Brutal Assault 19

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: Brutal Assault 19

11-08-2014, 11:00

Thetoxicavenger pisze:Wy pewnie jak bierzecie jakieś zlecenie czy wykonujecie usługe to pewnie tylko dla idei i nie kalkulujecie czy się to opłaca haha
Zawarłeś z kimś, kiedykolwiek jakąś poważną umowę, bo mam wrażenie, że chyba nie wiesz o czym piszesz? Nie wiem jak inni, ale ja nie mam w zwyczaju obiecywać złotych gór, a potem robić kogokolwiek w chuja. W dodatku na pięć minut przed terminem. Czujesz Pan różnicę, czy trzeba jeszcze coś tłumaczyć?

Festiwal bardzo udany. Dziwne, że jeszcze nie padła nazwa GEHENNA..., a TERRORIZER? Wcale nie był taki zły, choć bez Commando Sandovala faktycznie nie mieliby po co wychodzić. Stary, brzydki CRONOS, pokazał dzieciom na czym polega granie śmierdzącego metalu. Trzeba było pojechać i zobaczyć. Lecę dalej. Szkoda mojego czasu.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

11-08-2014, 11:18

VENOM, DOWN, HIGH ON FIRE, SLAYER, CROWBAR, KRAKOW, PUNGENT STENCH, MGŁA, ONSLAUGHT, PENTAGRAM CHILE + torba jarania + basen = udany wyjazd dający nadzieje na przyszły rok.
Ostatnio zmieniony 11-08-2014, 11:39 przez lucass, łącznie zmieniany 1 raz.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

11-08-2014, 11:19

GEHENNA byla tak slabo ustawiona, ze mimo staran zespolu bylo tylko dobrze. wszystko wygladzone, zero agresji, zero brudu.

do zespolow, ktore wypadly bdb dodalbym jeszcze CROWBAR i KRAKOW
Guilty of being right
535

11-08-2014, 11:28

uglak pisze:GEHENNA byla tak slabo ustawiona, ze mimo staran zespolu bylo tylko dobrze. wszystko wygladzone, zero agresji, zero brudu.
Dziwne rzeczy piszesz. Pod samą sceną było BARDZO dobrze. No chyba, że to napoje energetyczne spożywane w ilościach hurtowych, tak wyregulowały mi odbiór. Zupełnie inaczej słyszałem ten występ.
ImP
postuje jak opętany!

11-08-2014, 11:33

gelO pisze:Benediction byłoby super, ale ta dudniąca perkusja psuła efekt. W ogóle w namiocie wystać się nie dało.
Perkusja mi kompletnie nie przeszkadzała. Co do namiotu - jak był tłum to faktycznie było słabo, na Manes czy Benediction dało się oddychać.

Z ciekawych momentów wyróżniam wejście owczej wycieczki na rozpoczęcie koncertu Pungent Stench (no kurwa chyba to zamówili) oraz grupkę czarnych kóz przysłuchujących się Impaled Nazarene.

Z dalszych wyróżnień muzycznych: Repulsion (miazga totalna), Red Fang, Suffocation, Pentagram. Onslaught świetnie, chociaż za mało staroci.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

11-08-2014, 11:45

Mówisz o tych owcach co na górze sobie biegały?
Ja na Benediction stałem przy wejściu do namiotu i może dlatego tak kiepsko słychać było.
Mnie Khold i Ringworm jeszcze strasznie się podobało.
neuro
postuje jak opętany!

11-08-2014, 11:53

Imho:

Najlepsze: Repulsion, Jesu, Mgła, Venom, Impaled Nazarene, Devin (choć i tak żałuję Pungent Stench),

Bardzo dobre: Obituary, Khold, Crowbar, Benediction (choć ci chwilami przynudzali)

Rozczarowania: Terrorizer (znaczy Sandoval super, ale jakby co z tego), Slayer (niby OK, ale jakoś korporacyjnie zagrali, bez punka, bez diabła), Down (niby wszystko OK, ale nie zażarło jakoś)

Ogólnie bardzo pozytywnie :)
ImP
postuje jak opętany!

11-08-2014, 12:08

gelO pisze:Mówisz o tych owcach co na górze sobie biegały?
Ja na Benediction stałem przy wejściu do namiotu i może dlatego tak kiepsko słychać było.
Tak. Idealnie wyczuły moment przechadzki - weszły z pierwszymi taktami, a wracały gdzieś na koniec koncertu PS. Swoją drogą na Repulsion też były, chyba to kurwa lubią :D

A na Benediction byłem w środku. Namiot nie był aż tak nabity ludźmi więc dało się oddychać. Co do brzmienia zero zastrzeżeń. Inna sprawa, że to zespół na dużą scenę kurwa mać.
Awatar użytkownika
uglak

