NEUROSIS europejska trasa - m.in. 30.06 Warszawa, 1.07 Praga

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Hollowman
w mackach Zła

Re: NEUROSIS europejska trasa - m.in. 30.06 Warszawa, 1.07 P

02-07-2013, 10:55

Riven pisze:Czyli nie jestem odosobniony w podejsciu do tego zjebanego zwyczaju. A BTW, jeden obrazek byl tak absurdalny, ze az smieszny. Stal jakis lysy koles z Galaxy Note (wielki ekran) i krecil caly koncert - przez caly czas gapil sie w ekran telefonu. Obok niego byla zdaje sie jego laska (wygladali na pare) i miala identyczny telefon, i tak samo krecila wszystko i tez ogladala przez wyswietlacz. no kurwa :DDDDD
Daj spokój kurwa, przede mną stał jakiś wysoki frajer który co jakiś czas podnosił rekę ze swoim zjebanym telefonem i albo kręcił albo robił fotki, tyle że na tych fotkach NIC nie było widać a pewnie dzwięk był jeszcze gorszy :D
Ale koncert zajebisty, mimo obaw, brzmienie było b.dobre (faktycznie Kelly mógłby być głośniej) ale myślałem że będzie dużo, dużo gorzej.
TT trochę przynudzali, tj. te wolniejsze fragmenty były nawet spoko, ale jak przyspieszali to robiło się nudno. Neurosis rozjebało, nowe numery kapitalnie brzmią na żywo. Szkoda tylko, że tak krótko bo liczyłem na Given to the Rising i Eye bo gdzieś mi przemkneły w setliście ale jak dojebali Locust Star i von Till na końcu wyjebał wszystkie struny to zrozumiałem, że nic już z tego nie będzie.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-07-2013, 11:00

Ano, do 9.5/10 zabraklo Given to the Rising i glosniejszego Scotta, a do idealu To The Wind i Water ;). Ogolnie zajebioza, ale tez i lekki niedosyt - nie dziwie sie, ze Bloodcult pojechal nastepnego dnia do Pragi :)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

02-07-2013, 11:23

Nerwowy pisze:Chujowy koncert - słaby image zespołu ze względu na brak jakichkolwiek przebrań i rekwizytów, a do tego fatalny kontakt z publicznością a raczej jego brak !
…w dodatku nie było bisów!!!;-(((

Ja jeszcze się zbieram po koncercie – było po prostu znakomicie i z pewnością był to jeden z lepszych gigów jakie dane było mi zobaczyć w życiu. Kawałki z ostatniej płyty sprawdziły się znakomicie, „Locust star” na koniec zniszczył. Zespół w świetnej formie i IMO rezygnacja z całej oprawy wizualnej wyszła im na dobre – przynajmniej moim zdaniem było lepiej niż poprzednio w Stodole. Paradoksalnie Proxima się sprawdziła o tyle, że spotęgował się ten intymny klimat jaki wytworzyła rezygnacja z wizualizacji i postawienie na moc samej muzyki. Jak na miejscówkę, brzmienie było świetne. Szkoda, że zagrali odrobinę za krótko – skończyli koło 21:00, zatem planowo mieli czas na jeszcze jeden kawałek – zresztą podpatrzyłem, że coś tam było wykreślone z setlisty – czyżby skracanie setów stało się tradycją koncertów organizowanych przez Knockout? ;)

To co piszecie to jakaś masakra. Stałem nieco z tyłu sali i wydawało mi się, że generalnie mało było typów oglądających koncert za pomocą tableta (swoją drogą na gigu Napalm Death widziałem kolesia, który filmował niemal cały koncert swoim aparatem i bynajmniej nie wyglądał na fana Isis) . Dobrze, że Kelly już na samym początku pokazał co myśli o podtykaniu mu komórki pod nos. Nie wiem kurwa, nie jestem w stanie pojąć tego zwyczaju.

