Wiele błędów w życiu popełniłem, tego jednak, żeby nie docenić Sepultury z okresu obowiązkowego się ustrzegłem. "Chaos" usłyszałem jako pierwszy, obiektywnie nie dam rady tego albumu ocenić nigdy.Sova pisze:i to jest błąd, wszystko co było przed Chaos A.D. jest zajebiste, mniej lub bardziej, Chaos A.D. jest ok ale gdzie tam to pałeru z poprzenich longów.83koper83 pisze:Sepulturę ugryzłem od "Chaos A. D.". Włączyłem sobie właśnie po latach, po pijaku, i jest to jednak miłość.
SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: SEPULTURA
Kerosene keeps me warm.
-
- mistrz forumowej ceremonii

jest lepiej niż się spodziewałem,jestem w połowie i naprawdę świetnie to jest napisane..Nasum bierz,nic sie nie zastanawiaj.WARTO.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jazda, że najpierw się ukazała po polsku niż po ang. Szacuneczek.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
:DSo_It_Is_Done pisze:Jazda, że najpierw się ukazała po polsku niż po ang. Szacuneczek.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
tylko dlaczego na okladce jest mike akerfeldt? ;_;
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[V] pisze:
jest lepiej niż się spodziewałem,jestem w połowie i naprawdę świetnie to jest napisane..Nasum bierz,nic sie nie zastanawiaj.WARTO.
Ok, w przyszłym tygodniu zacznę się za tym rozgladać. Ale na recenzję i tak czekam.
-
Dawno żadnej książki nie czytało mi się tak dobrze.Na pełnym luzie,zupełnie jak gdyby ktoś polał Maxowi głębszego,nagrał swobodną rozmowę pełną fantastycznych anegdot i drugiego dnia już ładował biografię do sklepów.Właściwie od szczeniaka SEPULTURA znaczyła dla mnie bardzo wiele i na przestrzeni lat nic się w tej materii nie zmieniło,wszystko do Roots włącznie darzę wielką estymą..
Kupując tą pozycję zastanawiałem się czy jest tu jeszcze coś o czym nie słyszałem,czy Max wciąż potrafi zaskoczyć i wyciągnąć asa z rękawa w postaci jakiś nieznanych historyjek,ciekawostek które mogą okazać się szczególnie interesujące dla kogoś takiego ja,człowieka który kochał ten zespół,obserwował jego dynamiczny rozwój i równie gwałtowny upadek.Powiem tak: dostałem więcej niż oczekiwałem,zdziwiło mnie troche na początku to iż książka ma zaledwie 200 stron jednak jakiekolwiek obiekcje co do broszurowego formatu prysły po lekturze zaledwie kilku stron .
Historie z tras i zabawne anegdoty można mnożyć bez końca:dowiecie się między innymi w jakich mękach powstawało malowidlo zdobiące Bestial Devastation,co zainspirowało Treya z Morbid Angel do wydziargania sobie pewnego tatuażu,jak zrobić własne pasy z nabojami albo zrzygać się na wokaliste pewnego zespołu po czym jakby nigdy nic poprosic go o autograf dla siostry;)
Książke czyta się jednym tchem,Max snuje swoją historię od prymitywnych początków , pierwszych gigów granych na rozstrojonych gitarach po wielkie koncerty,uwielbienie tłumów i wygłupy z Ozzy'm na tyłach sceny,na kartach tej książki widać też ewolucję jaka zachodziła wewnątrz zespołu,ich kariera pięknie wpisała się w przełom lat 80/90tych,świat w którym niepodzielnie królował Venom,Slayer,Possessed czy Morbid Angel coraz bardziej zaczął się przenikać z tym w którym królowały nowe brzmienia,co nie uszło uwadze zespołu który zmieniał się z każdą płytą,aż do pamiętnego roku 1996 gdy na orbicie zespołu pojawił się Ross Robinson,niedługo później ta wspaniała kariera rozsypała się jak domek z kart..
