BRACIA FIGO FAGOT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BRACIA FIGO FAGOT
Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Adrian696
- zahartowany metalizator
dokładnie... jestem satyrykiem, kabareciarzem, nie uwazam ze sypianie z cyganem jest złe, w ogole te teksty to nie moje one w ogole nie mowia o cyganach...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- w mackach Zła
Trzeba trochę uśpić wroga, aby potem przyjebać w cygańskiego najeźdzcę ze zdwojona siłą.Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
No bo jak to inaczej wybronić? Się nie da się. Jak żyć Panie Premierze?Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
- Lykantrop
Ale po co się wybraniać? Powiedzieć jak jest. Przecież cyganie kradną. Prawda nas wyzwoli!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nas wyzwoli, ale Braci wolności pozbawi.
- Lykantrop
Jak Szczerski nie poszedł kiblować za te pieśni patriotyczne to niby Bracia będą? C'mon, zawsze przecież w sądzie można powiedzieć "Ale proszę wysokiego sądu, to tylko sztuka" :D
- krz63
- weteran forumowych bitew
Ale co miał powiedzieć? Że ich teksty należy odbierać wprost, a warstwa muzyczna odzwierciedla to, czego słuchają w domu?Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
- Lykantrop
Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować. No to urąga inteligencji odbiorcy, chociaż zdaję sobie sprawę, że odbiorcami szeroko rozumianego disco polo nie są intelektualiści i sól polskiej ziemi.krz63 pisze:Ale co miał powiedzieć? Że ich teksty należy odbierać wprost, a warstwa muzyczna odzwierciedla to, czego słuchają w domu?Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
No jest. To tak jak z Nieznalską - Papa przygnieciony kamień i jądra na krzyżu są sztuką i nie obrażają uczuć religijnych, gdyż wystawione zostały na Ochocie, czyli miejscu przeznaczonym do promowania sztuki i kultury. Tak to zgrabnie ujęli. Więc można? Można. Sztuka panie to sztuka :)ramonoth pisze:Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
Ostatnio zmieniony 31-05-2013, 11:02 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ramonoth pisze:Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
this is a land of wolves now
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
I tu docieramy do sedna sprawy. Zachciało się im zaistnieć w mediach i udzielać wywiadów, to teraz muszą coś mówić. Jak się mówi za często i za dużo to prawdopodobieństwo mówienia głupot zdecydowanie rośnie.Lykantrop pisze:
Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować.
- krz63
- weteran forumowych bitew
Fakt, zespół nie powinien w ogóle tego komentować. Tu się zgadzam. Niemniej założenie, że tzw. targetem są ludzie rozumni jest błędem :-)Lykantrop pisze:Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować. No to urąga inteligencji odbiorcy, chociaż zdaję sobie sprawę, że odbiorcami szeroko rozumianego disco polo nie są intelektualiści i sól polskiej ziemi.krz63 pisze:Ale co miał powiedzieć? Że ich teksty należy odbierać wprost, a warstwa muzyczna odzwierciedla to, czego słuchają w domu?Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
-
- w mackach Zła
Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie musi. Mógł nie udzielać tego wywiadu. Po co mu to?Hollowman pisze:Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)
-
- w mackach Zła
Ale to jest inna kwestia. Chodzi o to jaka jest świadomość w ludziach rozdzielenia tego co jest na serio a co jest z przymrużeniem oka i umiejętność wychwycenia ironii, kontekstu. Jak widać po wywiadach, tych całych aferach z juwenaliami itd, duża część społeczeństwa nie posiada tej umiejętności :)ramonoth pisze:Nie musi. Mógł nie udzielać tego wywiadu. Po co mu to?Hollowman pisze:Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To jest jasne, ale powtarzam, po co tej części społeczeństwa to tłumaczyć?Hollowman pisze: Ale to jest inna kwestia. Chodzi o to jaka jest świadomość w ludziach rozdzielenia tego co jest na serio a co jest z przymrużeniem oka i umiejętność wychwycenia ironii, kontekstu. Jak widać po wywiadach, tych całych aferach z juwenaliami itd, duża część społeczeństwa nie posiada tej umiejętności :)
-
- w mackach Zła
Oczywiście po to, aby nieść prawdę. Przeciętny słuczacz przeczyta wywiad, pomyśli sobie "ok, to satyra, oni to robią dla żartów" i posłucha więcej ich twórczości a z czasem sam sobie uświadomi, że cygan to złodziej i tak już zostanie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Mniej więcej. Mimo wszystko z całej sytuacji dobrze wybrnęli, byle by po prostu nie przeginali.Hollowman pisze:Oczywiście po to, aby nieść prawdę. Przeciętny słuczacz przeczyta wywiad, pomyśli sobie "ok, to satyra, oni to robią dla żartów" i posłucha więcej ich twórczości a z czasem sam sobie uświadomi, że cygan to złodziej i tak już zostanie.