noo, nareszcie! ;] wiedzialem, ze wreszice przejrzysz na uszy :)). jeszcze tylko wroc do Volcano - z calej trojki wydaje mi sie, ze jest obiektywnie najlepsza. Duzo na niej Voivod!Maria Konopnicka pisze:Z perspektywy czasu myślę, że ostatnie dwa krążki to dobre albumy
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Re:
this is a land of wolves now
- Triceratops
Re: SATYRICON
bez wodki tego nie rozbierzesz :DBezdech pisze:Nie rozumiem, przecież Maria jest fanem Bon Jovi. Satyr nagrał płytę dla niego, a ten wybrzydza?
woodpecker from space
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Grand Theft Riff
Voice Of Shadows
vs
lol :D
Voice Of Shadows
vs
-
Maria Konopnicka
Byłem przekonany, że Ci się będzie podobała :)Drone pisze:Póki co podoba mi się ta płyta.
- Riven
- Kontakt:
lol, wiedzialem, ze gdzies juz to slyszalem :D0ms pisze:Grand Theft Riff
Voice Of Shadows
vs
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ano. Osobiscie wole jednak interpretacje Armstronga ;)
- Triceratops
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Fajna płyta, przyjemna bardzo. Przy "Phoenix" miałem skojarzenie, że to coś pomiędzy Red Hot Chili Peppers a Katatonią, co samo w sobie jest już coś warte.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Drone
Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Tuonelą" czy nawet niektórymi partiami na płytach OPETH. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
[V]
ta płyta to taki ich Vision Thing albo feel sorry for the fanatic,większośc będzie się kajać po latach i bić piane w temacie jaki to zgrabny i dojrzały album jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
podoba mi sie, nawet bardzo :). swietne, suche brzmienie. nie ma mrozu, bo jest jesien- mroz jest zimą a nie jesienią
no i jakas taka malo hiciarska ta plyta, chyba jeszcze mniej niz poprzednia. nie wiem tylko co sadzic o tym numerze z czystym wokalem, ale chyba i ten bedzie ok
no i jakas taka malo hiciarska ta plyta, chyba jeszcze mniej niz poprzednia. nie wiem tylko co sadzic o tym numerze z czystym wokalem, ale chyba i ten bedzie ok
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
O miękkich gitarach wspomina się tu, że tak miało być. No dobra. A co z perkusją? Przecież w wolnych partiach, których w ich muzyce coraz więcej, prezentuje się biednie. Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady. Oni w ogóle zmierzają chyba w kierunku post rocka. Byle tylko grali go z blastami... :)
This is where everything goes backwards.
- Riven
- Kontakt:
mozliwe, nie wiem, dyskutowac o szczegolach bede mogl jak poslucham z 15 razy, poki co urzekla mnie ogolna atmosfera, i jestem zaskoczony, ze jest tak mocno odmienna od tej z poprzednich albumow. nie, zeby TAON byla prosta kontynuacja N,D, ale tutaj to wszystko brzmi jak z innej planety. moze to kwestia okladki :) (ktora, podtrzymuje, jest okropnie wykonana, ale ma swietna kolorystyke)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
To pierwszy album tego zespołu od czasu R.E., który przesłuchałem w całości. I mam ochotę do niego wracać. Jeśli celem Satyra i Frosta było dotarcie tym albumem do ludzi, którzy na co dzień fascynują się inną muzyką, niż metal, to im się udało :-) Tym bardziej, że taki Phoenix nie odbiega za bardzo od rocka gotyckiego.
- Riven
- Kontakt:
kurde, jeszcze tylko brakuje, zeby Random Apex dala seal of approval i nie bedzie mozna tej plyty posluchac bez faux pas :)))
ale watpie, za malo smecenia jest ;]
ale watpie, za malo smecenia jest ;]
-
Maria Konopnicka
Zauważyłem taką tendencję na forum, że im coś jest mniej metalowe tym bardziej zostaje uznawane za dojrzałe :)
- Riven
- Kontakt:
Ale przeciez ta plyta jest na wskros metalowa. Co tu jest niemetalowego?
A swoja droga, np. tegoroczne Deeds of Flesh jest wg.mnie znacznie bardziej dojrzale (w tym wypadku: wywazone) niz najnowsze Gorguts -ktore to z kolej odbiega od metalu bardziej niz DoF.
A swoja droga, np. tegoroczne Deeds of Flesh jest wg.mnie znacznie bardziej dojrzale (w tym wypadku: wywazone) niz najnowsze Gorguts -ktore to z kolej odbiega od metalu bardziej niz DoF.
- Sybir
Czy nie uważacie, że rozmawianie o dojrzałości, licytowanie się nią, samo w sobie jest dziecinne? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
To w sumie żadna nowość. W latach 90 ci co słuchali klimatów też twierdzili, że są bardziej dojrzali od tych co woleli pić wódżitsu bez zapity przy Betrayer albo Ahret Dev :)Maria Konopnicka pisze:Zauważyłem taką tendencję na forum, że im coś jest mniej metalowe tym bardziej zostaje uznawane za dojrzałe :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95