11-08-2014, 13:56

535 pisze:
uglak pisze:GEHENNA byla tak slabo ustawiona, ze mimo staran zespolu bylo tylko dobrze. wszystko wygladzone, zero agresji, zero brudu.
Dziwne rzeczy piszesz. Pod samą sceną było BARDZO dobrze. No chyba, że to napoje energetyczne spożywane w ilościach hurtowych, tak wyregulowały mi odbiór. Zupełnie inaczej słyszałem ten występ.
moze zle sie wyrazilem - gehenna byla tak dobrze i czysto ustawiona, ze nie brzmialo mi to gehennowo. co nie zmienia faktu, ze swietnie bylo uslyszec ich wreszcie na zywo i podobalo mi sie.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

11-08-2014, 14:02

Wspomnień czar

" onclick="window.open(this.href);return false;
krzynka_piwa
zaczyna szaleć

11-08-2014, 14:14

Raagoon pisze:Wspomnień czar

" onclick="window.open(this.href);return false;
To już wiem kto mnie tak wkurwiał zasłaniając widok na scenę swoim małym telefonikiem.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

Brutal Assault 19

11-08-2014, 15:21

Mam nadzieje ze to akurat ja. Szkoda że tylko przez dwie minuty.
Rozumiem ze Ty byłeś jednym z tych co nagrywali o zgrozo: Ipadami.
Ostatnio zmieniony 11-08-2014, 17:26 przez Raagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-08-2014, 17:10

wyrecze jossiego

lista brudasow ktorzy wybrali sie na sped metalowcow jest uaktualniania moi drodzy, teraz wszystko jak na dloni widac kto i czym sie zajmuje:)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2014, 00:59

Pierwszego dnia bardzo dobrze rozruszał towarzystwo FLOTSAM & JETSAM, nieźle wypadło HIGH ON FIRE, naprawdę kiepsko TERRORIZER (widać to jeszcze wyraźniej kiedy zestawi się z REPULSION, o których w odpowiednim miejscu), ale rządził niepodzielnie VENOM. "Hammerhead" to dla mnie chyba szczytowy moment całego festu - od tej chwili struny głosowe odmówiły posłuszeństwa. Nie wiem tylko czemu grali połówki kawałków ("The Evil one", "Resurrection"), albo zmieniali tempo ("Live Like an Angel (Die Like a Devil)", jeśli dobrze pamiętam). W każdym razie zleciało to wszystko błyskawicznie i po ostatnich taktach "Warhead" pozostał spory niedosyt, że to już koniec.

Drugi dzień mocnym kopniakiem rozpoczęli Amerykanie z HAVOK. Energiczny thrash świetny na rozpoczęcie dnia. Potem mocno pocisnęli ich krajanie z RINGWORM. Nie znałem wcześniej i z uwagą obejrzałem z górki. Określiłbym jako miks GOATWHORE i MANTICORE. Najlepsze koncerty dopiero nadeszły wraz z przetoczeniem się przez scenę ekip z Chile i UK. PENTAGRAM i ONSLAUGHT wychłostali dupy równo. Bardzo dobrze zagrały jeszcze CROWBAR i SUFFOCATION. Dobrze OBITUARY. SLAYER niestety rozczarował. Najsłabszy ich koncert jaki widziałem. Araya już nie wyrabia. To starszy, sympatyczny Pan. Powinien podpytać Cronosa i Keelera jak się to robi.

Trzeci dzień zdecydowanie najsłabszy - w zasadzie tylko na PUNGENT STENCH i UNLEASHED czekałem. Austriacy ROZJEBALI, dając najlepszy chyba obok VENOM koncert festiwalu. Natomiast Szwedzi pozostawili po sobie uczucie sporego niedosytu. Z jednej strony Hedlund zaznacza, że obchodzą 25-lecie, z drugiej grają króciutki set, w którym ze starszych rzeczy mamy jedynie "Death Metal Victory" i "To Asgaard we fly"... Szkoda. Był jeszcze kabaret pod tytułem SIX FEET UNDER (dajcie spokój, panowie) i dobry występ BROKEN HOPE przy którym nogi się pode mną uginały, a oczy same zamykały. Mniej interesujących rzeczy na scenie przełożyło się na więcej wolnego czasu, co pozwoliło zaliczyć wizytę na basenie (i prysznic), oraz posiedzieć w knajpie dłużej niż zwykle. Przy okazji - pracujące tam panienki ewidentnie nie wyrabiały. Rozbroiła mnie zwłaszcza jedna kiedy trzeba było jej tłumaczyć (prawie na migi, bo angielskiego ni w ząb), że jeszcze musimy zapłacić, ile i za co. Spokojnie można było polecieć Mariuszem i mieć wszystko za free.