Z innych ciekawostek, wygląda na to, że grono przeciwników promocji poniżej pasa zatacza coraz szersze kręgi. Po koncercie jakiś koleś kupował koszulkę i płytę – jako, że cedeka już na stanie nie było pan sprzedawca zaoferował egzemplarz wystawowy z porwaną tekturą na slip-casie, spuszczając z ceny 20 PLN. Klient zdecydowanie zaprotestował i zapłacił za zakupy pełną kwotę 100 PLN. To się nazywa oddanie dla ulubionego zespołu :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-07-2013, 11:33

Nie no Bladkalt to jest dopiero zawodnik ! ;) Chociaż nie sądzę żeby dalej grali dłuższe sety, bo oni jak już to prędzej je okrajają od początku trasy, może coś zamienią ewentualnie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 11:33

Trzeba było sobie stanąć na spokojnie z lewej strony i stanąć na jednej z ławeczek przy ścianie-tam było w-ko widać idealnie!!!:-)))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-07-2013, 11:35

Jakbym mial takiego zajoba to z checia obejrzalbym identyczny set nastepnego dnia :).

Czekamy na relacje z Czech. Moze tam nie bylo tylu zjebow z komorkami?
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 11:39

Riven pisze:Jakbym mial takiego zajoba to z checia obejrzalbym identyczny set nastepnego dnia :).

Czekamy na relacje z Czech. Moze tam nie bylo tylu zjebow z komorkami?
Ano!:-) Najlepiej położyć temu kres-mam nawet na to doskonały sposób!!!:-)))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-07-2013, 11:39

Tzn?:-) Bo ja tez ale nie wiem czy to legalne
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 11:50

Riven pisze:Tzn?:-) Bo ja tez ale nie wiem czy to legalne
Wytrącić kilku takim komórki z rąk dla przykładu i skończyłoby się!!!:-))) A Ty Maciek jaki masz pomysł!!!???:-)))
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 11:53

Podczas całego koncertu NEUROSIS było słychać, że dwie dekady temu nagrali tak genialną, wspaniałą i pochłaniającą bez reszty płytę jak "Souls at Zero": !!!:-))) ps. motywy z niej słyszałem w każdym utworze zagranym w niedzielę w Proximie!!!:-)))
Hollowman
w mackach Zła

02-07-2013, 12:04

http://3.bp.blogspot.com/-3VVA0qZ7BP8/U ... Y_7210.jpg

Tu jest chyba wykreślone Eye i GTTR :(
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-07-2013, 12:08

Death in another way pisze:
Riven pisze:Tzn?:-) Bo ja tez ale nie wiem czy to legalne
Wytrącić kilku takim komórki z rąk dla przykładu i skończyłoby się!!!:-))) A Ty Maciek jaki masz pomysł!!!???:-)))
Zaczac od Twojego a jak nie pomoze to wybic zeby!!!:-) Albo chociaz ray-bany potluc hahahaha
kurwa jak ja nienawidze hipsterow :D

a propos, z last.fm:
Zawsze w wywiadach mówi, że nienawidzi reporterów przeszkadzających mu na koncercie, więc tak patrząc na wzbierającą w nim frustrację tylko było czekać na taką akcję, hehe.
ciekawe co myslal o morzu smartfonow...

@Hollowman
Distill zamienic na Fearn and Sickness albo Water i byloby tak pieknie ;_;
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 12:17

Jasne-to też dobry pomysł i dożywotni zakaz wstępu na koncerty...-każdy sposób jest dobry byleby był skuteczny!!!:-)))
the_nucleus_turbine
świeżak

02-07-2013, 12:18

Riven pisze:Jestem za wprowadziem kategorycznego zakazu nagrywania/fotografowania koncertow wylaczajac z tego osoby, ktore dostaja oficjalne pozwolenie. To co sie dzieje na gigach przechodzi granice rozsadku. Pewnie w tym wypadku bylo to nasilone ze wzgledu na profil publiki (masa hipsterow), ale i tak.
Całkowicie się zgadzam. A Scott zjebał za cykanie fot i wywalił wszystkich fotografów. No ja rozumiem kilka zdjęć - jedna, dwie osoby robiące, ale nie cały tabun, że przez mój wzrost (161 w kapeluszu), widziałam tylko plecy cykających zdjęcia. Dobrze, że ich wyprosił.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-07-2013, 12:21

A na serio - pomijam juz fakt, ze w ten sposob psuje sie wrazenia pozostalym uczestnikom koncertu - to jest swiadectwo braku elementarnego szacunku wobec artysty. Zwlaszcza artysty wykonujacego tak powazna muzyke. Mam wrazenie, ze czesc osob byla tam kompletnie przypadkowo. No ale co zrobisz.