Książka już do nabycia w Polsce za pośrednictwem wydawnictwa Kagra.Dla fanów zespołu- zakup obowiązkowy
Kupując tą pozycję zastanawiałem się czy jest tu jeszcze coś o czym nie słyszałem,czy Max wciąż potrafi zaskoczyć i wyciągnąć asa z rękawa w postaci jakiś nieznanych historyjek,ciekawostek które mogą okazać się szczególnie interesujące dla kogoś takiego ja,człowieka który kochał ten zespół,obserwował jego dynamiczny rozwój i równie gwałtowny upadek.Powiem tak: dostałem więcej niż oczekiwałem,zdziwiło mnie troche na początku to iż książka ma zaledwie 200 stron jednak jakiekolwiek obiekcje co do broszurowego formatu prysły po lekturze zaledwie kilku stron .
Historie z tras i zabawne anegdoty można mnożyć bez końca:dowiecie się między innymi w jakich mękach powstawało malowidlo zdobiące Bestial Devastation,co zainspirowało Treya z Morbid Angel do wydziargania sobie pewnego tatuażu,jak zrobić własne pasy z nabojami albo zrzygać się na wokaliste pewnego zespołu po czym jakby nigdy nic poprosic go o autograf dla siostry;)
Książke czyta się jednym tchem,Max snuje swoją historię od prymitywnych początków , pierwszych gigów granych na rozstrojonych gitarach po wielkie koncerty,uwielbienie tłumów i wygłupy z Ozzy'm na tyłach sceny,na kartach tej książki widać też ewolucję jaka zachodziła wewnątrz zespołu,ich kariera pięknie wpisała się w przełom lat 80/90tych,świat w którym niepodzielnie królował Venom,Slayer,Possessed czy Morbid Angel coraz bardziej zaczął się przenikać z tym w którym królowały nowe brzmienia,co nie uszło uwadze zespołu który zmieniał się z każdą płytą,aż do pamiętnego roku 1996 gdy na orbicie zespołu pojawił się Ross Robinson,niedługo później ta wspaniała kariera rozsypała się jak domek z kart..
Książka już do nabycia w Polsce za pośrednictwem wydawnictwa Kagra.Dla fanów zespołu- zakup obowiązkowy
Przecież nie można inaczej. Każdy wie, gdzie jest granica. Niektórzy nawet dobrze pamiętają drogę z dworca PKP do pewnej hali sportowej. Inni pamiętają ją nawet lepiej... Mniejsza z tym. Sepultura w pewnym momencie, znaczyła przynajmniej tyle co Slayer.[V] pisze:Właściwie od szczeniaka SEPULTURA znaczyła dla mnie bardzo wiele i na przestrzeni lat nic się w tej materii nie zmieniło...
-
Jeszcze jedno pytanie - czy książka kończy się wraz z końcem kariery w Sepulturze, czy Max ciagnie swoją opowieść dalej, od powstania Soulfly aż po wspólne granie z Igorem? Konflikt który spowodował jego odejście to tylko wzmianka czy rozpisuje się na ten temat nieco dłużej?
Jeśli książka zatrzymuje się na roku1996 to znakomicie, zaczynam się rozglądać.
Jeśli książka zatrzymuje się na roku1996 to znakomicie, zaczynam się rozglądać.
-
Jest cały rozdział który traktuje o tym co doprowadziło do zerwania relacji w zespole.Po odejściu z Sepultury Max opowiada o swoich przygodach z Soulfly,Cavalera Conspiracy aż po czasy współczesne.
Jest też rozdział o Nailbomb,bardzo fajny.Zgrabna biografia,mogłaby być bardziej obszerna ale i tak jestem z zakupu bardzo zadowolony.Sepultura leci teraz u mnie w domu całymi dniami:)
taka sytuacja: mieszkam zaledwie kilka ulic dalej od gościa który pomógł Maxowi w napisaniu tej książki;)
facet napiera jak maszyna,właśnie wypuścil na rynek biografie pana Ellefson'a ,Rattlehead coś dla Ciebie:)
Jest też rozdział o Nailbomb,bardzo fajny.Zgrabna biografia,mogłaby być bardziej obszerna ale i tak jestem z zakupu bardzo zadowolony.Sepultura leci teraz u mnie w domu całymi dniami:)
taka sytuacja: mieszkam zaledwie kilka ulic dalej od gościa który pomógł Maxowi w napisaniu tej książki;)
facet napiera jak maszyna,właśnie wypuścil na rynek biografie pana Ellefson'a ,Rattlehead coś dla Ciebie:)
- Riven
- Kontakt:
nie jestem az takim fanem sepy, zeby kupowac te ksiazke, wiec prosze o maly spoiler - co max sadzi dzis o aktualnej sepulturze? sluchal ich plyt? lubi/nienawidzi? jest rasista?
