CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: CANNIBAL CORPSE

20-09-2014, 12:24

Rattlehead pisze:Do "The Bleeding" włącznie, wesoła grupa pod wezwaniem niejakiego pana Alexa osiągał skuteczność bliską 95-97% w zdobywaniu ofiar. Od jakiegoś czasu jednakoż zaistniała sytuacja takowa, że już nie siekają zerdzewiałym ostrzem, a jedynie siekają maczetą marki Fiskars. Źle to, czy dobrze niechaj rozstrzygnie tvp historia.
Król jest nagi. Po "The Bleeding" Cannibal Corpse stali się nudnym g...em z przebłyskami. Wprawdzie na wysokim technicznie poziomie, ale bez ikry i porywających kompozycji. Za każdym razem gdy daję szansę ich nowej płycie łapię sie na tym, że w pewnym momencie przestaję tego słuchac i uciekam myślami gdzieś indziej. Poza tym nie potrafię odróżnić tych materiałow od siebie, a 4 pierwsze płyty mogę sobie "zacytować", każdą z osobna. I nie chodzi tu tylko o to, że Barnes był lepszym wokalistą.
Inna sprawa, że w samych tylko Stanach znajduję tłum kapel, które death metal grają lepiej od CC.
Ostatnio zmieniony 20-09-2014, 12:51 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Mort
rasowy masterfulowicz

20-09-2014, 12:36

Pacjent pisze: I nie chodzi tu tylko o to, że Burnes był lepszym wokalistą.
Inna sprawa, że w samych tylko Stanach znajduję tłum kapel, które death metal grają lepiej od CC.
Barnes, nie Burnes. Nie znasz się na CANNIBAL CORPSE milordzie.
I AM MORBID
Pacjent

20-09-2014, 12:52

Mort pisze:
Pacjent pisze: I nie chodzi tu tylko o to, że Burnes był lepszym wokalistą.
Barnes, nie Burnes. Nie znasz się na CANNIBAL CORPSE milordzie.
Zgadza się. Po 4 płycie zgubiłem instrukcję obsługi tego zespołu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est
mistrz forumowej ceremonii

20-09-2014, 19:38

No co ty Pacjent? Przecież Barnes to lewak ;)
Pacjent

20-09-2014, 19:57

est pisze:No co ty Pacjent? Przecież Barnes to lewak ;)
Nie głosuję na niego tylko doceniam darcie jego ryja. To samo z Barneyem.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

20-09-2014, 20:02

kenediusze pisze::D
MANGLED
MANGLED
MANGLED
" onclick="window.open(this.href);return false;
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-09-2014, 08:45

Pacjent pisze:Król jest nagi. Po "The Bleeding" Cannibal Corpse stali się nudnym g...em z przebłyskami. Wprawdzie na wysokim technicznie poziomie, ale bez ikry i porywających kompozycji. Za każdym razem gdy daję szansę ich nowej płycie łapię sie na tym, że w pewnym momencie przestaję tego słuchac i uciekam myślami gdzieś indziej. Poza tym nie potrafię odróżnić tych materiałow od siebie, a 4 pierwsze płyty mogę sobie "zacytować", każdą z osobna. I nie chodzi tu tylko o to, że Barnes był lepszym wokalistą.
Z jakiegoś powodu jesteś kolego uprzedzony do ery z Fisherem i tyle, a wytłuszczony fragment dowodzi, że po prostu nie znasz tych płyt - osobiście jakoś nie mam najmniejszego problemu z rozróżnieniem materiałów do "Gore obsessed" włącznie, (trzy kolejne znam jeszcze za słabo, przedostatnią słyszałem tylko na wyrywki, a ostatniej wcale). Powiem więcej - trzeba być wręcz ignorantem, żeby nie dostrzegać wyraźnie, że każda z tych płyt ma własny, indywidualny charakter. Fakt - decydują niuanse i detale, ale przecież oni grają dla koneserów kanibalskiej mielonki, a nie przypadkowych, niedzielnych słuchaczy dla których płyty różniłyby się dostatecznie, dopiero wówczas, gdyby na jednej rżnęli w stylu NUNSLAUGHTER, na innej jak LIMP BIZKIT, a na trzeciej jak RYKARDA PARASOL. Przejaskrawiam, ale można się domyśleć (mam nadzieję) myśli przewodniej.
Na koniec dodam jeszcze tylko coś, co kilka lat temu i kilkadziesiąt stron wcześniej pisałem już w tym wątku - "Gore obsessed" to album idealny, doskonały jeśli chodzi o techniczny i brutalny death metal w amerykańskim stylu. Nie muszę chyba dodawać, że raczej najlepsza rzecz jaką nagrali Kanibale w ciągu ostatnich dwudziestu lat (bo sam nie wierzę, że mogli to później przeskoczyć). Tam wszystko jest takie jakie być powinno - niczego bym nie zmienił. Jedna z maksymalnie kilkudziesięciu płyt o której mogę to napisać. 10/10. Pomyśleć, że na początku też nie mogłem się do niego przekonać - zastanawiające, co nie?
Może za dużo nowości poznajesz i rozmywa się to wszystko?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-09-2014, 08:48

