TRIPTYKON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: TRIPTYKON
Właśnie sobie przesłuchałem (głośno) i kompletnie nie rozumiem dlaczego Wy, kurwa, jęczycie.
Tom zaserwował kolejną porcję mielonych z buraczkami, a że lubię, to nie widzę problemu.
Najlepsze mielone robiła ciocia mojego kolegi. Ona zmarła i już więcej nigdy nie zjem takich mielonych.
Po przesłuchaniu nowego Triptykon czuję się jak po lekturze właśnie tamtych mielonych.
Mmmm...
Tom zaserwował kolejną porcję mielonych z buraczkami, a że lubię, to nie widzę problemu.
Najlepsze mielone robiła ciocia mojego kolegi. Ona zmarła i już więcej nigdy nie zjem takich mielonych.
Po przesłuchaniu nowego Triptykon czuję się jak po lekturze właśnie tamtych mielonych.
Mmmm...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lekko przetrawione i chłodne te mielone. Wolałbym coś świeższego i gorącego.megawat pisze:Właśnie sobie przesłuchałem (głośno) i kompletnie nie rozumiem dlaczego Wy, kurwa, jęczycie.
Mmmm...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
No coś w ten deseń właśnie. Dodatkowo, jakoś tak czuję podskórnie, że do "Melana Chasmata" Tom podszedł w 100% profesjonalnie i dopieścił płytę z każdej możliwej strony. Czuć starego ducha Celtic Frost, jest w tym albumie sporo "gotyckiej" nieprzepitolonej melancholii, jest charakter i pomysł na muzykę. Kurwa jest naprawdę dobrze, a na pewno lepiej niż na debiucie.Analripper pisze: edit. Debiut Triptykon był składakiem pomysłów Warriora z różnego okresu, uzupełnionym przez pomysły nowych muzyków, czasem to się rozjezdzalo... nowa płyta jest doskonale przemyslana i co najwazniejsze SPÓJNA.
Coś tam było! Człowiek!
- vicek
- zahartowany metalizator
co kto lubi , dla mnie jedna Goetia z debiutu niszczy całą tą "Melanie pryszczatą"
- moonfire
A mnie się "Hakuna Matata" również podoba i nie rozumiem jęków i stękań. Zgadzam się, że grają lepiej niż na debiucie, przede wszystkim spójniej. Wiadomo, że Monotheist to nie jest, bo geniuszu dwa razy się nie powtórzy, ale w kategorii metal (czyli ciężar, ciężąr i ciężar) jest tutaj bardzo dobrze. Lepiej Behemotha słuchać, tak? :P
- longinus696
"Aurorae" rozpierdala. Totalny brak nadziei na lepsze jutro...
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
Aż sobie włączyłem - sztampowy kawałek bez wyrazu... oczywiście utrzymuje przyzwoity, dość wysoki poziom, ale nic mnie w tej muzyce nie porywa. Pierwsze 20 sekund tego kawałka robi mi lepiej:longinus696 pisze:"Aurorae" rozpierdala. Totalny brak nadziei na lepsze jutro...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie potrafię słuchać TRIPTYKON nie porównując do "Monotheist", a porównanie to wypada nadzwyczaj blado. I nie jest to nawet wina słabości TRIPTYKON, ale genialności ostatniego albumu CELTIC FROST.