this is a land of wolves now
-
nie chce wszystkiego zdradzać;) facet ironizuje sobie tu i tam:
przykłąd: Sepultura z murzynem nagrała płytę A-Lex,jest to ponoć koncept album oparty na historii głównego bohatera z Mechanicznej Pomarańczy.Max wspomina,że to dziwne iż nagrali cały materiał temu poświęcony,pamiętam bowiem jak on jarał się tym filmem gdzieś w połowie lat 80tych a reszta zespołu pukała się w głowę i nie okazywała żadnego zainteresowania.
Takie małe złośliwości;)
przykłąd: Sepultura z murzynem nagrała płytę A-Lex,jest to ponoć koncept album oparty na historii głównego bohatera z Mechanicznej Pomarańczy.Max wspomina,że to dziwne iż nagrali cały materiał temu poświęcony,pamiętam bowiem jak on jarał się tym filmem gdzieś w połowie lat 80tych a reszta zespołu pukała się w głowę i nie okazywała żadnego zainteresowania.
Takie małe złośliwości;)
- Riven
- Kontakt:
no to ladnie pierdoli ;). co, nie mogli zmienic zdania po 20 latach? ;].
poza tym z calym szacunkiem, ale o ile oba zespoly stanowia w najlepszym wypadku cien klasycznej sepultury, to wersja kissera oferuje na pewno znacznie bardziej interesujaca intelektualnie muzyke niz umpa umpa z dzungli yo jump da fuck up w wykonaniu starego pryka w dredach
poza tym z calym szacunkiem, ale o ile oba zespoly stanowia w najlepszym wypadku cien klasycznej sepultury, to wersja kissera oferuje na pewno znacznie bardziej interesujaca intelektualnie muzyke niz umpa umpa z dzungli yo jump da fuck up w wykonaniu starego pryka w dredach
-
jasne;tak jak powiedziałem:małe złośliwości;) to dla niego chyba wciąż drażliwy temat.
w temacie: dzisiaj posłucham sobie po raz pierwszy Nation.
w temacie: dzisiaj posłucham sobie po raz pierwszy Nation.
- Riven
- Kontakt:
ja sobie tez chyba zrobie maly przeglad tej czarnej sepy, zmotywowal mnie wypuszczony niedawno sample z nowej plyty, ktory jest wg mnie BARDZO dobry.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
No, akurat riff który wchodzi w 40 sekundzie The Age of The Atheist jest kosmiczny. Później się to trochę rozłazi na takie typowe mielenie hc, ale trzyma ponury klimat. Całkiem całkiem wałek.
- Riven
- Kontakt:
ano wlasnie kosmos to bylo moje pierwsze skojarzenie ;). mocno czekam na calosc.
-
[V] pisze:
Jest też rozdział o Nailbomb,bardzo fajny.
O, to bardzo fajnie. Fajnie, że poświęcił tej kapeli cały rozdział,a nie tylko wzmianka o tym, że spotkał gdzies kilku kolegów którzy nie mieli nic do roboty w tym czasie, więc postanowili nagrać sobie płytę. Akurat o genezie powstania tego zespołu jak i kilka ciekawostek zza sceny chętnie poczytam.
-
Aaa, jeszcze jedno - ile książka kosztuje? Jest w twardej czy miękkiej okładce?
-
mięka okładka,dwie wkładki z kolorowymi zdjęciami (rzadki materiał,przeważnie prywatne zdjęcia)
36 zł
http://www.kagra.com.pl/sepultura/moje- ... obiografia
36 zł
http://www.kagra.com.pl/sepultura/moje- ... obiografia