TORI AMOS

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Odp: TORI AMOS

08-04-2014, 13:02

Riven pisze:Okres?
Lepiej. Cytat z wywiadu z Tori, odnoszący się do wyboru RB, to jeden z jaśniejszych punktów Krwawych rządów McIvera.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: TORI AMOS

08-04-2014, 13:56

A mógłbyś go przytoczyć?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

08-04-2014, 15:17

While we’re on Satan, where did the idea to cover Slayer’s ‘Raining Blood’ come from?

Umm . . . I was talking to Justin Meldal-Johnsen I think, who was the bass player with Beck at the time. I was doing covers of men for Strange Little Girls and he had mentioned Slayer to me — and this is when the Taliban was in full power. When I heard ‘Raining Blood’ I just had this picture at the time, of this beautiful vulva [laughs] . . . raining blood over this male abusive force. That was how ‘Raining Blood’ came about — that was the picture I saw when I recorded it, and what I see to this day when I hear it [laughs].

Did you actually like the Slayer version?

Yeah . . . but I like vulvas too. [Laughs]
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-04-2014, 15:46

hehe no wiedzialem, ze jest feministka :)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

08-04-2014, 21:15

Jest też black metalówką: " onclick="window.open(this.href);return false;
Baton
weteran forumowych bitew

14-06-2014, 11:56

martyrdoom pisze:ponoć koncerty gra takie, że urywają dupę.
Byłem, widziałem, no i jestem zdania, że koncert w Kongresowej odpowiadał albumom studyjnym. tzn były takie momenty, że zdmuchiwało czapkę z głowy i ogólnie miazga, ropzierdol itp, ale było tez trochę zamulania i dłużyzn. Myślę, że to wina setlisty, jakby skompilowała tak ze 20 hiciorów (a na każdej płycie się ze 3 - 4 znajdą, więc to nie problem je powybierać) to by było 10/10, a tak koncert był tylko dobry. Natomiast wokal prze-moc, skala możliwości jest porażająca i dobrze wszystkie swoje możliwości wyeksponowała, bez pretensjonalnego popisywania się, za to ogromny plus.

Nowy album, swoją droga, jest całkiem udany, mniej mulenia, więcej konkretów, fanom klimatów z okolic Scarlet Walk powinnien spokojnie podejśc. Ja jestem na tak.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
NorbiB
zaczyna szaleć

14-06-2014, 16:08

Baton pisze:
martyrdoom pisze:ponoć koncerty gra takie, że urywają dupę.
Byłem, widziałem, no i jestem zdania, że koncert w Kongresowej odpowiadał albumom studyjnym. tzn były takie momenty, że zdmuchiwało czapkę z głowy i ogólnie miazga, ropzierdol itp, ale było tez trochę zamulania i dłużyzn. Myślę, że to wina setlisty, jakby skompilowała tak ze 20 hiciorów (a na każdej płycie się ze 3 - 4 znajdą, więc to nie problem je powybierać) to by było 10/10, a tak koncert był tylko dobry. Natomiast wokal prze-moc, skala możliwości jest porażająca i dobrze wszystkie swoje możliwości wyeksponowała, bez pretensjonalnego popisywania się, za to ogromny plus.

Nowy album, swoją droga, jest całkiem udany, mniej mulenia, więcej konkretów, fanom klimatów z okolic Scarlet Walk powinnien spokojnie podejśc. Ja jestem na tak.
Szkoda, że był to solo gig. Z zespołem mogłoby być jeszcze lepiej. Ale i tak było super
ODPOWIEDZ