Trzymam kciuki zeby wpadli do nas (albo gdzies w poblizu) przynajmniej w przyszlym roku. Koncert jak dla mnie calkowicie zdeklasowal tegoroczny SWANS. Jakos tak mi sie kojarzy wiec w tej chwili jesli chodzi o wystepy, ktore widzialem, to:

Godflesh 2011 Wroclaw >>> Swans 2010 (?) Warszawa > Neurosis 2013 Warszawa >>>>>>>>>>>>> Swans 2013 Warszawa
Ostatnio zmieniony 02-07-2013, 12:26 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-07-2013, 12:26

Coś tak, ale wieśniaki ze SCAC i tak najlepsze w tym roku ;d
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-07-2013, 12:28

Ciezko powiedziec, za duzy rozdzwiek. Na SCAC bawilem sie moze nieco lepiej, ale samo "Bleeding the Pigs" i "Locust Star" rozjebaly doszczetnie.

@the_nucleus
no wiec wlasnie. mam nadzieje, ze organizatorzy przyszlych koncertow pojda po rozum do glowy i wprowadza taki zakaz. chociaz z drugiej strony - przy takiej publicznosci to moze nic nie dac. znow przypomne ten nieszczesny koncert Ulver w Krakowie, gdzie mimo rozwieszonych wszedzie napisow "prosimy o cisze w trakcie wystepu", w jakichkolwiek nieco cichszych momentach bylo slychac halas gadajacych debili. Podobne zjawisko widzialem na Laibach - i tez byli za nie odpowiedzialni stereotypowi hipsterzy - z ta grupa ludzi chyba naprawde jest cos nie tak.
Death in another way
weteran forumowych bitew

02-07-2013, 12:39

Riven pisze:Ciezko powiedziec, za duzy rozdzwiek. Na SCAC bawilem sie moze nieco lepiej, ale samo "Bleeding the Pigs" i "Locust Star" rozjebaly doszczetnie.

@the_nucleus
no wiec wlasnie. mam nadzieje, ze organizatorzy przyszlych koncertow pojda po rozum do glowy i wprowadza taki zakaz. chociaz z drugiej strony - przy takiej publicznosci to moze nic nie dac. znow przypomne ten nieszczesny koncert Ulver w Krakowie, gdzie mimo rozwieszonych wszedzie napisow "prosimy o cisze w trakcie wystepu", w jakichkolwiek nieco cichszych momentach bylo slychac halas gadajacych debili. Podobne zjawisko widzialem na Laibach - i tez byli za nie odpowiedzialni stereotypowi hipsterzy - z ta grupa ludzi chyba naprawde jest cos nie tak.
Jak ktoś jest nie wychowany i bez kultury, to taki pozostanie przez całe życie niestety!!!:-(((
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

03-07-2013, 00:01

dobra, wróciłem właśnie z Pragi - z 3 koncertu Neurosis jaki zaliczyłem na tej trasie i czwartego w ciągu ostatniego pół roku :)

koncert w Pradze to zdecydowanie najlepszy Neurosis jaki w tym roku widziałem. Mały klub, szeroka scena, świetne nagłośnienie. Czeska publiczność szałowa nie jest, więc mogłem spokojnie dopchać się pod samą scenę :)
Setlista niestety podobnie jak w Warszawie okrojona z "Eye" i "Given To The Rising". Scott Kelly nieco łyknięty, ale dał radę :)
Warto było tyle jechać i czekać kilka godzin na powrotny PKS.

generalnie to:
Neurosis Praga 2013 = Neurosis Londyn 2012 >>>>>>>> Neurosis Warszawa 2013 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.Neurosis Berlin 2013

a co do klubów:
HMV Forum = Lucerna Music Bar >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SO36 >>>>>>>>>>>>>> Proxima
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