GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: GÓRY

27-07-2014, 22:23

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Nasum

27-07-2014, 22:31

evildead pisze: w sumie to zawsze chciałem widmo Brockenu zobaczyć, więc jestem kontent - pewnym uniedogodnieniem jest przepowiednia mówiąca o tym że teraz umrę w górach :P
Ponoć jak zobaczysz je trzeci raz, to urok zostanie odczyniony, a Ty będziesz mógł się czuć bezpiecznie w górach po wsze czasy.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

27-07-2014, 22:35

no właśnie ta teoria ma luki ;) zanim zobaczę po raz 3-ci, to się pewnie zdrowo nachodzę - więc jest spore prawdopodobieństwo że nieśmiertelności górskiej nie dożyję :P a może ta opcja z odczarowaniem uroku to tylko podpucha, żeby ofiarę w góry wywabić? :DDD
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Sineater
postuje jak opętany!

11-08-2014, 14:54

Takie dość urokliwe zdjątko:
Obrazek

ps. chyba udało mi się odkryć gdzie kolega evildead spał tym razem. Z wrodzonej dyskrecji nie podam dokładnego miejsca (Dolina Mięguszowiecka). Gratuluję natomiast dobrego smaku i wyczucia klimatu. Zarośla miłosny góskiej i starca gajowego wspaniale komponują się z klasycznym, zgodnym z kanonami podanymi w przewodniku Walerego Eljasza, krojem i kolorem spodniego odzienia.
Obrazek
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

18-09-2014, 21:25

cholera, wiedziałem że o czymś zapomniałem ;)))

a tymczasem... fajnie się bawią chłopaki na 150-lecia złojenia Matterhornu? :D
Obrazek
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

18-09-2014, 21:28

wow!
Grrrówno!
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

25-09-2014, 19:45

Uszanowanko po raz kolejny!
Awatar użytkownika
trup

26-09-2014, 10:46

Panowie Górołaziii
Dobry nocleg w Zakopcu?
Niekoniecznie 5 gwiazdek :-)) Ale.... też nie namiot.
Dobry stosunek ceny do standardu. :-)

Thank you from the mountain!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ZłyPan

26-09-2014, 10:49

Sie pytaj Sineatera, on ma zdaje się na to papiery :D
Sineater
postuje jak opętany!

26-09-2014, 11:25

Oczywiście, jestem zapalonym hotelarzem!
A serio: to w Zako jest coś w każdym przedziale cenowym, blisko, daleko, hotele, hostele, kwatery prywatne, mega luksus i ściek ze szczurami. Napisz jakie tam Cię ceny interesują i czego szukasz, czy ma być samotność, czy wygoda, czy może być wspólna sala, czy w samym mieście, czy na opłotkach, a tak w ogóle to najlepiej spać w schronisku Roztoka :)
ZłyPan

26-09-2014, 11:27

Samotność ze szczurami na opłotkach, żeby było trudniej, to we wspólnej sali. I co teras, cfaniaczku? :D
Awatar użytkownika
trup

26-09-2014, 11:50

Sineater pisze:Oczywiście, jestem zapalonym hotelarzem!
A serio: to w Zako jest coś w każdym przedziale cenowym, blisko, daleko, hotele, hostele, kwatery prywatne, mega luksus i ściek ze szczurami. Napisz jakie tam Cię ceny interesują i czego szukasz, czy ma być samotność, czy wygoda, czy może być wspólna sala, czy w samym mieście, czy na opłotkach, a tak w ogóle to najlepiej spać w schronisku Roztoka :)
Do 100 zł, najchętniej w centrum, 1x 1-osobowy pokój i 1x 2osobowy pokój.

że tak uszczgółowię :-) Ja wiem.. jest google i inne takie ale jak ktoś był, macał i wie.. to będzie to pomocne. Senkju.

