moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
est
Josef, może wtedy miałbyś jakichś kolegów? Pomyśl o tym!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem część wydawnictw Revenge (nawet teraz słucham), przesłucham nieco noise'u, industrialu i innych zgrzytów. Jest w tym pewien urok w niektórych sytuacjach i może jest to nawet fajne przez 5-10 minut, ale całościowo nie trafia to do mnie i osobiście nie widzę powodu, żeby tracić więcej czasu na słuchanie takich rzeczy, gdy są jeszcze tysiące wartościowszych płyt do przesłuchania.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
jak masz orginały chetnie kupię skoro Tobie nie podchodza :)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Skąd wniosek że nie mam kolegów? :-)est pisze:Josef, może wtedy miałbyś jakichś kolegów? Pomyśl o tym!
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Miałem piękny sen. Rok 2014. Owsiak organizuje w Kostrzynie koncert wspominkowy. Do stałych bywalców dołączają Rejdże z dredowcami, Korn z zastępem ciot, HedPe i Limp Bizkit z tłumem białych murzynów w rybaczkach i bejsbolówkach, Depeche Mode z metroseksualnymi ciompami, Slipknot z maggotsami i wreszcie stare pankole, tuż po odwyku. Bauman robi wywiad w namiocie. Tuż obok Masłowska prezentuje nową książkę. Relacje na wyłącznośc prowadzą GW i TVN. I wtem, znienacka, zza chmur wyłania się eskadra zielonych beretów w kobrach i rozjebuje ten cyrk napalmem przy akompaniamencie Sodom. Ehhh... Piękny sen.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No ciekawy sen. Swoją drogą dzisiejszy Pedoricon to zespól idealnie nadający się na Przystanek Woodstock.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Maria Konopnicka
"Lulu" nie będę porównywał bo ja w ogóle nie kumam tej muzyki - kto wie, może kiedyś docenię. Dziś nie ogarniam więc się nie będę wypowiadał. Kumam natomiast doskonale ostatnie płyt ACCUSER, które są bardzo dobre. Jednak z całym szacunkiem - przy "Master Of Puppets" po prostu nie istnieją :) Co oczywiście nie zmienia faktu, że dużo chętniej ich słucham niż zajechanych do bólu płyt Metallica.Drone pisze:"Master Of Puppets" jest znacznie ważniejszą płytą od "Lulu" i ostatnich ACCUSER, ale jednocześnie sporo od nich słabszą.
-
Maria Konopnicka
Niektórzy twierdzą, że cały metal to hałas - znają się tak samo na metalu jak Ty na Revenge :)yossarian84 pisze:nie, to hałas
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Ja nie musze się znać na metalu ani na Revenge. Nie muszę mieć 10 tysięcy płyt. Najważniejsze, że muzykę odbieram mocno emocjonalnie, co czyni ją jedną z najistotniejszych spraw w moim życiu. To jest ważniejsze niż "znanie się".
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.[V] pisze:moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
Ciekawe, czy taki Lew Starowicz, było nie było, fachura w temacie, wychodził poza to "wąskie widzimsię" czy tez jego ocena zjawiska jest mocno zawężona ;)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
Maria Konopnicka
...czyli jesteś po prostu ograniczony emocjonalnie. To chyba smutniejsze :)yossarian84 pisze:Ja nie musze się znać na metalu ani na Revenge. Nie muszę mieć 10 tysięcy płyt. Najważniejsze, że muzykę odbieram mocno emocjonalnie, co czyni ją jedną z najistotniejszych spraw w moim życiu. To jest ważniejsze niż "znanie się".
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
bo nie lubię Revenge i pierdolę większość metalu? Nie Marian, nie wydaje mi się, żeby akurat to świadczyło o emocjonalnym ograniczeniu...
-
est
Ciepły kloc najlepiej pasuje w mroźne zimowe poranki kiedy widać jak z niego dymi :)antek_cryst pisze:Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.[V] pisze:moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
Ciekawe, czy taki Lew Starowicz, było nie było, fachura w temacie, wychodził poza to "wąskie widzimsię" czy tez jego ocena zjawiska jest mocno zawężona ;)
- Zenek
To po prostu tysiące płyt z różnej bajki przesłuchanych. To tak jakbyś miał odróżnić dobre jedzenie od złego wpierdalając wyłącznie placki ziemnaczane. Ty akurat masz z tym problemy, trudno. Nie każdy może być tak zajebisty jak ja. :)metalized pisze:Za długo na plaży na słonku, ja to rozumiem, potem jeszcze te niedobre chorzowskie kibole pewnie w główkę uderzyły, to przykre:(. Niestety nie mam dobrych wieści- to nieodwracalne zimbecylenie, proponuję szybki udział w konkursie o Nagrodę DarwinaZenek pisze:Korn stoi u mnie na polce zaraz obok Mr Bungle, to wbrew pozorom angażujące słuchacza grania. Roots to pierdolony buldożer. A Slipknot na Iowa kipi jadem, trupami i śmiercią mocniej niż Revenge.

-
[V]
fakt,że słucham muzyki z róznych pułek nie znaczy że chce poczuć bolca w dupie.(względnie)szerokie horyzonty muzyczne nie musza sie przekladać na ine dziedziny życia nie?antek_cryst pisze:Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.[V] pisze:moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.yossarian84 pisze:może, nie słucham noise'u, bo tak miedzy bogiem a prawdą, to kurwa PO CO?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Maria Konopnicka
.... ja też słucham muzyki z różnych półek :) Na jednej półce mam Helloween a na drugiej Gamma Ray :)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Porównanie, analogia ;)[V] pisze:fakt,że słucham muzyki z róznych pułek nie znaczy że chce poczuć bolca w dupie.(względnie)szerokie horyzonty muzyczne nie musza sie przekladać na ine dziedziny życia nie?antek_cryst pisze:Bardzo ryzykowna argumentacja. Idac tym tropem można stwierdzić, że aby wiedzieć czym jest seks i mieć o nim pojęcie wykraczające poza "perspektywę własnego widzimisię" wypadałoby wziąć parę razy w zadek i z porządnego kloca na klatę przyjąć.[V] pisze: moze żeby miec szersza perspektywe,rozumiec co,jak,dlaczego,po co,kiedy I gdzie i nie oceniać zjawisk tylko z perpsektywy wlasnego widzimisie.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
[V]
no ale kumasz przecież że ktoś może mieć potrzebe zbadania tego co znajduje sie poza metalowym placem zabaw więc o co chodzi;)
- Kraft
Kto masterowi ujmuje ten z yossim spółkuje. Kto na heta rękę podnosi temu jacyków w kroku miętosi. Proste.Maria Konopnicka pisze:Jednak z całym szacunkiem - przy "Master Of Puppets" po prostu nie istnieją :)