 15 numerów więcej by się przydało :D
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- w mackach Zła
zgodzę się ale tylko połowicznie - było bardzo dobrze - zarówno muzycznie jak i show - fakt trochę za krótko - choć z drugiej strony można się bylo tego spodziewać, no i jeszcze trochę trzyma heheh
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spóźniłem się dobre 20 minut, więc dla mnie ten koncert był jeszcze krótszy niż dla innych. W dodatku stałem daleko od sceny, więc ogólne wkurwienie trochę zepsuło mi ten wieczór. Było dobrze, fajne show, ale jak wspomniał Maria, King nie jest aż w tak dobrej formie w jakiej był kiedyś. To pewnie wynika z tych lat rozbratu ze sceną. W sumie chciałem usłyszeć bardziej piosenki z The Eye i Spider's Lullaby niż covery Mercyful Fate (choć wolę Mercyful Fate niż Kinga solo), ale to był jednak koncert Kinga solo. :-))))) Na plus należy dodać, że w sumie publika dopisała.
all the monsters will break your heart
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
BYŁEM ! szalałem z 10 metrów od sceny. Widziałem się ze Stygmatem z forum. Koncert był zajebisty!Lykantrop pisze:Był Piotr Połać, znany również jako Dariusz Pętko?
Raz się zje, raz się nie zje.
Kurwać. Jedzie ktoś może do w niedzielę do Czech na Diamonda na motylfeście? Bo mnie z roboty nie puścili i zaraz z żalu złożę się w ofierze Sejtanowi, Liwajatanowi, Belajalowi, Luciferowi, I will kiss the goat.
- Dragazes
- w mackach Zła
Ja jestem bardzo zadowolony, to był mój pierwszy koncert Kinga. Na brzmienie na narzekam, może stałem w dobrym miejscu. A jak usłyszałem GRANDMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA to mnie przeszły ciary i miałem gęsią skórkę przez cały utwór, rewelka! : )
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Husar
Grandma rozdała karty. Rodzenie i ub
ój lalki też był ok:D
ój lalki też był ok:D
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- zaczyna szaleć
Heh...57 lat na karku...młodszy juz nie będzie...nicram pisze: Było dobrze, fajne show, ale jak wspomniał Maria, King nie jest aż w tak dobrej formie w jakiej był kiedyś.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
pytanie dla pamietających występ Kinga/Mercyful w 1997 (Poznań -Arena).... zagrał lepszy koncert wtedy ???
-
- rozkręca się
było świetnie, przy kilku numerach włosy na jajkach stały dęba, niech przyjeżdża ponownie bo za krótko było