BRACIA FIGO FAGOT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: BRACIA FIGO FAGOT

31-05-2013, 09:40

Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

31-05-2013, 09:52

dokładnie... jestem satyrykiem, kabareciarzem, nie uwazam ze sypianie z cyganem jest złe, w ogole te teksty to nie moje one w ogole nie mowia o cyganach...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Hollowman
w mackach Zła

31-05-2013, 09:53

Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
Trzeba trochę uśpić wroga, aby potem przyjebać w cygańskiego najeźdzcę ze zdwojona siłą.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 09:54

Lykantrop pisze:Ale odpowiedzi też takie, jakby nergal mode on. Nie, to nie satanizm, to tylko taka forma, przedstawienie i w ogóle nie wiem o co cho.
No bo jak to inaczej wybronić? Się nie da się. Jak żyć Panie Premierze?
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-05-2013, 10:41

Ale po co się wybraniać? Powiedzieć jak jest. Przecież cyganie kradną. Prawda nas wyzwoli!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 10:44

Nas wyzwoli, ale Braci wolności pozbawi.
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-05-2013, 10:52

Jak Szczerski nie poszedł kiblować za te pieśni patriotyczne to niby Bracia będą? C'mon, zawsze przecież w sądzie można powiedzieć "Ale proszę wysokiego sądu, to tylko sztuka" :D
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

31-05-2013, 10:53

Ale co miał powiedzieć? Że ich teksty należy odbierać wprost, a warstwa muzyczna odzwierciedla to, czego słuchają w domu?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 10:54

Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-05-2013, 11:01

krz63 pisze:
Ale co miał powiedzieć? Że ich teksty należy odbierać wprost, a warstwa muzyczna odzwierciedla to, czego słuchają w domu?
Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować. No to urąga inteligencji odbiorcy, chociaż zdaję sobie sprawę, że odbiorcami szeroko rozumianego disco polo nie są intelektualiści i sól polskiej ziemi.
ramonoth pisze:Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
No jest. To tak jak z Nieznalską - Papa przygnieciony kamień i jądra na krzyżu są sztuką i nie obrażają uczuć religijnych, gdyż wystawione zostały na Ochocie, czyli miejscu przeznaczonym do promowania sztuki i kultury. Tak to zgrabnie ujęli. Więc można? Można. Sztuka panie to sztuka :)
Ostatnio zmieniony 31-05-2013, 11:02 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-05-2013, 11:01

ramonoth pisze:Dobrnęliśmy do granic absurdu. "Cygan to złodziej i tak już zostanie" - proszę wysokiego sądu, to jest sztuka" :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 11:03

Lykantrop pisze:
Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować.
I tu docieramy do sedna sprawy. Zachciało się im zaistnieć w mediach i udzielać wywiadów, to teraz muszą coś mówić. Jak się mówi za często i za dużo to prawdopodobieństwo mówienia głupot zdecydowanie rośnie.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

31-05-2013, 11:11

Lykantrop pisze:
krz63 pisze:
Wtedy byłoby to realizowanie kabareciarskiej działalności. To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować. No to urąga inteligencji odbiorcy, chociaż zdaję sobie sprawę, że odbiorcami szeroko rozumianego disco polo nie są intelektualiści i sól polskiej ziemi.
Fakt, zespół nie powinien w ogóle tego komentować. Tu się zgadzam. Niemniej założenie, że tzw. targetem są ludzie rozumni jest błędem :-)
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Hollowman
w mackach Zła

31-05-2013, 11:15

To, że ktoś sobie robi jaja to widzę, słyszę i czuję, ale nie musi mnie o tym informować
Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 11:16

Hollowman pisze:Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)
Nie musi. Mógł nie udzielać tego wywiadu. Po co mu to?
Hollowman
w mackach Zła

31-05-2013, 11:20

ramonoth pisze:
Hollowman pisze:Jak widać po oburzeniu pani dziennikarki, jednak musi ;)
Nie musi. Mógł nie udzielać tego wywiadu. Po co mu to?
Ale to jest inna kwestia. Chodzi o to jaka jest świadomość w ludziach rozdzielenia tego co jest na serio a co jest z przymrużeniem oka i umiejętność wychwycenia ironii, kontekstu. Jak widać po wywiadach, tych całych aferach z juwenaliami itd, duża część społeczeństwa nie posiada tej umiejętności :)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 11:22

Hollowman pisze: Ale to jest inna kwestia. Chodzi o to jaka jest świadomość w ludziach rozdzielenia tego co jest na serio a co jest z przymrużeniem oka i umiejętność wychwycenia ironii, kontekstu. Jak widać po wywiadach, tych całych aferach z juwenaliami itd, duża część społeczeństwa nie posiada tej umiejętności :)
To jest jasne, ale powtarzam, po co tej części społeczeństwa to tłumaczyć?
Hollowman
w mackach Zła

31-05-2013, 11:26

Oczywiście po to, aby nieść prawdę. Przeciętny słuczacz przeczyta wywiad, pomyśli sobie "ok, to satyra, oni to robią dla żartów" i posłucha więcej ich twórczości a z czasem sam sobie uświadomi, że cygan to złodziej i tak już zostanie.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 11:27

:D
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 13:40

Hollowman pisze:Oczywiście po to, aby nieść prawdę. Przeciętny słuczacz przeczyta wywiad, pomyśli sobie "ok, to satyra, oni to robią dla żartów" i posłucha więcej ich twórczości a z czasem sam sobie uświadomi, że cygan to złodziej i tak już zostanie.
Mniej więcej. Mimo wszystko z całej sytuacji dobrze wybrnęli, byle by po prostu nie przeginali.
ODPOWIEDZ