BLOODBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: BLOODBATH
słychać masę studyjnego poprawiania, wyciągania końcówek fraz, wklejek, no i ten wszechobecny pitch shifter obniżający barwę...ultravox pisze:OK to jednak trochę za mało ;) Ale niech będzie, że ok ;)
numer zajebisty, ale wokale zjebane przepotężnie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- ultravox
No nie da się ukryć, że jego kolega z zespołu lepiej sobie radzi na dzień dzisiejszy z growlowaniem. Choć nowe wersje starych kawałków ze składaka Paradise Lost z 2013 roku brzmiały całkiem przyzwoicie, więc jestem trochę rozczarowany.
- Sgt. Barnes
To dopiero pierwszy numer - cierpliwości...
Jak na razie kawałek bdb, zaś wokale Nicholasa, no cóż, czekam na więcej, chociaż z drugiej strony, tragedii też nie ma.
Jak na razie kawałek bdb, zaś wokale Nicholasa, no cóż, czekam na więcej, chociaż z drugiej strony, tragedii też nie ma.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
+1uglak pisze:pewnie lepiej niz spiewac na koncertach
Niech się wpisujo miasta kture sie zgadzajo.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
[V] pisze:wiadomix,że Holmes to nie niedźwiedzi growl ala Akerfeldt ale ten jego wokal fajnie się wpasował w ten kawałek.jaram się.
In a world of compromise...some don't
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Radomramonoth pisze:+1uglak pisze:pewnie lepiej niz spiewac na koncertach
Niech się wpisujo miasta kture sie zgadzajo.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Kupię płyte i będę ocenia, a na razie słucham Nightmares Made Flesh, która rozpierdala w drobny mak!
- lucass
- weteran forumowych bitew
Każdy Bloodbath rozpierdala w drobny mak ale Nightmares najbardziej i Peter robi taką robote, że Mikael może mu ciapy ćwiczki nosić.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- mistrz forumowej ceremonii
wokale Akerfledt'a to esencja death metalowego buldożera,niewielu w tej materii może się z nim rownać. Mimo mojej sympatii dla wokalisty Paradise Lost,juz teraz wiadomo,że będzie to najsłabszy wokalista tej kapeli. Gdyby tak wyskoczył z formą jaką prezentował na Lost Paradise to nie mielibyśmy o czym rozmawiać ...mimo to i tak czekam na płytę.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Harlequin
Jakos nigdy ta kapela mi nie robiła. W sumie najbardziej lubie dwójke, pewno ze wszystkich 3 płyt zrobiłbym jeden bardzo dobry album.
- H-K44
Bardzo dobry ten nowy numer! Wokalnie to pewnie będzie ich najsłabszy album, ale tragedii nie ma.
No i okładka też bardzo spoko! Czekam na całość.
No i okładka też bardzo spoko! Czekam na całość.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Zenek
Resurrection Through Carnage - IMHO najlepsze, świetne riffy, szwedzizna w brzmieniu i potężny growl Akerfeldta

- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- H-K44
Odświeżyłem sobie debiut i muszę przyznać, że wokale Mikaela na tej płycie to jednak miazga. Nie żebym wcześniej miał jakieś zastrzeżenia, ale mimo wszystko stawiałem wyżej "robotę" Tagtgrena. Zmieniam zdanie.
Vulture świetnie to wychwycił:
Ale i tak najlepszy wypust to "Breeding Death". ;-)
Vulture świetnie to wychwycił:
Prawda.[V] pisze:to co zrobil Mike jest wrecz esencjonalne jesli chodzi o death metalowe wokale. Ten kurewski growl najlepiej pasuje do charakteru tej muzyki
Ale i tak najlepszy wypust to "Breeding Death". ;-)
- Lobas
- zaczyna szaleć
" onclick="window.open(this.href);return false;
Props czy hejt?
Nie mogę się przyzwyczaić do tego nowego wokalisty. Mikael i Peter są według mnie o niebo lepszymi krzykaczami.
Props czy hejt?
Nie mogę się przyzwyczaić do tego nowego wokalisty. Mikael i Peter są według mnie o niebo lepszymi krzykaczami.
Chelsea Bus Company
-
sam nie wiem,początek bardzo obiecujący ale im dalej tym gorzej ,końcówka taka bardzo wymuszona. Tak, Mikael i Peter są (obecnie) lepszymi wokalistami. Czekam na całość.Lobas pisze:
Props czy hejt?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- H-K44
Ani jedno, ani drugie. Dobry numer, ale wokale niestety, dużo słabsze niż w "Unite in Pain".Lobas pisze:https://www.youtube.com/watch?v=XtIA0IF9hK0
Props czy hejt?
No to chyba nie ulega wątpliwości...Lobas pisze:Mikael i Peter są według mnie o niebo lepszymi krzykaczami.
- moonfire
Muzycznie dobry, mięsisty, mainstreamowy w piwnicznym anturażu wykonany des metal, który jest i przebojowy i kąśliwy jednocześnie. Wokalnie natomiast bieda i żenada. Po co ktoś, kto nagrywał takie płyty jak Host czy One Second wraca nieudolnie do warczenia? Kryzys wieku średniego? Chęć pokazania młodszym kolegom po fachu, że jeszcze się umi i rozumi ekstremę? Wokalne popisy Nicka żenują mnie po prostu i wstydzę się za wokalistę. Gdyby jeszcze potrafił pierdulnąć jak Swano, który i śpiewać i warczeć umie, to byłaby jakaś z tego rozmowa.
- lucass
Wyjebisty kawałek. Zajebiste aranże wokali. Wokal Sherlocka Holmesa to jest takie śpiewanie na pół gwizdka. Przeciez mój sąsiad lepiej na żone growluje. Numer całościowo bardzo dobry.
LEGALISE DRUGS & MURDER