- megawat
Że co, kurwa? Ty dziecko lebensbornu, masz nabitych tylko 46 postów i nie wolno Ci wygłaszać tak kontroworejsyjnych opini. Ile Ty w ogóle masz lat?Maria Konopnicka pisze:Aż sobie włączyłem - sztampowy kawałek bez wyrazu... oczywiście utrzymuje przyzwoity, dość wysoki poziom, ale nic mnie w tej muzyce nie porywa. Pierwsze 20 sekund tego kawałka robi mi lepiej:longinus696 pisze:"Aurorae" rozpierdala. Totalny brak nadziei na lepsze jutro...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie potrafię słuchać TRIPTYKON nie porównując do "Monotheist", a porównanie to wypada nadzwyczaj blado. I nie jest to nawet wina słabości TRIPTYKON, ale genialności ostatniego albumu CELTIC FROST.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
"Aurorae" to bardzo fajny numer, ale żeby jakoś wyjątkowo się nim zachwycać... to trzeba było przespać ostatnie kilka lat nie zauważając zjawisk pt. post metal/post rock. ;)
-
- zaczyna szaleć
To już moje trzecie życie - podczas gdy wy jesteście na czwartym poziomie wrażeń zmysłowych, ja już przeszedłem do sfery czystej formy śmiało zmierzając ku nieskończonej przestrzeni.megawat pisze:
Że co, kurwa? Ty dziecko lebensbornu, masz nabitych tylko 46 postów i nie wolno Ci wygłaszać tak kontroworejsyjnych opini. Ile Ty w ogóle masz lat?
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
teraz już śmiało możesz wychodzić z szamba ;]Maria Konopnicka pisze:To już moje trzecie życie - podczas gdy wy jesteście na czwartym poziomie wrażeń zmysłowych, ja już przeszedłem do sfery czystej formy śmiało zmierzając ku nieskończonej przestrzeni.megawat pisze:
Że co, kurwa? Ty dziecko lebensbornu, masz nabitych tylko 46 postów i nie wolno Ci wygłaszać tak kontroworejsyjnych opini. Ile Ty w ogóle masz lat?
Coś tam było! Człowiek!
-
- zaczyna szaleć
Re:
Ty mały nie fikaj :) Wiem jak wyglądasz i przy okazji następnego spotkania możesz dostać klapsa :)Skaut pisze: teraz już śmiało możesz wychodzić z szamba ;]
Marudzę, marudzę, ale oczywiście kupię ten TRIPTYKON, porządnie przesłucham i się wypowiem. Teraz można nie zwracać na mnie uwagi :)
- longinus696
Aaa tam. Ta atmosfera natychmiast mnie chwyciła.Maria Konopnicka pisze: Aż sobie włączyłem - sztampowy kawałek bez wyrazu... oczywiście utrzymuje przyzwoity, dość wysoki poziom, ale nic mnie w tej muzyce nie porywa.
W tej kwestii się już wypowiadałem i oczywiście w dużej mierze masz rację, tylko, że ja się już uwolniłem od myślenia o tym, że to kolejny album Celtic Frost. Nie mówię, że ta muzyka jest czymś odkrywczym, albo, że zmieni gatunek, albo, że chociaż lekko nim poruszy. To po prostu dobra muza do słuchania - przy czym nie pusta i zrobiona z duchem. Nie zamierzam wychwalać pod niebiosa, co nie znaczy, że nie daje jakiejś tam radości.Maria Konopnicka pisze: Nie potrafię słuchać TRIPTYKON nie porównując do "Monotheist", a porównanie to wypada nadzwyczaj blado. I nie jest to nawet wina słabości TRIPTYKON, ale genialności ostatniego albumu CELTIC FROST.
Ehhhhh.... ja nie mówię, że to coś nowego. Gdyby dzisiaj nagrano kawałek w stylu rocka psychodelicznego lat 60/70, to nie mógłby być zajebisty? Mówię o jego wewnętrznych cechach. Zresztą, co ja się Wam będę tłumaczył z moich upodobań... idę zapodać sobie tabletkę Triptykonu z rana i Rutinoskorbinu.RippingHeadache pisze:"Aurorae" to bardzo fajny numer, ale żeby jakoś wyjątkowo się nim zachwycać... to trzeba było przespać ostatnie kilka lat nie zauważając zjawisk pt. post metal/post rock. ;)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
-
- postuje jak opętany!
Mi tam nawet się podoba fakt, że Tom poszedł z Triptykon w kierunku "Monotheistycznym". Osobną kwestią jest to, że tworzy dość zachowawczo zamiast iść dalej i pomieszać w tej stylistyce.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z tym mieszaniem to sie może skończyć tapirami i "Cold Lake"... Lepiej ostrożenie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- moonfire
Tapir i Cold Lake? O to chodziło?
-
- zaczyna szaleć
^ spruchłem