Pit of zombies urywa moszne
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-09-2014, 08:55

PIT OF ZOMBIES,
CHASM TEEMING WITH UNDEAD!!!
THEIR JAWS AWAIT ME!!!
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

21-09-2014, 10:32

tak, świetny kawałek
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-09-2014, 10:48

ten rocknrollowy riff w zwrotce rozkurwia. maja wiecej takich piosenek? :) dobrze znam tylko 3 pierwsze albumy, reszte po lebkach
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-09-2014, 12:15

Gore_Obsessed pisze:[
Powiem więcej - trzeba być wręcz ignorantem, żeby nie dostrzegać wyraźnie, że każda z tych płyt ma własny, indywidualny charakter. Fakt - decydują niuanse i detale, ale przecież oni grają dla koneserów kanibalskiej mielonki, a nie przypadkowych, niedzielnych słuchaczy dla których płyty różniłyby się dostatecznie, dopiero wówczas, gdyby na jednej rżnęli w stylu NUNSLAUGHTER, na innej jak LIMP BIZKIT, a na trzeciej jak RYKARDA PARASOL. Przejaskrawiam, ale można się domyśleć (mam nadzieję) myśli przewodniej.
Ot, trafna diagnoza.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

21-09-2014, 19:53

Riven pisze:Pit of zombies urywa moszne
Ja pierdolę, aż mi się wspomniało jak grali to na Metalmanii 2002. Jak ten czas zapierdala...
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-09-2014, 00:32

Nie zapominajcie panowie o "Hatchet to the head" (Pure revenge is burning inside me - gdybym spotkał się ze stwierdzeniem, że to ich najlepszy utwór nie oponowałbym), albo splecionym z sennych koszmarów "When death replaces life".
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

22-09-2014, 00:50

no i na sam początek Savage Butchery a nieco później Dormant Bodies Bursting
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

22-09-2014, 11:28

I jeden z moich ulubionych coverów ever No Remorse.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

22-09-2014, 11:53

Dla mnie to taki Motorhead death metalu. Zmieniają delikatnie proporcje, przyprawy, podają z trochę innymi sztućcami, na innym talerzu, ale to ciągle to samo, pyszne danie. Kiedyś przeczytałem takie samo stwierdzenie w kontekście Autopsy, ale użycie takiego porównania w wypadku tej kapeli nikomu nie uwłacza. Są najlepsi w tym co robią. I chuj.
kenediusze
weteran forumowych bitew

22-09-2014, 12:49

Do Kanibali chyba faktycznie pasuje, ale do AUTOPSY to ni chuja nie ma takiej opcji, kompletnie nie widzę analogii :D

Debiut Kanibali masa ok, idealnie mi wchodzi, właśnie leci i nie chce przestać.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

24-09-2014, 14:39

Ładnie wchodzi ten Skeletal. Tak jasnego i klarownego brzmienia jeszcze nie mieli, choć po współpracy z Lewisem można się było spodziewać "skorowacenia". Nie przegięli w każdym razie, a przy tym można w pełni docenić wszelkie niuanse, a jest co, bo niektóre zagrywki wyjebują gały z orbit :)
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

24-09-2014, 14:59

Bardzo dobra ta nowa płyta. Zagrywki gitarowe to kosmos momentami.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