M.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

27-09-2014, 06:00

ZłyPan pisze:Samotność ze szczurami na opłotkach, żeby było trudniej, to we wspólnej sali. I co teras, cfaniaczku? :D
szczury osobiście spotkałem w schronisku na Ornaku, jak weźmiesz salę 10o. w październiku w środku tygodnia (najlepiej niech siąpi w ogóle) to jest spora szansa że będziesz sam więc wszystko się zgadza ;-)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

29-09-2014, 23:00

z górskich ciekawostek:

Kilka dni temu Andrzej Bargiel (to ten, który po pobiciu rekordu wbiegnięcia na Elbrus powiedział że Urubko jest cieniasem ;-))) ) pobił rekord szybkości wejścia na Manaslu (miał jeszcze dokonać pierwszego pełnego zjazdu na nartach, ale z powodu mgły musiał je w pewnym miejscu odpiąć) - teraz jedzie pod Cho Oju z tym samym zamiarem, a tam... trwa właśnie świętowanie po pierwsze skialpinistyczne wejście na szczyt zaliczył dziś Aleksander Ostrowski (nie ma jeszcze szczegółów dotyczących zjazdu).
Nasum

15-10-2014, 10:02

Lawina w Himalajach zabrała ze sobą dwóch Polaków...
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

15-10-2014, 10:19

Nasum pisze:Lawina w Himalajach zabrała ze sobą dwóch Polaków...
i innych Nie-Polaków
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
PureHate
weteran forumowych bitew

15-10-2014, 22:56

evildead pisze:
ZłyPan pisze:Samotność ze szczurami na opłotkach, żeby było trudniej, to we wspólnej sali. I co teras, cfaniaczku? :D
szczury osobiście spotkałem w schronisku na Ornaku, jak weźmiesz salę 10o. w październiku w środku tygodnia (najlepiej niech siąpi w ogóle) to jest spora szansa że będziesz sam więc wszystko się zgadza ;-)
Człowieku nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę .. zawsze kochałem góry i lasy,ale brakowało mi jaj żeby się za to zabrać na poważnie bo wygodniej mi było wydać na płyty.Co prawda nigdy takie profesjonalne wchodzenie na szczyty mnie nie kręciło,ale miło by było spędzić noc pod namiotem w otoczeniu gór i lasów z piwem w ręku.
abstract
postuje jak opętany!

16-10-2014, 00:14

PureHate pisze:
evildead pisze:
Człowieku nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę .. zawsze kochałem góry i lasy,ale brakowało mi jaj żeby się za to zabrać na poważnie bo wygodniej mi było wydać na płyty.Co prawda nigdy takie profesjonalne wchodzenie na szczyty mnie nie kręciło,ale miło by było spędzić noc pod namiotem w otoczeniu gór i lasów z piwem w ręku.
nic straconego - to znaczy: wszystko przed toba. tylko bez tego piwa, bo pewnie sie najebiesz i wypierdolisz butelki do lasu, a tak nie wolno
535

16-10-2014, 07:33

PureHate pisze: Człowieku nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę .. zawsze kochałem góry i lasy,ale brakowało mi jaj żeby się za to zabrać na poważnie bo wygodniej mi było wydać na płyty.Co prawda nigdy takie profesjonalne wchodzenie na szczyty mnie nie kręciło,ale miło by było spędzić noc pod namiotem w otoczeniu gór i lasów z piwem w ręku.
Jaki to problem? Nawet wielkich pieniędzy nie potrzeba, wystarczy tylko ruszyć dupsko. No chyba, że masz kompletnie nie po drodze. Jakieś Sejny, albo Sianów. Tak czy inaczej. Serdecznie zapraszamy.
535

16-10-2014, 08:02

evildead pisze:takie cuś mi się dzisiaj na Rysach ukazało
Obrazek
w sumie to zawsze chciałem widmo Brockenu zobaczyć, więc jestem kontent - pewnym uniedogodnieniem jest przepowiednia mówiąca o tym że teraz umrę w górach :P
Nikt kto choć trochę śledzi ten wątek, nie ma co do tego żadnych wątpliwości. No i jeszcze jedno. Nie nazywałbym tego uniedogodnieniem.
ODPOWIEDZ