OBSCURE SPHINX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OBSCURE SPHINX
Postanowiłem posłuchać tej nowej płyty pomimo tego, że nie słyszałem jedynki. No i chyba wybrałem złą porę bo mnie to irytuje strasznie.
-
- w mackach Zła
A mi właśnie bardzo robi ta płyta, słucham cały czas od kilku dni, jest bardzo dobrze!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rozumiem, że to rewelacyjna płyta dla osób średnio obeznanych ze sludge'owym itp. graniem, ale tak naprawdę jest to po prostu dobry krążek, wyróżniający się na nędznej krajowej scenie.
Chyba dobrze zrobiłeś, bo nawet fani Obscure Sphinx twierdzą, że jedynka jest o wiele gorsza od nowego albumu.est pisze:Postanowiłem posłuchać tej nowej płyty pomimo tego, że nie słyszałem jedynki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Wrócę jeszcze do tego, ale jak na razie to mam wrażenie, że dałem się nabrać na dużo szumu o nic.
- Lykantrop
O to to. To samo mam z Thaw.est pisze:Wrócę jeszcze do tego, ale jak na razie to mam wrażenie, że dałem się nabrać na dużo szumu o nic.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Ze splitu słucham na razie tylko części Outre, która jest bdb tak btw:)
-
- rasowy masterfulowicz
Gdyby cała płyta była tak wciągająca i klimatyczna jak ostatni kawałek to byłbym wpiekłowzięty. Są emocje, pomysły, wokal świetnie uzupełnia i buduje klimat kawałka, jest przestrzeń przy której można odlecieć. Niestety, to tylko 15 minut z dużo dłuższej całości, która nie równa do poziomu tego jednego wałka. Ujme to tak- za dużo siłowania się w tych rwanych riffach i zwłaszcza towarzyszących im wokalach, które są niemiłosiernie "powyciągane", a za mało płynności i operowania skalą głosu. W tych innych niż ostatni kawałkach są niewątpliwie momenty, szczególnie w klimatycznych interludiach, ale sposób zaaranżowania agresywnego krzyku jest męczacy.
Nie znam poprzedniej płyty, tu jest nieźle, ale by nazwać Void Mother produkcją bardzo dobrą to jeszcze długa droga. Są w każdym razie pozytywne przesłanki na przyszłość.
Nie znam poprzedniej płyty, tu jest nieźle, ale by nazwać Void Mother produkcją bardzo dobrą to jeszcze długa droga. Są w każdym razie pozytywne przesłanki na przyszłość.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Nie wiem, z iloma fanami OS rozmawiałeś, ale z opinii, z którymi ja miałem do czynienia wychodzi, że jedynka jest BDB a dwójka rozpierdala w drobny mak. Recenzje, które do tej pory czytałem również są w podobnym tonie.Pacjent pisze:Rozumiem, że to rewelacyjna płyta dla osób średnio obeznanych ze sludge'owym itp. graniem, ale tak naprawdę jest to po prostu dobry krążek, wyróżniający się na nędznej krajowej scenie.
Chyba dobrze zrobiłeś, bo nawet fani Obscure Sphinx twierdzą, że jedynka jest o wiele gorsza od nowego albumu.est pisze:Postanowiłem posłuchać tej nowej płyty pomimo tego, że nie słyszałem jedynki.
Argument "rewelacyjna płyta dla osób średnio obeznanych ze sludge'owym itp. graniem" to typowy profesorski bełkot. Równie dobrze mógłbyś napisać "rozumiem, że mielonym z buraczkami może zachwycać się tylko ktoś bez wyrobienia kulinarnego".
Zapuszczam Void Mother i szykuję się do wieczornego koncertu.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
Napisałeś o obu płytach Obscure Sphinx to samo co ja powyżej.antek_cryst pisze:Nie wiem, z iloma fanami OS rozmawiałeś, ale z opinii, z którymi ja miałem do czynienia wychodzi, że jedynka jest BDB a dwójka rozpierdala w drobny mak. Recenzje, które do tej pory czytałem również są w podobnym tonie.Pacjent pisze:Chyba dobrze zrobiłeś, bo nawet fani Obscure Sphinx twierdzą, że jedynka jest o wiele gorsza od nowego albumu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ewidentnie starość to już i pora dla mnie na kurs czytania ze zrozumieniem. Co innego pogaduchy na majsterfulu a co innego zeznanie podatkowe za rok 2013. Żartów ni ma. Ostatnie ostrzeżenie...Pacjent pisze: Napisałeś o obu płytach Obscure Sphinx to samo co ja powyżej.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
No i masz babo placek. Jak zobaczyłem ile trwa ten ostatni kawałek to wyłączyłem to już w cholerę. Taki zmęczony byłem :DPelson pisze:Gdyby cała płyta była tak wciągająca i klimatyczna jak ostatni kawałek to byłbym wpiekłowzięty. Są emocje, pomysły, wokal świetnie uzupełnia i buduje klimat kawałka, jest przestrzeń przy której można odlecieć.
-
- rasowy masterfulowicz
zacznij od dupy strony :)est pisze:No i masz babo placek. Jak zobaczyłem ile trwa ten ostatni kawałek to wyłączyłem to już w cholerę. Taki zmęczony byłem :DPelson pisze:Gdyby cała płyta była tak wciągająca i klimatyczna jak ostatni kawałek to byłbym wpiekłowzięty. Są emocje, pomysły, wokal świetnie uzupełnia i buduje klimat kawałka, jest przestrzeń przy której można odlecieć.
- manieczki
wywiade
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
jest klip i jesli to jest wizytowka tego zespolu to jestem na nie
pretensjonalne jak chuj
pretensjonalne jak chuj
this is a land of wolves now
- vicek
- zahartowany metalizator
GÓWNO .
ANAL CUNT >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TO
ANAL CUNT >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TO
- Riven
- Kontakt:
Gowna jeszcze nie słuchałem ale podobno fajne. Anal cunt wiadomo, zawsze lepsze niż hipsterskie smety
this is a land of wolves now
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Nie podoba mi się to.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
E tam - dobry numer. Tak jak cała płyta jest trochę nużąca to ten kawałek broni się naprawdę ok. Klip faktycznie przekombinowany - może według autorów jest w tym jakiś zamysł, ale to taka bezładna zbieranina losowych, pseudo - ambitnych motywów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Słyszałem jeden numer zarówno Thaw i Obscure Sphinx, brzmi to jak jakieś klony Neurosis, brakuje tu własnej tożsamości.

- gelO
- rasowy masterfulowicz
Battle Of Mice też nie lubię, a OS żeczywiście graja podobnie. Ten klip to mój pierwszy kontakt z tą kapelą i nie przewiduję kolejnych :-)