Wasze sporty
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wasze sporty
Ja biegałem bez rozciągania jakieś 3 lata i nie nabawiłem się najmniejszej kontuzji, nawet gdy katorżnicze 20 km dryfowałem z buta godzinę po przebudzeniu i śniadaniu. Pic na wodę i fotomontaż, nawet gorzej mi się biega jak się za bardzo rozciągnę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... 89828.htmlSzwajcarski lekarz dr Bernard Marti przeanalizował kontuzje odniesione przez kilka tysięcy biegaczy w berneńskim wyścigu na 15 km. Okazało się, że ryzyko urazu rosło wraz... z ceną butów.
W piatek widzialem artykul o tym, ze Nike juz ok 50 lat temu przeprowadzilo badania, ktore wskazywaly, ze ich obuwie biegackie jest kontuzjogenne. Tylko go nie moge w pamieci namierzyc gdzie to bylo.
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
heh, coś w tym jest. Po kilkunastu latach biegania wyczynowego i intensywnego amatorskiego, gdzie na zwykłe buty biegowe (buty, a nie kolce) nigdy nie zwracałem uwagi, w końcu sprawilem sobie porządne, czyt. drogie obuwie. Efektem jest czekanie na drugą w przeciągu 3 lat operację kolana, tym razem do szycia jest łękotka.
- Biały
- w mackach Zła

spraw sobie takie, 100% bezwypadkowe, milion gimnazjalistów approved
- Triceratops
No coz...Pelson pisze:heh, coś w tym jest. Po kilkunastu latach biegania wyczynowego i intensywnego amatorskiego, gdzie na zwykłe buty biegowe (buty, a nie kolce) nigdy nie zwracałem uwagi, w końcu sprawilem sobie porządne, czyt. drogie obuwie. Efektem jest czekanie na drugą w przeciągu 3 lat operację kolana, tym razem do szycia jest łękotka.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=5524Naukowcy odnotowali 19-24% spadek negatywnej pracy kolana oraz 16-19% wzrost pozytywnej pracy kostki podczas biegania boso w porównaniu do biegania w butach.
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
:)Biały pisze:
spraw sobie takie, 100% bezwypadkowe, milion gimnazjalistów approved
Na razie mój zestaw składa się z:

-
- rasowy masterfulowicz
bieganie boso sprintu na 200- 400m po tartanie to dość kłopotliwe zajęcie. Sprawdzone w praktyce :)Triceratops pisze: No coz...http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=5524Naukowcy odnotowali 19-24% spadek negatywnej pracy kolana oraz 16-19% wzrost pozytywnej pracy kostki podczas biegania boso w porównaniu do biegania w butach.
Moim marzeniem było kiedyś coś, co w cywilizowanych lekoatletycznie krajach jest juz często spotykane.
Znajomi jeżdżący na zgrupowania do Australii czy RPA mówili, że bieganie po czymś takim daje takie same lub niewiele gorsze (0,1-0,3 sek) wyniki w biegu na 200m w porównaniu do analogicznych biezni tartanowych będąc jednocześnie znacznie mniej urazogenne.
- manieczki
Dzisiaj po kontuzji wreszcie usiadłem na nowego łoweła. Przez lenistwo i kontuzję zaniedbałem pedałowanie, co zreszta odbiło się na mojej wadze i kondycji, ale nic to zaczynamy dobre tyrańsko jeszcze raz. Aha, oczywiście jeżdżę bez siodełka :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Aż mi się przypomniał ten kawał o zakonnicach ;E
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Zajebać to mało.manieczki pisze: Przez lenistwo i kontuzję zaniedbałem pedałowanie
Gapcio z Ciebie, ale Chłopiec jednak dobry.manieczki pisze:Aha, oczywiście jeżdżę bez siodełka :)
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
tak przy okazji zapytam, bo może komuś po bieganiu/pedałowaniu przytrafił się podobny problem - w nocy złapał mnie taki zajebisty skurcz w łydkę, że czuję go do teraz :( z tego co czytałem wynika to z braku magnezu i potasu - polecacie jakieś specyfiki na tą przypadłość ? brat proponował mi flachę Jacka Danielsa ale ostatecznie zdecydowałem się na naukowe zabobony - zakupiłem pestki dyni i sok pomidorowy
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Biały
- w mackach Zła
kup sobie jakiś multipak i magnez w aptece czy nawet w biedronce i będzie ok
- Sybir
Re: Odp: Wasze sporty
Zależy od intensywności treningu, ale dobre suple nie są złe. Lepiej skoncentrować się, z dwojga wymienionych pierwiastków, na suplementację magnezu, jeśli już.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Self
- rasowy masterfulowicz
No, ja i bez aktywności fizycznej miałem za dzieciaka takie skurcze, że klękajcie narody. Zacząłem codziennie wpierdalać magnez i mimo że go praktycznie już nie używam, to skurcze mam raz na ruski rok. Inna sprawa, że w międzyczasie zacząłem bardziej uważać na to, co jem. ;)
- manieczki
a titi grubasku!!!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- morbid
- rasowy masterfulowicz
dieta to podstawa niestety trzeba zrezygnować z pewnych rzeczy..
-
morbid pisze:dieta to podstawa niestety trzeba zrezygnować z pewnych rzeczy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- manieczki
Sporty takie:

- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
3:20:50 Maraton Warszawski
41:55 trening na 10km.
Ktoś się tu jeszcze rusza, czy sadło hodujecie? :-)
41:55 trening na 10km.
Ktoś się tu jeszcze rusza, czy sadło hodujecie? :-)
-
- postuje jak opętany!
Kolana mi sie jebia :D