SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

20-08-2013, 18:04

yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

20-08-2013, 18:05

Josef, może wtedy miałbyś jakichś kolegów? Pomyśl o tym!
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2013, 18:08

Przesłuchałem część wydawnictw Revenge (nawet teraz słucham), przesłucham nieco noise'u, industrialu i innych zgrzytów. Jest w tym pewien urok w niektórych sytuacjach i może jest to nawet fajne przez 5-10 minut, ale całościowo nie trafia to do mnie i osobiście nie widzę powodu, żeby tracić więcej czasu na słuchanie takich rzeczy, gdy są jeszcze tysiące wartościowszych płyt do przesłuchania.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

20-08-2013, 18:09

jak masz orginały chetnie kupię skoro Tobie nie podchodza :)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2013, 18:09

est pisze:Josef, może wtedy miałbyś jakichś kolegów? Pomyśl o tym!
Skąd wniosek że nie mam kolegów? :-)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

20-08-2013, 19:17

Miałem piękny sen. Rok 2014. Owsiak organizuje w Kostrzynie koncert wspominkowy. Do stałych bywalców dołączają Rejdże z dredowcami, Korn z zastępem ciot, HedPe i Limp Bizkit z tłumem białych murzynów w rybaczkach i bejsbolówkach, Depeche Mode z metroseksualnymi ciompami, Slipknot z maggotsami i wreszcie stare pankole, tuż po odwyku. Bauman robi wywiad w namiocie. Tuż obok Masłowska prezentuje nową książkę. Relacje na wyłącznośc prowadzą GW i TVN. I wtem, znienacka, zza chmur wyłania się eskadra zielonych beretów w kobrach i rozjebuje ten cyrk napalmem przy akompaniamencie Sodom. Ehhh... Piękny sen.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

20-08-2013, 19:30

No ciekawy sen. Swoją drogą dzisiejszy Pedoricon to zespól idealnie nadający się na Przystanek Woodstock.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Maria Konopnicka

20-08-2013, 19:38

Drone pisze:"Master Of Puppets" jest znacznie ważniejszą płytą od "Lulu" i ostatnich ACCUSER, ale jednocześnie sporo od nich słabszą.
"Lulu" nie będę porównywał bo ja w ogóle nie kumam tej muzyki - kto wie, może kiedyś docenię. Dziś nie ogarniam więc się nie będę wypowiadał. Kumam natomiast doskonale ostatnie płyt ACCUSER, które są bardzo dobre. Jednak z całym szacunkiem - przy "Master Of Puppets" po prostu nie istnieją :) Co oczywiście nie zmienia faktu, że dużo chętniej ich słucham niż zajechanych do bólu płyt Metallica.
Maria Konopnicka

20-08-2013, 19:44

yossarian84 pisze:nie, to hałas
Niektórzy twierdzą, że cały metal to hałas - znają się tak samo na metalu jak Ty na Revenge :)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2013, 19:55

Ja nie musze się znać na metalu ani na Revenge. Nie muszę mieć 10 tysięcy płyt. Najważniejsze, że muzykę odbieram mocno emocjonalnie, co czyni ją jedną z najistotniejszych spraw w moim życiu. To jest ważniejsze niż "znanie się".
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

20-08-2013, 20:03

[V] pisze:
yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.
Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.
Ciekawe, czy taki Lew Starowicz, było nie było, fachura w temacie, wychodził poza to "wąskie widzimsię" czy tez jego ocena zjawiska jest mocno zawężona ;)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Maria Konopnicka

20-08-2013, 20:12

yossarian84 pisze:Ja nie musze się znać na metalu ani na Revenge. Nie muszę mieć 10 tysięcy płyt. Najważniejsze, że muzykę odbieram mocno emocjonalnie, co czyni ją jedną z najistotniejszych spraw w moim życiu. To jest ważniejsze niż "znanie się".
...czyli jesteś po prostu ograniczony emocjonalnie. To chyba smutniejsze :)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2013, 20:18

bo nie lubię Revenge i pierdolę większość metalu? Nie Marian, nie wydaje mi się, żeby akurat to świadczyło o emocjonalnym ograniczeniu...
est

20-08-2013, 20:22

antek_cryst pisze:
[V] pisze:
Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.
Ciekawe, czy taki Lew Starowicz, było nie było, fachura w temacie, wychodził poza to "wąskie widzimsię" czy tez jego ocena zjawiska jest mocno zawężona ;)
Ciepły kloc najlepiej pasuje w mroźne zimowe poranki kiedy widać jak z niego dymi :)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

20-08-2013, 20:31

metalized pisze:
Zenek pisze:Korn stoi u mnie na polce zaraz obok Mr Bungle, to wbrew pozorom angażujące słuchacza grania. Roots to pierdolony buldożer. A Slipknot na Iowa kipi jadem, trupami i śmiercią mocniej niż Revenge.
Za długo na plaży na słonku, ja to rozumiem, potem jeszcze te niedobre chorzowskie kibole pewnie w główkę uderzyły, to przykre:(. Niestety nie mam dobrych wieści- to nieodwracalne zimbecylenie, proponuję szybki udział w konkursie o Nagrodę Darwina
To po prostu tysiące płyt z różnej bajki przesłuchanych. To tak jakbyś miał odróżnić dobre jedzenie od złego wpierdalając wyłącznie placki ziemnaczane. Ty akurat masz z tym problemy, trudno. Nie każdy może być tak zajebisty jak ja. :)
Obrazek
[V]

20-08-2013, 21:51

antek_cryst pisze:
[V] pisze:
fakt,że słucham muzyki z róznych pułek nie znaczy że chce poczuć bolca w dupie.(względnie)szerokie horyzonty muzyczne nie musza sie przekladać na ine dziedziny życia nie?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

20-08-2013, 22:00

.... ja też słucham muzyki z różnych półek :) Na jednej półce mam Helloween a na drugiej Gamma Ray :)
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

21-08-2013, 08:16

[V] pisze:
antek_cryst pisze:
[V] pisze: moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.
fakt,że słucham muzyki z róznych pułek nie znaczy że chce poczuć bolca w dupie.(względnie)szerokie horyzonty muzyczne nie musza sie przekladać na ine dziedziny życia nie?
Porównanie, analogia ;)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
[V]

21-08-2013, 08:21

no ale kumasz przecież że ktoś może mieć potrzebe zbadania tego co znajduje sie poza metalowym placem zabaw więc o co chodzi;)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

21-08-2013, 08:39

Maria Konopnicka pisze:Jednak z całym szacunkiem - przy "Master Of Puppets" po prostu nie istnieją :)
Kto masterowi ujmuje ten z yossim spółkuje. Kto na heta rękę podnosi temu jacyków w kroku miętosi. Proste.
ODPOWIEDZ