CANCER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Zdecydowanie progresywne oblicze zespołu. Ciekawe, unowocześnione, nieco syntetyczne, metaliczne i "zimne" brzmienie. Z thrashowej przeszłości zostały tutaj tylko wspomnienia. Kompozycyjnie płyta ma kilka mocnych fragmentów, np. Morbidowskie zwolnienia w "Ants", sporo nastrojowych momentów z elektroniką w tle albo na pierwszym planie, bardzo dobry utwór tytułowy. Ogólnie to przyzwoita płyta, a jeśli lubisz poeksperymentować w muzyce to może nawet polubisz ten materiał.
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
-
- rasowy masterfulowicz
Do drugiej płyty włącznie zacny band. Zarowno "Death Shall Rise" jak i "To the gory end" to dla mnie mocne pozycje starego Death Metalowego mielenia. Taki kawałek tytułowy z dwojki nadal skutecznie potrafi rozkręcić głowę a i w zwojach też co-nieco zostaje. Dla niektorych to może druga liga, ale daj szatanie aby obecne oblicze zaplecza ekstraklasy DM było takie.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CANCER
-
Ostatnio zmieniony 31-08-2013, 10:31 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Ich trójka czyli "The Sins Of Mankind" do dziś zajebiście mi się podoba. A "To The Gory End" licytowałem niegdyś u PESTEN'a, ale poszła za ponad 200 zł...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Słucham sobie właśnie "To The Gory End", patrzę na pustki w tym temacie i dziwię się, że ten zespół popadł w zapomnienie. Cholernie dobra płyta, niedoceniona. Surowa, ale przebojowa, z pięknym brzmieniem i feelingiem. Przywodzi mi na myśl DEATH STRIKE - dobre oldschoolowe mięcho.
Myślę, że można by znaleźć niejedną płytę w dyskografii pewnego death metalowego zespołu na "M", która jest gorsza od debiutu bohaterów tego tematu :D
Myślę, że można by znaleźć niejedną płytę w dyskografii pewnego death metalowego zespołu na "M", która jest gorsza od debiutu bohaterów tego tematu :D
- metalstorm
- świeżak
Kurwa, jakoś nie mogę się dorobić ich materiałów, drogie to w pizdu....
Za to zastanawia mnie absolutny kult Cancer wśród małoletnich katankowców - koszulki, naszywki, cuda na kiju, a muzyka poznana zapewne z YouTuba czy innego Chomika.
Za to zastanawia mnie absolutny kult Cancer wśród małoletnich katankowców - koszulki, naszywki, cuda na kiju, a muzyka poznana zapewne z YouTuba czy innego Chomika.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
czyli jednak nie jest ta kapela taka zapomniana - to dobrze.
- metalstorm
- świeżak
Zdecydowanie nie. Ale to ogólnie mnóstwo starych kapel z kręgu death/thrash przeżywa jakiś tam "renesans" właśnie wśród wspomnianych "neosofixów" - Morbid Saint na ten przykład.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Proponuje nie dyskutowac o jakimś zespole, który święcił triumfy w czasach gdy nie wiedzieliście jeszcze czy napletek powinien schodzić do połowy czy całkiem :) O nowym ingraved se podyskutujcie
woodpecker from space
Niedoceniona? Ja pamiętam, że mówiono o niej...No ale oddajmy głos archiwum. Gdzie ja to mam? Cancer przez C. To The Gory End...jest!Mistrz pisze:Słucham sobie właśnie "To The Gory End", patrzę na pustki w tym temacie i dziwię się, że ten zespół popadł w zapomnienie. Cholernie dobra płyta, niedoceniona. Surowa, ale przebojowa, z pięknym brzmieniem i feelingiem. Przywodzi mi na myśl DEATH STRIKE - dobre oldschoolowe mięcho.
Cytuję.
"Gdyby ktoś chciał zrobić karierę jak MORBID ANGEL, oto przepis: wystarczy zakupić ich ostatnie dzieło "Altars Of Madness" przesłuchać 134 razy i to samo zaproponować swoim współtowarzyszom z kapeli. Gdy wszyscy dojdą do wniosku, że znają na pamięć każdy utwór, należy zagrać je na próbie zmieniając kilka drobnych dźwięków oraz kolejność refrenów i zwrotek. Następnie należy poszukać wytwórni z głuchymi szefami i przekonać ich, że jesteście lepsi od wspomnianego wzoru. Zagrać dla przekonania jeden ich utwór i studio powinno być załatwione. Teraz to już tylko formalność. Specjalnie przesterowujemy instrumenty, prosimy realizatora, by nie wysilał się zbytnio (to na wszelki wypadek, gdyby wszystko zabrzmiało podobnie) i nagrywamy 9 utworów (o jeden mniej niż nasz wzór) Jeżeli płyta trafi do rąk muzyków MORBID ANGEL, to wszystkie profity przeznaczymy na proces sądowy o plagiat, a jeżeli się uda, to możemy zabrać się za przesłuchanie innej płyty na przykład "Spiritual Healing" grupy DEATH. Wystarczy wtedy zakupić...
W ten dość oryginalny sposób grupa CANCER pojawiła się nagle na scenie ze swoim debiutanckim krążkiem, który jest wierną kopią mistrzów z MORBID ANGEL... ponieważ zrobili to niemal idealnie, postanowiłem przyznać im aż 8 punktów (na 12 możliwych-przyp 535)."
Podpisano Mariusz Kmiołek.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
nie wiem co mówiono o niej wtedy, nie bardzo mnie to interesuje. zarzuty o zrzynanie z MA trochę bzdurne. wokal może podobny.
- lucass
Fantastyczna recenzja.
BTW Death Shall Rise urywa dupe za kazdym razem.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Realista
bez dwóch pierdolonych zdań, album który poznałem dość późno ale zrobił na mnie rewelacyjne wrażenie.lucass pisze:Fantastyczna recenzja.
Nie ma się co jeżyć. Ja tylko chciałem pokazać, jeden z prawdopodobnych powodów niedoceniania tej kapeli. Thrash'em All jako pismo opiniotwórcze, ma w tej kwestii swój niewątpliwy udział.Mistrz pisze:nie wiem co mówiono o niej wtedy, nie bardzo mnie to interesuje. zarzuty o zrzynanie z MA trochę bzdurne. wokal może podobny.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wtedy, w Traszemie, wszystko co miało piórkowane riffy było podobne do Morbid Angel, a wszystko co miało jęczące, chaotyczne solówki i niezbyt wyraźne riffy (często na skutek brzmienia) było porównywane do Slayer. Względnie stosowało się kombinację obydwu :)Mistrz pisze:. zarzuty o zrzynanie z MA trochę bzdurne. wokal może podobny.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?