EXECRATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Re: EXECRATION
Przesłuchałem kilka razy ze strony Duplicate i jestem na tak. Wydaje mi się, że z każdym odsłuchem płyta zyskuje.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Nawet tych "momentów" jest dosyć sporo. Mnie się podoba.
-
- rasowy masterfulowicz
Nie jest tak rewelacyjnie jak na poprzednim albumie, ale też nie tak źle jak przedstawiały to krytyczne posty z poprzedniej strony. Niezdecydowanym sugeruje (kilka razy) posłuchać, zamiast sugerować się opiniami. Masterful od pewnego czasu stał się miejscem, gdzie każda płyta poniżej umownego 8/10 to nuda, chujnia z grzybnią i wodorosty.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wódka i Piwo pisze:Mnie tam też się podoba, dobra płyta...a zdaniem na temat muzyki tutejszych kuców przejmować się może tylko ktoś wyjątkowo brutalnie skopany po głowie przez konia w stajni. Przecież to kolekcjonerzy zafoliowanych płyt jak można traktować ich poważnie a tym bardziej ich gust ? :)
Jak tak, to przepraszam. Już mi się podoba ta płyta, 8/10.Pelson pisze:Nie jest tak rewelacyjnie jak na poprzednim albumie, ale też nie tak źle jak przedstawiały to krytyczne posty z poprzedniej strony. Niezdecydowanym sugeruje (kilka razy) posłuchać, zamiast sugerować się opiniami. Masterful od pewnego czasu stał się miejscem, gdzie każda płyta poniżej umownego 8/10 to nuda, chujnia z grzybnią i wodorosty.
The madness and the damage done.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Miałem mieć radochę z odsłuchu i poczuć deathmetalowe pierdolnięcie, a dostałem bezkształtny, przeintelektualizowany twór z wodorostami, który totalnie nie sprawia mi przyjemności i najwzyczajniej nie porywa. I co z tego, że wpierdolili tone plumkania i psychodelii skoro nic z tego miszmaszu nie wynika, a to co się na płycie dzieje przypomina raczej subtelny szkwał niż wzburzone morze.
To jest poziom Tribulation, chociaż tamci nieco bardziej męczą bułę. Tak, czy inaczej, mocne 7/10. Do Black Death Horizon, ani jedni, ani drudzy nawet się nie zbliżyli.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ni chuja.535 pisze:To jest poziom Tribulation, chociaż tamci nieco bardziej męczą bułę. Tak, czy inaczej, mocne 7/10. Do Black Death Horizon, ani jedni, ani drudzy nawet się nie zbliżyli.
The madness and the damage done.
- Harlequin
Na to nawet nie liczyłem. A Tribulation oczywiście tez lepsze i ciekawsze.535 pisze:Do Black Death Horizon, ani jedni, ani drudzy nawet się nie zbliżyli.
Ten sam poziom, bo i jednych (Tribulation) i drugich (Execration) gubi niepotrzebnie przedłużające się pitolenie. To nie Macabre Eternal. Te płyty nie musiały tyle trwać. Czterdzieści pięć minut spokojnie mogło wystarczyć.
- Harlequin
A to akurat prawda.535 pisze:Ten sam poziom, bo i jednych (Tribulation) i drugich (Execration) gubi niepotrzebnie przedłużające się pitolenie. To nie Macabre Eternal. Te płyty nie musiały tyle trwać. Czterdzieści pięć minut spokojnie mogło wystarczyć.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
mi sie plyta podoba. aczkolwiek od poprzedniczki slabsza.
- Sybir
Posłuchałem wczoraj nowego albumu z bandcampa - i nie dotrwałem do końca. Wprawdzie dzieje się na MD sporo, ale jednak wszystkie zabiegi muzyków jawią się bezcelowymi, gdzieś zniknął klimat OotO. Posłucham pewnie jeszcze, i nawet może z jakiegoś plastiku, z ostatecznym werdyktem się wstrzymam (aczkolwiek obecnie moje stanowisko jest bliskie harlequinowego).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Harlequin
Póki co nie chce mi sie wracać. Poczekam na jakiś moment gdzie poczuję chetkę, moze zaskoczy, ale na ten moment jestem rozczarowany.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Kto ma nową w dystrybucji? Mnie się podoba, kojarzy się z Tribulation i Obliteration. Niezła schiza.
- moonfire
Podbijam. Z tego, co widzę, nowa nie wyszła na CD. Wyjdzie w ogóle, czy panowie uprawiają maksymalną hipsterkę? Powiem szczerze, że wkurwia mnie ten winylowy ekskluzywizm.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Gdzie to widzisz?!moonfire pisze:Podbijam. Z tego, co widzę, nowa nie wyszła na CD.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
Dobra, skucha. Źle spojrzałem - na Discogs "stoi napisane", że cedeczko też wyszło. Zwracam honor.
-
- weteran forumowych bitew
Zawsze można być '" true" i mp3 ściągać skoro brzydzi nas winylowa hipsterka :) Przy czym płyta cd to najbardziej biedny nośnik muzyki ze wszystkich możliwych o grafice i wersji digi nie wspominając... Także tego...jestę hipsterę i odpalam winyl ;)moonfire pisze:Podbijam. Z tego, co widzę, nowa nie wyszła na CD. Wyjdzie w ogóle, czy panowie uprawiają maksymalną hipsterkę? Powiem szczerze, że wkurwia mnie ten winylowy ekskluzywizm.