Dzień czwarty to niezły występ IMPALED NAZARENE, po którym spodziewałem się nieco więcej (znowu mało staroci), bardzo dobry, ale za krótki koncert SODOM (za to setlista zdecydowanie lepiej zbalansowana niż u Finów), nieco drewniany KRABATHOR + parę kawałków DOWN i CONVERGE jako ciekawostka. Na tych drugich nogi - jak na BROKEN HOPE dzień wcześniej - się pode mną ugięły, więc stwierdziłem, że idę spać.
Na małej scenie zarządzili REPULSION (cover VENOM + "Helga" - obok "Hammerhead", "For god your soul... for me your flesh" oraz "Shrunken and mummified bitch" przebój tegorocznego festiwalu). Rozczarował mnie BENEDICTION, gdzie strojenie + intro zajęły jakieś 40% czasu. Od razu negatywnie mnie to nastawiło do występu Brytoli. Fajnie, że zagrali "Jumping at shadows", "Unfound Mortality", "Magnificat" czy "Suffering feeds me", ale czegoś zabrakło. Tak samo jak temu szajsowi, któremu (chyba za karę) patronował Budweiser. Nie wiem co to było, ale na pewno nie piwo. Już chyba lemoniada kopała mocniej, a w alko trzeba było zaopatrywać się na mieście.

Obrazek
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
uglak

12-08-2014, 09:07

benediction faktycznie zachowywali sie jakby byli obrazeni wystepem na malej scenie. jak dla mnie mogli znowu nie przyjezdzac...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

12-08-2014, 22:01

Był to mój pierwszy Brutal Assault i zapowiada się, że za rok wybiorę się znowu. Świetny to był festyn pod praktycznie każdym względem, oprócz słabego "piwa". Poza tym organizacja, dobór kapel i atmosfera jak najbardziej w dechę.

Na początku okropne gówno w postaci TEXAS IN JULY. Niesmaku jednak pozbyłem się dzięki całkiem przyzwoitemu koncertowi PENTAGRAM CHILE. Jednak to MISERY INDEX był pierwszym mocnym strzałem w moją twarz. Powziąłem wręcz decyzję, aby lepiej zapoznać się z ich dyskografią, gdyż podczas ich występu ze sceny epatowała wręcz energia. CROWBAR, widziany z góry, nieco mnie znużył, co było do przewidzenia. Za to OBITUARY i RED FANG zupełnie w porządku. Po nich nastąpił absolutny strzał w dziesiątkę w postaci SUFFOCATION - Frank Mullen ma gadanę jak nie przymierzając Fred Durst, zawsze na plusie:D Niemniej jednak zmasakrowali potężnie, w czym pomogło im też pewnie świetne nagłośnienie (jeszcze jeden bdb aspekt festiwalu). SLAYER również bdb, sporo lepiej niż 1.5 miesiąca temu na Nova Rock. KATATONIA ogólnie zamulała, KHOLD przyjemny do oglądnięcia, choć na wpół spałem. Następnego dnia obejrzałem bardzo fajny koncert UNLEASHED, jednak największe zaskoczenie przyszło później. Nigdy bym się nie spodziewał, że PUNGENT STENCH rozpierdoli tak konkretnie! Absolutnie świetny występ, bez litości! AMON AMARTH mogli się za to pochwalić zajebistymi smokami po bokach sceny :D O ile BROKEN HOPE na małej, klubowej scenie radzi sobie ok, to jednak duża scena nie jest miejscem dla nich odpowiednim, moim zdaniem. MGŁA - świetny klimat i ostry trans pod koniec koncertu. SODOM - wreszcie! czekałem niewiadomo jak dlugo na ich koncert i warto było czekać. Wybawiłem się jak mały Erdmännchen. REPULSION sympatycznie, aczkolwiek mogliby brzmieć trochę lepiej. DOWN trochę zamulał od połowy, ale za to SATYRICON na zakończenie bardzo, bardzo dobrze - zarówno starsze, jak i nowsze kawałki.

Podsumowując, top koncertów jak dla mnie: PUNGENT STENCH, SUFFOCATION, SODOM, SATYRICON, MISERY INDEX, MGŁA, SLAYER.

Ciekawe, co zgotują Pepiki na 20 edycję za rok.
Awatar użytkownika
Harlequin

12-08-2014, 22:11

Czyli nie wydawało mi się i nie byłem zbyt najebany... Slayer w Pzn przez Ironami też jakos nijako...

ale Repulsion i Pungent Stench to Wam zazdroszcze. Obitewary też bym zobaczył, bom nie widział jeszcze.
Awatar użytkownika
Harlequin

13-08-2014, 08:05

maciek z klanu pisze:Michał Milowicz jakis niezadowolony..
Lemmy 30 lat wstecz ;)
Thetoxicavenger
rozkręca się

13-08-2014, 22:52

535 pisze:
Thetoxicavenger pisze:Wy pewnie jak bierzecie jakieś zlecenie czy wykonujecie usługe to pewnie tylko dla idei i nie kalkulujecie czy się to opłaca haha
Zawarłeś z kimś, kiedykolwiek jakąś poważną umowę, bo mam wrażenie, że chyba nie wiesz o czym piszesz? Nie wiem jak inni, ale ja nie mam w zwyczaju obiecywać złotych gór, a potem robić kogokolwiek w chuja. W dodatku na pięć minut przed terminem. Czujesz Pan różnicę, czy trzeba jeszcze coś tłumaczyć?

Ja nie pije do zajscia w Katowicach a do brutalu , odwołali za porozumieniem więc jaki problem ?
ODPOWIEDZ